Convenio colectivo - Club de Natació Sabadell, Barcelona

Inicio de Vigencia31 de Agosto de 2001
Fin de Vigencia31 de Agosto de 2001
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3464 de 31/08/01

RESOLUCIÓ

de 23 de maig de 2001, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Club de Natació Sabadell per als anys 2000-2003 (codi de conveni núm. 0809142).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Club de Natació Sabadell, subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 12 de març de 2000, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

-1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Club de Natació Sabadell per als anys 2000-2003 al Registre de convenis de la Delegació Territorial de Treball de Barcelona.

-2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 23 de maig de 2001

Francisca Antolinos i Jiménez

Delegada territorial de Barcelona

Transcripció literal del text signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Club Natació Sabadell per als anys 2000-2003.

Capítol 1

Secció 1

Contingut mínim. Disposicions generals

Article 1

Àmbit personal

Queda afectat per aquest Conveni col·lectiu tot el personal fix o temporal del Club Natació Sabadell.

Article 2

Àmbit funcional

Aquest Conveni és d'aplicació a totes les activitats del Club, excepte les desenvolupades pels esportistes de competició i el personal de l'Escola Santa Clara.

Article 3

Àmbit territorial

Aquest Conveni és d'aplicació a tot el personal especificat en l'article 1, en tots els centres de treball del Club Natació Sabadell que hi hagi actualment o que puguin crear-se durant la vigència del Conveni.

Secció 2

Article 4

Àmbit temporal, durada i vigència

La durada d'aquest Conveni és de 4 anys, amb vigència des de l'1 de gener de 2000 fins al 31 de desembre de 2003.

Article 5

Denúncia

Aquest Conveni quedarà automàticament denunciat 2 mesos abans de la seva finalització, sens perjudici de la comunicació preceptiva de l'autoritat laboral competent.

Article 6

Pròrroga

Un cop denunciat el Conveni, aquest quedarà automàticament prorrogat d'any en any, mentre no s'arribi a un acord exprés. Així no obstant, tots els conceptes retributius continguts en aquest pacte s'incrementaran, també automàticament, amb l'augment de l'IPC previst pel Govern per a cada any, amb caràcter retroactiu a l'1 de gener de l'any de vigència del Conveni. Amb revisió a l'IPC real de l'Estat, resultant al final de cada període, mentre no s'arribi a l'esmentat acord. Un cop es conegui l'IPC real estatal les parts signants d'aquest Conveni actualitzaran les taules salarials i altres conceptes retributius.

Secció 3

Article 7

Vinculació a la totalitat

Les condicions pactades formen un tot orgànic i indivisible i, a efectes de l'aplicació pràctica, seran considerades globalment.

Article 8

Absorcions

Només seran absorbibles les millores concedides pel Club Natació Sabadell a partir de la data de la signatura del primer Conveni de 28 de febrer de 1997.

Article 9

Garantia ad personam

Es respectaran les situacions personals que, amb caràcter global, excedeixin d'aquest pacte, i es mantindran estrictament ad personam, es valoraran en el seu conjunt i còmput anual.

Secció 4

Article 10

Comissió Paritària

Es constitueix la Comissió Paritària, que té la funció d'interpretar aquest Conveni pel que fa a les divergències que, sobre el seu contingut, es produeixin. Les dues parts acorden que qualsevol dubte o divergència que pugui sorgir sobre la interpretació o l'aplicació d'aquest Conveni se sotmetrà prèviament a informe de la Comissió Paritària, abans d'entaular qualsevol reclamació davant el jutjat social.

Aquesta Comissió està composta per 3 membres designats entre els components de la representació del personal i 3 representants del Club, escollits lliurement per la Junta Directiva. La Comissió Paritària pot ser assistida pels assessors de les representacions respectives, amb veu però sense vot. La Comissió Paritària es reunirà i resoldrà els assumptes plantejats en el termini màxim de 30 dies.

En cas de discrepància en qualsevol dels acords adoptats, ambdues parts se sotmetran al que estableix l'article 42 (Mediació de conflictes) d'aquest Conveni.

Capítol 2

Secció 1

Retribucions

Article 11

Salari base

Es fixa el salari base en els valors que, per a cada categoria professional, es determinen en l'annex 1 d'aquest Conveni, sens perjudici del que disposa l'article 6 d'aquest pacte, quant a revisions per als anys següents.

Annex al salari base i només per alguns treballadors/ores s'abona a aquests treballadors un complement salarial denominat complement salari base. Aquest complement compensa la diferència salarial produïda per l'adequació del salari base, que tenien els treballadors i treballadores afectats abans de l'adaptació de les categories professionals produïda amb la signatura del primer Conveni de data 28 de febrer de 1997. Aquest complement tindrà la consideració que s'especificava a la clàusula addicional única de l'esmentat Conveni.

Article 12

Plusos voluntaris

Els plusos voluntaris que el Club abona al personal afectat per aquest Conveni, per sobre de les quantitats regulades en les seves taules salarials, tenen la consideració de no compensables ni absorbibles.

Article 13

Antiguitat

Des del dia 28 de febrer de 1997, el personal del Club Natació Sabadell no té dret a percebre els increments del 6% per a cada trienni, per la qual cosa el complement d'antiguitat ha restat congelat, i no podrà ser absorbit o compensat per cap concepte, i es revaloritzarà amb els increments que es pactin per als altres conceptes retributius, sens perjudici del que estableix l'article 6 d'aquest Conveni.

Article 14

Gratificacions extraordinàries

S'abonarà al personal afectat per aquest Conveni una gratificació extraordinària a l'estiu i una altra per Nadal, calculades a raó de 30 dies de salari real mensual, i es faran efectives entre l'1 i el 15 de juny i entre l'1 i el 15 de desembre de cada any, respectivament.

El personal que cessi o ingressi durant l'any, l'eventual i/o interí, percebrà aquestes pagues extraordinàries en proporció al temps treballat des de l'última vegada que va percebre o havia hagut de percebre la paga corresponent, i es computaran les fraccions de mesos com a complets. Es tindrà en compte com a data de meritació, de cada una d'elles, les següents: per a la paga extraordinària de juny, el 15 de juny, i per la del Nadal, el 31 de desembre.

No es computaran, per al càlcul i abonament d'aquestes gratificacions, els períodes d'inassistència a la feina deguts a faltes injustificades o situacions d'incapacitat temporal que no estiguin garantides en l'article 19 d'aquest Conveni amb el cobrament del 100% del salari.

Article 15

Pagues especials

A més de les gratificacions extraordinàries esmentades en l'article anterior, el personal afectat per aquest Conveni rebrà una paga especial anual, que consisteix en una mensualitat de salari real mensual pagadora per meitats; s'abonarà la primera meitat el dia 15 de març i, la segona, el dia 15 d'octubre de cada any.

El personal que cessi o ingressi durant l'any, l'eventual i/o interí, percebrà aquestes pagues extraordinàries en proporció al temps treballat des de l'última vegada que va percebre o havia hagut de percebre la paga corresponent, i es computaran les fraccions de mesos com a complets. Es tindrà en compte com a data de meritació de cada una d'elles, les següents: per a la de març, el 28 o 29 de febrer, i per a la d'octubre, el 30 de setembre.

No es computaran per al càlcul i abonament d'aquestes pagues especials, els períodes d'inassistència a la feina deguts a faltes injustificades o situacions d'incapacitat temporal que no estiguin garantides en l'article 19 d'aquest Conveni amb el cobrament del 100% del salari.

Article 16

Plus lineal conveni

El plus conveni al qual fa referència l'article 20 del Conveni col·lectiu de les empreses de piscines i clubs de natació de Catalunya vigent a l'any 1997, de 4.531 pessetes mensuals, i el plus voluntari de 19.330 pessetes mensuals que rep el personal del Club, així com el complement salarial de 13.681 pessetes mensuals que rep el personal d'hostaleria, queden inclosos en el salari base que s'estableix per a cada categoria, per això no s'esmenten en aquest Conveni. Igualment passarà a formar part del salari base la quantitat de 14.000 pessetes que els oficials de 1a d'ofici venien percebent en concepte de complement salarial, restant per tant, absorbides de l'esmentat complement salarial.

Article 17

Plus festiu

El personal que, en la seva jornada ordinària de treball, ha de prestar serveis en diumenge o en dia considerat festiu en el calendari oficial, percebrà...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR