Convenio colectivo - Urbaser SA (Serveis de neteja pública viària i recollida de residus sòlids urbans del municipi de Ripollet), Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2000
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2003
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3482 de 28/09/01

RESOLUCIÓ de 29 de juny de 2001, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Urbaser, SA, (serveis de neteja viària i recollida de residus sòlids urbans de Ripollet) per al període 1.4.2000-31.12.2003 (codi de conveni núm. 0810941).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Urbaser, SA, (serveis de neteja viària i recollida de residus sòlids urbans de Ripollet) subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 20 d'octubre de 2000, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

- 1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Urbaser, SA, (serveis de neteja viària i recollida de residus sòlids urbans de Ripollet) per al període 1.4.2000-31.12.2003 al Registre de convenis de la Delegació Territorial de Treball de Barcelona.

- 2 Disposar que el text esmentat es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 29 de juny de 2001

Francisca Antolinos i Jiménez

Delegada territorial de Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Urbaser, SA (serveis de recollida d'escombraries i neteja viària de Ripollet) per al període 1.4.2000-31.12.2003

Article 1

Àmbit funcional

El present Conveni de treball és d'aplicació a tot el personal que presti els seus serveis al centre de treball de l'empresa Urbaser, SA a Ripollet i estigui destinat als serveis contractats per aquesta empresa amb el municipi de Ripollet (Barcelona), on porta a terme la recollida d'escombraries i la neteja viària.

Article 2

Vigència i durada

Independentment de la seva publicació en el DOGC, el present Conveni entra en vigor a tots els efectes l'1 d'abril de 2000 i té vigència fins al 31 de desembre de 2003.

Article 2 bis

Tractament econòmic i revisions

Les parts acorden subscriure la taula salarial adjuntada com a annex 1 per al període de l'1 d'abril de 2000 al 31 de desembre de 2000. Aquesta taula és el resultat d'aplicar un increment salarial del 3% a la taula vigent entre l'1 d'abril de 1999 i el 31 de març de 2000. Aquest increment també s'ha d'aplicar a les millores extrasalarials i socials.

S'estableix i es garanteix un increment salarial del 3% per a cada un dels anys 2001, 2002 i 2003 en els conceptes salarials, extrasalarials i socials. En el cas que l'índex de preus de consum (d'ara endavant IPC) real de referència nacional establert per l'Institut Nacional d'Estadística (d'ara endavant INE) per als anys 2001, 2002 i 2003 sigui superior al 3%, es garanteix un increment igual al de l'IPC real que s'estableixi.

Article 3

Pròrroga i denúncia

Aquest Conveni queda automàticament denunciat 1 mes abans del seu venciment. A partir d'aquesta data, les parts poden notificar-se mútuament les propostes de negociació corresponents, i cal mantenir-ne en vigor el contingut normatiu una vegada finalitzada la seva vigència.

Article 4

Absorció i compensació

Les retribucions establertes en el Conveni compensen i absorbeixen totes les que existeixin en el moment de la seva entrada en vigor, independentment de la natura i l'origen d'aquestes retribucions.

Els augments de retribucions que puguin produir-se en el futur per disposicions legals d'aplicació general, convenis col·lectius o contractes individuals només poden afectar les condicions pactades en el present Conveni si, un cop considerades les noves retribucions en còmput anual, superen les que ara es pacten.

Article 5

Jornada laboral i horari

La jornada laboral és de 35 hores setmanals per a tot el personal, que inclouen 30 minuts de descans.

Horari del torn de matí: de dilluns a divendres, de 7 h a 13.10 h; dissabte, de 7 h a 11.10 h.

Horari del torn de tarda: de dilluns a divendres, de 15 h a 20.50 h; dissabte, de 13 h a 18.50 h.

Article 6

Permisos i llicències

El treballador, previ avís i amb justificació, es pot absentar de la feina amb dret a remuneració per algun dels motius i pels temps següents:

  1. Quinze dies naturals en cas de matrimoni.

  2. Tres dies com a màxim en els casos de naixement de fill o malaltia greu o hospitalització per causa greu o intervenció quirúrgica greu o defunció de parents fins el segon grau de consanguinitat o afinitat. Si el treballador ha de fer un desplaçament a fora de la província per aquests motius, el termini màxim és de 5 dies.

  3. Un dia per matrimoni de fills i de germans si es produeix en la mateixa localitat i 2 dies si té lloc fora de la província.

  4. Un dia per trasllat de domicili habitual.

  5. El temps indispensable per al compliment d'un deure inexcusable de caràcter públic i personal, degudament justificat.

  6. Com a millora, l'empresa concedeix als treballadors 1 dia de permís per cada quinquenni, 5 com a màxim. El gaudi d'aquests dies no és acumulatiu i cal gaudir-ne de manera aïllada. Se n'ha de gaudir de manera que no estiguin més de 2 treballadors en situació de permís, i no poden coincidir amb dies pont, dissabtes o festius.

    Cal sol·licitar qualsevol d'aquests permisos i llicències amb dret a remuneració amb una antelació de 48 hores, si és possible.

    Article 7

    Suspensió del contracte per servei militar

    El contracte de treball dels treballadors fixos de plantilla se suspèn durant el compliment del servei militar obligatori. Una vegada hagi finalitzat el servei militar, el treballador ha de reincorporar-se al seu lloc de treball en el termini màxim d'1 mes. Té dret a la reserva del seu lloc de treball, i se li ha de respectar l'antiguitat.

    Article 8

    Permisos sense retribució

    Avisant amb l'antelació possible i per una causa justificada, els treballadors d'aquesta empresa poden gaudir d'una llicència no retribuïda de com a màxim 30 dies anuals.

    No obstant això, no poden concórrer en aquesta situació de permisos no retribuïts més d'1 conductor, més d'1 peó de la recollida d'escombraries i més d'1 peó de la neteja...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR