Convenio colectivo - Pastisseria, Confiteria i Brioixeria, Gerona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2003
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2004

RESOLUCI” TIC/2746/2003, de 29 de juliol, per la qual s'ordena la inscripciÛ, el dipÚsit i la publicaciÛ del 18Ë Conveni col∑lectiu de treball de confiteria, pastisseria i brioixeria de Girona i la seva provÌncia per a 2003-2004 (codi de conveni n˙m. 1700045).

Vist el text de Conveni col∑lectiu de treball de confiteria, pastisseria i brioixeria de Girona i la seva provÌncia, subscrit d'una banda pel Gremi de Pastisseria de Girona i de l'altra per la UGT i CCOO el dia 26 de marÁ de 2003, i d'acord amb el que estableixen els articles 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de marÁ, pel qual s'aprova el Text refÛs de l'Estatut dels treballadors; el Decret de la Generalitat de Catalunya 326/1998, de 24 de desembre; l'article 11.2 de la Llei org‡nica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes concordants,

Resolc:

.1††Ordenar la inscripciÛ del Conveni col∑lectiu de treball de confiteria, pastisseria i brioixeria de Girona i la seva provÌncia per a 2003-2004 (codi de conveni n˙m. 1700045) al Registre de convenis de la SubdirecciÛ General d'Afers Laborals i d'OcupaciÛ a Girona.

.2††Ordenar-ne el dipÚsit a l'oficina corresponent d'aquesta SubdirecciÛ.

.3††Disposar que el Conveni esmentat es publiqui al DOGC.

Notifiqueu aquesta ResoluciÛ a la ComissiÛ Negociadora del Conveni.

Girona, 29 de juliol de 2003

Montserrat Gonz·lez i FalcÛ

Subdirectora general d'Afers Laborals

i d'OcupaciÛ a Girona

TranscripciÛ literal del text signat per les parts

CONVENI

col∑lectiu de treball de confiteria, pastisseria i brioixeria de Girona i la seva provÌncia per a 2003-2004

Article 1

¿mbit personal

Les estipulacions d'aquest Conveni col∑lectiu obliguen la totalitat de les empreses i treballadors que es dediquin a la fabricaciÛ i venda d'articles de pastisseria, confiteria i brioixeria, aixÌ com la dependËncia mercantil i el personal administratiu. El present Conveni col∑lectiu de treball afecta el personal obrer, els serveis auxiliars i complementaris, aixÌ com la dependËncia mercantil, amb les particularitats que hi estan detallades.

Article 2

¿mbit territorial

L'efic‡cia i obligaciÛ d'aquest Conveni col∑lectiu abasta totes les empreses i sucursals que estiguin establertes o domiciliades dins els lÌmits territorials de la provÌncia de Girona.

Article 3

VigËncia

L'aplicaciÛ del Conveni col∑lectiu Ès a partir de la seva signatura, amb independËncia de quan es publiqui en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, i els seus efectes es retrotrauen al dia 1 de gener de 2003.

Article 4

Durada

La durada d'aquest Conveni col∑lectiu Ès de 2 anys des de l'1 de gener de 2003 fins al 31 de desembre de 2004.

En qualsevol cas, aquest Conveni col∑lectiu ha de ser tingut per prorrogat implÌcitament any rere any si no hi ha den˙ncia de qualsevol de les parts o si no es planteja la seva aboliciÛ o revisiÛ, amb una antelaciÛ d'almenys 3 mesos.

Article 5

ComissiÛ Parit‡ria

Segons allÚ que disposa l'article 91 del Text refÛs de la Llei de l'estatut dels treballadors, s'estableix una ComissiÛ Parit‡ria, que ha d'estar formada per 4 representants dels empresaris i per 4 dels treballadors.

RepresentaciÛ patronal: Josep Costa i Giralt, Joan Pujolr‡s i Port, DÌdac Lirio Barajas, i Antoni Puchades Palau.

RepresentaciÛ sindical: UGT, Joan Dilme i Raset, i Pedro Ventura MuÒoz Flores; CCOO, Juan Francisco Fern·ndez MarÌn i AsunciÛn Redondo Pareja.

Funcions de la ComissiÛ Parit‡ria:

a)†Les de mediaciÛ, arbitratge i conciliaciÛ en els conflictes individuals o col∑lectius que li siguin sotmesos.

b)†Les d'interpretaciÛ i aplicaciÛ del pactat en aquest Conveni.

c)†Les de seguiment del conjunt dels acords.

Reglament de funcionament de la ComissiÛ Parit‡ria:

  1. †Reunions. La ComissiÛ Parit‡ria s'ha de reunir:

    Per exercir les funcions assenyalades en els apartats a) i b), sempre que se sol∑liciti la seva intervenciÛ.

    En el supÚsit de l'apartat c), prËvia peticiÛ raonada d'una de les parts integrants de la ComissiÛ Parit‡ria.

  2. †ConvocatÚries. La ComissiÛ Parit‡ria s'ha de convocar a iniciativa de qualsevol de les organitzacions signants del present Conveni, a tal efecte Ès suficient una comunicaciÛ escrita en quË s'expressin el temes que s'han de tractar en l'ordre del dia.

    La ComissiÛ Parit‡ria s'ha de reunir dins del termini que les circumst‡ncies aconsellin, en funciÛ de la import‡ncia de l'assumpte, perÚ en cap cas el termini pot superar els 20 dies comptats des de la recepciÛ de la sol∑licitud de la convocatÚria.

    Si esgotat l'esmentat termini la ComissiÛ Parit‡ria no s'ha reunit, s'entÈn esgotada la intervenciÛ i les parts queden facultades per exercitar les accions que considerin oportunes.

  3. †QuÚrum. Est‡ v‡lidament constituÔda la ComissiÛ quan hi assisteixin la majoria simple dels membres de cada representaciÛ.

  4. †Validesa dels acords. Els acords de la ComissiÛ requereixen els vots favorables del 60 % de cada una de les 2 representacions. Les parts poden acudir a les reunions acompanyades dels seus assessors que tenen veu perÚ no tenen vot.

  5. †Domicili de la ComissiÛ Parit‡ria. Per notificacions i convocatÚries es fixa com a domicili la seu del Gremi de Pastisseria de Girona, carrer SËquia, 7, 2n, i la seu de les centrals sindicals UGT i CCOO de Girona, carrer Miquel Blai, n˙m. 1.

    Tot el que s'ha dit abans s'entÈn que no afecta el dret que assisteix les parts d'emprendre accions davant la jurisdicciÛ laboral competent.

Article 6

Treball en festius

El treball en dia de festa no recuperable, aixÌ com en el dia de descans setmanal, en el cas que alguna setmana no es poguÈs Èsser concedir al personal el corresponent descans reglamentari, se li abonaria com si es tractÈs d'hores extraordin‡ries festives. El dia substitutori del diumenge Ès inamovible, amb l'excepciÛ que el citat dia sigui festiu o vigÌlia de dia festiu. La festa compensadora ha de fer-se en els 7 dies immediatament posteriors, i si no Ès possible fer-la, s'ha d'abonar segons el que preveu aquest article.

Article 7

Estructura salarial

S'han pactat les condicions econÚmiques seg¸ents:

  1. †Com a salari base s'estipula l'escala que recull els annexos d'aquest Conveni col∑lectiu.

  2. †Com a plus de conveni s'estipula l'escala que recull els annexos d'aquest Conveni col∑lectiu, i que comprËn expressament els conceptes de:

    a)†Puntualitat

    b)†AssistËncia i permanËncia en el treball

    c)†EstÌmul a la productivitat

    d)†Plus de dist‡ncia i plus de transport

    e)†Qualsevol millora reglament‡ria o volunt‡ria establerta anteriorment per l'empresa

  3. †Aquest plus de conveni s'ha d'abonar per dies naturals i s'ha d'absorbir o compensar fins on abasti per qualsevol mena d'augments salarials que es produeixin per raÛ de disposicions oficials.

  4. †Quan un treballador hagi de rellevar un torn i no es presenti al centre de treball a l'hora deguda, amb perjudici dels seus companys de treball, s'ha de sancionar amb el corresponent descompte del plus de conveni.

Article 8

Retribucions dels treballadors amb contractes formatius

a)†De conformitat amb el previst en l'article 11.e de la Llei de l'estatut dels treballadors, s'estableix que la retribuciÛ dels treballadors contractats en la modalitat de pr‡ctiques no pot ser inferior al 70 o al 80 %, durant el 1r o 2n any de vigËncia del contracte respectivament, del salari fixat en el Conveni per a un treballador que ocupi el mateix o equivalent lloc de treball.

b)†La retribuciÛ dels treballadors contractats sota la modalitat de contracte per a la formaciÛ, d'acord amb el previst en l'apartat h de l'article 11.2.h de la Llei de l'estatut dels treballadors, Ès el resultat d'aplicar al salari de conveni establert per a la seva categoria, la proporcionalitat corresponent a les hores de treball efectiu.

Article 9

Hores extraordin‡ries

Davant la greu situaciÛ d'atur que existeix i per tal d'afavorir la creaciÛ d'ocupaciÛ, ambdues representacions acorden la conveniËncia de reduir al mÌnim indispensable les hores extraordin‡ries.

La direcciÛ de l'empresa ha d'informar periÚdicament el comitË d'empresa o els delegats de personal sobre el nombre d'hores extraordin‡ries realitzades, i n'ha d'especificar les causes i, si escau, la distribuciÛ per seccions.

AixÌ mateix, en funciÛ d'aquesta informaciÛ, l'empresa i els representants dels treballadors han de determinar el car‡cter i la naturalesa de les hores extraordin‡ries.

Quan un treballador presti servei en hores extraordin‡ries, de mutu acord entre empresa i treballador, es pot optar entre abonar-li la quantitat corresponen d'acord amb els valors de la taula salarial del Conveni o compensar-li en temps de descans en la jornada normal. En tot cas s'ha de mantenir entre el temps de descans i les hores extres treballades la mateixa proporciÛ que hi ha entre el valor de l'hora ordin‡ria de treball i el de l'hora extraordin‡ria pactat en aquest Conveni col∑lectiu.

Article 10

Preu de les hores extraordin‡ries

Les hores extraordin‡ries s'han d'abonar als preus fixats en els annexos del Conveni. En compliment d'allÚ previst en l'article 12 del 13Ë Conveni col∑lectiu de treball, per determinar el valor de l'hora extra de cada treballador s'ha d'afegir, al preu fixat en la taula d'aquest Conveni, la quantitat unit‡ria resultant de l'aplicaciÛ de les normes contingudes en els articles 10 i 12 de l'esmentat Conveni col∑lectiu i s'ha de respectar el...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR