Convenio colectivo - d’elaboració i venda de pastisseria, confiteria, brioxeria i rebosteria, Tarragona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2003
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2004

RESOLUCI” TIC/2379/2003, de 16 de juny, per la qual es disposa el registre i la publicaciÛ del Conveni col∑lectiu de treball de sector d'elaboraciÛ i venda de pastisseria, confiteria i rebosteria de la provÌncia de Tarragona per als anys 2003-2004 (codi de conveni n˙m. 4300215).

Vist el text del Conveni col∑lectiu de treball de sector d'elaboraciÛ i venda de pastisseria, confiteria i rebosteria, subscrit per les parts negociadores en data 8 d'abril de 2003, i presentat en aquesta oficina per les mateixes parts en data 6 de maig de 2003, i de conformitat amb el que estableixen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de marÁ, pel qual s'aprova el Text refÛs de la Llei de l'Estatut dels treballadors, i els articles 11.2 i 37.4 de la Llei org‡nica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya i la ResoluciÛ TRE/1398/2002, de 30 d'abril, de delegaciÛ de competËncies en matËria de relacions laborals al Registre de Tarragona de convenis de la SubdirecciÛ General d'Afers Laborals i d'OcupaciÛ (DOGC n˙m. 3642, de 24 de maig de 2002),

Resolc:

.1††Disposar el registre del Conveni col∑lectiu de treball de sector d'elaboraciÛ i venda de pastisseria, confiteria i rebosteria de la provÌncia de Tarragona per als anys 2003-2004 (codi de conveni n˙m. 4300215), en el Registre de convenis de la SubdirecciÛ General d'Afers Laborals i d'OcupaciÛ de Tarragona.

.2††Disposar-ne la publicaciÛ al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Notifiqueu aquesta ResoluciÛ a la ComissiÛ Negociadora del Conveni col∑lectiu.

Tarragona, 16 de juny de 2003

Montserrat G¸ell i AnglËs

Subdirectora general d'Afers Laborals

i d'OcupaciÛ en funcions

TranscripciÛ del text literal signat per les parts

CONVENI

col∑lectiu de treball d'elaboraciÛ i venda de pastisseria, confiteria, brioixeria i rebosteria de la provÌncia de Tarragona per als anys 2003 i 2004

CapÌtol 1

Disposicions generals

Article 1

Les condicions de treball que s'estipulen en aquest Conveni tenen car‡cter de mÌnimes, i en conseq¸Ëncia, sÛn nul∑les i no sorgiran cap efecte entre les parts, els pactes o cl‡usules que, individualment o col∑lectivament, impliquin condicions menys favorables per als treballadors.

Article 2

En allÚ no previst en aquest Conveni, s'observar‡ allÚ que estableixen l'Estatut dels treballadors i la legislaciÛ vigent.

Article 3

Aquest Conveni ser‡ vigent des del dia 1 de gener de 2003, amb independËncia de la data de la seva publicaciÛ en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Article 4

Aquest Conveni Ès d'aplicaciÛ a tota la provÌncia de Tarragona i afecta els centres de treball que hi sÛn ubicats, encara que les empreses tinguin el domicili en una altra, i a les que siguin traslladades des d'altres provÌncies. AixÌ mateix obliga les empreses de nova creaciÛ.

Article 5

El Conveni afectar‡ la totalitat dels treballadors de les empreses dedicades a l'elaboraciÛ i venda de pastisseria, confiteria, brioixeria i rebosteria, aixÌ com al personal que, sense pert‡nyer a la plantilla de les empreses en el moment de l'aprovaciÛ del conveni, hi comenci a prestar els seus serveis durant el perÌode de la seva vigËncia.

Article 6

La durada del Conveni Ès de dos anys a comptar des de la data d'entrada en vigor, per la qual cosa conclour‡ el 31 de desembre de 2004. Es prorrogar‡ any rere any per reconducciÛ t‡cita, en cas de no existir den˙ncia de qualsevulla de les parts o de no proposar-se la seva revisiÛ o rescissiÛ.

Article 7

La den˙ncia on es proposi la rescissiÛ o la revisiÛ del conveni s'ha de presentar en el Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, mitjanÁant les centrals sindicals, el gremi provincial d'artesans pastissers o les agrupacions pastisseres que puguin existir.

Article 8

Les condicions pactades formen un tot org‡nic, indivisible i, per a la seva aplicaciÛ, seran considerades globalment.

Article 9

Totes les millores econÚmiques i de treball que s'implantin en virtut d'aquest Conveni, seran compensables i absorbibles fins on arribin les millores i augments que existeixin a cada empresa.

Les condicions legals que en el futur comportin una variaciÛ econÚmica de tots o d'alguns dels conceptes retributius existents, o que suposin la creaciÛ d'altres de nous, ˙nicament tindran efic‡cia pr‡ctica, quan considerades en la seva totalitat, superin el nivell d'aquest conveni; altrament, s'han de considerar absorbides per les millores pactades.

Article 10

S'han de respectar les garanties personals que, en concepte de percepcions de qualsevulla classe en el seu cÚmput, siguin mÈs beneficioses que les fixades en aquest conveni, i s'han de mantenir estrictament "ad personam". Quant a la resta, les condicions gaudides pels treballadors es consideraran unificades per les normes d'aquest Conveni.

Article 11

Un cop aprovat per l'autoritat laboral competent s'ha de crear la ComissiÛ Mixta del conveni, com a Úrgan d'interpretaciÛ, arbitratge, conciliaciÛ i vigil‡ncia del seu compliment.

Article 12

Les funcions de la ComissiÛ Mixta seran les seg¸ents:

a)†InterpretaciÛ del Conveni.

b)†Arbitratge de les q¸estions o problemes sotmesos a la seva consideraciÛ de les parts o en els supÚsits previstos concretament en aquest Conveni.

c)†Vigil‡ncia del compliment d'allÚ pactat.

d)†Totes les activitats que tendeixin a millorar l'efic‡cia.

Article 13

La ComissiÛ Mixta es compondr‡ d'un president, un secretari i quatre vocals, en representaciÛ igual d'empresaris i treballadors, aixÌ com dels assessors respectius. El president, que ho Ès de la comissiÛ deliberadora del conveni, assisteix a les sessions amb veu perÚ sense vot.

Article 14

Els vocals empresaris tindran el seu domicili en el local social del gremi provincial d'artesans pastissers, situat a l'avinguda de Catalunya, 39-41 de Tarragona. Els vocals treballadors tindran el seu domicili en els locals dels seus sindicats respectius.

Article 15

Ambdues parts, l'empresarial i la treballadora, han de comunicar a la ComissiÛ Mixta del conveni tots els dubtes, discrep‡ncies i conflictes que puguin sorgir o produir-se com a conseq¸Ëncia de la interpretaciÛ del conveni, perquË la comissiÛ esmentada emeti el dictamen o actuÔ de forma reglamentaria.

CapÌtol 2

Condicions de treball

Article 16

La jornada laboral Ès de quaranta hores (40) setmanals. La jornada esmentada s'ha de realitzar en cinc dies laborals, i la del diumenge en sis hores continuades.

AixÌ mateix, els festius no recuperables es treballaran nomÈs sis hores que s'abonaran totes com a extraordin‡ries. En el cas que no es cobrin aquestes hores extraordin‡ries es tindr‡ dret a un dia de repÚs.

Article 17

Atesa l'Ìndole especial de l'activitat laboral de les empreses artesanes pastisseres, prËvia autoritzaciÛ de l'autoritat laboral, en les vigÌlies de les festes tradicionals, podran ampliar la jornada laboral, amb un m‡xim de vuitanta hores l'any.

Les hores extraordin‡ries sempre que la realitzaciÛ de les mateixes siguin necess‡ries s'abonaran al 75% sobre el valor de l'hora ordin‡ria. Quant a les hores estructurals s'ha d'observar allÚ que estableixi la legislaciÛ vigent.

CapÌtol 3

ClassificaciÛ professional

Article 18

Quant a les definicions de les categories professionals cal atenir-se a allÚ que disposa l'annex 1 de l'actual Acord marc estatal per les empreses del sector de pastisseria, confiteria, brioixeria i rebosteria.

El personal que presta els seus serveis en les empreses subjectes a aquest Conveni, atenent a les seves funcions, es classifica en:

1)†Personal d'obrador

2)†Personal mercantil

3)†Personal administratiu

El personal d'obrador Ès format per les categories seg¸ents:

a)†Mestre d'obrador

b)†Oficial de 1a

c)†Oficial de 2a

d)†Ajudant

e)†Aprenent de mÈs de 18 anys

f)†Aprenent de 16/17 anys

g)†Aprenents amb contracte formatiu

h)†Auxiliar

i)†PeÛ de neteja

Mestre d'obrador

…s qui, provenint de categories inferiors, posseeix els coneixements tËcnics de la fabricaciÛ en totes les respectives fases, tenint per missiÛ conËixer i interpretar les fÛrmules i an‡lisi de productes, facilitar les dades de despeses de m‡ d'obra, matËries primes, avanÁos i pressupostos, especificant amb tot el detall els cicles d'elaboraciÛ. Haur‡ de tenir iniciativa i sentit artÌstic, si s'escau, per la bona presentaciÛ dels articles que elabora, un profund coneixement de les m‡quines emprades, essent el responsable davant l'empresa de totes les anomalies sorgides, tant a la maquin‡ria com a la producciÛ.

A les confiteries amb mÈs de tres oficials ser‡ obligatÚria l'existËncia d'un mestre obrador o encarregat, llevat que el propi empresari realitzi aquestes funcions per tenir els coneixements professionals adequats.

Oficial de 1a

…s qui havent realitzat el procÈs de l'aprenentatge amb la deguda perfecciÛ i adequat rendiment, executa amb iniciativa i responsabilitat totes o algunes tasques prÚpies de la seva professiÛ, amb productivitat i resultat correctes, coneixent les m‡quines i eines que tingui al seu c‡rrec, tenint cura de la seva efic‡cia i conservaciÛ, posant en coneixement dels seus superiors qualsevol mena de desperfecte que observi i que pugui disminuir el procÈs productiu.

Dominar‡ i realitzar‡ degudament totes les feines de formulaciÛ i acabats en general.

Oficial de 2a

Integraran aquesta categoria aquells que...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR