Convenio colectivo - Indústria Siderometalúrgica, Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2003
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2006
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3923 de 11/07/2003

RESOLUCIÓ

TIC/2089/2003, de 18 de juny, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de la indústria siderometal·lúrgica de la província de Barcelona per als anys 2003-2006 (codi de conveni núm. 0802545).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de la indústria siderometal·lúrgica de la província de Barcelona, subscrit per UPM, CCOO i UGT el dia 10 de juny de 2003, i de conformitat amb el que disposen els articles 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 253/2002, de 4 de novembre, de fusió del Departament de Treball amb el d'Indústria, Comerç i Turisme, i el Decret 284/2002, de 12 de novembre, de reestructuració parcial de diversos departaments de la Generalitat,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de la indústria siderometal·lúrgica de la província de Barcelona per als anys 2003-2006 (codi de conveni núm. 0802545) al Registre de convenis de Barcelona de la Subdirecció General d'Afers Laborals i d'Ocupació.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el DOGC.

Barcelona, 18 de juny de 2003

Francisca Antolinos i Jiménez

Subdirectora general d'Afers Laborals

i d'Ocupació a Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball per a la indústria siderometal·lúrgica de la província de Barcelona per als anys 2003-2006

Capítol 1

Secció 1

Àmbit d'aplicació

Article 1

Àmbit funcional

1.1 Aquest Conveni col·lectiu negociat per Unió Patronal Metal·lúrgica, (UPM), i, per la Federació Minerometal·lúrgica de CCOO de Catalunya (CCOO), i per la Federació de Metall, Construcció i Afins de UGT de Catalunya (MCA-UGT) obliga les empreses i els treballadors del sector d'indústria i serveis del metall, que realitzin la seva activitat tant en el procés de producció com en el de transformació, manipulació o emmagatzematge, en els seus diversos aspectes. Inclou, així mateix, les empreses, els centres de treball o els tallers en què es porten a terme feines de caràcter auxiliar, complementàries o afins, relacionats amb el sector, així com tasques d'instal·lació, muntatge, reparació, manteniment o conservació, inclosos en aquell o en qualsevol altre que requereixi aquests serveis.

El Conveni col·lectiu també s'aplica a les indústries metal·logràfiques de fabricació d'envasos metàl·lics i boteria, quan en la seva fabricació s'utilitzi xapa d'un gruix superior a 0,5 mil·límetres; lampisteria, instal·lacions elèctriques, serralleria, fusteria metàl·lica i altres similars, fins i tot quan siguin activitats auxiliars de la construcció; estesa de línies de conducció d'energia, de cables, de xarxes telefòniques i afins, senyalització i electrificació de ferrocarrils; indústries d'òptica, joieria, rellotgeria i mecànica de precisió; recuperació i reciclatge de matèries primeres secundàries metàl·liques; fabricació o manipulació de circuits impresos i de fibra òptica, així com aquelles activitats, relatives a les infraestructures tecnològiques i equips de la informació i les telecomunicacions.

El Conveni també afecta les activitats noves o tradicionals, afins o similars a les que s'inclouen en els apartats anteriors d'aquest article.

No obstant això, s'exceptuen d'aquest Conveni:

  1. Les que a la data d'aprovació d'aquest Conveni disposen d'un conveni d'empresa vigent, excepte si les seves parts decideixen adherir-s'hi.

  2. Les que tenen un conveni d'empresa pendent de registre davant l'autoritat laboral.

  3. Les empreses dedicades a la venda d'articles en procés exclusiu de comercialització.

    1.2 Les parts signants d'aquest Conveni manifesten que és convenient que el Conveni col·lectiu per a la indústria siderometal·lúrgica de la província de Barcelona sigui respectat, dins del seu àmbit territorial, pels treballadors i per les empreses afectades per aquest, i els recomanen que, en el futur, adaptin els seus convenis d'empresa a l'estructura, les condicions i els mínims que preveu aquest Conveni provincial, i considerin aquest Conveni provincial com a dret supletori del seu conveni d'empresa.

    Article 2

    Àmbit territorial

    El Conveni afecta tots els centres de treball que, compresos en l'àmbit funcional d'aquest, estan situats a la província de Barcelona, encara que el domicili social de l'empresa a què pertanyen radiqui fora d'aquest terme provincial.

    Article 3

    Àmbit personal

    Les condicions de treball que es regulen aquí afecten tot el personal que treballa a les empreses incloses en els àmbits anteriors, excepte el que exerceix el càrrec de conseller en empreses que tenen la forma jurídica de societat, o d'alta direcció o d'alta gestió a l'empresa, llevat que el contracte d'aquests últims casos faci referència expressa a aquest Conveni, cas en què se li ha d'aplicar aquest.

    Secció 2

    Clàusules de garantia

    Article 4

    Entrada en vigor i durada

    Aquest Conveni entra en vigor el dia 1 de gener de l'any 2003 i la seva durada, que serà de 4 anys per a totes les empreses del seu àmbit, finalitzarà el 31 de desembre de l'any 2006.

    A partir de l'1 de gener de l'any 2004, mitjançant la Comissió Paritària, les taules, els annexos del Conveni, com també les pagues extraordinàries, el complement "ad personam" ex vinculació, el complement ex categoria professional, els valors de dieta, mitja dieta i primes, i les quanties de les prestacions per gran invalidesa, invalidesa permanent absoluta o mort, s'incrementaran del percentatge equivalent a l'IPC previst pel Govern en els Pressupostos Generals de l'Estat per a aquell any més 0,8 punts, prèvia inclusió, si escau, de la revisió salarial que es pugui produir.

    Si l'IPC real de l'any 2004 és superior al previst pel Govern en els Pressupostos Generals de l'Estat, la diferència que resulti s'ha de tenir en compte per determinar la base de càlcul dels increments salarials per a l'any 2005, si bé no es meritarà el pagament d'endarreriments.

    A partir de l'1 de gener de l'any 2005, per mitjà de la Comissió Paritària, les taules, els annexos del Conveni, com també les pagues extraordinàries, el complement "ad personam" ex vinculació, el complement ex categoria professional, els valors de dieta, mitja dieta i primes, i les quanties de les prestacions per gran invalidesa, invalidesa permanent absoluta o mort, s'incrementaran del percentatge equivalent a l'IPC previst pel Govern en els Pressupostos Generals de l'Estat per a aquell any més 0,8 punts, prèvia inclusió, si escau, de la revisió salarial que es pugui produir.

    Si l'IPC real de l'any 2005 és superior al previst pel Govern en els Pressupostos Generals de l'Estat, la diferència que resulti s'ha de tenir en compte per determinar la base de càlcul dels increments salarials per a l'any 2006, si bé no es meritarà el pagament d'endarreriments.

    A partir de l'1 de gener de l'any 2006, per mitjà de la Comissió Paritària, les taules, els annexos del Conveni, com també les pagues extraordinàries, el complement "ad personam" ex vinculació, el complement ex categoria professional, els valors de dieta, mitja dieta i primes, i les quanties de les prestacions per gran invalidesa, invalidesa permanent absoluta o mort, s'incrementaran del percentatge equivalent a l'IPC previst pel Govern en els Pressupostos Generals de l'Estat per a aquell any més 0,8 punts, prèvia inclusió, si escau, de la revisió salarial que es pugui produir.

    Si l'IPC real de l'any 2006 és superior al previst pel Govern en els Pressupostos Generals de l'Estat, la diferència que resulti s'ha de tenir en compte per determinar la base de càlcul dels increments salarials per a l'any 2007, si bé no es meritarà el pagament d'endarreriments.

    Article 5

    Denúncia i revisió

    5.1 La denúncia amb la proposta d'iniciació, revisió o pròrroga es considera efectuada de manera automàtica amb una antelació de 3 mesos a la data del seu venciment.

    5.2 Si quan s'acaba el termini de vigència del Conveni se'n sol·licita la rescissió, cal mantenir el règim establert en aquest fins que les parts afectades es regeixin per un nou conveni, independentment de les facultats que la llei reserva a l'autoritat laboral.

    5.3 Les negociacions per a la revisió del nou conveni s'han d'iniciar en el termini d'1 mes a partir de la recepció de la comunicació, que la part denunciant del Conveni ha d'acompanyar amb un projecte sobre els motius de la denúncia i els temes que cal deliberar.

    Les parts han de procurar que les negociacions es portin a terme amb la continuïtat necessària a fi de permetre l'examen i la solució específica dels problemes plantejats.

    Secció 3

    Compensació, garantia personal i absorció

    Article 6

    Compensació

    6.1 En matèria de compensació regeix el que estableixen les normes legals d'aplicació al cas, sens perjudici del que es determina de manera concreta i amb caràcter específic en aquest Conveni.

    6.2 Les retribucions que s'estableixen en aquest Conveni tenen caràcter de mínimes.

    Els augments que les empreses concedeixen voluntàriament o a compte del Conveni durant la vigència de l'anterior Conveni o a compte de qualsevol altra norma legal substitutiva d'aquest són absorbibles i compensables amb les millores pactades en aquest Conveni, amb l'excepció que estableix la disposició addicional 2.

    6.3 En cas d'excés, computades sobre la base anual, les quantitats rebudes legalment o convencionalment per tots els conceptes s'han de mantenir amb el mateix caràcter amb què es van concedir.

    6.4 No és absorbible la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR