Convenio colectivo - Grundig España, S. A. (centre de treball de la província de Barcelona), Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2004
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2004
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4141 de 26/05/2004

RESOLUCIÓ TRI/1473/2004, de 3 de març, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Grundig España, SA (centre de treball de la província de Barcelona), per a l'any 2004 (codi de conveni núm. 0805692).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Grundig España, SA (centre de treball de la província de Barcelona), subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 19 de febrer de 2004, i d'acord amb el que disposen els articles 90.2 i 90.3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 296/2003, de 20 de desembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i el Decret 68/2004, de 20 de gener, d'estructuració i de reestructuració de diversos departaments de l'Administració de la Generalitat,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Grundig España, SA (centre de treball de la província de Barcelona), per a l'any 2004 (codi de conveni núm. 0805692) al Registre de convenis de la Delegació Territorial de Treball i Indústria de Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 3 de març de 2004

Francisca Antolinos i Jiménez

Delegada territorial de Treball i Indústria de Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Grundig España, SA (centre de treball del Prat), per a l'any 2004

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Àmbit funcional

Aquest Conveni col·lectiu, que se signa entre la representació social del personal i la representació econòmica de Grundig España, SA, suposa la base d'un règim adequat de relacions laborals entre l'empresa i el seu personal.

S'entén que aquest Conveni substitueix tots els anteriors pactes i convenis signats entre la representació social i econòmica de l'empresa, que queden totalment refosos en aquest Conveni.

Article 2

Àmbit territorial

Aquest Conveni és d'aplicació al centre de treball de l'empresa Grundig España, SA, establert en l'actualitat a la província de Barcelona i que a continuació es detalla:

Domicili: carrer de Solsonès, número 2, edifici Muntadas, parc de negocis Mas Blau.

Població: 08820 el Prat de Llobregat (Barcelona).

Article 3

Àmbit personal

Aquest Conveni afecta la totalitat dels treballadors del centre de treball esmentat a l'article anterior i també els treballadors que a partir de la seva entrada en vigor passin a formar part de la plantilla d'aquest centre de treball de l'empresa.

Queden expressament exceptuats d'aquest Conveni el personal a què es refereixen els articles 1.3 i 2.1 de la Llei 8/1980, de 10 de març, de l'Estatut dels treballadors, i el personal contractat a l'efecte d'accions puntuals de promoció, venda i demostració de productes de la marca en centres comercials i grans superfícies, els quals estan vinculats a les condicions i clàusules específiques del seu contracte, atesa la particularitat de la funció.

Article 4

Duració i vigència

La duració (com també la vigència) és des de l'1 de gener de 2004 fins al 31 de desembre de 2004.

Article 5

Denúncia i revisió

La denúncia s'ha de fer amb una antelació mínima de 3 mesos i màxima de 3 mesos i mig a la data del seu acabament, davant l'autoritat competent, i amb aquest fi ha d'anar acompanyada amb l'acord adoptat sobre això, en la forma que assenyala la normativa de la legislació vigent.

Si no es porta a terme la denúncia en les condicions de temps i forma expressades, s'entendrà prorrogat el Conveni any rere any en els seus mateixos termes.

Article 6

Compensació i absorbibilitat

Les condicions pactades formen un tot orgànic indivisible i, a l'efecte de la seva aplicació pràctica, han de ser considerades globalment.

Les condicions pactades compensen i absorbeixen, en la seva totalitat, les que actualment regeixin per imperatiu legal, jurisprudencial, pacte de qualsevol classe, tracte individual o qualsevol altra causa.

Les disposicions legals futures que impliquin una variació econòmica en tots o alguns dels conceptes retributius pactats només tenen eficàcia si, globalment considerats en còmput anual i sumats als vigents amb anterioritat al Conveni, superen aquest en nivell. En cas contrari, es consideren absorbits per les millores pactades, i s'efectua la comprovació en forma global i anual per tots els conceptes i per a igual rendiment.

Article 7

Garanties personals

Es manté la garantia personal, expressament en relació amb les retribucions, al personal tècnic, administratiu, informàtic i subaltern, la qual cosa consisteix a respectar el total d'ingressos bruts, percebuts individualment amb anterioritat a aquest Conveni, sense que les normes d'aquest puguin implicar una minva d'aquests en còmput anual.

Aquesta garantia és d'índole exclusivament personal, sense que pugui entendre's vinculada a llocs de treball, categories professionals i altres circumstàncies anàlogues, per la qual cosa els empleats no poden demanar en cap cas les condicions més beneficioses de què han gaudit els seus antecessors en el lloc o en la categoria a què són destinats o promoguts.

Aquesta garantia que, segons el que es reglamenta en l'ordenació de salaris, es denomina "complement personal" és absorbible, en còmput anual, amb qualsevol millora originada per disposicions de qualsevol classe i àmbit.

No obstant això, en el cas que durant la vigència del Conveni es procedeixi a una promoció professional del treballador, s'ha de respectar com a mínim un 50% del complement personal, que en cap cas no és absorbible amb els nivells salarials corresponents a la nova categoria.

Article 8

Comissió Paritària

Per vetllar per l'aplicació i pel compliment del que s'estipula en aquest Conveni, existeix la Comissió Paritària del Conveni, formada per 1 membre designat per la Direcció de l'empresa i el delegat de personal que hagin estat representant de la Comissió Deliberadora.

La competència d'aquesta Comissió Paritària es limita a l'aspecte interpretatiu i aclaridor de les normes del Conveni en l'àmbit internde l'empresa, amb caràcter previ a qualsevol plantejament de la qüestió davant la jurisdicció competent, i ha de determinar, a més, les normes de concessió dels préstecs per habitatge que es pacten en aquest Conveni.

El domicili d'aquesta Comissió és el ja esmentat a l'article 2 d'aquest Conveni.

La Comissió es reuneix en el termini màxim d'1 mes si la convoca alguna de les parts.

Capítol 2

Organització de la feina

Article 9

Conceptes generals

L'organització de la feina és una facultat exclusiva de la Direcció de l'empresa, que pot exercitar-la sense més limitacions que les establertes a la legislació laboral vigent. S'entén per feina l'execució d'una tasca en les condicions de qualitat i quantitat que s'exigeixen en aquesta.

  1. Absentisme

    Les faltes de puntualitat i assistència ocasionen notables distorsions en la productivitat de l'empresa.

    Sense detriment d'altres mesures que puguin prendre's, s'assenyala com a normativa d'actuació immediata per a tot el personal regit per aquest Conveni la següent:

    Només s'han de concedir permisos per als casos veritablement necessaris, tal com es fa actualment. Es deneguen les absències els motius de les quals s'aprecia que es poden resoldre en dissabte o fora de la jornada.

    Són sancionades, d'acord amb la legislació laboral, les faltes de puntualitat i les d'assistència injustificades al treball.

    En matèria d'absentisme (retards, absències, sortides, etc.), incapacitat laboral transitòria i accidents, tot el personal regitper aquest Conveni s'ha d'atenir al que disposen les lleis vigents.

  2. Disciplina laboral

    Independentment d'altres actituds assenyalades a la legislació vigent sobre aquesta qüestió, es fa un esment especial que són fets que constitueixen anormalitat laboral l'abandonament del treball, l'aturada, la disminució del rendiment per sota de l'habitual, la disminució de la qualitat exigible o qualsevol altra forma greu de transgressió de la disciplina laboral, quan sigui realitzada individualment, simultàniament o successivament per un grup de productors, encara que no constitueixi la majoria d'una secció, categoria professional o agrupació.

  3. Informació a la representació legal dels treballadors

    Cal atenir-se al que disposa l'Estatut dels treballadors.

  4. Valoració dels llocs de treball

    La valoració dels llocs de treball, si escau, es fa a través d'una Comissió integrada pel delegat dels treballadors i un altre designat per la Direcció de l'empresa.

    Capítol 3

    Contractació

    Article10

    Contracte de treball per fer una obra o un servei determinat

    Segons el que disposen l'article 15.1.a) de l'Estatut dels treballadors i el Reial decret 2720/1998, que el desplega, s'identifiquen com a feines o tasques amb substantivitat pròpia dins de l'activitat normal de l'empresa les activitats del sector següents:

    Les feines de revisió de peces fetes en les línies de fabricació de l'empresa Seat.

    La promoció de vendes en grans àrees.

    En els contractes de treball d'aquesta modalitat que es facin s'ha d'indicar amb precisió i claredat el caràcter de la contractació i s'ha d'identificar suficientment l'obra o el servei que en constitueix l'objecte.

    La durada del contracte ha de ser el temps exigit per fer l'obra o el servei.

    Quanfinalitzi l'obra o el servei, els treballadors contractats a l'empara de la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR