Convenio colectivo - Neteja d'edificis i locals de Girona i província, Gerona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2004
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2004
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4216 de 10/09/2004

RESOLUCI”

TRI/2358/2004, de 12 d'agost, per la qual s'ordena la inscripciÛ, el dipÚsit i la publicaciÛ del Conveni col∑lectiu de treball de neteja d'edificis i locals de Girona i provÌncia per a l'any 2004 (codi de conveni n˙m. 1700385).

Vistel text del Conveni col∑lectiu de treball de neteja d'edificis i locals de Girona i provÌncia, subscrit per l'AssociaciÛ Catalana d'Empreses de Neteja d'Edificis i Locals, UGT i CCOO, el dia 8 de juny de 2004, i d'acord amb el que estableixen els articles 90.2 i 90.3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de marÁ, pel qual s'aprova el Text refÛs de l'Estatut dels treballadors; el Decret de la Generalitat de Catalunya 326/1998, de 24 de desembre; l'article 11.2 de la Llei org‡nica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes concordants,

Resolc:

.1††Ordenar la inscripciÛ del Conveni col∑lectiu de treball de neteja d'edificis i locals de Girona i provÌncia per a l'any 2004 (codi de conveni n˙m. 1700385) al Registre de convenis dels Serveis Territorials de Treball i Ind˙stria a Girona.

.2††Ordenar-ne el dipÚsit a l'oficina corresponent d'aquests Serveis Territorials.

.3††Disposar que el Conveni esmentat es publiqui en el DOGC.

Notifiqueu aquesta ResoluciÛ a la ComissiÛ Negociadora del Conveni.

Girona, 12 d'agost de 2004

P. A. (Decret 326/1998, de 24 de desembre)

MercË Nadal i Farreras

Secret‡ria dels Serveis Territorials

a Girona en funcions

TraducciÛ del text original signat per les parts

CONVENI

col∑lectiu de treball de neteja d'edificis i locals de Girona i provÌncia per a l'any 2004

CapÌtol 1

Disposicions generals

Article 1

¿mbit territorial

Aquest Conveni afecta les empreses de l'activitat els centres de treball de les quals radiquen en la ciutat de Girona i provÌncia.

Article 2

¿mbit funcional

Estan compreses en l'‡mbit d'aplicaciÛ del Conveni totes les empreses existents en l'actualitat i aquelles que s'hi incloguin amb posterioritat a l'entrada en vigor d'aquest Conveni, que es dediquin a l'activitat de neteja, manteniment, conservaciÛ i higienitzaciÛ de tota classe d'edificis, locals, ind˙stries, elements de transport (terrestre, aeri i marÌtim), m‡quines, espais, mobiliari urb‡, etc., qualsevulla que sigui la forma jurÌdica que adoptin.

Article 3

¿mbit personal

Aquest Conveni regula les relacions laborals de les empreses incloses en l'‡mbit territorial i funcional d'aquest Conveni amb la totalitat dels seus treballadors.

Article 4

¿mbit temporal

El Conveni entra en vigor i tÈ efectes econÚmics des de l'1 de gener de 2004.

Article 5

Durada

TÈ una durada d'1 any (de l'1 de gener de 2004 al 31 de desembre de 2004).

Article 6

Den˙ncia i revisiÛ

Qualsevol de les parts pot sol∑licitar la revisiÛ del Conveni i formular-ne la den˙ncia segons el procediment legalment establert, amb 3 mesos d'anticipaciÛ al venciment del termini de vigËncia o qualsevol de les seves prÚrrogues, i sempre d'acord amb el que estableix l'Estatut dels treballadors.

Article 7

Abast, vinculaciÛ a la totalitat

Ambdues representacions acorden que, atËs que les condicions pactades sÛn un tot org‡nic i indivisible, en el cas que l'autoritat competent, en l'exercici de les facultats que li sÛn prÚpies, no l'aprovi en la seva totalitat, poden considerar el Conveni nul i sense efic‡cia a tots els efectes.

Article 8

CompensaciÛ

Les condicions pactades en aquest Conveni sÛn absorbibles i compensables per qualsevol millora que les empreses hagin concedit als seus treballadors a partir de l'1 d'octubre de 2003, formen un tot org‡nic i individual, i a l'efecte de la seva aplicaciÛ pr‡ctica, es consideren globalment i en cÚmput anual.

Sens perjudici del que estableix el par‡graf anterior, els plusos de dist‡ncia i transports i de conveni nomÈs els poden compensar els que siguin de la mateixa naturalesa i estiguin regint en la data de la seva entrada en vigor.

Article 9

AbsorciÛ

Atesa la naturalesa del Conveni, les disposicions legals o convencionals futures que impliquen una variaciÛ econÚmica en tots o en qualsevol dels conceptes retributius existents ˙nicament tenen efic‡cia si, globalment considerats i en cÚmput anual, superen el nivell total d'aquest, llevat dels plusos de dist‡ncia i transport i de Conveni.

Article 10

Garanties ad personam

Cal respectar les situacions personals que, amb car‡cter global, excedeixen el que s'ha pactat, les quals s'han de mantenir estrictament ad personam.

Article 11

ComissiÛ Parit‡ria

Escrea la ComissiÛ Parit‡ria de Conveni com a Úrgan mixt de la seva interpretaciÛ i, si s'escau, conciliaciÛ o arbitratge. TambÈ ha de tenir en compte aquelles q¸estions que les parts aquÌ representades sotmetin a la seva consideraciÛ i en especial allÚ referent a la cl‡usula de desvinculaciÛ o inaplicaciÛ del Conveni, establerta en la cl‡usula addicional 2 d'aquest. Aquesta ComissiÛ ha d'estar integrada per 4 membres de cada representaciÛ i 1 assessor (sense vot) per a cadascuna de les representacions, designats en el 1r mes de vigËncia del Conveni. El president ha de ser qui acordin les parts o bÈ qui ho hagi estat de la Mesa Negociadora de l'˙ltim Conveni col∑lectiu.

La ComissiÛ Parit‡ria ha de tractar, a mÈs, aquells temes o q¸estions que delegui en ella expressament la Mesa Negociadora del Conveni, i actuar sense envair la competËncia de les autoritats administratives i Úrgans jurisdiccionals.

CapÌtol 2

L'organitzaciÛ del treball

Article 12

Facultats i responsabilitats

L'organitzaciÛ de la feina, amb subjecciÛ a les normes de l'article seg¸ent, Ès facultat privativa de l'empresa, per mitj‡ dels seus Úrgans de direcciÛ, la qual Ès responsable del seu ˙s davant l'autoritat competent. AixÌ mateix, l'empresa ha de donar coneixement de la seva estructura a la representaciÛ legal dels treballadors.

Article 13

Normes per al seu desenvolupament

L'organitzaciÛ de la feina comprËn, a tÌtol enunciatiu, les normes seg¸ents:

a)†L'adjudicaciÛ de tasca especÌfica, necess‡ria per a la plena activitat del treballador.

b)†L'exigËncia d'una activitat i un rendiment normals per a cada treballador, i en general, per a tot el personal de l'empresa.

c)†La fixaciÛ de l'Ìndex de qualitat admissible en la realitzaciÛ de la feina.d)†La mobilitat i la redistribuciÛ del personal de manera racional, compatible amb la dispersiÛ dels centres de treball i les necessitats estrictes del servei, per tal d'evitar un ˙s arbitrari d'aquest principi i d'acord amb el que s'estableix en els articles 39 i 40 de l'Estatut dels treballadors, i les limitacions que estableixen els articles 20 i 21 d'aquest Conveni.

CapÌtol 3

PrestaciÛ del treball

Article 14

ExecuciÛ de tasques

El treballador est‡ obligat a executar diligentment tots els treballs i operacions que li ordenin els seus superiors, dintre de les comeses generals prÚpies de la seva categoria i competËncia professional, i, si observa inconvenients per exercir la seva feina, falta o defecte en el material o en els instruments, est‡ obligat a fer-ho saber immediatament a la seva empresa.

Article 15

Seguretat i higiene

  1. †Les empreses subjectes a aquest Conveni col∑lectiu estan obligades a posar a l'abast de tots els seus treballadors els mitjans necessaris perquË puguin exercir la seva feina en les millors condicions d'activitat, higiene i seguretat. Les empreses han de gestionar, de les entitats que contractin els seus serveis, que posin a l'abast dels treballadors els elements i els mitjans complementaris eficaÁos per tal que puguin exercir la seva activitat en les condicions de seguretat, rendiment i higiene desitjades.

    Tanmateix, els treballadors estan obligats a utilitzar els mitjans i les mesures preventives que els proporcionin les empreses, de conformitat amb la legislaciÛ vigent i especÌficament la normativa de seguretat i salut laborals.

  2. †Els propietaris, arrendataris o titulars del local o negoci que tenen contractat el servei de neteja d'aquests amb empreses afectades per aquest Conveni estan obligats a adoptar en els locals esmentats on es presta el servei esmentat les mesures complement‡ries necess‡ries perquË les empreses de neteja que presten el servei amb el seu propi personal puguin aplicar correctament les mesures de seguretat i higiene que els imposa aquest Conveni i altres disposicions de car‡cter general en matËria de seguretat, higiene, vestidor, etc.

    En els contractes subscrits entre els propietaris, arrendataris o titulars dels locals on s'hagi de prestar el servei i les empreses de neteja hagin de realitzar-los, s'hi ha de fer constar aquesta obligaciÛ, de la qual els contractants o arrendataris que rebin el servei de neteja han de procurar el compliment estricte, de tal manera que, si no ho fan aixÌ, capempresa dedicada a l'activitat de la neteja no pot prestar aquest servei mentre no s'adoptin les mesures complement‡ries...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR