Convenio colectivo - Tracció Mecànica de Mercaderies, Lérida

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2004
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2005
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4355 de 04/04/2005

RESOLUCI”

TRI/876/2005, de 7 de febrer, per la qual es disposa la inscripciÛ i la publicaciÛ del Conveni col∑lectiu de treball del sector de tracciÛ mec‡nica de mercaderies de les comarques de Lleida de l'1.1.2004 al 31.12.2005 (codi de conveni n˙m. 2500355).

Vist el text del Conveni col∑lectiu de treball del sector de tracciÛ mec‡nica de mercaderies de les comarques de Lleida, subscrit per les parts negociadores el dia 22 de novembre de 2005, i d'acord amb el que estableixen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de marÁ, pel qual s'aprova el Text refÛs de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipÚsit de convenis col∑lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei org‡nica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicaciÛ,

Resolc:

.1††Disposar la inscripciÛ del Conveni col∑lectiu de treball del sector de tracciÛ mec‡nica de mercaderies de les comarques de Lleida de l'1.1.2004 al 31.12.2005 (codi de conveni n˙m. 2500355) al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball i Ind˙stria a Lleida.

.2††Disposar que el text esmentat es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Lleida, 7 de febrer de 2005

Pilar Nadal i Reimat

Directora dels Serveis Territorials

a Lleida en funcions

TranscripciÛ literal del text signat per les parts

CONVENI

col∑lectiu de treball del sector de tracciÛ mec‡nica de mercaderies de les comarques de Lleida per de l'1.1.2004 al 31.12.2005

Anys 2004 i 2005

CapÌtol 1

Disposicions generals

Article 1

¿mbit territorial

Les disposicions del present conveni obliguen a totes les empreses de la provÌncia de Lleida i a les que, tot i residir en un altre lloc, tenen establiment dins de la provÌncia, l'obligaciÛ es refereix al personal que tenen adscrit.

Article 2

¿mbit funcional

El present conveni obliga a totes les empreses l'activitat de les quals sigui: tracciÛ mec‡nica de mercaderies en general, agËncies de transports, despatxos centrals i agËncies de ferrocarril, transports especials i maquin‡ria pesada.

Article 3

¿mbit personal

Aquest conveni afecta la totalitat dels treballadors de les empreses compreses en el conveni, a excepciÛ dels c‡rrecs d'alta direcciÛ i consell, segons el que estableixen els articles 1 i 2 del Reial decret legislatiu n˙m. 1/1995, de 24 de marÁ.

Article 4

¿mbit temporal

El present conveni entrar‡ en vigor a tots els efectes el dia 1 de gener de 2004, excepte en aquells casos que expressament s'exceptuÔn, independentment de la data de la seva publicaciÛ en el DOGC, i tindr‡ una durada de dos anys, o sigui fins al 31 de desembre de 2005.

Com que el present conveni tÈ car‡cter retroactiu, els endarreriments a quË dÛna lloc la seva aplicaciÛ seran abonats a la nÚmina del mes seg¸ent de la seva publicaciÛ en el DOGC.

Si la representaciÛ d'alguna de les parts vol denunciar el conveni, haur‡ d'efectuar la den˙ncia almenys amb tres mesos d'antelaciÛ al seu venciment, el 31 de desembre de 2005. Si no Ès denunciat per cap de les parts, s'entendr‡ prorrogat t‡citament.

Article 5

AbsorciÛ

Les millores pactades en aquest conveni seran absorbides en laseva totalitat, amb les retribucions, les primes o els incentius que per qualsevol motiu i procedËncia tenien acordades amb anterioritat les empreses i els seus treballadors.

Article 6

CompensaciÛ

Les millores que per disposiciÛ legal o reglament‡ria poguessin establir-se a partir de la data d'entrada en vigor del present conveni podran compensar-se en el cÚmput anual amb les que es fixen en el conveni.

Article 7

Garantia personal

Es respectaran les situacions personals que amb car‡cter global millorin el que pacta aquest Conveni, i es mantindran estrictament ad personam.

Article 8

ComissiÛ parit‡ria

Les funcions de la comissiÛ parit‡ria seran la interpretaciÛ autËntica del conveni, l'arbitratge de les q¸estions o problemes sotmesos a la seva consideraciÛ per les parts i la vigil‡ncia de l'estricte compliment d'allÚ que es pacta. Ambdues parts convenen a donar coneixement a la comissiÛ parit‡ria de quants dubtes i discrep‡ncies poguessin produir-se com a conseq¸Ëncia de la interpretaciÛ i l'aplicaciÛ del conveni, perquË l'esmentada comissiÛ parit‡ria emeti i actuÔ de la forma reglament‡ria prevista amb car‡cter previ al plantejament dels distints supÚsits davant de les jurisdiccions competents. Aquesta comissiÛ estar‡ formada per sis vocals dels sindicats i sis vocals dels empresaris signants d'aquest conveni.

Si existissin discrep‡ncies amb la resoluciÛ de l'organisme que efectuÔ els ex‡mens psicotËcnics als conductors, la comissiÛ parit‡ria d'aquest conveni gestionar‡, davant de l'organisme, les reclamacions que consideri oportunes.

Finalment, la comissiÛ parit‡ria podr‡ reunir-se durant la vigËncia del present conveni per analitzar l'evoluciÛ de la contractaciÛ en el sector.

Article 9

Normes supletÚries

Les normes legals de car‡cter general sÛn l'Acord General per a les empreses de transports de mercaderies per carretera 1998/2000 (BOE n˙m. 25 de 29 de gener de 1998) i l'Acord Interprofessional de Catalunya, mentre no siguin substituÔdes per altresnormes pactades per ambdues parts, que siguin assumides per la comissiÛ parit‡ria i incorporades al conveni.

Acord Interprofessional de Catalunya

En relaciÛ amb la salut i la seguretat laboral, la formaciÛ professional i la soluciÛ de conflictes de treball, es regir‡ pel que estableix l'Acord Interprofessional de Catalunya, de 7 de novembre de 1990, firmat pels sindicats CCOO i UGT i la patronal Foment del Treball Nacional. De firmar-se algun nou pacte entre les esmentades organitzacions, la comissiÛ parit‡ria d'aquest conveni decidir‡ la incorporaciÛ o no al nou acord.

En conseq¸Ëncia, ambdues parts, en representaciÛ de treballadors i empreses compreses en l'‡mbit personal del present conveni, se sotmeten, expressament, als procediments de conciliaciÛ i mediaciÛ del Tribunal Laboral de Catalunya, en tot allÚ que afecta a la resoluciÛ dels conflictes laborals d'Ìndole col∑lectiva que puguin suscitar-se i, especÌficament, en les discrep‡ncies sorgides durant els perÌodes de consultaen els casos i terminis previstos en els articles 40 (mobilitat geogr‡fica), 41 (modificaciÛ de les condicions de treball i suspensiÛ del contracte de treball) i 51 (resoluciÛ del contracte de treball) de l'Estatut dels Treballadors, redactat novament en el Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de marÁ, pel qual s'aprova el text refÛs de la Llei de l'Estatut dels Treballadors.

CapÌtol 2

Condicions econÚmiques

Article 10

a)†Per a l'any 2004: es modificaran les taules salarials vigents per a l'any 2003, amb una puja salarial d'un 2% (IPC previst). Les noves taules s'adjunten a aquest conveni.

b)†Per a l'any 2005: es modificaran les taules salarials vigents per a l'any 2004, amb un increment igual a l'IPC inicialment previst pel Govern per a aquest any.

Cl‡usula de revisiÛ

En cas que l'IPC real superi l'IPC previst, aquest increment s'abonar‡ amb car‡cter retroactiu des del primer de gener de cada any afectat; l'esmentada diferËncia s'haur‡ d'abonar en la nÚmina del mes seg¸ent enel que es constati oficialment aquesta circumst‡ncia.

Els salaris que consten a la taula salarial que s'adjunta com a annex al text del present conveni s'estableixen amb car‡cter general i com a mÌnim per a aquest any, i els que resultin dels increments esmentats per a l'any seg¸ent.

Article 11

Gratificacions extraordin‡ries

Les gratificacions extraordin‡ries de marÁ, juny i Nadal s'abonaran a raÛ de 30 dies de la columna corresponent al salari base de les taules salarials actualitzades d'aquest conveni, mÈs l'antiguitat (i mÈs ajust conveni en el seu cas) i mÈs 45'98 euros per a l'any 2004 i per a totes les categories. Per a l'any 2005 s'abonaran a raÛ de 30 dies de la columna corresponent al salari base de les taules salarials actualitzades d'aquest conveni, mÈs antiguitat (i mÈs ajust conveni en el seu cas) i mÈs 46'90 euros.

Sent la data lÌmit per a l'abonament de les esmentades pagues Ès el 15 de marÁ, el 15 de juny i el 15 de desembre respectivament.

Les quantitats linealsde 45'98 euros i 46'90 euros no estaran afectades per la possible revisiÛ establerta a l'article 10 i queden, per tant, sense alteraciÛ durant la vigËncia del conveni.

Article 12

Plus de perillositat

El personal que realitzi treballs de transporto manipulaciÛ de productes inflamables, tÚxics, explosius i tota mena d'‡cids percebr‡, durant el temps que realitzin aquest treball, un plus consistent en el 10% del salari base mÈs antiguitat i mÈs ajust conveni en el seu cas. AixÚ no obstant, qualsevol millora sobre l'esmentat percentatge ser‡ pactada lliurement entre empresa i treballadors.

Article 13

Plus de nocturnitat

Els treballadors, quan prestin els seus serveis entre les 22.00 hores i les 6.00 hores, percebran un plus consistent en el 25% del salari base pactat en aquest conveni.

Article 14

Complements d'antiguitat

...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR