Convenio colectivo - Industrias Lácteas de Vic, SLU, Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2006
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2007
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4802 de 18/01/2007

RESOLUCI”

TRI/4429/2006, de 15 de setembre, per la qual es disposa la inscripciÛ i la publicaciÛ del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa Industrias L·cteas de Vic, SLU, per als anys 2006 i 2007 (codi de conveni n˙m. 0811242).

Vist el text del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa Industrias L·cteas de Vic, SLU, subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 4 de maig de 2006, i de conformitat amb el que disposa l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de marÁ, pel qual s'aprova el Text refÛs de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipÚsit de convenis col∑lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei org‡nica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferËncia de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matËria de mediaciÛ, arbitratge i conciliaciÛ; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuraciÛ de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 296/2003, de 20 de desembre, de creaciÛ, denominaciÛ i determinaciÛ de l'‡mbit de competËncia dels departaments de l'AdministraciÛ de la Generalitat de Catalunya; el Decret 223/2004, de 9 de marÁ, de reestructuraciÛ d'Úrgans territorials de l'AdministraciÛ de la Generalitat i el Decret 190/2005, de 13 de setembre, de reestructuraciÛ parcial del Departament de Treball i Ind˙stria,

Resolc:

.1††Disposar la inscripciÛ del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa Industrias L·cteas de Vic, SLU, per als anys 2006 i 2007 (codi de conveni n˙m. 0811242) al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball i Ind˙stria a Barcelona.

.2††Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 15 de setembre de 2006

Salvador ¡lvarez Vega

Director dels Serveis Territorials

a Barcelona en funcions

TraducciÛ del text original signat per les parts

CONVENI

col∑lectiu de treball de l'empresa Industrias L·cteas de Vic, SLU, per als anys 2006 i 2007

Article 1

¿mbit d'aplicaciÛ

Aquest Conveni col∑lectiu s'ha d'aplicar a la planta de Vic de Industrias L·cteas de Vic, SLU.

Article 2

¿mbit personal

Aquest Conveni afecta tots els treballadors, independentment de la categoria professional i de la data d'ingrÈs a l'empresa, que presten els serveis per compte d'altri al centre de treball de Vic.

Se n'exclouen expressament:

  1. †El personal d'alta direcciÛ al qual es refereix l'article 2.1.a) del text refÛs de la Llei de l'estatut dels treballadors, aprovat per Reial decret legislatiu 1/1995.

  2. †Els treballadors que efectuÔn serveis de transport a l'empara d'autoritzacions administratives de quË siguin titulars, amb vehicles comercials de servei p˙blic de la seva propietat.

Article 3

¿mbit temporal

Les condicions d'aquest Conveni, una vegada signat, regeixen durant els anys 2006 i 2007; la seva vigËncia i els seus efectes, fins i tot els retributius, s'estenen des de l'1 de gener de 2006 fins al 31 de desembre de 2007, amb efectes retroactius des de l'1 de gener de 2006, independentment de la data de la seva publicaciÛ en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Article 4

Den˙ncia i prÚrroga

El Conveni el pot denunciar qualsevol de les parts amb una antelaciÛ mÌnima de 2 mesos respecte a la data d'expiraciÛ, perÚ s'ha de mantenir vigent fins que sigui substituÔt per un altre. Si l'actual Conveni Ès denunciat, els seus preceptes han de subsistir fins a l'entrada en vigor del que el substitueixi.

Article 5

CompensaciÛ i absorciÛ

Les condicions econÚmiques que estableix aquest Conveni poden ser absorbides i compensades per unes altres que, per imperatiu legal, s'estableixin en el futur, sempre que, valorades amb criteris d'homogeneÔtat, globalment i en cÚmput anual, superin les condicions pactades.

Article 6

Condicions mÈs beneficioses

Cal respectar, a tÌtol individual o col∑lectiu, les condicions de qualsevol Ìndole que siguin mÈs beneficioses que les que estableix aquest Conveni col∑lectiu, considerades en conjunt i en cÚmput anual.

Article 7

ComissiÛ Parit‡ria

Es constitueix la ComissiÛ Parit‡ria per a la mediaciÛ, l'arbitratge, la interpretaciÛ i el seguiment d'aquest Conveni.

La integren 2 membres de cadascuna de les parts, elegits pels components de la ComissiÛ Negociadora del Conveni i entre ells.

Els membres integrants poden designar un president, que queda facultat per al nomenament del secretari.

Els dubtes, les interpretacions, les incidËncies o les reclamacions, de car‡cter individual o col∑lectiu, que puguin sorgir respecte del Conveni i que no hagi resolt la ComissiÛ, requereixen necess‡riament un informe d'aquesta abans de ser plantejats davant l'autoritat laboral, la jurisdicciÛ competent o, si sÛn de car‡cter col∑lectiu, el Tribunal Laboral de Catalunya.

Article 8

Dret supletori

Pel que fa a tot allÚ que no preveu aquest Conveni, s'apliquen el Conveni sectorial d'ind˙stries l‡cties i els seus derivats, el text refÛs de la Llei de l'estatut dels treballadors i altres disposicions legals vigents.

Article 9

OrganitzaciÛ de la feina

L'organitzaciÛ pr‡ctica i tËcnica de la feina Ès una facultat exclusiva de la DirecciÛ de l'empresa, que sempre s'ha d'ajustar al que estableixen el text refÛs de l'Estatut dels treballadors i la normativa d'aplicaciÛ.

Article 10

Ingressos i perÌodes de prova

Per a tot el personal de nou ingrÈs a l'empresa, independentment del seu contracte laboral, s'estableixen els perÌodes de prova seg¸ents:

Personal no qualificat: 15 dies.

Personal qualificat i administratiu: 30 dies.

Personal tËcnic i tËcnic titulat: 60 dies.

El perÌode de prova queda suspËs durant les situacions d'incapacitat temporal, tant si deriva de contingËncies comunes com professionals.

Els dies del perÌode de prova es consideren com a efectivament treballats.

El personal de nou ingrÈs inclÚs en el grup d'obrers i amb la categoria professional d'especialista, en el moment que s'incorpori a l'empresa, obtÈ la categoria d'especialista de tercera; una vegada transcorreguts 2 mesos, consolida la categoria d'especialista que correspongui.

Article 11

Ascensos

Es consagra el dret de tots els treballadors a ser ascendits a l'empresa. Per aquest motiu, qualsevol vacant produÔda a l'empresa l'ha de cobrir preferentment el personal de l'empresa, sempre que demostri les aptituds requerides en les proves que es convoquin a aquest efecte, a les quals ha de tenir accÈs tot el personal fix de la plantilla.

Se n'exceptuen els ascensos al grup directiu, als llocs de treball que requereixin titulaciÛ de grau mitj‡ o superior i als de caps i inspectors comercials.

Article 12

Capacitat disminuÔda

Els treballadors de l'empresa que, per accident laboral o malaltia professional, hagin sofert reduccions fÌsiques, psÌquiques o sensorials i tinguin reconeguda la invalidesa permanent total per exercir la seva professiÛ habitual, tenen preferËncia per ocupar els llocs de treball vacants a l'empresa sempre que estiguin capacitats per ocupar-los. En aquest cas han de percebre el salari corresponent al lloc de treball que ocupen.

Article 13

ExcedËncies

L'excedËncia pot ser volunt‡ria o forÁosa. La forÁosa, que dÛna dret a la conservaciÛ del lloc i al cÚmput de l'antiguitat, es concedeix per la designaciÛ o elecciÛ per a un c‡rrec p˙blic que impossibiliti l'assistËncia al treball. El reingrÈs s'ha de sol∑licitar dins del mes seg¸ent al de cessament en el c‡rrec p˙blic.

El treballador que tingui com a mÌnim 1 any d'antiguitat a l'empresa tÈ dret que se li reconegui la possibilitat de situar-se en excedËncia volunt‡ria per un termini que no pot ser inferior a 2 anys ni superior a 5. Un treballador nomÈs pot tornar a exercir aquest dret si han passat 4 anys des del final de l'excedËncia anterior.

Els treballadors tenen dret a un perÌode d'excedËncia no superior a 3 anys per atendre cada fill, tant si ho Ès per naturalesa com per adopciÛ, a comptar de la data de naixement o d'adopciÛ. Els fills successius donen dret a un altre perÌode d'excedËncia, el qual posa fi al que es gaudia. El perÌode en quË el treballador est‡ en aquesta situaciÛ d'excedËncia Ès computable a l'efecte d'antiguitat i el treballador tÈ dret a l'assistËncia a cursos de formaciÛ professional, a la participaciÛ dels quals ha de ser convocat per l'empresari, especialment amb motiu de la seva reincorporaciÛ. Durant el primer any, a partir de l'inici de cada situaciÛ d'excedËncia, el treballador tÈ dret a la reserva del seu lloc de treball. Transcorregut aquest termini, la reserva queda referida a un lloc de treball del mateix grup professional o d'una categoria equivalent. Quan el pare i la mare treballin, nomÈs un d'ells pot exercir aquest dret.

TambÈ tenen dret a un perÌode d'excedËncia de durada no superior a 1 any per tenir cura d'un familiar fins a segon grau de consanguinitat o afinitat que per raons d'edat, accident o malaltia no es pugui valer per si mateix i no exerceixi cap activitat retribuÔda. No obstant aixÚ, si 2 o mÈs treballadors de la mateixa empresa generessin aquest dret pel mateix subjecte causant, l'empresari pot limitar el seu exercici simultani per raons justificades de funcionament de l'empresa.

AixÌ mateix, poden sol∑licitar que se'ls passi a la situaciÛ d'excedËncia...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR