Convenio colectivo - USC Europe España, SA., Tarragona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2006
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2006
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4889 de 23/05/2007

RESOLUCIÓ

TRE/1487/2007, de 26 de març, per la qual es disposa el registre i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa USC Europe España, SA, per a l'any 2006 (codi de conveni núm. 4301012).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa USC Europe España, SA, subscrit per les parts negociadores en data 30 de maig de 2006 i presentat per les mateixes parts en data 14 de març de 2007, i de conformitat amb el que estableixen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors, i els articles 68.5 i 170.1e) i j) de la Llei orgànica 6/2006, de 19 de juliol, de reforma de l'Estatut d'autonomia de Catalunya,

Resolc:

.1 Disposar el registre del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa l'empresa USC Europe España, SA, per a l'any 2006 (codi de conveni núm. 4301012), al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball a Tarragona.

.2 Disposar-ne la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni.

Tarragona, 26 de març de 2007

Josep Maria Solanes Segura

Director dels Serveis Territorials a Tarragona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa USC Europe España, SA, d'aplicació al seu centre de treball de Reus, per a l'any 2006

Preàmbul

Els membres de la Comissió Negociadora del present Conveni, formada per la representació de la Direcció de l'empresa i el Comitè d'Empresa en representació dels treballadors, han acordat subscriure lliurement aquest Conveni col·lectiu, d'acord el principi de bona fe i manifesten que:

La nostra empresa té com a objectiu principal ésser reconeguda pels seus clients per la seva millor qualitat de producte i servei en el mercat.

La nostra missió es basa, doncs, en complir o en excedir les expectatives dels clients, en el subministrament dels nostres productes, que compleixin plenament els requeriments del client, perquè generin beneficis i consegüentment assegurar l'expansió de l'empresa i la continuïtat dels llocs de treball.

Les parts signants coincideixen igualment en el fet que la més alta qualitat dels productes fabricats s'obtenen després d'una bona formació i un perfecte coneixement de les persones de les seves respectives funcions i comeses.

Ambdues parts consideren que aquesta finalitat s'ha de dur a terme mitjançant els coneixements, les creences i els valors de les persones, les innovacions en el disseny del producte, en els materials i en la producció, mitjançant les inversions necessàries i la introducció de nous mètodes de treball, així com amb l'acceptació d'un compromís per a treballar en equip sota el principi de qualitat en qualsevulla faceta del nostre treball.

Orientats envers aquesta finalitat, ambdues parts manifesten el seu propòsit de treballar conjuntament en totes aquelles accions que tendeixen a possibilitar la implantació progressiva d'aquesta filosofia i l'assoliment dels objectius de qualitat i servei proposats.

Paral·lelament i amb relació a matèries tant de seguretat i salut dels empleats com de medi ambient, les parts manifesten també el seu compromís de col·laboració en la posada en pràctica de polítiques necessàries que permetin abastar el major grau de seguretat i salut en el treball, de respecte al medi ambient, i de compliment de la legislació vigent en ambdós casos.

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Àmbit territorial, funcional i personal

En l'aspecte territorial, funcional i personal, aquest Conveni afecta tot el personal que presta els seus serveis per compte i sota la dependència de l'empresa USC Europe España, SA, al seu centre de treball situat a Reus, carretera de Constantí, km 3.

Totes les referències efectuades al text del Conveni, tant en els conceptes de .treballador. o .treballadors. com en la denominació de categories professionals, s'han d'entendre realitzades indistintament, tant als de gènere masculí com femení, excepte que es desprengui clarament una altra cosa del context de la cita concreta que es tracti.

Article 2

Àmbit temporal

La durada d'aquest Conveni col·lectiu és d'un any

Amb el compliment previ dels requisits legals que estableixen les lleis en aquest tema, el present Conveni col·lectiu és vigent, a tots els efectes, de l'1 de gener de 2006 fins al dia 31 de desembre de 2006. Quan arribi aquesta data, es produirà la denúncia automàtica del text, sense necessitat que sigui realitzada de manera expressa per qualssevulla de les parts signants. Malgrat això, han de subsistir els seus preceptes mentre no entri en vigor el nou conveni col·lectiu que el substitueixi.

Article 3

Dret supletori

Per tot allò no previst en el Conveni s'ha d'observar expressament el que disposa tant en la legislació laboral general com en l'específica del sector metallgràfic.

En relació amb això, s'ha de considerar com a annex al conveni el text de l'Ordenança laboral per a la indústria metallgràfica, aprovada per l'Ordre ministerial d'1 de desembre de 1971, que segueix vigent expressament entre les parts mentre no hagi estat modificada o deixada sense efecte per la legislació posterior a la seva promulgació o per l'acord de les parts.

Article 4

Drets adquirits

S'han de respectar les condicions superiors pactades que estiguin establertes en aquest centre de treball, així com també els drets adquirits, tant els col·lectius com els individuals i les condicions més avantatjoses existents a 31 de desembre de 2005.

Article 5

Comissió Mixta interpretativa d'aquest Conveni

Quant a la jurisdicció i la interpretació d'aquest Conveni s'ha d'observar allò disposat legalment en la matèria. Malgrat això, i per tal de resoldre els dubtes que sorgeixin de l'aplicació de les matèries esmentades en el text, queda nomenada una Comissió Mixta interpretativa del Conveni, de la qual formen part cinc representants dels treballadors elegits d'entre els membres del Comitè d'Empresa i cinc representants de l'empresa, designats per la seva Direcció.

Vocals en representació dels treballadors:

D. Adoración Rubio Agudo

D. Antonio Cruset Olivé

D. Juan Manuel Pineda Sánchez

D. Ramon Martínez Olesti

D. Jordi Codina Esteban

Dels quals actuarà com a secretari-portaveu, Sr. Antonio Cruset Olivé.

Vocals en representació de l'empresa:

D. Joan Tost Llabería

D. Ramón Ferrer Rullán

D. Joan Estradé Pallas

D. Marcos Collado Rodríguez

D. Ramón Martín Rojas

Dels quals actuarà com a secretari-portaveu, Sr. Joan Tost Llabería

En el supòsit que no sigui possible constituir la Comissió amb les persones assenyalades, aquestes han de ser substituïdes per les que nomeni el Comitè d'Empresa, d'entre els seus membres, o per la Direcció de l'empresa, segons escaigui.

La convocatòria de les reunions correspon als secretaris a instància de part i en un termini no superior als deu dies.

Per tal que els acords de la Comissió Mixta interpretativa siguin vàlids, cal l'acord de dos terços dels membres components de la Comissió. En cas de no existir acord, les possibles diferències existents, s'han de sotmetre al procediment laboral corresponent.

Les funcions de la Comissió Mixta interpretativa són les següents:

  1. Interpretació de l'aplicació de la totalitat de les clàusules d'aquest Conveni.

  2. Arbitratge de la totalitat dels problemes o les qüestions que deriven de l'aplicació del Conveni o en els supòsits previstos expressament en el seu text.

  3. Vigilància del compliment d'allò pactat.

  4. Totes aquelles altres activitats que tendeixen a l'eficàcia pràctica del Conveni.

Les resolucions o els acords presos de conformitat per ambdues parts tenen, en principi, caràcter vinculant si bé, en cap cas, impedeixen l'exercici d'accions que corresponen a l'empresa i als treballadors i poden utilitzar davant la jurisdicció laboral i administrativa.

Ambdues parts acorden assabentar la Comissió Mixta interpretativa del Conveni de tots els dubtes, discrepàncies i conflictes que es puguin produir com a conseqüència de la interpretació del Conveni, per tal que aquesta Comissió emeti dictamen a les parts discrepants.

Capítol 2

Retribucions

Article 6

Salari base

Després d'aplicar l'increment d'un 4,10% sobre el salari base vigent a 31 de desembre de 2005, per al 2006 s'estableix com a tal l'especificat per a cada categoria professional a la taula salarial d'aquest Conveni.

Article 7

Plus d'assistència i de puntualitat

L'empresa ha d'abonar al seu personal un plus d'assistència i de puntualitat que consisteix en el 10% del salari base més l'antiguitat de cada categoria.

Aquest plus es computa per períodes setmanals. La primera falta de puntualitat o d'assistència no suposa la pèrdua del plus. La segona falta de puntualitat o d'assistència dintre d'una setmana, suposa la pèrdua del plus del dia. La tercera falta de puntualitat o d'assistència dintre d'una setmana, suposa la pèrdua del plus de tota la setmana sencera.

La normativa anterior només es pot aplicar dues vegades dins d'un mateix mes.

No es consideren faltes d'assistència o de puntualitat, als efectes de la percepció del plus, les originades per algun dels supòsits següents, justificats adequadament:

  1. Gaudi del període de vacances reglamentari.

  2. Compliment de funcions de caràcter sindical pels càrrecs representatius.

  3. Llicències i permisos retribuïts...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR