Convenio colectivo - Clubs de Natació, Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2009
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2011
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 5640 de 01/06/2010

TRE/1678/2010, de 3 de març, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball del sector dels clubs de natació de Catalunya per als anys 2009-2011 (codi de conveni núm. 7901305).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball del sector dels clubs de natació de Catalunya per als anys 2009-2011, subscrit per la part empresarial per l'associació empresarial Clubs de Natació de Catalunya, i per la part dels treballadors per la Federació Serveis Ciutadania-CCOO, Federació de Serveis FES-UGT, el dia 28 de setembre de 2009 i 10 de febrer de 2010, i d'acord amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; i l'article 170.1.e) i j) de la Llei orgànica 6/2006, de 19 de juliol, de reforma de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

—1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu del sector dels clubs de natació de Catalunya, per als anys 2009-2011 (codi de conveni núm. 7901305), al Registre de convenis de la Direcció General de Relacions Laborals.

—2 Disposar que el text esmentat es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya , amb el compliment previ dels tràmits pertinents.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni.

Barcelona, 3 de març de 2010

Salvador Álvarez Vega

Director general de Relacions Laborals

Transcripció literal del text signat per les parts

V CONVENI

col·lectiu de treball del sector dels clubs de natació de Catalunya per als anys 2009-2011

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Àmbit territorial

El present conveni és d'aplicació en la comunitat autònoma de Catalunya.

Article 2

Àmbit funcional

El conveni regula les relacions de treball dels clubs de natació de Catalunya amb els seus treballadors.

Article 3

Àmbit personal

El conveni regula les relacions de treball de naturalesa comuna entre els clubs de natació i el seu personal. No regula les relacions de treball de caràcter especial que puguin mantenir els clubs amb els esportistes professionals, que es regiran pels contractes que tinguin subscrits; ni el règim esportiu i obligacional dels esportistes amateurs.

Article 4

Vigència

El conveni entrarà en vigor a partir de la data de la seva publicació en el diari oficial de la generalitat, aplicant-se únicament al personal que es trobi en actiu en els clubs en l'esmentada data.

Els seus efectes econòmics es remuntaran, per al personal en actiu a la data de la seva publicació, al 1r de gener de 2009, donant lloc a l'abonament de les diferències que corresponguin per aplicació de les noves taules salarials.

Mantindrà la seva vigència fins al 31 de desembre de 2011, prorrogant-se per successius períodes d'una anualitat, si no mitja denúncia expressa de qualsevol de les parts, amb tres mesos d'antelació a la data abans esmentat.

Article 5

Denúncia

La denúncia, quan es produeixi haurà d'efectuar-se amb una antelació mínima de tres mesos a la data d'acabament inicial del conveni, o de qualsevol de les seves pròrrogues.

Es dirigirà per la part que la promogui, a l'altra part negociadora, mitjançant escrit datat, del qual s'haurà d'acusar recepció en la data de la seva recepció.

Denunciat el conveni, i fins que no s'aconsegueixi acord exprés, perdran vigència només les seves clàusules obligacionales, mantenint-se en vigor el seu contingut normatiu.

Article 6

Vinculació a la totalitat

Les condicions pactades formen un tot orgànic i indivisible, i a efectes de la seva aplicació pràctica seran considerades sempre globalment.

La nul·litat de qualsevol de les seves clàusules obligarà la renegociació. Mentrestant el conveni continuarà vigent llevat de les clàusules declarades judicialment o per l'autoritat laboral nul·les".

Article 7

Compensació i absorció

Els increments salarials pactats per als anys de vigència del present conveni no afectaran l'estructura ni la quantia dels salaris professionals que vinguessin percebent els treballadors de les seves empreses, quan talls salaris en el seu conjunt i en còmput anual fossin superiors als establerts a les taules salarials del present conveni. En aquest cas, s'aplicarà la compensació i absorció a l'import que superi les quanties establertes a les taules salarials.

La no afectació es refereix, únicament, al 50% dels increments pactats anualment.

Aquestes percepcions són compensables amb els ingressos que per tots els conceptes vinguessin percebent els treballadors en còmput anual i jornada completa d'acord amb normes legals o convencionals, laudes arbitrals i contractes individuals de treball

Article 8

Garantia ad personam

Es respectaran les situacions personals que, amb caràcter global, excedeixin del present pacte, mantenint-se estrictament ad personam, valorant-les en el seu conjunt i còmput anual.

Article 9

Comissió paritària

Es constitueix una comissió paritària integrada per representants de l'associació empresarial i sindicats signants del conveni.

Les funcions de la comissió paritària seran les següents:

  1. La interpretació autèntica del conveni.

  2. La classificació dels treballadors, en consideració a les seves funcions, en el nou sistema de classificació per grups professionals aquí acordat, resolent els conflictes que puguin plantejar-se quan no existeixi conformitat o acord entre les parts.

  3. La resolució dels conflictes i divergències que puguin sorgir com a conseqüència de l'aplicació del règim retributiu pactat.

  4. El seguiment i aplicació dels acords confederals.

  5. El coneixement previ dels problemes de naturalesa col·lectiva que se suscitin en l'àmbit del conveni.

Tot això sense perjudici de la submissió al tribunal laboral de Catalunya en les matèries de la seva competència.

La comissió estarà formada per vuit membres, quatre per cada part negociadora, que seran elegits per les seves respectives representacions entre persones que hagin participat en les deliberacions d'aquest conveni col·lectiu.

Tindrà el seu domicili en la federació de serveis a la ciutadania de CCOO, via laietana, 16 planta 2a, 08003 Barcelona; i en la federació de serveis FES-UGT, rambla santa mònica, 10, planta 1a, 08002 Barcelona.

Es reunirà, amb caràcter ordinari, almenys una vegada a l'any; i amb caràcter extraordinari i obligatori a instàncies de qualsevol de les parts, amb un previ avís mínim de tres dies.

Capítol 2

Classificació del personal

Article 10

Nivells funcionals

Els treballadors compresos al present conveni seran classificats en cinc nivells funcionals identificats amb les denominacions grup 1, grup 2, grup 3, grup 4 i grup 5, la configuració dels quals s'estableix partint de les funcions, i tasques bàsiques que desenvolupen, així com a la formació o especialització exigida per al seu acompliment. Així mateix, s'hauran de complir els requisits exigits en la llei 3/2008, de 23 d'abril, de l'exercici de les professions de l'esport, respecte a les professions referenciades a l'article 2 de l'esmentada llei.

Grup 1

  1. Criteris generals

    Les funcions que suposen la realització de tasques complexes i heterogènies, que impliquen el nivell de competència professional més alt i que suposen la integració, coordinació i supervisió de les funcions realitzades pel conjunt de col·laboradors.

  2. Formació

    la formació requerida equival a titulació universitària o de grau mig, completada amb una dilatada experiència al sector.

  3. Equiparació

    S'inclouen en aquest grup totes aquelles activitats corresponents als següents posats o similars: director del club, gerent, director esportiu, apoderat general.

    Grup 2

  4. Criteris generals

    Funcions que consisteixen a integrar, coordinar i supervisar l'execució de tasques heterogènies amb la responsabilitat d'ordenar el treball d'un conjunt de col·laboradors.

    S'inclou a més la realització de tasques complexes, però homogènies, que encara sense implicar comandament, exigeixin una elevada preparació específica, així com aquelles que consisteixen a establir o desenvolupar programes o aplicar tècniques especials.

  5. Formació

    Formació acadèmica de grau mig o titulació específica del lloc, completada amb un període de pràctica o experiència adquirida en treballs anàlegs.

  6. Equiparació

    S'inclouen en aquest grup les activitats corresponents als següents posats o similars: cap administratiu, entrenador, coordinador de monitors i/o socorristes, encarregat de manteniment, encarregat de personal i fisioterapeuta.

    Grup 3

  7. Criteris generals

    Funcions que suposin la integració, coordinació i supervisió de tasques, amb contingut homogeni, realitzades per un grup reduït de col·laboradors, o les que, sense implicar responsabilitat de comandament, requereixin un alt grau d'autonomia en la seva execució, sent el nivell de coneixements i experiència el més alt dins del seu nivell de formació.

  8. Formació

    Formació professional de cicle superior, o titulació específica per al lloc. En activitats no titulades la formació acadèmica podrà suplir-se per una experiència dilatada.

  9. Equiparació

    ...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR