Convenio colectivo - Magatzemistes de la Fusta, Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2004
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2006
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4150 de 09/06/2004

RESOLUCIÓ TRI/1616/2004, de 7 d'abril, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de magatzemistes de fusta de la província de Barcelona per als anys 2004-2006 (codi de conveni núm. 0802855).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de magatzemistes de fusta de la província de Barcelona subscrit pel Gremi del Comerç de la Fusta de Catalunya, CCOO i UGT el dia 2 d'abril de 2004 i d'acord amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; elDecret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 296/2003, de 20 de desembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i el Decret 68/2004, de 20 de gener, d'estructuració i de reestructuració de diversos departaments de l'Administració de la Generalitat, modificat pel Decret 223/2004, de 9 de març, de reestructuració d'òrgans territorials de

l'Administració de la Generalitat,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de magatzemistes de fusta de la província de Barcelona per als anys 2004-2006 (codi de conveni núm. 0802855) al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball i Indústria de Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 7 d'abril de 2004

P. S. de la directora dels Serveis Territorials

Beatriu Labori i Samsó

Secretària tècnica dels Serveis Territorials

en funcions

Transcripció literal del text signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de magatzemistes de la fusta de la província de Barcelona per als anys 2004-2006

Article 1

Àmbit d'aplicació

El present Conveni afecta tots els centres de treball de Barcelona i província dedicats principalment i complementàriament a magatzems de fusta.

Tanmateix les parts firmants d'aquest Conveni es comprometen a participar en les negociacions que calgui amb la finalitat d'arribar a un Conveni laboral per a tot el territori de Catalunya.

Article 2

Vigència

Aquest Conveni començarà a regir a tots els efectes el dia 1 de gener de 2004, i la seva durada és fins al 31 de desembre de 2006 i es prorrogarà a partir del seu venciment d'un any a l'altre per reconducció tàcita sempre que no hi hagi denúncia formulada per qualsevol de les parts.

La denúncia caldrà efectuar-la amb una anticipació mínima de 3 mesos a l'expiració del Conveni o de qualsevol de llurs pròrrogues davant de l'autoritat laboral competent i el seu articulat es mantindrà en vigor fins a la signatura del nou Conveni.

Article 3

Classificació i definició de les categories professionals

La classificació i definició de les categories professionals serà la següent:

Gerent. És la persona que ostenta la representació i la màxima responsabilitat i direcció a tots els àmbits de l'empresa.

Director de departament. És la persona que té la direcció i la màxima responsabilitat d'un departament de l'empresa amb poders limitats a l'àmbit de la seva competència.

Cap de departament (de vendes, de compres, de comptabilitat, de personal, d'informàtica, etc.). És l'empleat, amb poders o sense, que duu la responsabilitat directa del seu departament, sota les ordres del gerent o del director del departament. Per desenvolupar la seva tasca ha de fer servir tots els mitjans mecànics i informàtics posats al seu abast.

Cap d'establiment o de sucursal. És l'empleat amb poders osense que, sota les ordres del gerent o del director del departament corresponent, realitza totes les funcions que siguin necessàries per al normal funcionament del centre de treball al seu càrrec. Per desenvolupar la seva tasca farà servir tots el mitjans mecànics i informàtics posats al seu abast.

Oficial administratiu de primera. És l'empleat que té al seu càrrec un servei determinat, dintre del qual posseeix iniciativa i responsabilitat, tingui o no tingui empleats a les seves ordres. Es consideren inclosos en aquesta categoria el caixer, el comptable, el programador i el taquimecanògraf d'idioma estranger. Per desenvolupar la seva tasca farà servir tots els mitjans mecànics i informàtics posats al seu abast.

Oficial administratiu desegona. És l'empleat d'oficina que, amb iniciativa i responsabilitat restringides, fa funcions auxiliars de comptabilitat i coadjuvants, càlcul i redacció de factures, transcripcions de llibres, correspondència i altres serveis semblants. Per desenvolupar la seva tasca farà servir tots els mitjans mecànics i informàtics posats al seu abast.

Auxiliar administratiu. És l'empleat d'oficina que es dedica a les operacions elementals administratives i, en general, a les purament mecàniques i inherents als treballs d'oficina amb tots els mitjans mecànics i informàtics posats al seu abast.

Els oficials i auxiliars administratius podran ser utilitzats fora de l'establiment, a més de les seves funcions administratives, per controlar moviments de mercaderies i inventaris.

Aspirant administratiu. Es considera aspirant administratiu aquell que, amb una edat compresa entre els 16 i els 18 anys, ingressa a l'empresa per tal d'iniciar-se en les tasques pròpies d'oficina. Acabat el període de provai complerts els 18 anys d'edat, passarà automàticament a la categoria d'auxiliar administratiu. Als efectes de retribució s'assimilen als aprenents de 16 o 17 anys segons l'edat que tinguin.

Encarregat de magatzem i/o de transports. És el treballador que es troba al capdavant del magatzem o d'un departament del magatzem, o dels transports, màquines, etc., i té coneixements propis per al seu desenvolupament. Pot portar qualsevol tipus de vehicles i per desenvolupar la seva tasca farà servir tots el mitjans mecànics i informàtics posats al seu abast.

Cap de colla o encarregat de secció. És el treballador que dirigeix, vigila i també participa en els treballs que fan els especialistes de tercera (càrrega, distribució de mercaderies, etc.), i que exerceix funcions de comandament respecte d'ells. Pot portar qualsevol tipus de vehicles i, per desenvolupar la seva tasca, farà servir tots el mitjans mecànics i informàtics posats al seu abast.

Supervisor de vendes. És el viatjant que distribueix, dirigeix, controla i duu la responsabilitat directa de la tasca dels altres viatjants de l'empresa i realitza també tots els treballs administratius propis del seu càrrec.

Viatjant o corredor. És l'empleat al servei de l'empresa que fa els viatges habituals segons una ruta prèviament fixada per oferir articles, prendre nota de les comandes, informar els clients i trametre els encàrrecs rebuts. L'empresa pot destinar-lo també a tasques administratives o mercantils fora del temps dedicat als viatges.

Dependent. Quan un especialista de segona es dedica amb preferència a realitzar vendes i té coneixement dels diferents articles de tal manera que pot orientar els clients en les seves compres i pot cubicar, s'anomena dependent. Durant eltemps que no fa vendes pot ser utilitzat per a altres treballs de magatzem. Estarà capacitat per portar carretons, i per desenvolupar la seva tasca farà servir tots els mitjans mecànics i informàtics posats al seu abast.

Especialista. És l'operari que, coneixent les diferents classes d'articles existents al magatzem, sap reconèixer les dimensions, mesurar, classificar i estibar de forma adient, d'acord amb el tractament especial que cada article requereix, col·labora en l'atenció als clients ien el lliurament de comandes, i en la càrrega i descàrrega. Es classificaran en especialista de primera, que és el que pot portar carretons de més de cinc tones i realitzar les funcions pròpies del conductor de furgoneta, d'acord amb les necessitatsdel repartiment, en especialista de segona, que és el que pot portar carretons fins a cinc tones.

Especialista de tercera. És el treballador que fa feines de càrrega i descàrrega i remoció i, en general, tota la mena de feines que exigeixen un esforç físic i un mínim d'atenció, tant si aquestes feines es fan a l'interior del magatzem com a fora del magatzem.

Conductor de vehicle mecànic. És el treballador que té com a missió la conducció de vehicles de tracció mecànica i col·labora en les tasques de càrrega i descàrrega de les mercaderies que transporta i també en altres tasques de magatzem. A efectes del salari es classificaran en conductor de primera (en possessió de carnet de conduir de primera que porta els vehicles que requereixen aquesta categoria de carnet per ser conduïts) i conductor de segona (que, posseint carnet de conduir de segona classe, condueix els vehicles restants).

Els anomenats...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR