Convenio colectivo - Indústries de l'oli i els seus Derivats, Tarragona

Inicio de Vigencia14 de Diciembre de 2010
Fin de Vigencia 1 de Abril de 2010

Resolució

de 23 de novembre de 2010, per la qual es disposa el registre i la publicació del Conveni col·lectiu de treball del sector de les indústries de l-oli i els seus derivats de la província de Tarragona, pel període de l-1 d-abril de 2010 al 31 de desembre de l-any 2011 (codi de conveni núm. 4300385).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball del sector de les indústries de l-oli i els seus derivats, subscrit per les parts negociadores en data 6 d-agost de 2010 i presentat per les mateixes parts en data 14 de setembre de 2010, i de conformitat amb el que estableixen l-article 90.2 i 3 del Reial Decret Legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s-aprova el text refós de la Llei de l-Estatut dels treballadors; els articles 11.2 i 37.4 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l-Estatut d-autonomia de Catalunya, i la Resolució TRE/1398/2002, de 30 d-abril, de delegació de competències en matèria de relacions laborals als Serveis Territorials a Tarragona,

Resolc:

-1 Disposar el registre del Conveni col·lectiu de treball del sector de les indústries de l-oli i els seus derivats de la província de Tarragona, pel període de l-1 d-abril de 2010 al 31 de desembre de l-any 2011 (codi de conveni núm. 4300385), al Registre de Convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball a Tarragona.

-2 Disposar-ne la publicació al Butlletí Oficial de la Província de Tarragona.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni.

Tarragona, 23 de novembre de 2010. - La directora dels Serveis Territorials a Tarragona, e.f., M. Pilar Alier Cortés.

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball del sector de les indústries de l-oli

i els seus derivats per als anys 2010-2011

Article 1. Àmbit territorial

Aquest Conveni s-aplica a la província de Tarragona i afecta els centres de treball ubicats en aquesta província, encara que la seu social radiqui en una altra província.

Article 2. Àmbit funcional

Les estipulacions d-aquest Conveni s-han de complir obligatòriament per totes les empreses que es regeixen per la derogada Ordenança laboral de les indústries de l-oli i els seus derivats, aprovada per l'Ordre de 28 de febrer de 1974 i d-acord amb el laude arbitral d'11 de juliol de 1996. No obstant això, en resten exceptuades les empreses d-activitats mixtes que per raó de la seva activitat principal són sotmeses a una reglamentació i a una ordenança laboral distintes.

Article 3. Àmbit personal

Aquest Conveni afecta tot el personal que presta servei a les empreses que s-assenyalen a l-article 2. Únicament en resten exclosos els treballadors que acompleixen funcions que legalment no són considerades de caràcter laboral.

Article 4. Vigència

Aquest Conveni entrarà en vigor a partir de l'1 d-abril de 2010 independentment de la data en què sigui publicat al Diari Oficial de la Generalitat.

Article 5. Rescissió i revisió

La denúncia d-aquest Conveni que proposi la rescissió o la revisió s-ha de presentar davant el Departament de Treball de la Generalitat a Tarragona per mitjà de les centrals sindicals o les associacions empresarials, amb tres mesos de temps com a mínim respecte a la data de finalització de la vigència.

Per al any 2.011 els conceptes salarials fixats a aquest conveni seran actualitzats amb el mateix percentatge de variació del IPC a Catalunya de l-any 2010 i publicat per Institut Nacional d-Estadística u Organisme que ho substitueixi. Els efectes salarials d-aquesta revisió serà a partir de gener de 2.011 sense que tingui efectes retroactius als salaris de l-any 2010.

Article 6. Durada

La durada d-aquest conveni és de un any i nou mesos, per la qual cosa fineix el 31 de desembre de 2011. Es prorroga tàcitament, sempre que no sigui denunciat reglamentàriament, per qualsevol de les parts, amb tres mesos de temps com a mínim respecte la data de vigència.

Article 7. Indivisibilitat

Les condicions que es pacten en aquest Conveni formen un tot orgànic i indivisible, i cal considerar-les globalment a l-efecte de la seva aplicació pràctica.

Article 8. Compensació

Les condicions pactades són compensables en còmput anual amb les que regien abans d-aquest Conveni, independentment del concepte i de la causa per la qual es van implantar.

Article 9. Absorció

En el cas que durant la vigència d-aquest Conveni es publiquin disposicions legals que comportin alguna modificació econòmica als conceptes retribuïdors (totalment o parcialment), només poden tenir eficàcia pràctica si, considerats globalment i sumats als que eren vigents abans de l-entrada en vigor del Conveni, en superen el nivell total. Altrament, cal considerar-los absorbits per les millores pactades.

Article 10. Garantia personal

Cal respectar les situacions personals que, amb caràcter global, superin el que s-ha pactat, i s-han de mantenir amb caràcter estrictament personal.

Article 11. Comissió Mixta

Es crea la Comissió Paritària del Conveni com a òrgan d-interpretació, arbitratge, conciliació i vigilància del Conveni. Aquesta Comissió està constituïda per dos vocals de la comissió deliberadora de cadascuna de les parts. S-acorda de fer avinent a la Comissió Paritària tots els dubtes, les discrepàncies i els conflictes que sorgeixin, si s-escau, arran de la interpretació del Conveni, perquè pugui emetre un dictamen o actuar de la manera reglamentària, sens perjudici de fer ús de la via administrativa o judicial que s-escaigui.

Article 12. Règim de treball

L-organització pràctica de la feina és facultat exclusiva de la direcció de l-empresa, que ha de respectar les normes vigents a aquest respecte.

La diversificació de la feina a la majoria de les empreses subjectes a aquest Conveni no permet de fixar unes bases de productivitat a què es puguin ajustar les condicions econòmiques que es determinen al lloc corresponent.

Per tant, les facultats de les empreses, com també les dels treballadors s-han de basar en principis fonamentals de bona fe i voluntat ferma perquè les relacions humanes dins cada centre de treball segueixin la via de l-enteniment i l-estabilitat a fi de millorar les condicions laborals i incrementar la rendibilitat.

Malgrat això, a les empreses on sigui factible la implantació de sistemes o mètodes de treball, en la totalitat de les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR