Acuerdo - Cos d'agents rurals de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2010
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2014
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 5817 de 14/02/2011

RESOLUCIÓ

EMO/346/2011, de 26 de gener, per la qual es disposa la inscripció i la publicació de l'Acord de la Mesa sectorial de negociació del personal d'administració i tècnic sobre les condicions de treball del Cos d'Agents Rurals de l'Administració de la Generalitat de Catalunya per al període 2010-2014 (codi de conveni núm. 7901102).

Vist el text de l'Acord de la Mesa sectorial de negociació del personal d'administració i tècnic sobre les condicions de treball del Cos Agents Rurals de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, subscrit pels representants de l'Administració i pels representats de les organitzacions sindicals CCOO, CATAC-IAC, i UGT, el 21 de juliol de 2010, i de conformitat amb el que disposa l'article 38.6 de la Llei 7/2007, de 12 d'abril, de l'Estatut bàsic de l'empleat públic (BOE núm. 89, de 13.4.2007) i l'article 170 de la Llei orgànica 6/2006, de 19 de desembre, de reforma de l'Estatut d'autonomia de Catalunya i altres normes d'aplicació,

Resolc:

Disposar que l'esmentat Acord es publiqui en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya , amb el compliment previ dels tràmits pertinents.

Notifiqueu aquesta Resolució a les parts negociadores.

Barcelona, 26 de gener de 2011

Ramon Bonastre i Bertran

Director general de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball

ACORD

de la Mesa sectorial de negociació del personal d'administració i tècnic sobre les condicions de treball del Cos d'Agents Rurals de l'Administració de la Generalitat de Catalunya per al període 2010-2014.

Preàmbul

El Cos d'Agents Rurals va ser creat al 1986 i té com a missió principal la defensa del patrimoni natural de Catalunya.

Durant tots aquests anys hi ha hagut un gran increment del marc normatiu per la regulació de les activitats que poden tenir una afectació sobre el medi natural, la protecció dels animals, i d'espais d'interès natural, de forma paral·lela a l'assumpció per part de la societat civil i institucions dels conceptes d'economia sostenible i manteniment de la biodiversitat, que culmina amb la creació del Departament de Medi Ambient.

De la mateixa manera, el Cos d'Agents Rurals ha hagut d'adaptar la seva dependència, inicialment al Departament d'Agricultura Ramaderia i Pesca, posteriorment del Departament d'Interior i finalment del Departament de Medi Ambient i Habitatge, així com els seus procediments de treball i la seva formació interna per donar una resposta adequada a l'increment de les tasques i a la seva complexitat.

La Llei 17/2003 del Cos d'Agents Rurals, atribueix al cos noves competències, preveu les especialitats i dota a aquest cos d'una estructura de categories professionals i càrrecs de comandament que ha de permetre assumir amb les màximes garanties els nous reptes de la protecció del medi natural, que ja es veuen especificats per la seva immediata implementació als avantprojectes de reglament on es determina l'estructura orgànica, funcional i territorial del cos d'agents rurals i se'n regula les àrees d'especialització, i de selecció de personal, provisió de llocs de treball i promoció professional del cos d'agents rurals.

L'article 144.6 de la Llei orgànica 6/2006 de 19 de juliol de reforma de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, publicat en Butlletí Oficial de l'Estat de 20 de juliol de 2006, estableix que la Generalitat exerceix les seves competències per mitjà del Cos d'Agents Rurals, competents en la vigilància, el control, la protecció, la prevenció integral i la col·laboració en la gestió del medi ambient. Els membres d'aquest cos tenen la condició d'agents de l'autoritat i exerceixen funcions de policia administrativa especial i policia judicial, en els termes que estableix la llei.

El Decret 266/2007, de 4 de desembre, pel qual s'aprova el Reglament del Cos d'Agents Rurals, en desenvolupa normativament les categories professionals i les diferents especialitats, amb un ampli marc competencial assignat en funció de la categoria o especialitats, amb un ampli marc competencial assignat en funció de la categoria o especialitat dels i les membres del cos. Caldrà per tant, adaptar la prestació del servei en funció de les diferents tasques que corresponguin a cada categoria i especialitat a mesura que s'implementin al cos tal i com preveuen les Disposicions Addicionals Primera i Tercera.

Tots aquests canvis fan del tot necessàries modificacions dels acords de condicions de treball per adaptar-los a les actuals necessitats del servei.

Article 1

Àmbit d'aplicació

Les presents condicions seran d'aplicació a tot el personal del Cos d'Agents Rurals de l'Administració de la Generalitat de Catalunya.

Article 2

Vigència de l'Acord

Aquest acord tindrà vigència des del 21 de juliol de 2010 fins al 20 de juliol de 2014. S'entendrà prorrogat per períodes anuals de no procedir a la seva denúncia, amb un mínim de tres mesos d'antelació a la data de caducitat.

Article 3

Jornada laboral i horaris

Es preveuen quatre horaris diferents: un per les categories d'agent auxiliar, agent, agent major i oficial, un altre per les categories de sots inspector i inspector, un tercer pels caps d'àrea bàsica i coordinadors d'especialitats regionals i nacionals i un quart pels caps d'àrea regional, i inspector en cap. Tots quatre horaris entraran en vigor el 22 de juliol de 2010.

3.1 Horari de les categories d'agent auxiliar, agent, agent major i oficial

La jornada anual és de 1.630,5 hores efectives de treball, distribuïdes en els horaris de treball següents i d'acord amb les seqüències setmanals que s'indiquen:

De l'1/10 al 30/05: de 9 a 18 hores, de jornada continuada.

De 1/06 al 30/09: de 9 a 19 hores, de jornada continuada.

Del 15/06 al 30/09, els efectius del servei realitzaran alternativament l'horari consignat seguidament: de 9 a 19 hores de jornada continua i de 14 a 21 hores de jornada continua. L'horari de tarda es farà un de cada dos dies de treball previstos a cada quadrant, en concret el dia d'incorporació al treball després del dia de descans i, alternativament, en dissabte o diumenge, segons les seqüències a sota indicades, respectant, en tot cas, la jornada anual establerta.

Quan a resultes de l'aplicació de l'horari assignat en qualsevol de les categories, es sobrepassi el còmput de les 1360,5 hores anuals, aquestes hores sobrants es podran recuperar fora del període d'estiu, en dies festius o laborables, d'acord amb l'article 7.3

N. set Dilluns Dimarts Dimecres Dijous Divendres Dissabte Diumenge
Setmana 1 Treball Treball Descans Treball Treball Descans Descans
Setmana 2 Descans Treball Treball Descans Treball Treball Treball
Setmana 3 Treball Descans Treball Treball Descans Descans Descans
3.1.1 Canvis de quadrant: S'entén per canvis de quadrant els canvis de torn entre agents o els agents que canviïn un dia de treball per un de descans o a la inversa per ells mateixos. Els canvis de quadrant entre agents es permetran amb la comunicació prèvia al realitzar per acord de l'agent amb el comandament corresponent. Els canvis de quadrant es poden efectuar entre efectius amb el mateix horari assignat. En el cas de la categoria d'oficial, els canvis només es permetran entre agents d'aquesta categoria

3.1.2 Assignació de nous quadrants: Els membres del CAR tenen assignat un quadrant que defineix els torns de treball anual segons les seqüències descrites en l'article 3.1. Excepcionalment i per raons degudament justificades, es podrà assignar un nou quadrant. Així mateix, es podrà assignar un nou quadrant als i les agents per acord amb el comandament corresponent, o als directament afectats per la seva incorporació a una àrea bàsica o Regional com a conseqüència de la resolució d'un procediment de provisió de llocs de treball o de la cobertura de vacants per personal funcionari en comissió de serveis o per personal interí.

3.2 Horari de les categories de sotsinspector i inspector

La jornada anual és de 1.630,5 hores efectives de treball, i es distribuirà de dilluns a divendres en horari de matí o de tarda, d'acord amb el següent detall:

Horari de matí:

D'1/10 a 31/05 de 8 a 15 hores més una tarda a la setmana de 2 hores 30 minuts.

D'1/06 a 30/09 de 8 a 15 hores.

Horari de tarda:

D'1/10 a 31/05 de 15 a 22 hores més un matí a la setmana de 2 hores 30 minuts.

D'1/06 a 30/09 de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR