Revisión salarial - Indústria d'Hostaleria i Turisme, Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2010
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2011
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 5847 de 29/03/2011

RESOLUCIÓ

EMO/751/2011, de 7 de febrer, per la qual es disposa la inscripció i la publicació de l'Acord de la revisió salarial per als anys 2010 i 2011 del Conveni col·lectiu de treball per al sector de la indústria d'hosteleria i turisme de Catalunya (codi de conveni núm. 7900275).

Vist el text de la revisió salarial per als anys 2010 i 2011 del Conveni col·lectiu de treball per al sector de la indústria d'hosteleria i turisme de Catalunya, subscrit per la Comissió Paritària l'1 de febrer de 2011, i d'acord amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.1) del Reial decret 713/2010, de 28 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis i acords col·lectius de treball; l'article 6 del Decret 52/2011, de 4 de gener, d'estructuració del Departament d'Empresa i Ocupació, i l'article 6 de la Llei 26/2010, de 3 d'agost, de règim jurídic de les administracions públiques de Catalunya,

Resolc:

—1 Disposar la inscripció de l'acord de la revisió salarial per als anys 2010 i 2011 del Conveni col·lectiu de treball per al sector de la indústria d'hosteleria i turisme de Catalunya (codi de conveni núm. 7900275) al Registre de convenis de la Direcció General de Relacions Laborals.

—2 Disposar que el text esmentat es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya , amb el compliment previ dels tràmits pertinents.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Paritària del Conveni.

Barcelona, 7 de febrer de 2011

Ramon Bonastre i Bertran

Director general de Relacions Laborals

i Qualitat en el Treball

Traducció del text original signat per les parts

ACORD

de la Comissió Paritària del Conveni col·lectiu per a la indústria d'hosteleria i turisme de Catalunya sobre la revisió salarial per als anys 2010 i 2011 del Conveni col·lectiu per a la indústria d'hosteleria i turisme de Catalunya

Assistents:

Representació de FCTCHTJ-UGT

Titulars: Ricardo Couceiro, Lorenzo Miota, Maria Eugenia Leal, Fernando López, Josan García, Jesus Lodeiro, Antonio Bonilla, Moisés Berruezo, Diego Siles i Joaquín Carrasco.

Representació de la Confederació empresarial d'Hosteleria i Restauració de Catalunya

Titulars: Santiago García-Nieto, Jordi de Puig, Jaume Francesch, Ramon Solsona, Mercedes Bellera i Enrique Prades.

Asesores: Jose Luis Salido

Secretari: Manel Casals

A la ciutat de Barcelona i sent les 17.00 hores del dia 1 de febrer de 2011, es reuneixen els integrants de la Comissió paritària d'aplicació i seguiment del Conveni col·lectiu de la indústria d'Hosteleria i Turisme de Catalunya, de la que formen part els representants de les organitzacions sindicals i associacions empresarials ressenyades anteriorment, per tractar els punts del següent:

Ordre del dia:

Punt 1

Aplicació de la sentència del TS de Justícia de Catalunya de 18 de novembre de 2010 i tractament del recurs de cassació interposat contra la mateixa.

Punt 2

Aplicació de la revisió tècnica prevista en el Conveni col·lectiu.

Punt 3

Aplicació de la revisió salarial del Conveni col·lectiu per a l'any 2011.

Punt 4

Torn obert de paraules

1r punt

Aplicació de la sentència del TS de Justícia de Catalunya de 18 de novembre de 2010 i tractament del recurs de cassació interposat contra aquesta:

Iniciada la sessió i després de les corresponents salutacions protocol·làries s'entra en l'anàlisi del primer punt de l'Ordre del dia.

La representació empresarial manifesta que després de les converses mantingudes amb la representació sindical de la UGT, aplicarà la sentència del Tribunal Superior de Catalunya en els seus propis termes, es a dir aplicant a les taules del Conveni col·lectiu per a 2009 i amb efectes retroactius a 1 de gener de 2010, un increment del 2% (1% d'IPC previst + 1% pactat a l'article 35 del Conveni col·lectiu amb caràcter general), més els percentatges addicionals de Girona, Tarragona, Lleida i Maresme (art. 28.3 del Conveni) S'adjunten i signen les taules corresponents que han estat revisades per ambdues parts.

Igualment manifesta la representació empresarial en aquest acte, que a instàncies de la UGT, desistirà del recurs de cassació davant del Tribunal Suprem interposat contra la sentència anteriorment referenciada.

2n punt

Aplicació de la revisió tècnica prevista en el Conveni col·lectiu

Una vegada constatat per ambdues parts que l'IPC a 31 de desembre de 2010 va ser el 3% segons l'INE, aquestes acorden procedir a la corresponent revisió tècnica de les taules del conveni a 31 de desembre de 2010 (Per efectuar aquest càlcul, al 3% se li haurà d'afegir, als efectes revisoris, el 0,6% previst en el Conveni col·lectiu art. 35). Posteriorment d'efectuar la revisió, es procedirà a aplicar l'increment pactat per a 2011 que es preveu en el punt següent.

3r punt

Aplicació de la Revisió salarial del Conveni col·lectiu per a l'any 2011

La part social vol manifestar que si bé és cert que en el projecte de llei de pressupostos generals de l'Estat, s'inclou una referència implícita a l'IPC previst pel Govern, que consisteix en un 1%, no és menys cert que estem parlant d'un Projecte de llei, que es podria esmenar de cara a la seva aprovació a finals d'any. Davant d'aquesta incertesa, i veient la situació econòmica del sector així com la congelació salarial que han sofert gran part dels treballadors del sector en les seves remuneracions des de desembre de 2009, entenen que a efectes dels increments salarials per a 2011, s'han d'aplicar els mateixos criteris interpretatius de la Sentència del TSJ de Catalunya abans referenciada.

Dit l'anterior, ambdues parts acorden incrementar per a l'any 2011 les taules salarials del Conveni col·lectiu en...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR