Convenio colectivo - Grup Port Aventura, Tarragona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2004
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2006
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4561 de 30/01/2006

RESOLUCIÓ

TRI/3795/2005, de 29 de desembre, per la qual es disposa el registre i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Port Aventura, SA, per als anys 2004-2006 (codi de conveni núm. 4301452).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Port Aventura, SA, subscrit per les parts negociadores en data 17 de maig de 2004, i presentat per les mateixes parts en data 27 de maig de 2005, i de conformitat amb el que estableixen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors, i els articles 11.2 i 37.4 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya,

Resolc:

.1 Disposar el registre del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Port Aventura, SA, per als anys 2004-2006 (codi de conveni núm. 4301452), al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball i Indústria a Tarragona.

.2 Disposar-ne la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni.

Tarragona, 29 de desembre de 2005

Josep Maria Solanes Segura

Director dels Serveis Territorials a Tarragona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Port Aventura, SA per als anys 2004 - 2006

Capítol I

Article 1

Determinació de les parts

El present Conveni col·lectiu es pacta entre el Grup Port Aventura, integrat actualment per les empreses Port Aventura, SA, USPA Hotel Ventures I, SA i Port Aventura Viajes, SA, i el Comitè d'empresa de Port Aventura, SA i les Seccions Sindicals d'UGT i CCOO en el Grup Port Aventura.

Article 2

Àmbit d'aplicació

El present Conveni serà aplicable a tots els empleats de les empreses del Grup Port Aventura.

La relació laboral dels artistes que presten els seus serveis en el Parc es regularà per allò disposat pel Reial decret 1435/1985, d'1 d'agost, per llur contracte laboral i, supletòriament, pel que s'estableix en el Conveni col·lectiu. Es garanteix que, globalment computades, les retribucions d'aquest personal no seran inferiors a les establertes en el Conveni col·lectiu per al personal del grup professional A.

Article 3

Vigència i durada

El Conveni tindrà una durada de tres anys; es a dir, serà vigent de l'1 de gener de 2004 al 31 de desembre de 2006.

La denúncia del Conveni haurà d'efectuar-se un mes abans de la data d'acabament de la seva vigència mitjançant notificació escrita dirigida a la contrapart.

Article 4

Exclusions de l'àmbit d'aplicació del Conveni

Queden exclosos de l'àmbit d'aplicació del Conveni els treballadors inclosos en els grups professionals 1 i 2 de l'annex I.

Queden igualment exclosos els treballadors compresos en els articles 1.3 c) i 2.1 a) de l'Estatut dels treballadors.

Article 5

Garantia personal

Es respectaran les situacions personals que, amb caràcter global, ultrapassin el present Conveni, sens perjudici de l'absorció i compensació de condicions laborals.

No obstant l'apartat anterior, els complements vinculats a l'exercici de les funcions pròpies d'un lloc de treball no podran absorbir-se amb els increments salarials derivats del present Conveni.

Capítol II

Règim laboral

Article 6

Organització del treball

L'organització del treball, de conformitat amb el que disposa aquest Conveni i la legislació vigent, és facultat i responsabilitat de la Direcció de l'empresa.

L'organització del treball té com a objectiu l'assoliment en el marc de l'empresa d'un nivell adequat de productivitat basat en una utilització òptima dels recursos humans i materials.

Sense que això suposi una disminució de la facultat esmentada en el paràgraf anterior, els representants dels treballadors disposaran de funcions d'orientació, proposta, emissió d'informes, etc., en tot allò relacionat amb l'organització i racionalització del treball, de conformitat amb l'article 64 del text refós de l'Estatut dels treballadors aprovat pel Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març.

Article 7

Classificació professional

Els treballadors afectats pel present Conveni es classificaran en grups professionals on es reuniran les funcions que es considerin equivalents. L'annex 1 recull la classificació professional i la definició de les funcions que s'adscriuen a cada grup professional.

S'acorda la creació d'una Comissió Paritària, integrada per tres membres designats pels sindicats signants i tres més nomenats per la Direcció de la companyia, en la qual l'empresa informarà dels estudis i informes sobre descripció i valoració de llocs de treball i a la qual se sotmetran les qüestions que puguin plantejar-se.

Article 8

Mobilitat funcional

Tenint en compte les múltiples activitats del Grup Port Aventura, els treballadors podran ser adscrits, de manera successiva o simultània, a la realització de qualsevol de les funcions que integren cada grup professional.

Amb anterioritat a l'inici de la temporada 2005, i amb treballadors que s'hi adscriguin voluntàriament, es crearà un equip de volant o reforç que no estarà inclòs en el règim ordinari de quadres horaris i que cobrirà les absències i vacants temporals que es produeixin. Atesa la finalitat d'aquest grup de treball, estaran subjectes a un règim de disponibilitat en el qual podran ser cridats per prestar els seus serveis amb una antelació mínima de 24 hores a l'inici de la jornada. La seva regulació total quedarà fixada durant l'any 2004.

Article 9

Desenvolupament de tasques corresponents a grups o nivells superiors i inferiors

Quan es duguin a terme treballs corresponents a un grup professional o nivell salarial superior, s'aplicaran les condicions salarials corresponents a aquest.

El treballadors que desenvolupin funcions corresponents a un grup professional o nivell salarial superior durant 4 mesos consecutius o 6 mesos alterns en el mateix any natural hi accediran automàticament, excepte en el cas que el desenvolupament de funcions superiors sigui conseqüència de la necessitat de cobrir una vacant generada per incapacitat transitòria del treballador o qualsevol altre supòsit de suspensió del contracte amb dret de reserva del lloc de treball.

En qualsevol cas, les vacants definitives hauran de cobrir-se de forma definitiva en un termini no superior a quatre mesos.

Quan, per decisió de l'empresa, els treballadors duguin a terme tasques corresponents a un grup professional inferior, el personal afectat continuarà percebent el salari corresponent al grup professional i nivell al qual es trobi adscrit. En el cas que s'hagi de cobrir un lloc de treball corresponent a un grup professional inferior durant més de 15 dies, aquest serà cobert preferentment de forma rotatòria.

Article 10

Període de prova i termini de preavís

El període de prova en el contractes de caràcter indefinit serà de 6 mesos per als grups professionals 3, A i B. Per a la resta de grups professionals, el període de prova serà de 2 mesos o el major necessari per a que, en qualsevol cas, els dies efectius de treball durant el període de prova siguin de 30 dies.

En els contractes temporals, el període de prova serà d'1 mes.

Els treballadors que desitgin causar baixa voluntària hauran d'efectuar un preavís amb una antelació de 15 dies en el cas dels grups professionals A, B, C, D, E, i F i de 30 dies en el cas dels grups professionals 3. L'incompliment d'aquest termini de preavís donarà lloc a una indemnització equivalent al salari dels dies corresponents al retard en la comunicació. Aquesta indemnització podrà ser retinguda de l'import que l'empresa hagi d'abonar al treballador en concepte de salari i quitança.

L'empresa haurà de donar un preavís, amb una antelació mínima de cinc dies, de la finalització del període de prestació de serveis dels treballadors fixos discontinus. L'incompliment d'aquest preavís donarà dret al treballador a percebre una quantia equivalent al salari dels dies de preavís incomplet.

Capítol III

Temps de treball

Article 11

Jornada de treball i dies de descans

  1. La jornada màxima ordinària de treball efectiu serà de 1.800 hores anuals l'any 2004, 1.784 el 2005 i 1.776 hores l'any 2006. Es considerarà temps de treball efectiu l'invertit en trasllats d'unitat una vegada iniciada la jornada de treball i el dedicat a la recollida i entrega de claus, walkies o qualsevol altre material o instrument de treball.

  2. Tenint en compte l'activitat del Grup, la jornada ordinària de les persones que hi prestin els seus serveis es distribuirà de forma irregular atenent a les necessitats del Grup en cada moment. La jornada màxima diària serà de 9 hores i la jornada mínima els dies en què el treballador tingui senyalada la prestació de serveis serà de 4 hores.

  3. Els treballadors que prestin els seus serveis en jornada partida tindran una interrupció d'aquesta no superior a 2 hores ni inferior a 1 hora. No obstant això, la interrupció podrà arribar a ser de fins 3 hores en els restaurants amb servei de taula, línies de servei i cantina quan s'hi serveixin sopars i igualment, de forma no habitual, en el cas de determinats empleats d'hotel adscrits a serveis d'atenció al client, servei de planta i recepció.

    Quan el descans sigui superior a una hora, el treballador realitzarà com a mínim 1/3 de la jornada abans i després de l'esmentat descans. Aquesta disposició serà aplicable també a la jornada contínua. La regla anterior no s'aplicarà a personal afectat per jornada flexible.

    El descans en jornada contínua de 6 hores o més serà de 15 minuts, els quals seran considerats com temps de treball efectiu. A més, els treballadors amb jornada partida o contínua podran acordar amb l'empresa la realització d'un descans de 30 minuts, 15 dels quals seran considerats com temps de treball efectiu.

  4. El descans setmanal dels treballadors que prestin els seus serveis al menys durant 6 mesos l'any i per als fixos discontinus amb garantia de 5 mesos, serà de 2 dies consecutius, excepte en aquells casos pertanyents a l'àrea...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR