Modificación - Empreses i Treballadors/es d'atenció Domiciliària i Treball Familiar, Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2010
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2012
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 6253 de 14/11/2012

Vist el text dels Acords sobre adaptació de la classificació professional, d’adaptació a la terminologia de grups professionals i de modificació de l’article 44 del IV Conveni col·lectiu d’empreses d’atenció domiciliària (codi de conveni núm. 79001525011999), subscrit, en data 27 de setembre de 2012, per la part empresarial pels representants d’ASADE, AEISC i CECAD i per la part social pels representants d’UGT i de CCOO, i d’acord amb el que disposen l’article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei de l’Estatut dels treballadors; l’article 2.1) del Reial decret 713/2010, de 28 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis i acords col·lectius de treball; el Decret 352/2011, de 7 de juny, de reestructuració del Departament d’Empresa i Ocupació, i l’article 6 de la Llei 26/2010, de 3 d’agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya,

Resolc:

—1 Disposar la inscripció dels acords esmentats en el Registre de convenis i acords col·lectius de treball amb funcionament a través de mitjans electrònics de la Direcció General de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball, amb notificació a la Comissió paritària.

—2 Disposar la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, amb el compliment previ dels tràmits pertinents.

Barcelona, 25 d’octubre de 2012

Ramon Bonastre Bertran

Director general de Relacions Laborals

i Qualitat en el Treball

Transcripció literal del text signat per les parts

ACORD

de mesa de negociació del IV Conveni col·lectiu d’empreses d’atenció domiciliària de Catalunya

Acta

Dia: 27 de setembre de 2012

Hora: convocatòria a les 10:00 h

Lloc: seu CCOO (Via Laietana 16, Barcelona)

Assistents:

Per la part sindical:

Noms i cognoms / Organització

Rafi Redondo / CCOO (Assessora)

Mª del Mar Sentís / CCOO

Trinidad Peláez / CCOO

Enriqueta Durán / UGT

Pilar Fernández / UGT

Silvia Simonetti / UGT

Per la part patronal:

Nom i cognoms / Organització

Ana Calvo / ASADE

Laia Grabulosa / AEISC

Joan Segarra / AEISC

Josep Serrano / CECAD

Miguel Ángel Andreu / ACRA

Xavier Baro / UCH

Havent convocat a tots els membres de la mesa de negociació del IV Conveni col·lectiu d’empreses d’atenció domiciliària de Catalunya, a les 10:00 h del dia 27 de setembre de 2012 es reuneixen a la seu de CCOO (Via Laietana 16, Barcelona) les persones esmentades anteriorment, en representació de les seves respectives organitzacions, amb el següent ordre del dia:

1. Adaptació de la classificació professional a la normativa legal vigent

2. Modificació del redactat de l’article 44 de l’esmentat conveni col·lectiu.

Abans de començar, per part d’ACRA es manifesta que es reserva el seu dret a emetre opinió sobre les qüestions plantejades en aquesta reunió mentre no es solucioni definitivament el procediment judicial d’impugnació del IV Conveni que, en l’actualitat, està pendent de dictar sentència per part de la Sala Social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (actuacions núm. 25/2012).

El representant d’UCH s’adhereix a la manifestació d’ACRA. En aquesta línia ambdues organitzacions (ACRA i UCH) manifesten que signaran la present acta però no els annexos a la mateixa.

A continuació, s’aborden els següents temes:

1. Adaptació de la classificació professional a la normativa legal vigent

S’arriba als següents acords:

Presentar a l’autoritat laboral l’adaptació de la classificació funcional del IV Conveni col·lectiu d’empreses d’atenció domiciliària de Catalunya a grups professionals, segons normativa vigent, en els termes adjuntats en la present acta (Annex I)

Adaptar a la terminologia de grups professionals el text del IV Conveni col·lectiu d’empreses d’atenció domiciliària de Catalunya, i presentar a l’autoritat laboral les modificacions de text que se’n derivin, en els termes adjuntats en la present acta (Annex II)

2. Modificació del redactat de l’article 44 de l’esmentat conveni col·lectiu.

S’arriba als següents acords:

Modificar l’article 44 del IV Conveni col·lectiu d’empreses d’atenció domiciliària de Catalunya en els termes adjuntats en la present acta (Annex III), i presentar la modificació corresponent a l’autoritat laboral.

Finalment, s’acorda facultar al representant legal de l’organització que ostenta la secretaria de la mesa (AEISC) a fer els tràmits corresponents per a la inscripció de la present acta i annexos en el registre corresponent.

Sense més temes a tractar, a les 11.30 h s’aixeca la sessió.

En prova de conformitat amb l’exposat, signen la present en el lloc i data anteriorment indicats.

CCOO, UGT, AEISC, CECAD, ASADE, UCH, ACRA

Annex 1

Acta de mesa de negociació del IV Conveni col·lectiu d’empreses d’atenció domiciliària de Catalunya (27.09.2012)

Adaptació de la classificació funcional del IV Conveni col·lectiu d’empreses d’atenció domiciliària de Catalunya a grups professionals

Annex 1

Grups professionals

Tot el personal afectat per aquest Conveni s’haurà d’enquadrar en algun dels grups professionals que a continuació es descriuen.

Grup I. Àrea de Coordinació

El personal emmarcat en aquest grup professional realitza -amb autonomia, responsabilitat i iniciativa- la coordinació, la planificació, el suport administratiu, l’avaluació i el control dels serveis prestats als usuaris i de l’equip de treball involucrat.

S’inclouen dins del Grup I els llocs de treball següents:

Coordinador/a tècnic/a

  1. Definició

    Realitza la coordinació i planificació dels serveis dels usuaris/as i realitza el recolzament tècnic als treballadors/es familiars. Fomenta i estableix els circuits per realitzar una coordinació de l’equip de treball. Avalua i controla la qualitat del servei prestat.

  2. Titulació

    Els professionals adscrits a aquesta categoria hauran de disposar de la titulació de diplomatura universitària o grau, en els àmbits socials o de salut, preferentment en Treball Social i/o Educació Social.

  3. Funcions

    Realitzar coordinacions tant grupals com individuals amb les treballadores/ors familiars i auxiliars de geriatria en domicili.

    Realitzar coordinacions tant grupals com individuals amb les auxiliars de neteja.

    Realitzar coordinacions amb les treballadores socials dels Centres de Serveis Socials. Segons la problemàtica del servei també participaran els professionals d’ atenció a domicili.

    Realitzar coordinacions amb la directora o director dels Centres de Serveis Socials inclosos els temes de caire administratiu.

    Relacionar-se amb la família de l’usuari i el seu entorn social, per obtenir el màxim d’informació.

    Realitzar reunions amb la Direcció de l’empresa.

    Realitzar visites domiciliàries per a presentar als usuaris la treballadora familiar o auxiliar de neteja que efectuarà el servei, així com les visites de seguiment, urgències i valoració dels serveis prestats als usuaris.

    Emplenar i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR