Convenio colectivo - Indústria d'Hostaleria i Turisme, Cataluña
Inicio de Vigencia | 1 de Enero de 2012 |
Fin de Vigencia | 31 de Diciembre de 2013 |
Publicado en | Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 6321 de 22/02/2013 |
Vist el text del Conveni col·lectiu de treball del sector de la indústria d’hostaleria i turisme de Catalunya per als anys 2012 y 2013, subscrit per la part empresarial pels representants de la Confederació Empresarial d’Hostaleria, Restauració i Apartaments Turístics de Catalunya i per la part social pels representants de la Federació de Catalunya de Treballadors de Comerç d’Hostaleria, Turisme i Joc (FCTCHTJ-UGT), el 6 de novembre de 2012, i d’acord amb el que disposen l’article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s’aprova el Text Refós de la llei de l’Estatut dels treballadors; l’article 2 del Reial decret 713/2010, de 28 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis i acords col·lectius de treball; el Decret 352/2011, de 7 de juny, de reestructuració del Departament d’Empresa i Ocupació, i l’article 6 de la Llei 26/2010, de 3 d’agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya,
Resolc:
—1 Disposar la inscripció del conveni esmentat en el Registre de convenis i acords col·lectius de treball amb funcionament a través de mitjans electrònics de la Direcció General de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball, amb notificació a la Comissió Negociadora.
—2 Disposar la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, amb el compliment previ dels tràmits pertinents.
Barcelona, 7 de gener de 2013
Ramon Bonastre i Bertran
Director general de Relacions Laborals
i Qualitat en el Treball
Transcripció literal del text signat per les parts
CONVENI
col·lectiu per a la Industria d’Hostaleria i Turisme de Catalunya
Vigència des de l’1 de gener de 2012 al 31 de desembre de 2013
Capítol 1. Determinació de les parts
Capítol 2. Àmbit d’aplicació
Capítol 3. Clàusules generals
Capítol 4. Organització del treball
Capítol 5. Classificació del personal en grups professionals
Capítol 6. Ingressos, períodes de prova, cessaments
Capítol 7. Contractació
Contractació de treballadors minusvàlids.
Capítol 8. Temps de treball
Capítol 9. Condicions econòmiques
Capítol 10. Previsió social
Capítol 11. Seguretat i higiene
Capítol 12. Drets sindicals
Capítol 13. Formació professional
Capítol 14. Normalització lingüística
Capítol 15. Règim disciplinari laboral
Disposició addicional 1a. Jubilació obligatòria
Disposició addicional 2a. Jubilació parcial i Contracte de relleu
Disposició addicional 3ª. Igualtat d’oportunitats
Disposició transitòria 1a. Abonament d’endarreriments generats
Disposició transitòria 2a. Comissió tècnica d’establiments
Annexos
-
Barcelona – Maresme
-
Tarragona
-
Lleida
-
Girona
-
Col·lectivitats
-
Adequació dels grups i categories a les àrees funcionals de l’ALEH
Capítol 1
Determinació de les parts
Determinació de les parts
El present Conveni col·lectiu per a la Indústria d’Hostaleria i Turisme de Catalunya es pacta entre la Confederació Empresarial d’Hostaleria, Restauració i Apartaments Turístics de Catalunya d’una part, i la Federació de Catalunya de Treballadors de Comerç, d’Hostaleria, Turisme i Joc (FCTCHTJ-UGT).
Capítol 2
Àmbit d’aplicació
Àmbit funcional
-
El present Conveni col·lectiu afecta i obliga a tots els establiments i empreses, qualsevol que sigui la forma jurídica que adoptin, dedicats a alguna de les següents activitats:
-
Hostaleria
-
Allotjament turístic, inclòs el rural i els albergs, així com les cases de colònies que tinguin contractat el servei d’hostaleria.
-
Restauració
-
Restauració col·lectiva, de conformitat amb el previst a la disposició transitòria segona
-
Càtering
-
Sales de festes, discoteques, sales de ball, tablaos flamencos i anàlegs en les categories corresponents al sector d’hostaleria.
-
Salons recreatius
-
Billars
-
-
Als efectes de la seva inclusió en l’àmbit funcional d’aquest Conveni:
-
Són d’hostaleria les empreses i establiments dedicats de manera professional i habitual, mitjançant preu, a proporcionar allotjament a les persones, amb o sense serveis complementaris.
-
Són d’allotjament turístic els establiments destinats a proporcionar mitjançant preu, habitació o residència a les persones, en èpoques, zones o situacions turístiques, tant si l’activitat es realitza de manera temporal com permanent.
-
Són de restauració les empreses i establiments, qualsevol que sigui la seva denominació, que serveixin al públic, mitjançant preu, menjars i/o begudes, per ser consumides en el mateix local.
-
Són de restauració col·lectiva les empreses que, mitjançant un contracte o una concessió administrativa amb el titular de l’establiment en el que es presti el servei, serveixin menjars i/o begudes a contingents particulars i no al públic en general.
-
Són de càtering tant les empreses que, mitjançant un contracte de subministrament proveeixin aliments a punt de consumir, com aquelles que es dediquin a la prestació de serveis extraordinaris.
-
-
Es consideren serveis extraordinaris a hostaleria aquells que per la seva breu durada, caràcter irregular, nombre de comensals o de clients (referits només a banquets, coffee breaks, còctels i similars) hi intervenen treballadors/es de plantilla o contractats especialment per l’esdeveniment.
Als efectes anteriors, els treballadors/es especialment contractats, percebran com compensació econòmica la prevista en els annexos de serveis extraordinaris.
-
El present Conveni col·lectiu també afecta a les empreses i establiments de casinos, pizzeries a domicili, càmpings i ciutats de vacances i paradors als que no els fos d’aplicació un altre Conveni col·lectiu.
Àmbit territorial
El Conveni...
Para continuar leyendo
Solicita tu prueba