Convenio colectivo - Clubs de Natació, Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2012
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2014
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 6438 de 13/08/2013

Vist el text del VI conveni col·lectiu de Clubs de natació de Catalunya per als anys 2012-2014,subscrit, per la part empresarial pel representants de l’Associació Empresarial de Clubs de Natació de Catalunya i por la part social pels representants de CCOO i d’UGT, el 3 de juliol de 2013, i d’acord amb el que disposen l’article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s’aprova el Text Refós de la Llei de l’Estatut dels treballadors; l’article 2.1 h del Reial decret 713/2010, de 28 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis i acords col·lectius de treball; el Decret 352/2011, de 7 de juny, de reestructuració del Departament d’Empresa i Ocupació, i l’article 6 de la Llei 26/2010, de 3 d’agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya,

Resolc:

—1 Disposar la inscripció de l’Acord esmentat al Registre de convenis i acords col·lectius de treball amb funcionament a través de mitjans electrònics de la Direcció General de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball, amb notificació a la Comissió Negociadora.

—2 Disposar la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, amb el compliment previ dels tràmits pertinents

Barcelona, 31 de juliol de 2013

Jordi Miró i Meix

Director general de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball

Transcripció literal del text signat per les parts

VI Conveni col·lectiu de treball del sector dels Clubs de natació de Catalunya per als anys 2012-2014

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Àmbit territorial

El present conveni és d'aplicació en la Comunitat Autònoma de Catalunya.

Article 2

Àmbit funcional

El conveni regula les relacions de treball dels Clubs de natació de Catalunya amb els seus treballadors.

Article 3

Àmbit personal

El conveni regula les relacions de treball de naturalesa comuna entre els clubs de natació i el seu personal. No regula les relacions de treball de caràcter especial que puguin mantenir els clubs amb els esportistes professionals, que es regiran pels contractes que tinguin subscrits; ni el règim esportiu i obligacional dels esportistes amateurs.

Article 4

Vigència

El conveni entrarà en vigor a partir de la data de la seva publicació en el Diari Oficial de la Generalitat, aplicant-se únicament al personal que es trobi en actiu en els clubs en l'esmentada data.

Els seus efectes econòmics es remuntaran, per al personal en actiu a la data de la seva publicació, al 1r de gener de 2012, donant lloc a l'abonament de les diferències que corresponguin per aplicació de les noves taules salarials.

Mantindrà la seva vigència fins al 31 de desembre de 2014, prorrogant-se per successius períodes d’una anualitat, si no mitja denúncia expressa de qualsevol de les parts, amb un mes d’antelació a la data esmentada.

Article 5

Denúncia

La denúncia, quan es produeixi haurà d'efectuar-se amb una antelació mínima d’un mes a la data d'acabament inicial del conveni, o de qualsevol de les seves pròrrogues.

Es dirigirà per la part que la promogui, a l'altra part negociadora, mitjançant escrit datat, del qual s'haurà d'acusar recepció en la data de la seva recepció. En el termini màxim d’un mes a partir de la recepció de la comunicació, es procedirà a la constitució de la Comissió Negociadora establint un calendari de negociació.

Denunciat el conveni, i fins que no s'aconsegueixi acord exprés es mantindrà la seva vigència durant 12 mesos.

Superat aquest període sense acord, s’aplicarà l’Acord per al suport i acompanyament als processos de negociació col•lectiva en ultraactivitat de data 18 de juny de 2013, adoptat en el marc del Consell de Relacions Laborals de Catalunya, pel Govern de la Generalitat de Catalunya, i per les organitzacions empresarials i sindicals més representatives de Catalunya.

En aquest sentit, abans de la finalització del termini de vigència, la mesa negociadora es compromet a prosseguir el procés de negociació durant 6 mesos, tot garantint que durant aquest procés, continuarà essent d’aplicació el conveni vençut.

Ultrapassat aquest període inicial pactat, i mentre existeixi una negociació activa del conveni amb bona fe negociadora, amb avenços i amb possibilitat d’acord, les clàusules convencionals seguiran essent vigents.

Acabat l’anterior període, cadascuna de les parts podrà decidir que la negociació està exhaurida. En aquest cas, ambdues parts, de comú acord, decidiran instar algun dels següents procediments:

  1. Mediació expressa de l’Autoritat Laboral, en el marc de la Comissió de Convenis col·lectius del Consell de Relacions Laborals, que s’iniciarà en un termini de 48 hores.

  2. Directament el procediment de conciliació i/o el de mediació amb arbitratge delegat de la pròpia comissió de mediació, segons l’establert als procediments de resolució extrajudicial de conflictes del Tribunal Laboral de Catalunya, a que fa referència el Títol II de l’Acord Interprofessional de Catalunya 2011-2014.

En la mediació amb arbitratge delegat de la pròpia comissió de mediació, les persones que formen l’esmentada comissió actuaran com àrbitres per designació conjunta de les parts i el laude es dictarà per unanimitat de tots els membres.

Article 6

Vinculació a la totalitat

Les condicions pactades formen un tot orgànic i indivisible, i a efectes de la seva aplicació pràctica seran considerades sempre globalment.

La nul·litat de qualsevol de les seves clàusules obligarà la renegociació. Mentrestant el conveni continuarà vigent llevat de les clàusules declarades judicialment o per l'Autoritat Laboral nul·les.

Article 7

Compensació i absorció

Els increments salarials pactats per als anys de vigència del present conveni no afectaran l'estructura ni la quantia dels salaris professionals que vinguessin percebent els treballadors de les seves empreses, quan aquests salaris en el seu conjunt i en còmput anual fossin superiors als establerts a les taules salarials del present conveni. En aquest cas, s'aplicarà la compensació i absorció a l'import que superi les quanties establertes a les taules salarials.

La no afectació es refereix, únicament, al 50% dels increments pactats anualment.

Aquestes percepcions són compensables amb els ingressos que per tots els conceptes vinguessin percebent els treballadors en còmput anual i jornada completa d'acord amb normes legals o convencionals, laudes arbitrals i contractes individuals de treball.

Article 8

Garantia ad personam

Es respectaran les situacions personals que, amb caràcter global, excedeixin del present pacte, mantenint-se estrictament ad personam, valorant-les en el seu conjunt i còmput anual.

Article 9

Comissió paritària

Es constitueix una Comissió paritària integrada per representants de l'associació empresarial i sindicats signants del conveni.

Les funcions de la Comissió paritària seran les següents:

  1. La interpretació autèntica del conveni

  2. La classificació dels treballadors, en consideració a les seves funcions, en el nou sistema de classificació per grups professionals aquí acordat, resolent els conflictes que puguin plantejar-se quan no existeixi conformitat o acord entre les parts

  3. La resolució dels conflictes i divergències que puguin sorgir com a conseqüència de l'aplicació del règim retributiu pactat

  4. El seguiment i aplicació dels Acords Confederals

  5. El coneixement previ dels problemes de naturalesa col·lectiva que se suscitin en l'àmbit del conveni

  6. El coneixement de les discrepàncies desprès de la finalització del període de consultes en els procediments d’inaplicació de conveni, d’acord amb allò establert en l’Art. 82.3 de l’Estatut dels treballadors. La Comissió paritària es pronunciarà en el termini màxim de 7 dies laborables, a comptar des de que la discrepància fos plantejada. En el cas de no assolir cap acord per part de la Comissió paritària, les parts podran recórrer als procediments del Tribunal Laboral de Catalunya.

Tot això sense perjudici de la submissió al Tribunal Laboral de Catalunya en les matèries de la seva competència.

La Comissió estarà formada per vuit membres, quatre per cada part negociadora, que seran elegits per les seves respectives representacions entre persones que hagin participat en les deliberacions d'aquest Conveni col·lectiu.

Tindrà el seu domicili en la Federació de serveis a la ciutadania de CCOO, Via Laietana, 16 Planta 7ª, 08003 Barcelona; i en la Federació de Serveis FES-UGT, Rambla del Raval, 29-35, Planta 4ª, 08001 Barcelona.

Es reunirà, amb caràcter ordinari, almenys una vegada a l'any; i amb caràcter extraordinari i obligatori a instàncies de qualsevol de les parts, amb un previ avís mínim de tres dies. Es reunirà en un termini màxim de 10 dies laborables des de la recepció de la sol·licitud de la seva convocatòria i donarà resposta als interessats en el termini màxim de 15 dies laborables, llevat que com a conseqüència de la complexitat de l'assumpte es requereixi una ampliació del termini sense que excedeixi, en cap cas, de 30 dies naturals.

Aquests terminis no són d’aplicació al previst a l’apartat f. que es regeix pel termini màxim de 7 dies laborables per pronunciar-se.

Capítol 2

Classificació del personal

Article 10

Nivells...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR