Convenio colectivo - Flequeria de les comarques de Lleida, Lérida

Inicio de Vigencia 9 de Julio de 2001
Fin de Vigencia 9 de Julio de 2001
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3426 de 09/07/01

RESOLUCIÓ

d'11 d'abril de 2001, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball del sector d'Indústries de flequeria de les comarques de Lleida per a l'1.1.2001 al 31.12.2002 (codi de conveni núm. 2500225).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball del sector d'Indústries de flequeria de les comarques de Lleida, presentat pel senyor Lluís Casas i Farran en data 6 d'abril de 2001, subscrit per la part empresarial pel Gremi de forners de la província de Lleida i per part dels treballadors per la central sindical Comissions Obreres i la central sindical Unió General de Treballadors, el dia 29 de març de 2001, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

-1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball del sector d'Indústries de flequeria de les comarques de Lleida per a l'1.1.2001 al 31.12.2002 al Registre de convenis de la Delegació Territorial de Lleida.

-2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el DOGC.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni.

Lleida, 11 d'abril de 2001

Anna Miranda i Torres

Delegada territorial de Lleida en funcions

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu d'àmbit provincial per a les Indústries de flequeria de les comarques de Lleida (d'1.1.2001 a 31.12.2002).

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Àmbit funcional

Aquest Conveni regularà les relacions laborals entre les empreses i els establiments dedicats a l'elaboració i/o venda de pa, com també les empreses denominades croissanteries i els treballadors que hi prestin els seus serveis.

Article 2

Àmbit territorial

Aquest Conveni afectarà totes les empreses els centres de treball de les quals radiquen a Lleida i a la seva província.

Així mateix, aquest conveni queda obert en el seu àmbit d'aplicació a qualsevol adhesió, per part dels treballadors d'altres províncies.

Article 3

Àmbit personal

Aquest Conveni obliga tant els empresaris com els treballadors dels anteriors centres de treball, sigui quina sigui la seva categoria professional, que durant la seva vigència treballen sota la dependència i per compte de les empreses afectades.

Article 4

Vigència, duració i pròrroga

Aquest Conveni tindrà una vigència de dos anys, des de l'1 de gener de 2001 fins al dia 31 de desembre del 2002.

La denúncia d'aquest conveni es produeix de manera automàtica dins el mes immediatament anterior al termini de la seva vigència sense necessitat de comunicació entre les parts.

A la finalització del conveni col·lectiu i mentre no se'n negociï un de nou quedaran vigents amb el mateix contingut que el conveni anterior, tant les clàusules normatives com les obligacions.

Article 5

Cessaments voluntaris

Els treballadors que cessen voluntàriament al servei de l'empresa ho han de comunicar a l'empresa amb 15 dies d'antelació. Si el treballador no compleix aquesta obligació, l'empresa té dret a descomptar-li de la liquidació l'import del salari d'un dia per cada dia de retard en el preavís. En el cas que presti serveis durant els primers quinze dies, el preavís és de 48 hores.

L'empresa està obligada a lliurar als treballadors que cessen voluntàriament la liquidació dos dies abans del cessament, a fi que puguin fer les consultes que creguin oportunes. Un cop transcorregut aquest termini, la liquidació es fa efectiva.

Si l'empresa no compleix aquest requisit, abonarà aquestes quantitats amb l'increment del 10%.

Article 6

Compensació i absorció

Les condicions econòmiques i socials pactades en aquest Conveni formen un tot o unitat indivisible i es consideren, globalment, en còmput anyal, a efectes de la seva aplicació pràctica.

Les millores econòmiques que estableix aquest Conveni són absorbibles per aquelles a què el treballador tenia dret en el moment de la seva entrada en vigor.

Article 7

Condicions més beneficioses

Totes les condicions d'aquest Conveni tenen la consideració de mínimes. Per tant, es respecten en tota la seva integritat "ad personam" els pactes, les clàusules, les condicions i les situacions actuals reconegudes individualment entre els treballadors i les empreses, el còmput de les quals, en el seu conjunt, sigui més beneficiós.

Article 8

Comissió paritària

En el moment de l'aprovació d'aquest Conveni per l'autoritat laboral competent, es crea una Comissió paritària de Conveni com a òrgan d'interpretació, arbitratge, conciliació i vigilància per al seu compliment.

Les funcions de la Comissió paritària són les següents:

  1. Interpretació del text del Conveni.

  2. Arbitratge de les qüestions o dels problemes sotmesos a la seva consideració per les parts o en els supòsits que preveu aquest Conveni.

  3. Vigilància del compliment de tot el que s'ha pactat.

  4. Estudi de l'avaluació de les relacions entre les parts contractants.

  5. Qualsevol altra activitat que tingui com a objectiu una eficàcia més gran del conveni.

    La Comissió s'ha de reunir obligatòriament a petició de qualsevol de les parts en el termini de 7 dies com a màxim.

    A les reunions de la Comissió paritària poden assistir assessors de les centrals sindicals deliberants (CCOO i UGT).

    La Comissió paritària està constituïda per un president, un secretari i quatre vocals, en representació igual d'empresaris i treballadors. El president és el de la Comissió Deliberadora del conveni i assisteix a les reunions amb veu però sense vot.

    Els vocals empresaris tenen el seu domicili al local social del Gremi Provincial de Forners. Els vocals treballadors tenen el domicili als locals socials dels sindicats (CCOO i UGT).

    Ambdues parts, l'empresarial i la treballadora han de comunicar a la Comissió paritària del conveni els dubtes, les discrepàncies i els conflictes que poden produir-se com a conseqüència de la interpretació del conveni, a fi que aquesta Comissió emeti dictamen o actuï de forma reglamentària, sense que això impedeixi les accions administratives o jurisdiccionals de qualsevol de les parts.

    Capítol 2

    Règim de treball

    Article 9

    Jornada laboral

    La jornada laboral és de 40 hores setmanals que en còmput anyal es fixa en 1.806 hores.

  6. Quan per disposició legal es modifiqui la jornada laboral, s'ha d'aplicar la nova Llei.

  7. El personal té dret després de la quarta hora treballada, a 20 minuts per a l'entrepà, i s'han d'efectuar els torns corresponents.

    En totes les indústries afectades per aquest Conveni es respectarà l'horari habitual d'entrada al treball.

    Article 10

    Vacances

    El personal adscrit a aquest Conveni té dret a 30 dies naturals de vacances a l'any. Si l'antiguitat a l'empresa és inferior a un any gaudirà de la part proporcional corresponent.

  8. La data del seu gaudiment serà la pactada entre l'empresa i el treballador.

  9. En el cas que no hi hagi acord el treballador fixarà 15 dies i la resta dels 15 dies les fixarà l'empresa.

    Article 11

    Llicències

    Els treballadors tenen dret a les llicències retribuïdes següents:

  10. Per matrimoni del treballador, 15...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR