Convenio colectivo - Fruita Seca, Tarragona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2001
Fin de Vigencia31 de Mayo de 2004
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3551 de 11/01/02

RESOLUCIÓ

de 20 de novembre de 2001, per la qual es disposa el registre i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de sector de fruita seca, de la província de Tarragona, per als anys 2001-2004 (codi de conveni núm. 4300515).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de sector de fruita seca, subscrit per les parts negociadores en data 13 de novembre de 2001, i presentat per les mateixes parts en data 14 de novembre de 2001, i de conformitat amb el que estableixen els articles 90.2 i 90.3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors, i els articles 11.2 i 37.4 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya,

Resolc:

-1 Disposar el registre del Conveni col·lectiu de treball de sector de fruita seca, per als anys 2001-2004, de la província de Tarragona, en el Registre de convenis de la Delegació Territorial de Treball de Tarragona.

-2 Disposar-ne la publicació al DOGC.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni col·lectiu.

Tarragona, 20 de novembre de 2001

Montserrat Güell i Anglès

Delegada territorial de Tarragona en funcions

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball del sector de la fruita seca de la província de Tarragona

Article 1

Àmbit d'aplicació

Aquest conveni és d'aplicació a tota la província de Tarragona.

Article 2

Àmbit funcional

Les estipulacions del conveni són de compliment obligat a totes les empreses dedicades a la importació, exportació, envasat, torrefacció i comerç a l'engròs i al detall de fruita seca.

Article 3

Àmbit personal

El conveni s'aplica a tot el personal que presta serveis a les empreses assenyalades a l'article anterior, amb excepció d'aquelles persones que exerceixen funcions que no tenen caràcter laboral, d'acord amb les lleis vigents.

Article 4

Vigència del Conveni

Aquest conveni és vigent a tots els efectes el dia 1 de juny de 2001, amb independència de la data de la seva publicació al DOGC; la seva durada és de tres anys a partir de la data de vigència, és a dir, fins el 31 de maig de 2004.

Article 5

Rescissió i revisió

La denúncia proposant la revisió o la rescissió del conveni, s'ha de presentar a la Delegació Territorial del Departament de Treball de la Generalitat, a Tarragona, mitjançant les centrals sindicals o les associacions d'empresaris, amb tres mesos de temps a la data de la seva finalització o de qualsevol de les seves pròrrogues.

Article 6

Compensació i absorció

Les millores contingudes en aquesta revisió, així com les establertes en convenis anteriors, formen un tot orgànic i indivisible i s'han de considerar globalment. Les condicions retributives compensen i absorbeixen en còmput anual, qualsevol de les establertes per les empreses i en relació amb les que poden promulgar-se en el futur per disposicions legals, només tenen eficàcia i s'apliquen, quan considerades en el seu conjunt i en còmput anual, superen les condicions del conveni, valorades també anualment i global.

Article 7

Comissió Paritària

Aquesta Comissió, com a òrgan d'interpretació, arbitratge, conciliació i vigilància del conveni, és formada per tres vocals de cada part. Les parts negociadores convenen assabentar la Comissió de totes les discrepàncies i els conflictes que es puguin produir com a conseqüència de la interpretació del conveni, perquè aquella pugui emetre el dictamen o actuar de manera reglamentària, sense perjudici de seguir la via administrativa o judicial corresponent.

Atesa la situació d'ocupació actual s'ha de procurar la no-realització d'hores extraordinàries; ambdues parts convenen que si sorgeixen discrepàncies sobre el tema, se sotmetran a la Comissió Paritària perquè immediatament trobi una solució al problema.

Article 8

Personal de temporada o eventual

Es considera treballador temporer el contractat per la totalitat de la campanya o part d'aquesta; personal eventual és el contractat per a feines circumstancials i per raons de la producció, sense que la seva durada pugui excedir de dotze mesos l'any, en aquest cas el període màxim en el qual es podran realitzar en atenció al caràcter estacional de l'activitat en que aquestes circumstàncies es puguin produir serà de 18 mesos.

El personal eventual i el temporer cessarà al finalitzar el contracte, que haurà de ser per escrit, i tindrà dret a rebre una indemnització que serà equivalent a la part proporcional de la quantitat que resultaria de pagar 8 anys de salari per any treballat, amb preavís de vuit dies naturals.

Als efectes de contractació del personal temporer, es determina que la campanya en els magatzems de fruita seca ha de ser dividida en tres subtemporades, segons les dates següents: del 15 d'agost al 15 de desembre; del 15 de gener al 31 de març i del 15 d'abril al 15 de juliol. Les feines que es puguin presentar a les empreses durant la resta de l'any tenen la consideració de circumstancials o anormals i, consegüentment, el personal que sigui contractat, ha de tenir la consideració d'eventual, d'acord amb el paràgraf 4, article 5 de la Reglamentació de Treball, en concordança amb l'article 15 de l'Estatut dels treballadors i el Decret de 17 d'octubre de 1980.

Article 9

Jornada laboral

La jornada setmanal de feina i en jornada partida, ha de ser establerta legalment, de dilluns a divendres, llevat per les empreses dedicades a l'esclofollat i torrefacte en què la jornada laboral és de dilluns a dissabte...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR