Convenio colectivo - Indústries de la Fusta, Gerona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2001
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2006
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3585 de 28/02/02

RESOLUCI”

TRE/340/2002, de 17 de gener, per la qual s'ordena la inscripciÛ, el dipÚsit i la publicaciÛ del Conveni col∑lectiu de treball del sector de les ind˙stries de la fusta de la provÌncia de Girona per als anys 2001-2006 (codi de conveni n˙m. 1700255).

Vist el text del Conveni col∑lectiu de treball del sector de les ind˙stries de la fusta de la provÌncia de Girona per als anys 2001-2006, subscrit d'una banda per l'AssociaciÛ d'Empresaris de la Fusta i de l'altra per CCOO i UGT el dia 21 de desembre de 2001, i d'acord amb el que estableixen els articles 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de marÁ, pel qual s'aprova el Text refÛs de la llei de l'Estatut dels treballadors; el Decret 326/1998, de 24 de desembre; l'article 11.2 de la Llei org‡nica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes concordants,

Resolc:

-1 Ordenar la inscripciÛ del Conveni col∑lectiu de treball del sector de les ind˙stries de la fusta de la provÌncia de Girona per als anys 2001-2006 al Registre de convenis de la DelegaciÛ Territorial de Treball de Girona.

-2 Ordenar-ne el dipÚsit a l'oficina corresponent d'aquesta DelegaciÛ.

-3 Disposar que el Conveni esmentat es publiqui al DOGC.

Notifiqueu aquesta ResoluciÛ a la ComissiÛ negociadora del Conveni.

Girona, 17 de gener de 2002

Montserrat Gonz·lez i FalcÛ

Delegada territorial de Girona en funcions

TranscripciÛ literal del text signat per les parts

CONVENI

col∑lectiu de treball per a les ind˙stries de la fusta de la provÌncia de Girona

CapÌtol 1

Article 1

¿mbit funcional

Les estipulacions contingudes en el present Conveni regulen les relacions de treball de tota mena d'ind˙stries de la fusta i expressament, les regulades en l'Annex I del Conveni general estatal de la fusta.

Article 2

¿mbit territorial

El Conveni afecta tots els centres de treball compresos en l'‡mbit funcional descrit en l'article anterior i situats a la provÌncia de Girona, tot i que el domicili social de l'empresa radiqui fora d'aquest ‡mbit.

Article 3

¿mbit personal

Es regeixen per les disposicions d'aquest Conveni tots els treballadors que actualment o en endavant prestin serveis a les ind˙stries de la fusta compreses en els ‡mbits descrits en els 2 articles precedents, qualsevol que en sigui la categoria professional o el car‡cter de les relacions de treball.

Article 4

¿mbit temporal

La durada del present Conveni Ès de 6 anys, a partir del primer gener de 2001 i, per tant, acaba el 31 de desembre del 2006. El Conveni es pot prorrogar any rere any, sempre que no s'hi interposi cap den˙ncia. Produeix efectes econÚmics a partir del primer de gener de 2001. L'entrada en vigor Ès la de la data en quË el publiqui el DOGC.

Article 5

Den˙ncia

La den˙ncia proposant la rescissiÛ o revisiÛ del Conveni s'ha de presentar per conducte de la DelegaciÛ Territorial del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, amb una antelaciÛ mÌnima de 3 mesos respecte a la data en quË el Conveni deixi d'estar en vigor o de la de qualsevol de les prÚrrogues, i cal donar-ne compte a l'altra part.

CapÌtol 2

Article 6

CompensaciÛ i absorbibilitat

Les millores econÚmiques del present Conveni sÛn compensables i absorbibles per les que volunt‡riament hagin concedit o pactat les empreses amb els respectius treballadors, sempre que aquestes millores superin el contingut econÚmic del Conveni.

Les millores obtingudes per aquest Conveni poden ser absorbides per les que volunt‡riament hagin concedit les empreses i per aquelles que en endavant es puguin establir per disposicions legals.

No Ès absorbible la diferËncia entre les taules salarials vigents al 31 de desembre de 2000 i les actuals, tret del cas dels increments produÔts a partir del primer de gener.

Article 7

Garantia personal

Les condicions de treball adquirides i que siguin mÈs beneficioses no poden ser disminuÔdes per una tal absorciÛ, aixÌ doncs, s'han de mantenir inalterables.

CapÌtol 3

Article 8

Categories professionals

S'ha d'estar a allÚ que disposa el Conveni general estatal de la fusta en aquesta matËria.

CapÌtol 4

Article 9

Remuneracions

Les retribucions mÌnimes del personal afectat pel present Conveni consisteixen en el sou o salari base que consta en les taules salarials que s'uneixen en annex al present text i que en formen part integrant. Els sous i salaris es perceben per dia natural.

Les taules salarials del perÌode comprËs entre l'1.1.2001 i el 31.12.2001 han estat incrementades en un 3,5 %, respecte de les vigents fins al 31.12.2000 mÈs l'1,8 pendent de la diferËncia d'IPC corresponent a l'any 2000.

S'estableix com a cl‡usula de garantia una revisiÛ amb efectes retroactius a l'1 de gener de 2001 en cas que l'IPC real superi el 3 %, i en l'excÈs.

Article 10

Dietes

L'import de les dietes per a 2001, Ès de 1.203 PTA la mitja dieta i de 3.700 PTA la dieta completa.

Article 11

Diada de Sant Josep

La diada de Sant Josep (19 de marÁ) es considera festivitat no recuperable en totes les activitats regulades per aquest Conveni. Quan sigui dissabte o diumenge s'ha de traslladar de mutu acord entre empresa i treballadors en una altra data. En tot cas i de com˙ acord entre empresa i treballadors, es pot traslladar aquesta festivitat a la data que es pacti.

Article 12

Jornada de treball

La jornada anual de treball efectiu per a les ind˙stries de la fusta, i per a les de treballs forestals, serradores i magatzems Ès la que disposa el Conveni general estatal de la fusta, i per tant tÈ la regulaciÛ seg¸ent:

Any 2001: 1.780 hores

Any 2002: 1.776 hores

Any 2003: 1.772 hores

Any 2004: 1.768 hores

Any 2005: 1.764 hores

Any 2006: 1.760 hores

La jornada de treball es distribueix de dilluns a divendres, excepte a les empreses que hi trobin un perjudici objectiu de qualsevol Ìndole.

Pel que fa a la seva distribuciÛ s'ha d'estar a allÚ disposat en l'article 43 del Conveni general.

1r. Les empreses poden distribuir la jornada establerta en l'article anterior al llarg de l'any, mitjanÁant criteris de fixaciÛ uniforme o irregular bÈ. La uniformitat o irregularitat afecta bÈ a tota la plantilla o bÈ de forma diversa per seccions o departaments, per perÌodes estacionals de l'any en funciÛ de les previsions de les diferents c‡rregues de treball i desplaÁament de la demanda.

La distribuciÛ de la jornada realitzada en els termes precedents s'ha de fixar i publicar abans del 31 de gener de cada exercici; no obstant aixÚ, l'esmentat calendari es pot modificar per una sola vegada fins al 30 d'abril. Una vegada establert el nou calendari, les modificacions s'han de fer d'acord amb allÚ establert en els articles 34 i 41 de l'Estatut dels treballadors, sense perjudici del que estableix el n˙m. 4 del present article.

2n. Quan l'empresa practiqui una distribuciÛ irregular de la jornada, aquesta s'ha de reduir als lÌmits mÌnims i m‡xims de distribuciÛ seg¸ent: en cÚmput diari no pot excedir d'un mÌnim i m‡xim de 7 a 9 hores; en cÚmput setmanal aquests lÌmits no poden excedir de 35 a 45 hores.

3r. Els lÌmits mÌnims i m‡xims fixats en el par‡graf anterior amb car‡cter general, es poden modificar en l'‡mbit de l'empresa, previ acord amb els representants legals dels treballadors, fins a les referËncies seg¸ents: en cÚmput diari de 6 a 10 hores o en cÚmput setmanal de 30 a 50 hores.

4t. Sense perjudici d'allÚ establert en els par‡grafs anteriors, en qualsevol moment de l'any, les empreses poden ampliar o reduir la jornada ordin‡ria en mÈs o menys fins a un m‡xim de 2 h cada dia i amb un m‡xim de 60 dies laborables l'any. Les empreses que facin ˙s d'aquesta facultat ho han de preavisar, per escrit, als treballadors afectats amb una antelaciÛ no inferior a 2 dies laborables. En tot cas, s'ha de respectar el cÚmput anual d'hores de treball efectiu. En aquells centres on existeixi representaciÛ legal dels treballadors es necessari l'acord previ d'aquests.

5Ë. La distribuciÛ irregular de la jornada no afecta la retribuciÛ i les cotitzacions del treballador.

6Ë. Si com a conseq¸Ëncia de la distribuciÛ irregular de la jornada, al venciment del seu contracte de treball el treballador haguÈs realitzat un excÈs d'hores, en relaciÛ a les que corresponguessin a una distribuciÛ regular, l'excÈs s'hauria d'abonar en la seva liquidaciÛ, segons el valor de l'hora extraordin‡ria.

Article 13

Gratificacions

Tots els treballadors compresos en l'‡mbit d'aquest Conveni, han de percebre 2 gratificacions de 30 dies en cadascuna de les pagues de juny i Nadal en compliment del que estableix l'article 55 del Conveni general estatal.

Article 14

Vacances

Tot el personal afectat per aquest Conveni fa 30 dies de vacances anuals retribuÔdes amb salari o sou real; 9 d'aquests dies es concedeixen quan l'empresa ho consideri oport˙, en conseq¸Ëncia, les vacances es poden fraccionar en 2 perÌodes. No poden comenÁar en diumenge o en dia festiu. La seva retribuciÛ s'efectua d'acord amb allÚ que disposa l'article 57 del Conveni general estatal de la fusta.

Article 15

Roba de treball

Tot el personal de les empreses afectades per aquest Conveni tÈ dret a 2 peces de roba de treball d'utilitzaciÛ obligatÚria a la feina. Aquesta roba consisteix en granotes, pitets o bates per al personal obrer d'ofici o magatzem i guardapols per als administratius.

La roba de treball s'ha de reposar per l'empresa 1 cop a l'any.

Article 16

Prestacions en cas d'accident

En cas que els beneficiaris d'aquest Conveni causin baixa a la feina per accident de treball, han de percebre durant el 1r mes les prestacions legals; durant els 30 dies seg¸ents, aquestes prestacions han de ser complementades fins a la totalitat del salari computable a l'efecte d'accidents, i a partir del 3r mes, les prestacions legals.

Les diferËncies entre les prestacions legals i la totalitat del salari computable que el beneficiari ha de percebre durant el 2n mes Ès a c‡rrec de l'empresa.

Article 17

Auxili i defunciÛ

Amb independËncia de les indemnitzacions i els subsidis que correspongui percebre als familiars d'un treballador afectat...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR