Convenio colectivo - Indústries de Captació, elevació, conducció, tractament, distribució i depuració d'aigua de les comarques de Lleida, Lérida

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2001
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2003
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3617 de 17/04/02

RESOLUCI” TRE/863/2002, de 21 de gener, per la qual es disposa la inscripciÛ i la publicaciÛ del Conveni col∑lectiu de treball del sector d'ind˙stries de captaciÛ, elevaciÛ, conducciÛ, depuraciÛ, tractament i distribuciÛ d'aig¸es de les comarques de Lleida per a l'1.1.2001 al 31.12.2003 (codi de conveni n˙m. 2500695).

Vist el text del Conveni col∑lectiu de treball del sector d'ind˙stries de captaciÛ, elevaciÛ, conducciÛ, depuraciÛ, tractament i distribuciÛ d'aig¸es de les comarques de Lleida, presentat pel senyor Josep M. Balasch Mateu en data 8 de gener de 2002, subscrit per les parts negociadores el dia 6 de desembre de 2001, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de marÁ, pel qual s'aprova el Text refÛs de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipÚsit de convenis col∑lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei org‡nica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicaciÛ,

Resolc:

-1 Disposar la inscripciÛ del Conveni col∑lectiu de treball del sector d'ind˙stries de captaciÛ, elevaciÛ, conducciÛ, depuraciÛ, tractament i distribuciÛ d'aig¸es de les comarques de Lleida per a l'1.1.2001 al 31.12.2003 al Registre de convenis de la DelegaciÛ Territorial de Lleida.

-2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el DOGC.

Notifiqueu aquesta ResoluciÛ a la ComissiÛ Negociadora del Conveni.

Lleida, 21 de gener de 2002

Anna Miranda i Torres

Delegada territorial de Lleida en funcions

TranscripciÛ literal del text signat per les parts

CONVENI

Col∑lectiu de treball del sector d'Ind˙stries de captaciÛ, elevaciÛ, conducciÛ, depuraciÛ, tractament i distribuciÛ d'aig¸es de les comarques de Lleida per a l'1.1.2001 al 31.12.2003.

CapÌtol 1

Disposicions generals

Article 1

¿mbit territorial

El present Conveni Col∑lectiu ser‡ d'aplicaciÛ a tots els centres de treball que pertanyen a les empreses que operen a la provÌncia de Lleida.

Article 2

¿mbit funcional

El present Conveni Col∑lectiu regula les relacions de treball d'aquelles empreses dedicades a activitats de captaciÛ, elevaciÛ, conducciÛ, depuraciÛ, tractament i distribuciÛ d'aig¸es potables i residuals, p˙bliques i privades, tant per usos domËstics com industrials.

Article 3

¿mbit personal

De conformitat amb l'establert en l'article anterior, s'afectar‡ a tot el personal subjecte a relaciÛ laboral de les empreses en aquell compreses, tant fixes com eventuals, qualsevol que sigui la seva categoria professional.

Article 4

¿mbit temporal

El present Conveni col∑lectiu tindr‡ una durada de tres (3) anys des de l'1 de gener de 2001 fins al 31 de desembre de 2003, ambdÛs inclosos.

Article 5

PrÚrroga i den˙ncia

La den˙ncia al present Conveni Col∑lectiu s'haur‡ de fer, al menys, amb tres mesos d'antelaciÛ a la data de finalitzaria o prÚrroga. En cas de no ser presentada la denuncia descrita.

Article 6

VinculaciÛ a la totalitat

Si l'autoritat laboral no aprova aquest conveni col∑lectiu o modifica algun dels seus aspectes fonamentals, la totalitat del conveni quedar‡ sense efic‡cia, i l'actual comissiÛ deliberant haur‡ d'examinar novament el seu contingut.

Article 7

Cl‡usules d'absorciÛ

El rËgim econÚmic pactat en aquest conveni, i valorat en cÚmput anual, absorbeix autom‡ticament, i fins on arribi, qualsevol augment de salaris o qualsevol percepciÛ salarial, directa o indirectament que, si s'escau, sigui establerta durant el perÌode de vigËncia per disposiciÛ legal o reglament‡ria.

Article 8

CompensaciÛ i garantia ´ad personamª

Les retribucions que estableix aquest conveni, considerades anualment, tambÈ absorbeixen en concepte anual totes les retribucions que els treballadors percebin de les empreses respectives per tots els conceptes, i s'hauran de respectar ad personam els drets econÚmics adquirits que excedeixen el que es pacte en aquest conveni.

Article 9

ComissiÛ parit‡ria

Es crea una ComissiÛ Mixta Parit‡ria, constituÔda per tres representants de la patronal i tres membres de la representaciÛ social. Aquesta ComissiÛ es reunir‡ a inst‡ncia de part, essent les seves funcions les que a continuaciÛ es detallen.

  1. InterpretaciÛ de la totalitat de les cl‡usules d'aquest Conveni Col∑lectiu.

  2. Vigil‡ncia de l'acompliment del pactat.

  3. Estudi i valoraciÛ de noves disposicions legals, de promulgaciÛ posterior a l'entrada en vigor del present Conveni Col∑lectiu, que puguin afectar al seu contingut.

  4. Quantes altres activitats que tendeixin a l'efic‡cia del Conveni Col∑lectiu i a una major i millor soluciÛ dels conflictes.

    Les parts hauran de sotmetre qualsevol divergËncia ineludiblement i en primera inst‡ncia a la ComissiÛ Parit‡ria, la que no podr‡ eludir el pronunciar-se sobre la sotmesa a pretext de silenci, foscor o insuficiËncia.

    Article 10

    Funcionament de la comissiÛ parit‡ria

    Estan legitimats per promoure q¸estions derivades de l'aplicaciÛ i interpretaciÛ del present Conveni Col∑lectiu, els representants legals dels treballadors en el sÌ de les empreses, o les organitzacions sindicals firmants del Conveni Col∑lectiu i les prÚpies empreses.

    La ComissiÛ es reunir‡ a peticiÛ raonada d'una o de l'altra de les representacions o sempre que li sigui sotmesa una q¸estiÛ, amb un termini de preavÌs en la convocatÚria de deu dies. De les sessions de la ComissiÛ s'aixecar‡ la corresponent acta.

    En cas de desacord, els conflictes derivats de l'aplicaciÛ de la interpretaciÛ del Conveni Col∑lectiu es resoldran, a peticiÛ de part, per la jurisdicciÛ competent.

    CapÌtol 2

    OrganitzaciÛ del treball

    Article 11

    Norma general

    L'organitzaciÛ tËcnica i pr‡ctica de la feina Ès facultat exclusiva de la DirecciÛ de l'empresa, que s'haur‡ de fer ˙s d'acord amb el que estableixen les lleis.

    L'empresa ha d'adaptar a cada moment els seus sistemes de producciÛ a les circumst‡ncies tecnolÚgiques i ha de procurar, amb car‡cter primordial, capacitar el personal de la seva plantilla pel desenvolupament i l'aplicaciÛ dels nous rendiments, sense que aquest puguin redundar en perjudici dels drets econÚmics o d'un altre tipus adquirits.

    Article 12

    Plantilla

    La plantilla ha de ser la que resulta adient a cada moment per a l'explotaciÛ correcta del servei p˙blic que l'empresa tÈ encomanat.

    Article 13

    PrestaciÛ de treball

    El treballador est‡ obligat a conËixer tots els treballs necessaris per a l'execuciÛ correcta de les tasques que se li encomanen, i a exercir-los, i aixÚ a nivell de la categoria professional que tÈ.

    Si un treballador exerceix habitualment tasques corresponents a diversos oficis o categories professionals, ha de tenir la que resulta mÈs ben remunerada, sense que aixÚ signifiqui que pugui deixar d'efectuar les de car‡cter inferior.

    No regeix el par‡graf anterior si el treballador efectua algunes tasques corresponents a una categoria superior a la que tÈ i percep una compensaciÛ especÌfica per la funciÛ m˙ltiple que exerceix.

    Article 14

    Rendiments

    S'ha de procedir a la determinaciÛ del rendiment normal que cal desenvolupar en cada lloc de treball.

    Les remuneracions que estableix aquest Conveni Col∑lectiu correspon a un rendiment normal.

    Per a la determinaciÛ de rendiments, la saturaciÛ de treball en els llocs i la fixaciÛ, si s'escau d'incentius, l'empresa pot efectuar el mesurament dels treballs en tots aquells casos en que Ès viable, tenint en compte tant els factors quantitatius com qualitatius.

    La representaciÛ dels treballadors constituÔda legalment a l'empresa tÈ, en les matËries que especifiquen els par‡grafs anteriors, la intervenciÛ que reconeix la legislaciÛ vigent.

    Article 15

    DedicaciÛ plena a la feina

    Quan Ès possible la realitzaciÛ simult‡nia o successiva dintre de la jornada laboral de funcions corresponents a diversos llocs de treball de categoria an‡loga o inferior, es poden encomanar a un sol treballador fins arribar a la plena ocupaciÛ de la seva jornada, mesura necess‡ria per obtenir una productivitat Úptima de tot el personal. El tipus de treball que se li encomana no pot ser ni vexatori ni pejoratiu. Si el treballador realitza treballs de categoria inferior el salari ser‡ el de la categoria superior.

    Article 16

    Roba de feina

    La direcciÛ de l'empresa acordar‡ amb la representaciÛ dels treballadors, les caracterÌstiques de l'explotaciÛ, les peces de roba de treball que s'han d'utilitzar en cada servei.

    CapÌtol 3

    ContractaciÛ

    Article 17

    ContractaciÛ

    En les q¸estions generals s'estar‡ a lo disposat en la normativa vigent.

    El treballador rebr‡ el seu exemplar del contracte de treball en el termini de 15 dies com a m‡xim des del moment de la seva signatura.

    Quan el contracte de duraciÛ determinada previst en l'apartat b) de l'article 15 del nou text refÛs de la Llei de l'Estatut dels treballadors, que concerneix a atendre circumst‡ncies del servei, acumulaciÛ de feines, etc., la duraciÛ m‡xima del contracte podr‡ ser de 12 mesos dins d'un perÌode de 18 mesos. En cas de que es concerti per un perÌode inferior als 12 mesos, podr‡ ser prorrogat mitjanÁant acords de les parts, sense que la duraciÛ total del contracte pugui excedir l'esmentat m‡xim.

    Article 18

    SubrogaciÛ del personal

    A les empreses afectades pel present Conveni, que la seva activitat sigui la contractaciÛ amb tercers (organismes estatals, locals, municipals, autÚnoms, particular, etc.), de contractes de captaciÛ, elevaciÛ, conducciÛ, tractament, depuraciÛ i distribuciÛ d'aig¸es, a la provÌncia de Lleida, la Empresa que substitueixi a l'anterior adjudicat‡ria a l'extinciÛ o finalitzaciÛ del contracte, vindr‡ obligada a subrogar-se i absorbir als treballadors d'aquesta, adscrits al servei, respectant-los aquells drets laborals que procedeixin en cada cas.

    Seran requisits necessaris per dita absorciÛ i subrogaciÛ que els treballadors del centre de treball que s'absorbeixin o subroguin portin, al menys, prestant els seus serveis en el mateix un perÌode mÌnim de quatre (4) mesos anterior a la data de resoluciÛ o conclusiÛ del contracte que...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR