Convenio colectivo - Fabricants de begudes refrescants, distribuïdors de cerveses i begudes no alcohòliques, Tarragona

Inicio de Vigencia28 de Marzo de 2003
Fin de Vigencia22 de Enero de 2003
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3853 de 28/03/03

RESOLUCIÓ TIC/729/2003, de 22 de gener, per la qual es disposa el registre i la publicació del Conveni col-lectiu de treball del sector de fabricants de begudes refrescants i distribució de cervesa i begudes no alcohòliques de la província de Tarragona per a l'any 2002 (codi de conveni núm. 4300275).

Vist el text del Conveni col-lectiu de treball del sector de fabricants de begudes refrescants i distribució de cervesa i begudes no alcohòliques subscrit per les parts negociadores en data 30 de desembre de 2002, presentat en aquesta oficina per les mateixes parts en data 13 de gener de 2003, i de conformitat amb el que estableixen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut del treballadors; els articles 11.2 i 37.4 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i la Resolució TRE/1398/2002, de 30 d'abril, de delegació de competències en matèria de relacions laborals al Registre de Tarragona de convenis de la Subdirecció General d'Afers Laborals i Ocupació (DOGC núm. 3642, de 24.5.2002),

Resolc:

-1 Disposar el registre del Conveni col-lectiu de treball del sector de fabricants de begudes refrescants i distribució de cervesa i begudes no alcohòliques de la província de Tarragona per a l'any 2002 en el Registre de convenis de la Subdirecció General d'Afers Laborals i d'Ocupació de la Delegació Territorial de Treball de Tarragona.

-2 Disposar-ne la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni col-lectiu.

Tarragona, 22 de gener de 2003

Montserrat Güell i Anglès

Subdirectora general d'Afers Laborals

i d'Ocupació de Tarragona en funcions

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col-lectiu de treball del sector de fabricants de begudes refrescants i distribuïdors de cerveses i de begudes no alcohòliques de la província de Tarragona.

Article 1

Àmbit territorial i àmbit personal

Aquest Conveni col-lectiu provincial és de compliment obligat per a totes les empreses que composen el sector provincial de fabricants de begudes refrescants i distribuïdors de cerveses i de begudes no alcohòliques de la província de Tarragona, i per a tots els treballadors que presten els seus serveis en les empreses esmentades, amb independència de la seva relació laboral amb aquestes, ja siguin tècnics, administratius, subalterns i obrers, tant el personal fix com l'interí, l'eventual o el de campanya, sense cap altra excepció que les que preveu la legislació vigent.

Article 2

Durada

Aquest Conveni té durada fins el 31 de desembre de 2002. S'ha de renovar per períodes d'un any, si no és denunciat per qualsevulla de les parts davant l'autoritat competent, amb tres mesos de temps a la data del seu venciment o de les seves pròrrogues.

Article 3

Vigència

Aquest Conveni entra en vigor, a tots els efectes, amb independència de la seva homologació i publicació, l'1 de gener de 2002.

Article 4

Salari base

El personal ha de percebre, mensualment, un salari base d'acord amb el que es fixa a la primera columna de l'annex 1 d'aquest Conveni.

Article 5

Plus de conveni

Es fixa un plus de conveni que s'ha de percebre per dia efectivament treballat, diumenges, dies festius, període de vacances, llicències retribuïdes, la quantia mensual de les quals s'estableix en la segona columna de l'annex 1.

Article 6

Compensació i absorció

Les condicions retributives o de treball que puguin modificar-se en el futur per disposició legal, només tenen eficàcia i aplicació quan, considerades en el seu conjunt i en còmput anual, superen les establertes en aquest Conveni, també valorades en el seu conjunt i en còmput anual.

Article 7

Plus de repartiment

Es fixa per al personal de repartiment un plus amb aquesta denominació que s'ha d'abonar per caixa, paquet o embalum repartit o recollit i la quantia del qual es fixa en l'annex 2. Aquest plus serveix com a compensació al treball realitzat i a la prolongació de la jornada.

Article 8

Plus de nocturnitat

El personal comprès en el torn de nit de les 22 hores a les 6 hores, ha de realitzar una jornada de 7 1/2 hores, que corresponen a 7 hores de treball i 1/2 hora de descans. En concepte de plus de nocturnitat s'ha de percebre el 25 per cent del salari base en concepte de plus de nocturnitat.

Article 9

Vacances

Les vacances, poden efectuar-se en dos torns de quinze dies o en un de trenta dies naturals, en el període comprès entre l'1 de gener i 31 de maig i el 15 de setembre i 31 de desembre. En aquest cas les empreses han d'abonar deu dies de salari base més plus de conveni en compensació. Si les circumstàncies ho permeten s'ha de procurar habilitar, en el període comprès entre l'1 de juny i el 15 de setembre, algun torn de vacances d'acord amb les necessitats de l'empresa. En aquest cas no hi cap la compensació esmentada abans.

Article 10

Gratificacions extraordinàries

Tots els treballadors tenen dret a dues pagues extraordinàries de trenta dies de salari més antiguitat, més el plus de Conveni. Les pagues esmentades s'han de fer efectives el 20 de juliol i el 20 de desembre, respectivament.

Article 11

Participació en beneficis

Amb caràcter de participació en beneficis, les empreses han d'abonar als seus treballadors una gratificació extraordinària equivalent a trenta dies de salari base més antiguitat, el pagament de la qual s'ha d'efectuar en prorrata mensual durant tot l'any següent a partir de la seva meritació. Per enguany aquesta quantia mensual queda establerta en la tercera columna de l'annex 1.

Article 12

Jornada laboral

La jornada setmanal és de 40 hores efectives de treball. En el supòsit que no s'hi arribi o se sobrepassi la jornada màxima laboral, aquesta manca o excés s'ha de compensar en períodes horaris idèntics de descans i en la forma que acordin les parts. El descans entre jornades i les hores de treball efectiu s'han d'ajustar a la legislació vigent.

Article 13

Roba de treball

S'ha de facilitar a tot el personal roba de treball adient a aquest. La roba d'hivern té una durada de dos anys i la d'estiu d'un sol any, llevat en el cas que es faci malbé o deteriori per l'ús. La roba d'estiu s'ha de lliurar la primera quinzena de maig i la d'hivern durant tot el mes d'octubre.

Les empreses han de lliurar una peça de roba impermeable, individualitzada per a cada treballador del personal de repartiment. Es fixa una durada de dos anys per cada peça de roba.

Article 14

Hores extraordinàries

S'acorda, com a principi bàsic, la supressió de les hores extraordinàries habituals, amb les excepcions següents:

  1. Realització d'aquelles que són exigides per la necessitat de reparar sinistres o altres danys extraordinaris i urgents, que poden comportar la paralització de la indústria o pèrdues de primeres matèries o productes semielaborats en curs de fabricació.

  2. Realització d'hores extraordinàries estructurals necessàries per a comandes imprevistes, períodes punta de producció, absències imprevistes, canvis de torn o altres circumstàncies de caràcter estructural derivades de la naturalesa de l'activitat sempre que no puguin ésser substituïdes per la utilització de les distintes modalitats de contractació previstes legalment, sense que en cap moment es puguin sobrepassar els límits de dues hores diàries i en còmput anual fixat per la llei.

    Per a 2002, les hores extraordinàries realitzades s'han d'abonar amb un increment del 75 per cent sobre el valor hora normal. L'empresa pot optar pel seu abonament econòmic segons el model indicat, o bé per la seva compensació per temps de descans incrementat en el percentatge assenyalat abans, és a dir, una hora i tres quarts d'hora de descans.

    En cap cas s'han de realitzar hores extraordinàries en dissabte a la tarda durant la vigència d'aquest Conveni.

    Article 15

    Acumulació de funcions

    Les empreses, en pacte directe amb els treballadors, poden fixar un plus a percebre per aquells que, amb categoria i oficis determinats, realitzen, a més, funcions corresponents a altres oficis o categories.

    Article 16

    Treballs de categoria superior i treballs de categoria inferior

    Aquest Conveni es remet al que estipula en els articles 15 i 16 de l'Ordenança Laboral de la branca.

    Article 17

    Complement d'antiguitat

    Els treballadors fixos han de gaudir d'augments periòdics dels seus havers en la quantia i forma següents:

    1. Quantia:

      2 biennis del 5% del salari base.

      7 triennis del 6% del salari base.

    2. Per al còmput de l'antiguitat s'ha de tenir en compte tot el temps de servei en una mateixa empresa. S'han de considerar com a efectivament treballats tots els mesos o dies en què s'ha percebut un salari o remuneració, ja sigui per serveis prestats o vacances, llicències retribuïdes i els períodes de baixa per malaltia o accident de treball.

    3. Així mateix, és computable el temps d'excedència forçosa per nomenament per a càrrec polític o sindical i la prestació del servei militar realitzada de forma voluntària o obligatòria.

    4. L'antiguitat s'ha de computar a raó dels anys de servei prestats a l'empresa. S'estima, per tant, el temps prestat durant el període de prova i com a temporer eventual, interí o contractat per obres o serveis determinats quan un contractat així passi a ocupar una plaça com a fix.

    5. En el cas que un treballador cessi a l'empresa per sanció o per voluntat i que posteriorment reingressi, el còmput de l'antiguitat s'ha d'efectuar a partir de la data d'aquest darrer ingrés si bé es perden tots els drets i l'antiguitat adquirits.

    6. El salari base a tenir en compte per al càlcul de la totalitat dels...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR