Convenio colectivo - Indústria de la Flequeria, Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2001
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2001
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3528 de 05/12/01

RESOLUCI”

de 24 d'octubre de 2001, per la qual es disposa la inscripciÛ i la publicaciÛ del Conveni col∑lectiu de treball d'ind˙stria de flequeria de Barcelona i la seva provÌncia per a l'any 2001 (codi de conveni n˙m. 0802525).

Vist el text del Conveni col∑lectiu de treball d'ind˙stria de flequeria de Barcelona i la seva provÌncia subscrit pel Gremi de Flequers de la ProvÌncia de Barcelona, Gremi de Flequers de Barcelona, CCOO i UGT el dia 26 de setembre de 2001 i de conformitat amb el que disposen els articles 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de marÁ, pel qual s'aprova el Text refÛs de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipÚsit de convenis col∑lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei org‡nica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicaciÛ,

Resolc:

-1 Disposar la inscripciÛ del Conveni col∑lectiu de treball d'ind˙stria de flequeria de Barcelona i la seva provÌncia per a l'any 2001 al Registre de convenis de la DelegaciÛ Territorial de Treball de Barcelona.

-2 Disposar que el text esmentat es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 24 d'octubre de 2001

Francisca Antolinos i JimÈnez

Delegada territorial de Barcelona

TraducciÛ literal del text signat per les parts

CONVENI

col∑lectiu de treball d'ind˙stria de flequeria de Barcelona i la seva provÌncia per a l'any 2001

CapÌtol 1

Q¸estions generals

Article 1

¿mbit funcional

Aquest Conveni obliga la totalitat de les empreses i dels treballadors dedicats a l'elaboraciÛ i la venda de pa de la provÌncia de Barcelona.

Els regits per aquest Conveni estan obligats a complir-lo i les empreses estan obligades a assumir les c‡rregues que el seu compliment generi.

Article 2

¿mbit personal

Aquest Conveni afecta la totalitat del personal de les empreses incloses en l'‡mbit territorial i funcional i tambÈ el que presti els seus serveis en aquestes empreses en el futur.

Article 3

Durada i efectes

Aquest Conveni tÈ una durada de 12 mesos, des de l'1 de gener de 2001 fins al 31 de desembre de 2001, i les seves condicions econÚmiques tenen efectes des de l'1 de gener de 2001. Al seu terme, els seus articles continuen sent vigents fins a la firma del conveni seg¸ent, llevat de l'article 34 i les disposicions addicionals 1 i 2.

Article 4

Qualitat

Conscients de la import‡ncia que tenen per a les ind˙stries flequeres els productes que elaboren, ambdues parts es comprometen a respectar el que s'estableix en l'OrdenanÁa general de seguretat i higiene en el treball com tambÈ les millores tËcniques que s'estableixin a les ind˙stries flequeres, per aconseguir millorar la qualitat del treball i tambÈ la del producte final.

Article 5

Objectius

SÛn objectius comuns d'ambdues parts la millora de les condicions de treball, la salut laboral i la millora de la productivitat i competitivitat de les empreses. Amb aquest objectiu, ambdues parts han de col∑laborar a assolir els objectius esmentats mitjanÁant el perfeccionament dels sistemes productius i la reducciÛ dels riscos i de l'absentisme injustificat.

Article 6

CompensaciÛ

Les condicions de treball i econÚmiques pactades en aquest Conveni, valorades en conjunt anual, poden ser compensades per les aplicades a les empreses, siguin quins siguin la seva naturalesa i el seu origen.

Article 7

Garantia "ad personam"

S'han de respectar les situacions personals que excedeixin, amb car‡cter global, el que s'ha pactat i s'han de mantenir estrictament "ad personam".

Article 8

Igualtat de drets

El principi d'igualtat entre els treballadors i les treballadores implica que si fan una mateixa feina o si fan feines a les quals s'atribueix un mateix valor, s'ha d'eliminar qualsevol discriminaciÛ en el conjunt dels elements i condicions de retribuciÛ per raÛ de raÁa o sexe.

Concretament, si s'utilitza un sistema de classificaciÛ professional per a la determinaciÛ de les retribucions, aquest sistema s'ha de basar en criteris comuns per als treballadors i per a les treballadores i s'ha d'establir excloent-ne les discriminacions per raÛ de sexe.

CapÌtol 2

Contractes

Article 9

PerÌode de prova

S'estableix un perÌode de prova, que ha de figurar en el contracte de treball i que no ha de ser superior a 30 dies naturals per als auxiliars, peons i aprenents ni superior a 50 dies naturals per a les altres categories.

S'ha de lliurar als representants legals dels treballadors la cÚpia b‡sica dels contractes per a la seva firma, en el termini dels 8 dies seg¸ents a la seva formalitzaciÛ, a fi que es remeti a l'oficina de treball i es registri juntament amb el contracte. AixÌ mateix, en el termini dels 10 dies seg¸ents al seu registre s'ha de lliurar un exemplar de la cÚpia b‡sica segellada als representants legals dels treballadors.

En finalitzar el contracte, l'empresa ha de fer arribar, amb el preavÌs de fi de contracte, un esborrany de la quitanÁa al treballador afectat.

Article 10

Categories

S'estableix explÌcitament que la feina que es desenvolupa a l'obrador del forn Ès una feina d'equip, per la qual cosa a qualsevol dels treballadors se li pot demanar fer feines d'una categoria diferent per ajudar els seus companys, sempre que la seva feina ho permeti, a fi d'assolir una millor racionalitzaciÛ de la feina que tendeixi a una reducciÛ desitjable de la jornada laboral.

En conseq¸Ëncia, s'estableix que els treballadors regits per aquest Conveni es classifiquen en les categories seg¸ents:

  1. TËcnics:

    Director general

    Cap de fabricaciÛ

    Cap administratiu

    Cap de vendes

  2. Personal administratiu:

    Oficial de primera administratiu

    Oficial de segona administratiu

    Auxiliar administratiu

  3. Personal d'elaboraciÛ:

    Encarregat

    Oficial de primera

    Oficial de segona

    Auxiliar

  4. Personal mercantil

    Encarregat

    Venedor

  5. Personal complementari:

    Mec‡nic

    Xofer-repartidor

    Auxiliar

    PeÛ

    Netejador

    Article 11

    DefiniciÛ de categories

  6. Personal tËcnic

    Director general

    …s l'empleat/ada que organitza, distribueix i estableix els criteris que han de seguir totes les seccions de l'empresa, i n'informa, seguint les directrius de la direcciÛ.

    Cap de fabricaciÛ

    …s l'empleat/ada amb comandament i responsabilitat que tÈ cura de tot el procÈs de fabricaciÛ, seguint les directrius de la direcciÛ de l'empresa.

    Cap administratiu

    …s l'empleat/ada que depËn del director general o de la gerËncia i que Ès responsable de la gestiÛ administrativa de l'empresa.

    Cap de vendes

    …s l'empleat/ada que organitza tota la gestiÛ de les vendes de l'empresa i en tÈ cura, seguint les directrius de la direcciÛ.

  7. Personal administratiu

    Oficial de primera

    …s l'empleat/ada que treballa sota les ordres del director general o el cap administratiu i fa feines de car‡cter administratiu amb iniciativa i responsabilitat.

    Oficial de segona

    …s l'empleat/ada que fa feines administratives, subordinat a un cap o oficial de primera, i que no tÈ personal a les seves ordres.

    Auxiliar

    …s l'empleat/ada mÈs gran de 18 anys que es dedica a operacions administratives elementals i, en general, a les purament mec‡niques inherents a la feina de l'oficina o despatx.

  8. Personal d'elaboraciÛ

    Encarregat

    …s l'empleat/ada que tÈ coneixements tËcnics de totes les fases d'elaboraciÛ i que, sota les ordes immediates del cap de fabricaciÛ o de la direcciÛ, controla i coordina el procÈs productiu, col∑labora en la seva realitzaciÛ i fa les funcions de cap de tot el personal d'elaboraciÛ.

    Oficial de primera

    …s l'empleat/ada que tÈ al seu c‡rrec les feines de pastament, elaboraciÛ i cocciÛ de les diferents peces i tÈ cura del bon funcionament de la maquin‡ria, com tambÈ de la seva neteja, i adopta les mesures oportunes si escau. AixÌ mateix ha de comprovar la feina dels auxiliars o aprenents sota la seva vigil‡ncia.

    Oficial de segona

    …s l'empleat/ada que tÈ com a funciÛ l'elaboraciÛ i la cocciÛ de les diferents peces, excepte en forns fixos i de solera giratÚria, com tambÈ el maneig de les diferents m‡quines (pesadora autom‡tica, formadora de barres, etc.). TambÈ ha de col∑laborar en la neteja de la maquin‡ria, els estris, les eines i les ‡rees de treball destinades a la producciÛ.

    Auxiliar

    …s l'empleat/ada no especialitzat que tÈ la funciÛ de col∑laborar amb l'oficial de primera i l'oficial de segona, indistintament, sense responsabilitat funcional en les feines encomanades.

  9. Personal mercantil

    Encarregat

    …s l'empleat/ada que, sota les ordres immediates de la direcciÛ o del cap de vendes, Ès al capdavant de la secciÛ i dirigeix la feina del seu personal, col∑labora en les vendes i els acabats, es responsabilitza del seu bon funcionament i dÛna comptes a la direcciÛ de les diverses vicissituds.

    Venedor

    Les tasques b‡siques d'aquest empleat/ada sÛn la venda i el cobrament de tots els productes que comercialitza l'empresa. Sens perjudici d'aquesta tasca, se li pot encomanar l'acabat dels productes i l'atenciÛ als clients, sense que aquesta activitat complement‡ria pugui desnaturalitzar el contingut b‡sic de la prestaciÛ.

    AixÌ mateix se li encomana l'obligaciÛ de mantenir neta la seva zona de treball.

  10. Personal complementari

    Mec‡nic

    …s l'empleat/ada que tÈ cura de mantenir les m‡quines i les instal∑lacions de l'empresa en bon estat, fent les reparacions necess‡ries de car‡cter general i comprovant les que sÛn efectuades per altres professionals.

    Xofer-repartidor

    …s l'empleat/ada que tÈ el permÌs de conduir adequat i efectua les tasques de repartiment entre els centres de producciÛ i els de venda i col∑lectius. TambÈ tÈ la funciÛ de cobrar als clients.

    Auxiliar complementari

    …s l'empleat/ada que col∑labora en les tasques d'emmagatzematge i recompte de les peces elaborades per a la seva distribuciÛ. TambÈ fa les tasques simples de c‡rrega i desc‡rrega, emmagatzematge i serveis.

    Netejador

    …s l'empleat/ada que efectua la neteja del centre de treball i de les seves dependËncies.

    Els treballadors que tenien la categoria de peÛ han de passar a la d'auxiliar.

    Article 12

    Mobilitat...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR