Convenio colectivo - Comerç d'òptica al detall, Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2001
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2002
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3550 de 10/01/02

RESOLUCI”

de 30 d'octubre de 2001, per la qual es disposa la inscripciÛ i la publicaciÛ del Conveni col∑lectiu de treball del sector de comerÁ d'Úptica al detall de Barcelona i provÌncia per als anys 2001 i 2002 (codi de conveni n˙m. 0805835).

Vist el text del Conveni col∑lectiu de treball del sector de comerÁ d'Úptica al detall de Barcelona i provÌncia, signat per UniÛn de empresarios de Ûptica de Barcelona y su provincia, AsociaciÛn espaÒola de Ûpticas y de Ûpticas en centros comerciales y/o grandes superficies, CCOO i UGT el dia 9 de juliol de 2001, i de conformitat amb el que disposa l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de marÁ, pel qual s'aprova el Text refÛs de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipÚsit de convenis col∑lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei org‡nica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicaciÛ,

Resolc:

-1 Disposar la inscripciÛ del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa comerÁ d'Úptica al detall de Barcelona i provÌncia per als anys 2001 i 2002 al Registre de convenis de la DelegaciÛ Territorial de Treball de Barcelona.

-2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 30 d'octubre de 2001

Francisca Antolinos i JimÈnez

Delegada territorial de Barcelona

TraducciÛ del text original signat per les parts

CONVENI

col∑lectiu de treball del sector de comerÁ d'Úptica al detall de la provÌncia de Barcelona per als anys 2001 i 2002

CapÌtol 1

Condicions generals

Article 1

¿mbits funcional i territorial

Aquest Conveni s'aplica a tots els treballadors i a totes les empreses que presten servei als centres de treball establerts o que s'estableixin a la provÌncia de Barcelona, tant si tenen el domicili social en aquesta provÌncia com si no l'hi tenen, i que es dediquen al comerÁ d'Úptica al detall, independentment de la seva ubicaciÛ, incloent-hi les grans superfÌcies i els centres comercials, amb els seus tallers annexos de muntatge, manipulaciÛ, manteniment i reparaciÛ.

Article 2

¿mbit temporal

Aquest Conveni entra en vigor l'endem‡ de la seva publicaciÛ i la seva durada Ès de 2 anys, des de l'1 de gener de 2001 fins al 31 de desembre de 2002, sens perjudici del que estableix la disposiciÛ addicional 1.

Les condicions econÚmiques s'han de retrotraure a l'1 de gener de 2001.

Article 3

PrÚrroga

Aquest Conveni s'ha de prorrogar pel mateix temps per al qual ara se subscriu si no Ès denunciat abans del seu venciment o del venciment de qualsevol de les seves prÚrrogues per una de les parts amb una antelaciÛ mÌnima d'1 mes, amb la comunicaciÛ escrita a l'altra part.

Article 4

AbsorciÛ i compensaciÛ

Totes les condicions pactades en aquest Conveni sÛn compensables totalment i en cÚmput anual per les millores de qualsevol mena de quË gaudeixin els treballadors, sempre que ultrapassin la quantia total del Conveni i es consideren absorbibles des de la data d'entrada en vigor.

Article 5

Garantia "ad personam"

Cal respectar a tots els treballadors les situacions personals actualment consolidades, sempre que determinin drets mÈs beneficiosos que els concebuts per aquest Conveni en cÚmput anual.

Article 6

VinculaciÛ a la totalitat

Totes dues representacions convenen que, sent les condicions pactades un tot org‡nic i indivisible, en el supÚsit que l'autoritat competent en l'exercici de les seves facultats no l'aprovi, aquest Conveni ha de quedar sense efic‡cia pr‡ctica i se n'ha de reconsiderar el contingut, tret que es tracti d'aspectes concrets, cas en quË es reconsideraria el capÌtol que contÈ aquests aspectes.

CapÌtol 2

OrganitzaciÛ de la feina

Article 7

OrganitzaciÛ

L'organitzaciÛ de la feina, incloent-hi la distribuciÛ, Ès facultat de la direcciÛ de l'empresa; sobre aixÚ sÛn d'aplicaciÛ les normes establertes per l'Estatut dels treballadors vigent.

Article 8

Pluralitat de funcions

Amb un respecte absolut de la categoria i del salari i amb car‡cter no habitual, tots els treballadors han d'exercir les funcions que l'empresa els encarregui, encara que corresponguin a categories diferents, sempre que estiguin relacionades amb la feina de l'empresa i que no comportin vexaciÛ ni ab˙s d'autoritat per part de l'empresa. A aquest efecte, cal respectar el que estableix l'Estatut dels treballadors.

CapÌtol 3

Jornada, vacances i permisos

Article 9

Jornada laboral

  1. La jornada laboral en cÚmput setmanal tÈ una durada m‡xima de 40 hores i en cÚmput anual no pot ultrapassar les 1.786 hores per a l'any 2001 i 1.780 per a l'any 2002, sense que aixÚ prejutgi l'horari comercial, que ha de ser determinat per l'empresa.

    Per a les jornades continuades, cal establir un temps de descans d'una durada mÌnima de 15 minuts, que ha de tenir la consideraciÛ de temps de feina efectiva.

    A l'efecte del que s'expressa en aquest article, cal entendre per jornada continuada la que s'exerceix ininterrompudament, sense descans per al dinar. En conseq¸Ëncia, les jornades de les empreses amb horari comercial ininterromput, perÚ amb torn dels treballadors per al dinar, no tenen la consideraciÛ de jornada continuada.

  2. Les empreses i els representants dels treballadors i, en absËncia d'aquests, els treballadors afectats per aquest Conveni poden negociar compensacions pels excessos, en cÚmput anual, que puguin produir-se sobre la jornada m‡xima laboral, com a conseq¸Ëncia de l'atenciÛ al p˙blic present a la botiga a l'hora de tancar-la.

    Aquesta negociaciÛ s'ha de dur a terme durant l'˙ltim mes de l'any a peticiÛ de les parts. Si no hi ha acord, el possible temps excedent s'ha de gaudir en dies complets o fracciÛ de dia complet, durant el seg¸ent exercici a peticiÛ del treballador o treballadora.

    Les empreses que tinguin acordades unes condicions econÚmiques superiors en un 25% respecte a les que es pacten en aquest Conveni, sempre que no s'excedeixi els 10 minuts desprÈs de l'hora de tancar, estan exemptes de la compensaciÛ que preveu el par‡graf anterior, sens perjudici del que estableix la legislaciÛ vigent sobre jornada m‡xima legal.

    A les empreses que, en el moment d'aprovar-se aquest Conveni, tinguin establert un sistema propi de compensaciÛ, cal mantenir-ne la vigËncia, tret d'acord entre les parts.

  3. Pel que fa les empreses en quË per costum o per tradiciÛ es gaudeix d'algun dia festiu concret, a mÈs de les festes oficials, cal mantenir-ne la vigËncia.

    Article 10

    Calendari irregular i jornada flexible

    Durant els perÌodes punta de producciÛ, en una quantia m‡xima de 8 setmanes a l'any, les empreses poden ampliar la jornada habitual del treballador, fins al lÌmit m‡xim de 9 hores di‡ries.

    El perÌode punta de producciÛ s'ha de notificar al treballador amb 7 dies d'antelaciÛ i simult‡niament als representants dels treballadors.

    La recuperaciÛ de l'excÈs resultant ha de compensar-se amb descans, de com˙ acord entre empresa i treballador, la qual cosa ha de ser notificada als representants dels treballadors. Si hi ha desacord, la recuperaciÛ s'ha d'efectuar dins dels 3 mesos seg¸ents a l'ampliaciÛ de la jornada.

    El gaudi de la compensaciÛ s'ha d'acumular en mitges jornades o jornades completes, llevat que el perÌode a compensar sigui inferior.

    El present article no Ès d'aplicaciÛ a gestants o persones amb jornada reduÔda per algun dels supÚsits legalment establerts.

    Article 11

    Descans setmanal

    S'estableix un descans setmanal ininterromput d'1 dia i mig. En cas que aquest descans no coincideixi amb la tarda del dissabte i el dia complet del diumenge, les empreses han de negociar els complements corresponents amb els seus treballadors i representants.

    Les empreses poden negociar amb els seus treballadors i representants sistemes diferents de descans setmanal respecte al sistema que estableix el par‡graf anterior.

    En tot cas, cal respectar les condicions mÈs beneficioses vigents en la data d'aprovaciÛ d'aquest Conveni.

    Article 12

    Vacances

    Tots els treballadors han de gaudir d'unes vacances anuals retribuÔdes d'acord amb les condicions seg¸ents:

    1. Les vacances sÛn de 30 dies naturals i preferentment en els perÌodes compresos entre el 15 de juny i el 30 de setembre, tots dos inclosos, per Setmana Santa i per Nadal (del 22 de desembre al 10 de gener). Si per necessitat de l'empresa cal gaudir-les en els perÌodes restants de l'any, el treballador ha de ser compensat amb 1 dia mÈs de vacances per setmana gaudida fora del perÌode esmentat.

      Pel que fa a les empreses o els centres de treball que no tanquin per vacances, en el calendari laboral s'ha de fixar el perÌode de gaudi de les vacances d'acord amb el que estableix aquest article. Entre les empreses i els representants dels treballadors o els treballadors, en absËncia dels representants, s'han d'establir els sistemes necessaris per aconseguir uns principis d'equitat i igualtat que garanteixin el gaudi en els perÌodes indicats.

    2. Per al gaudi de la totalitat de les vacances cal tenir 1 any d'antiguitat a l'empresa; altrament, dins l'any d'ingrÈs, el treballador ha de gaudir de la part proporcional de vacances corresponent.

      Article 13

      Permisos

      Previ avÌs i amb justificaciÛ, el treballador es pot absentar de la feina amb dret a remuneraciÛ d'acord amb els motius i el temps seg¸ents:

    3. Per matrimoni o inscripciÛ en el Registre de parelles de fet del treballador o treballadora, 15 dies naturals.

      En aquest segon supÚsit han d'haver transcorregut com a mÌnim 4 anys des de l'anterior sol∑licitud de permÌs en aquest sentit.

    4. 2 dies per naixement d'un fills o filles, un dels quals ha de coincidir amb un dia h‡bil a efectes d'inscripciÛ en el Registre Civil i que es poden ampliar en 2 mÈs en cas d'intervenciÛ quir˙rgica (ces‡ria).

      2 dies naturals en cas d'hospitalitzaciÛ, greu malaltia diagnosticada pel facultatiu o mort de parents fins al segon grau de consanguinitat o afinitat, que es poden ampliar a 4 quan hi hagi necessitat de desplaÁament a una dist‡ncia superior a 50...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR