Convenio colectivo - Cespa Ingeniería Urbana, S.A. (CIUSA) limpieza de La Bisbal d´Empordà., Cataluña

Inicio de Vigencia22 de Enero de 2002
Fin de Vigencia10 de Diciembre de 2001
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3558 de 22/01/02

RESOLUCI”

de 10 de desembre de 2001, per la qual s'ordena la inscripciÛ, el dipÚsit i la publicaciÛ del Conveni col∑lectiu de treball de Cespa IngenierÌa Urbana, SA, de la provÌncia de Girona, per als anys 2001, 2002 i 2003 (codi de conveni n˙m. 1701481).

Vist el text del Conveni col∑lectiu de treball de Cespa IngenierÌa Urbana, SA, de la provÌncia de Girona per als anys 2001, 2002 i 2003, subscrit d'una banda pels representants de Cespa IngenierÌa Urbana, SA, i de l'altra pels dels treballadors el dia 13 de juliol de 2001, i d'acord amb el que estableixen els articles 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de marÁ, pel qual s'aprova el Text refÛs de la Llei de l'Estatut dels treballadors; el Decret 326/1998, de 24 de desembre; l'article 11.2 de la Llei org‡nica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes concordants,

Resolc:

-1 Ordenar la inscripciÛ del Conveni col∑lectiu de treball de Cespa IngenierÌa Urbana, SA, per als anys 2001, 2002 i 2003 al Registre de convenis de la DelegaciÛ Territorial de Treball de Girona.

-2 Ordenar-ne el dipÚsit a l'oficina corresponent d'aquesta DelegaciÛ.

-3 Disposar que el Conveni col∑lectiu esmentat es publiqui en el DOGC.

Notifiqueu aquesta ResoluciÛ a la ComissiÛ negociadora del Conveni.

Girona, 10 de desembre de 2001

Montserrat Gonz·lez i FalcÛ

Delegada territorial de Girona en funcions

TraducciÛ del text original signat per les parts

CONVENI

provincial de Cespa IngenerÌa Urbana, SA per a la provÌncia de Girona

CapÌtol 1

Normes generals

Article 1

¿mbit territorial i personal

Aquest Conveni col∑lectiu Ès d'aplicaciÛ a tot el personal de l'empresa Cespa IngenierÌa Urbana, SA adscrit als centres de treball especificats en l'Annex II d'aquest Conveni.

Aquestes disposicions no es poden modificar per pactes inferiors ni contractes o pactes individuals, i ˙nicament es poden ser derogar per un altre conveni col∑lectiu. AixÚ amb l'excepciÛ d'aquells acords a quË es pugui arribar amb els representants dels treballadors.

Article 2

VigËncia

Aquest Conveni col∑lectiu ha d'entrar en vigor el mateix dia que se signi, sens perjudici dels efectes de la seva publicaciÛ en el DOGC ni del seu registre per part de l'autoritat laboral.

Els seus efectes econÚmics s'han de retrotraure al dia 1 de gener del 2001.

Article 3

Den˙ncia i revisiÛ

La den˙ncia d'aquest Conveni Ès autom‡tica un cop n'expiri la vigËncia.

Article 4

Durada i prÚrroga

La durada d'aquest Conveni col∑lectiu Ès de 3 anys, fins al 31 de desembre del 2003.

Ambdues parts es comprometen a iniciar la negociaciÛ del nou conveni 30 dies abans de la seva expiraciÛ.

Article 5

Dret supletori

En tot allÚ no previst ni regulat per aquest Conveni col∑lectiu, hom s'ha d'atenir a les regulacions establertes en el Conveni general del sector de neteja p˙blica, etc., de 12 de febrer de 1996, publicat en el BOE de 7 de marÁ de 1996, i a les altres disposicions laborals que siguin d'aplicaciÛ i tinguin vigËncia a cada moment.

Article 6

AbsorciÛ i compensaciÛ

Les retribucions establertes en aquest Conveni han de compensar i absorbir totes les existents en el moment de la seva entrada en vigor, sigui quina sigui la seva naturalesa i origen.

Els augments de retribucions que puguin produir-se en el futur per disposicions legals, nomÈs serien aplicables quan considerades globalment i en cÚmput anual, superessin les pactades en aquest Conveni. En cas contrari han de ser compensades i absorbides per aquestes ˙ltimes, i el Conveni s'ha de mantenir en els seus propis termes i en la forma i les condicions que quedin pactades.

Article 7

InterpretaciÛ del Conveni i resoluciÛ de conflictes

S'ha de crear la ComissiÛ Parit‡ria del Conveni com a organisme d'interpretaciÛ, arbitratge, conciliaciÛ i vigil‡ncia del seu compliment.

La ComissiÛ Parit‡ria ha d'estar formada per 3 representants de l'empresa i 3 dels treballadors, els quals han d'escollir d'entre ells un secretari. La ComissiÛ pot ser convocada per qualsevol de les parts.

Aquesta ComissiÛ ha d'estar assistida per assessors de l'empresa i dels sindicats amb representaciÛ en el ComitË d'Empresa. Els assessors han de participar en les reunions amb veu perÚ sense vot.

Ambdues parts han de sotmetre a la ComissiÛ Parit‡ria les q¸estions de la seva competËncia en interpretaciÛ i aplicaciÛ del Conveni.

Per a la resoluciÛ dels conflictes laborals de car‡cter col∑lectiu o plural que poguessin sorgir i, especÌficament, les discrep‡ncies sorgides durant els perÌodes de consulta en els casos i els terminis previstos en els articles 40 (Mobilitat geogr‡fica), 41 (Modificacions de les condicions de treball), 47 (SuspensiÛ del contracte de treball) i 51 (ResoluciÛ del contracte de treball), de l'Estatut dels treballadors, en la nova redacciÛ que se'n va fer en el RDL 1/1995, de 24 de marÁ, ambdues parts se sotmeten expressament als procediments de conciliaciÛ i mediaciÛ del Tribunal Laboral de Catalunya.

Article 8

Garantia personal

S'han de respectar les situacions personals que, amb car‡cter general, siguin mÈs beneficioses que les fixades en aquest Conveni; es mantenen estrictament com a personals i figuren recollides en l'Annex I del Conveni. Aquests conceptes tenen els mateixos increments que els pactats en el aquest Conveni.

CapÌtol 2

Condicions econÚmiques

Article 9

Conceptes retribuÔts

Les taules salarials annexes integren la retribuciÛ pactada per al 2001; en aquest Conveni es reflecteixen els conceptes corresponents i quanties determinades per a cadascuna de les categories dels empleats afectats per aquest Conveni.

Per als anys 2002 i 2003, les remuneracions per conceptes salarials han de ser les resultants d'incrementar l'IPC previst per a aquest any, mÈs un punt.

Article 10

RevisiÛ d'IPC

En el cas que l'IPC establert per l'INE registrÈs el 31 de desembre un increment superior a l'IPC previst, tan aviat com es constati oficialment aquesta circumst‡ncia es procediria a la seva revisiÛ salarial.

Aquest increment, si es produÌs, s'hauria d'abonar amb efectes de l'1 de gener.

Article 11

Salari base

El salari base del personal afectat per aquest Conveni col∑lectiu Ès el que s'especifica per a cada nivell i cada categoria en l'Annex de les taules salarials corresponents.

Article 12

Plus conveni

La seva quantia Ès l'especificada en l'Annex de les taules salarials corresponents.

Article 13

Antiguitat

Els treballadors han de meritar un complement personal d'antiguitat, consistent en 3 biennis del 5 % i posteriorment quinquennis del 8 % del salari base de cada categoria, l'any 2002, i el 9 % el 2003.

A efecte de l'aplicaciÛ d'aquest article, el cÚmput temporal s'ha d'iniciar a partir de l'1 de gener de 1999.

El c‡lcul de l'antiguitat s'ha de realitzar sempre sobre el salari base d'aquest Conveni, que per a cada categoria s'estableix en la taula salarial.

Article 14

Plus de nocturnitat

Tots els treballadors que realitzin la seva jornada laboral entre les 22 h i les 6 h de l'endem‡ han de percebre un plus consistent en un 25 % del salari base.

En el cas que les contractes afectades per aquest conveni passin de jornada nocturna a di¸rna, s'ha de respectar el complement de nocturnitat dels treballadors afectats, i aquesta quantitat s'ha de mantenir com a garantia personal.

Article 15

Plus de treball tÚxic i penÛs

S'estableix un complement de lloc de treball, la quantia del qual est‡ reflectida en les taules salarials d'aquest Conveni.

Article 16

Plus transport

S'estableix un plus transport, la quantia del qual es recull en les taules salarials annexes.

Article 17

Plus d'activitat

Els treballadors afectats per aquest Conveni han de percebre un plus d'activitat, detallat en les taules salarials.

Article 18

Gratificacions d'estiu, Nadal i setembre

La quantia d'aquestes 2 gratificacions Ès l'especificada per a cada nivell i categoria en la taula salarial annexa. Aquestes quantitats s'han de satisfer els dies 15 de juliol i 15 de desembre, respectivament. La gratificaciÛ d'estiu s'ha de meritar del dia 1 de juliol al 31 de maig de l'any seg¸ent, i la de Nadal s'ha de meritar de l'1 de gener al 31 de desembre.

L'any 2003 s'ha de crear una paga de setembre consistent en 24.000 PTA per treballador, quantitat que s'ha de meritar l'1 de setembre de l'any anterior i s'ha de cobrar juntament amb la nÚmina de setembre.

Article 19

ParticipaciÛ en beneficis

La quantia d'aquesta gratificaciÛ Ès l'especificada per a cada nivell i categoria en la taula salarial annexa.

Aquesta gratificaciÛ s'ha de percebre el dia 15 de marÁ, i s'ha de meritar des de l'1 de gener fins al 31 de desembre de l'any immediatament anterior al del cobrament.

Article 20

Hores extraordin‡ries

Davant la greu situaciÛ d'atur existent en el nostre paÌs, i per tal d'afavorir la creaciÛ d'ocupaciÛ, ambdues parts acorden la conveniËncia d'eliminar, en la mesura que sigui possible, les hores extres.

ValoraciÛ de les hores extres:

2001

2002

2003

Feiners:

Xofer

1.270

1.320

1.360 PTA/h

PeÛ

1.070

1.120

1.160 PTA/h

Festius:

Xofer

1.470

1.520

1.560 PTA/h

PeÛ

1.270

1.320

1.360 PTA/h

Article 21

Dietes

A tots els treballadors que hagin de pernoctar fora del seu lloc de residËncia, l'empresa els ha d'abonar per dieta completa la quantitat de 5.500 PTA, i per a cada mitja dieta 1.800 PTA per ‡pat, quantitats que s'han de pagar prËvia presentaciÛ del tiquet, i que s'han d'incrementar els anys 2002 i 2003 d'acord amb l'evoluciÛ de l'IPC.

CapÌtol 3

Condicions de treball

Article 22

Jornada laboral

Durant la vigËncia d'aquest Conveni, per a l'any 2001, la jornada de treball per a tota la plantilla Ès de 37 h setmanals, equivalents a 1.689 h anuals. L'any 2002, la jornada ha de ser de 36 h setmanals, equivalents a 1.644 h anuals, i l'any 2003, la jornada ha de ser de 35 h setmanals, equivalents a 1.598...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR