Convenio colectivo - Licors, Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2001
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2003
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3730 de 01/10/02

RESOLUCI”

TRE/2724/2002, de 15 de juliol, per la qual es disposa la inscripciÛ i la publicaciÛ del Conveni col∑lectiu de treball de licors de la provÌncia de Barcelona per als anys 2001-2003 (codi de conveni n˙m. 0801745).

Vist el text del Conveni col∑lectiu de treball de licors de la provÌncia de Barcelona, subscrit per la UniÛ de Licoristes de Catalunya, CCOO i la UGT el dia 13 de juny de 2002, i de conformitat amb el que disposa l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de marÁ, pel qual s'aprova el Text refÛs de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipÚsit de convenis col∑lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei org‡nica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicaciÛ,

Resolc:

-1††Disposar la inscripciÛ del Conveni col∑lectiu de treball de licors de la provÌncia de Barcelona per als anys 2001-2003 al Registre de convenis de la DelegaciÛ Territorial de Treball de Barcelona (codi de conveni n˙m. 0801745).

-2††Disposar que el text esmentat es publiqui en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 15 de juliol de 2002

Francisca Antolinos i JimÈnez

Delegada territorial de Barcelona

TranscripciÛ literal del text signat per les parts

CONVENI

col∑lectiu de treball de licors de la provÌncia de Barcelona per als anys 2001 i 2002

¿mbit d'aplicaciÛ

Article 1

¿mbit funcional

Aquest Conveni obliga totes les empreses l'activitat preferent de les quals sigui la fabricaciÛ d'aiguardents compostos i licors, les quals, pel fet que els Ès d'aplicaciÛ el present Conveni, quedaran excloses de l'aplicaciÛ de qualsevol altre conveni, sigui quin sigui el seu ‡mbit d'aplicaciÛ.

Article 2

¿mbit territorial

Aquest Conveni afectar‡ tots els centres de treball que, compresos en el seu ‡mbit funcional, estiguin ubicats a Barcelona i la seva provÌncia, encara que el domicili social de l'empresa a quË pertany estigui fora d'aquesta provÌncia.

No obstant aixÚ, les empreses que tinguin autoritzat un conveni local o d'empresa es regiran per aquest.

Article 3

¿mbit personal

Afecta la totalitat del personal empleat actualment per les empreses compreses en aquest Conveni, a mÈs del que amb tal car‡cter hi ingressi durant la seva vigËncia. Queden excloses les persones que desenvolupin funcions d'alta direcciÛ, alt consell, gerËncia o altres de semblants, d'acord amb les disposicions vigents.

El personal comercial no inclÚs en la plantilla de l'empresa no ser‡ afectat pel Conveni.

Article 4

VigËncia i durada

Aquest Conveni entrar‡ en vigor a la seva signatura, independentment de la seva publicaciÛ al butlletÌ oficial.

No obstant aixÚ, quant als efectes econÚmics, seran a partir de l'1 de gener de 2001.

La durada del Conveni ser‡ per 2 anys, de l'1 de gener de 2001 fins al 31 de desembre de 2002, prorrogant-se per perÌodes anuals si no hi ha den˙ncia per alguna de les parts formulada per escrit amb 3 mesos d'antelaciÛ al seu venciment, o al de qualsevol de les seves prÚrrogues. Les converses per a la revisiÛ del Conveni s'iniciaran en el seu cas a primers de 2003.

Article 5

ClassificaciÛ del personal

Regir‡ respecte a la classificaciÛ del personal afectat per aquest Conveni, el que estableix l'Ordre dictada per l'OrdenanÁa laboral d'ind˙stries vinÌcoles, amb l'excepciÛ del grup de subalterns i el genËric d'obrers, atËs que la seva comesa no requereix especialitzaciÛ ni coneixements especÌfics determinats, per la qual cosa aquesta classificaciÛ resulta merament enunciativa respecte a la tasca assignada a cada nivell. Atenent que aquest laude est‡ impugnat davant dels tribunals, les parts acorden sotmetre's a allÚ que resulti finalment d'aquest judici i, en cas d'anul∑lar-se la validesa del laude, s'estar‡ al que resulti de la sentËncia.

Tot productor est‡ obligat a executar totes les operacions que li ordenin els seus superiors, dins de la seva competËncia laboral, entre les quals s'inclou la neteja dels seus instruments i del lloc de treball dins l'horari de treball.

Per a la realitzaciÛ pr‡ctica d'aquesta classificaciÛ s'estableixen els nivells seg¸ents:

a)†Nivell A: encarregat de secciÛ o de brigada, oficial de primera, conserge i subaltern de primera.

b)†Nivell B: oficial de segona, subaltern de segona i ajudant de laboratori.

c)†Nivell C: oficial de tercera, peÛ especialitzat, auxiliar de laboratori i auxiliar subaltern.

d)†Nivell D: peons, rentadors, etiquetadors i personal de treballs diversos de fabricaciÛ i de magatzem sense especialitzar i majors de 18 anys.

e)†Aprenents de 16 i 17 anys.

Tot el personal que tÈ a c‡rrec seu la responsabilitat de les m‡quines embotelladores d'una empresa tÈ com a mÌnim la categoria del nivell C.

Es recomana a les empreses mantenir els llocs de treball del personal constant en cas de baixa, sempre i quan, atenent les diverses circumst‡ncies, aixÚ sigui convenient.

Article 6

El personal eventual, regulat en l'article 25 de l'OrdenanÁa laboral, que sigui admËs per treballs de temporada ingressar‡ mitjanÁant l'oficina de col∑locaciÛ respectiva, tenint preferËncia, en tot cas, les persones que hagin treballat per a la mateixa empresa en temporades anteriors i, dins aquesta preferËncia, per ordre rigorÛs d'antiguitat entre els d'igual categoria. Aquesta preferËncia ser‡ respectada durant el termini de 8 dies naturals, a comptar de la peticiÛ feta per l'empresa a l'oficina esmentada i sens perjudici dels treballadors que justifiquin la impossibilitat d'incorporar-se a la feina en el termini esmentat per causes de servei militar obligatori, malaltia o accident de treball.

Els treballadors eventuals, en complir 1 any ininterromput de treball a les empreses, passaran autom‡ticament a ser treballadors fixos.

Quan es produeixin vacants del personal fix o es creÔn nous llocs de treball, el personal eventual tindr‡ dret preferent a ocupar-los, per a la qual cosa es tindr‡ en compte l'antiguitat i la categoria i tÈ preferËncia dins d'aquesta la superior a la inferior, sempre que es tracti del mateix ofici, i suposant la ren˙ncia t‡cita de la categoria que amb anterioritat hagi pogut desenvolupar com a tal treballador eventual.

Per la preferËncia que estableix el par‡graf anterior, Ès un requisit indispensable no haver estat sancionat durant la temporada anterior.

El treballador eventual que no entri a l'empresa quan sigui requerit per aquesta, o se'n vagi de l'empresa abans del temps per al qual ha estat contractat, perdr‡ tant els drets de preferËncia en l'admissiÛ com els d'antiguitat meritada.

Condicions econÚmiques

Article 7

Per a 2001, les retribucions seran les que figuren en l'annex 1 del present Conveni, resultants d'incrementar les retribucions un 2,7% i de manera que s'incrementaran totes les columnes de l'annex 1.

Per a l'any 2002 es redactar‡ una nova taula de retribucions que figurar‡ en un nou annex 2, en funciÛ d'incrementar les retribucions de 2001 en un 2%.

Article 8

RevisiÛ salarial

Durant l'any 2001 i 2002 respectivament.

Hi haur‡ una revisiÛ salarial a l'alÁa, en el cas que l'IPC general de l'Estat espanyol excedeixi del mateix 2,7% en l'any 2001 i del 2% per a l'any 2002.

Aquesta revisiÛ nomÈs s'aplicar‡ en el moment en quË efectivament es produeixi aquest excÈs sobre l'IPC previst, i en el mateix mes que aixÚ es produeixi.

Article 9

Plus d'eventualitat

El personal eventual de l'article 6 del Conveni contractat per les empreses gaudeix de la totalitat de les condicions econÚmiques pactades en el present Conveni, i percep les remuneracions que es determinen en la taula de salaris per als productors de plantilla, incrementant el salari base de la columna A del 22,5% en concepte de plus d'eventualitat.

Article 10

Plus de puntualitat i assistËncia

S'estableix un plus en relaciÛ amb la puntualitat i l'assistËncia, que tindr‡ el car‡cter d'incentiu extrasalarial per dia efectivament treballat, en les condicions de puntualitat o assistËncia completa.

El concepte que correspon a aquest plus neix de la circumst‡ncia especial que en aquesta ind˙stria Ès molt difÌcil la fixaciÛ de rendiments mÌnims, atesa la diversitat de funcions que assumeix forÁosament cadascun dels treballadors. L'import d'aquest plus queda indicat en la columna B de l'annex de la taula de retribucions.

Aquest plus comprËn els que poden derivar de l'aplicaciÛ del plus de dist‡ncia i la pujada de les tarifes de transports.

Es pagar‡ per 25 dies al mes, sense que per aixÚ es modifiqui el concepte de l'esmentat plus.

Al personal que durant la setmana no sigui puntual o falti al treball, li seran descomptats del plus de puntualitat i assistËncia els seg¸ents:

Falta de puntualitat. No hi haur‡ descompte del plus amb 1 o 3 faltes de puntualitat al mes de 5 minuts com a m‡xim cadascuna. Si excedeix de 5 minuts, la sanciÛ Ès de mig dia de plus. Es descompta mig dia de plus per cada dia en els casos de 4 a 6 faltes de puntualitat al mes; comptant la deducciÛ des del quart dia.

Es descompten 2 dies de plus a partir de 7 o mÈs faltes de puntualitat.

Falta d'assistËncia. Per 1 falta d'assistËncia: descompte de 2 dies de plus.

Per 2 faltes d'assistËncia: descompte de 3 dies de plus.

Per mÈs de 2 faltes d'assistËncia: descompte d'1 setmana de plus.

Aquests descomptes sÛn independents de les sancions que s'escauen segons l'OrdenanÁa laboral.

Article 11

Augment per antiguitat

Les antiguitats es calcularan d'acord amb el que estableix l'Estatut dels treballadors, quant al percentatge que correspongui a raÛ de 4 biennis del 5% i 4 quadriennis del 10% aplicant-se aquests percentatges sobre les quantitats corresponents a cada categoria que figuren en la columna C de l'annex, columna base de c‡lcul per a l'antiguitat.

Article 12

Gratificacions extraordin‡ries

Les gratificacions d'estiu i Nadal seran abonades pels imports que figuren en l'annex de la taula de retribucions, columna D, i a aquests imports els hi ser‡ afegida l'antiguitat que correspongui en cada cas. A tot el personal...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR