Convenio colectivo - Indústria de la Flequeria, Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2002
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2002
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3763 de 18/11/02

RESOLUCIÓ TRE/3261/2002, de 22 d'octubre, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col-lectiu de treball de la indústria de la flequeria de Barcelona i la seva província per a l'any 2002 (codi de conveni núm. 0802525).

Vist el text del Conveni col-lectiu de treball de la indústria de la flequeria de Barcelona i la seva província subscrit pel Gremi de Flequers de la Província de Barcelona, el Gremi de Flequers de Barcelona, la UGT i CCOO el dia 29 de maig de 2002, i de conformitat amb el que disposen els articles 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col-lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

-1 Disposar la inscripció del Conveni col-lectiu de treball de la indústria de la flequeria de Barcelona i la seva província per a l'any 2002 (codi de conveni núm. 0802525) al Registre de convenis de la Delegació Territorial de Treball de Barcelona.

-2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 22 d'octubre de 2002

Francisca Antolinos i Jiménez

Delegada territorial de Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col-lectiu de treball de la indústria de la flequeria de Barcelona i la seva província per a l'any 2002

Assistents:

Per CCOO: María Pilar Jiménez Rodríguez, Francisco Varea Legra, Miguel Mármol López i Pedro A. Ruiz com a assessor.

Per la UGT: Francisco Mejía, Miguel Muñoz, Francisco Aguilar, Francisco Fernández, Luis Argona, José Antonio Jiménez, José Ros i Juan Caballero com a assessor.

Per la part empresarial:

Gremio de Barcelona: Jordi Jordá, Francesc Muntal i Ángel Rocamora.

Gremio de la Provincia de Barcelona: Antoni Vila, Joan M. Rius i Antoni Aribau.

Assessor: Francisco Javier Pérez de la Ossa.

A Barcelona, el 29 de maig de 2002, als locals de l'Asociación Provincial Técnica de Panaderos, SA (Pau Claris, 134, 1r), seu del Gremio de Panaderos de la Provincia de Barcelona, es reuneixen les persones indicades, que constitueixen la majoria dels treballadors i de les empreses del pa de la província de Barcelona, tant de la part laboral com de la part patronal.

Com a qüestió prèvia, ambdues parts es reconeixen la representació que tenen en la negociació del Conveni col-lectiu d'indústries flequeres de la província de Barcelona per a l'any 2002.

A continuació, després de comprovar la denúncia del Conveni col-lectiu d'indústries flequeres per al 2001 feta per les centrals sindicals, s'analitza i es discuteix la plataforma presentada per les centrals sindicals per configurar el Conveni per al 2002.

S'obre un debat en què es constata les dificultats de tota mena que implica la negociació d'un conveni sense que abans s'hagi fet la reforma a fons del text vigent, el qual és el resultat d'esmenes successives en el transcurs dels anys.

En conseqüència s'arriba als acords següents:

  1. Pròrroga del vigent Conveni col-lectiu per a l'any 2001. La seva vigència ha d'acabar el 31 de desembre de 2002 a partir d'aquest acord.

  2. Un increment del 3% per a tot el personal vinculat a aquest Conveni, que s'ha d'aplicar a les bases vigents amb efectes des de l'1 de gener de 2002, i una revisió en el cas que l'increment de l'IPC superi aquesta xifra, segons la quantitat en què la superi, amb efectes des de l'1 de gener de 2002.

  3. Abonament a totes les venedores d'una paga extraordinària de 180 euros, que s'ha de fer efectiva el darrer trimestre del 2002, en tot cas al novembre. A les venedores que no tinguin 1 any d'antiguitat se'ls ha d'abonar la part proporcional corresponent. Aquesta paga s'ha de fer efectiva d'una sola vegada i no és consolidable.

  4. La patronal es compromet a elaborar un nou text del conveni i lliurar-lo a la part sindical el dia 1 d'octubre de 2002 i ratificar aquest compromís davant el Tribunal Laboral de Catalunya als efectes oportuns.

Els compareixents deleguen l'assessor de la patronal Francisco Javier Pérez de la Ossa a fi que faci els tràmits necessaris perquè aquest acord sigui registrat i publicat pel Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya.

De tot el que s'ha acordat s'estén aquesta acta, que els compareixents aproven i signen al lloc i en la data de l'encapçalament.

Annex

Taula 2002

C...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR