Acta - Captació, elevació, conducció, tractament, distribució, sanejament i depuració d’aigües potables i residuals, Gerona

Inicio de Vigencia14 de Febrero de 2003
Fin de Vigencia 9 de Enero de 2003
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3822 de 14/02/03

RESOLUCIÓ TIC/315/2003, de 9 de gener, per la qual s'ordena la inscripció, el dipòsit i la publicació del Conveni col-lectiu de treball de les indústries de captació, elevació, conducció, tractament, depuració i distribució d'aigua de la província de Girona per al període 2002-2003 (codi de conveni núm. 1700225).

Vist el text del Conveni col-lectiu de treball de les indústries de captació, elevació, conducció, tractament, depuració i distribució d'aigua de la província de Girona, subscrit per l'Associació Professional d'Empresaris ASAC i per CCOO, UGT i CSC el dia 15 de novembre de 2002 (codi de conveni 1700225), i d'acord amb el que estableixen els articles 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; el Decret 326/1998, de 24 de desembre; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes concordants,

Resolc:

-1 Ordenar la inscripció del Conveni col-lectiu de treball de les indústries de captació, elevació, conducció, tractament, depuració i distribució d'aigua de la província de Girona per al període 2002-2003 al Registre de convenis de la Subdirecció General per a Afers Laborals i d'Ocupació de Girona.

-2 Ordenar-ne el dipòsit a l'oficina corresponent d'aquesta Subdirecció.

-3 Disposar que Conveni col-lectiu esmentat es publiqui al DOGC.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni.

Girona, 9 de gener de 2003

Montserrat González i Falcó

Delegada territorial de Girona en funcions

Transcripció literal del text signat per les parts

CONVENI

col-lectiu de treball de les indústries de captació, elevació, conducció, tractament, depuració i distribució d'aigua de la província de Girona

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Àmbit funcional

Aquestes normes regeixen aquelles empreses que inclou l'article 2 del Laude arbitral pel que s'estableix les condicions de treball per a les indústries de captació, elevació, conducció, tractament, depuració i distribució d'aigua, aprovat per resolució de 2 de setembre de 1998.

Article 2

Àmbit territorial

Aquest Conveni col-lectiu provincial s'aplica a tots els centres de treball que pertanyen a les empreses afectes que desenvolupin o puguin desenvolupar qualsevol de les seves activitats de producció, captació, elevació, conducció, tractament, depuració i distribució d'aigua de la província de Girona.

Article 3

Àmbit personal

Aquest Conveni col-lectiu regeix tot el personal al servei de les empreses esmentades que sigui subjecte a les normes laborals vigents.

Article 4

Àmbit temporal

Aquest Conveni col-lectiu entra en vigor el dia 1 de gener de 2002 i regeix fins al 31 de desembre del 2003; es considera prorrogat per períodes successius anuals sempre que cap de les parts no el denunciï amb 3 mesos de temps com a mínim respecte de la data del seu venciment o de la de qualsevol de les pròrrogues.

Capítol 2

Organització de la feina i formació professional

Article 5

Norma general

L'organització tècnica i pràctica de la feina és facultat de la direcció de l'empresa, que, en fer-ne ús, si escau, n'ha de retre compte als representants dels treballadors que hagin estat constituïts legalment en l'empresa perquè, un cop formulades les al-legacions, es passi al tràmit resolutiu d'acord amb les normes legals.

Les empreses han d'adaptar els sistemes de producció a les circumstàncies i necessitats tecnològiques, i han de procurar, sobretot, de capacitar el personal de plantilla perquè apliqui i desenvolupi els nous procediments, si la seva formació professional ho requereix, sens perjudici dels drets adquirits econòmics o de qualsevol altra mena.

Article 6

Prestació laboral

El treballador està obligat a conèixer i a dur a terme totes les feines necessàries que li han estat encomanades al nivell de la categoria professional que tingui.

En cas que un treballador acompleixi tasques que pertanyen a diferents oficis o que corresponen a diverses categories professionals, ha de tenir la categoria que sigui més ben remunerada. Això no vol dir que pugui deixar d'acomplir les tasques de caràcter inferior.

El que estableix el paràgraf anterior no regeix en cas que el treballador percebi una compensació específica per les diverses activitats que duu a terme, sens perjudici del que disposa l'Ordenança laboral vigent pel que fa als "casos especials de retribució".

Article 7

Pertoca a la direcció de l'empresa assignar i canviar els llocs de treball i establir i modificar torns d'acord amb el que estableix la legislació vigent, especialment l'Ordenança laboral d'aigua, prèviament ho ha de fer avinent a la representació dels treballadors, constituïda legalment en l'empresa.

Article 8

La direcció de cadascuna de les empreses que subscriuen aquest Conveni col-lectiu pretén que cada lloc de treball sigui ocupat per l'empleat idoni per les seves qualitats tècniques, professionals i humanes. Amb aquesta finalitat s'estableix l'obligació de sotmetre el personal a les proves físiques, intel-lectuals i psicotècniques que la direcció assenyali.

Article 9

Obligatorietat de la formació professional

En els casos en què la formació professional tingui lloc dins la jornada ordinària, és obligatori que el treballador assisteixi a les sessions. El treballador ha de procurar de treure'n tant de profit com pugui.

En cas que la formació tingui lloc fora de la jornada, l'assistència és voluntària.

Article 10

Roba de feina

La direcció de l'empresa ha de determinar, segons les característiques de l'explotació, la roba de feina que ha de ser utilitzada en cada servei.

Les peces d'hivern i d'estiu han de tenir una durada d'1 any.

Amb caràcter general i amb l'excepció del paràgraf primer d'aquest article, les peces que com a mínim s'han de distribuir al personal operari són les següents:

Personal operari:

Estiu:

2 pantalons

2 polos o 2 camises de màniga curta

1 parell de sabates

Hivern:

2 pantalons

2 camises

1 parell de botes

Bianualment:

1 anorac

No obstant això, aquestes peces així com les botes de seguretat s'han de renovar quan sigui necessari.

La roba de treball es lliura el mes d'octubre per a les d'hivern i el mes de maig per a les d'estiu.

Article 11

Productivitat

Les parts consideren bàsic per al bon funcionament de l'empresa en particular i de l'economia estatal en general, que s'incrementi la productivitat a tots els centres de treball.

Capítol 3

Classificació professional

Article 12

Classificació professional

Per la classificació professional, cal observar les categories i les definicions que establia l'Ordenança laboral antiga ja derogada. Cal puntualitzar que per accedir a les categories primera, segona, tercera, quarta i cinquena del grup de personal obrer, el treballador ha de conèixer l'ofici i saber-lo exercir al nivell i en la graduació que preveu l'Ordenança esmentada.

Amb tot, aquest capítol té caràcter provisional i transitori. Es per això que la Comissió Paritària del Conveni s'ha de reunir quan des de les instàncies del laude arbitral incorporin un desenvolupament d'aquesta temàtica, per incorporar-les a aquest Conveni provincial.

Article 13

Certificats individuals

Dins el termini de 30 dies a comptar de la data de signatura d'aquest Conveni, l'empresa ha de facilitar al treballador que el sol-liciti un certificat en què cal fer consignar el nom i els cognoms, la categoria professional en què ha estat inclòs i el grup corresponent de cotització a la Seguretat Social (base tarifada).

En cas de disconformitat es pot formular la reclamació pertinent per la via prevista legalment.

Article 14

Categoria d'especialistes

Es manté la categoria d'especialista, intermèdia entre la de peó especialista esmentada i la d'oficial de tercera; s'estableixen, a aquest efecte, les definicions següents:

Especialistes. Són els empleats que tenen coneixements d'una especialitat (no cal que assoleixin el nivell d'oficialia), l'acompleixen, tant ajudant els oficials, com duent a terme personalment operacions d'aquesta especialitat, com la posada en funcionament, la vigilància i l'aturada de grups, la conservació de les instal-lacions, el funcionament i la conservació d'aparells d'esterilització o depuració i el canvi o la comprovació de comptadors.

Peons especialistes. Són els empleats que tenen coneixements d'una especialitat i els fan servir ajudant els maquinistes, els muntadors i els oficials; a més, tenen cura de la conservació i la neteja de tallers, màquines i instal-lacions en general.

Article 15

Es crea la categoria de capatàs de lectors, intermèdia entre la d'encarregat de lectors i la de lector.

Article 16

Promoció professional i ascensos

Tot el personal subjecte a aquest Conveni, amb les excepcions que s'indiquen més endavant, tenen, en igualtat de condicions, drets de preferència per ocupar les vacants de personal de categoria superior que tinguin lloc a l'empresa i també del personal que s'ha considerat prèviament apte. Cal respectar l'ordre d'antiguitat a l'empresa.

Personal directiu. L'empresa designa lliurement la promoció o l'ascens a cadascun dels llocs que comprèn aquest grup.

Personal tècnic. Les vacants de personal tècnic s'ocupen lliurement d'acord amb els títols corresponents, la competència professional i els dons d'organització i comandament que cal tenir per cobrir el lloc vacant.

Personal administratiu. Per l'ascens del personal d'aquest grup, cal tenir en compte les normes següents:

  1. Les vacants de caps administratius són ocupades per personal de l'empresa o per personal aliè que l'empresa designi lliurement.

  2. La resta de vacants de personal administratiu són ocupades mitjançant un concurs oposició entre els treballadors de l'empresa. Si no es presenten candidats o no són declarats aptes, es designen lliurement d'entre personal aliè a l'empresa.

    Personal subaltern. Les places de porters i ordenances s'han d'ocupar preferentment d'entre els treballadors de l'empresa que tinguin disminuïda la seva capacitat...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR