Convenio colectivo - Hospital Clínic, Barcelona

Inicio de Vigencia31 de Agosto de 2001
Fin de Vigencia31 de Agosto de 2001
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3464 de 31/08/01

RESOLUCIÓ

de 12 de juny de 2001, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Autobar Vacuplas, SA (Barberà del Vallès), per a l'any 2001 (codi de conveni núm. 0803222).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Autobar Vacuplas, SA (Barberà del Vallès), subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 5 de juny de 2001, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

-1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Autobar Vacuplas, SA (Barberà del Vallès), per a l'any 2001, al Registre de convenis de la Delegació Territorial de Treball de Barcelona.

-2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 12 de juny de 2001

Francisca Antolinos i Jiménez

Delegada territorial de Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Autobar Vacuplas, SA (Barberà del Vallès), per a l'any 2001.

  1. Disposicions generals

    Article 1

    Àmbit territorial

    Aquest Conveni col·lectiu s'aplica a la totalitat dels treballadors que integren la plantilla d'Autobar Vacuplas, SA, sigui quin sigui el centre de treball on prestin serveis dins de la província de Barcelona.

    Article 2

    Àmbit personal

    Les condicions d'aquest Conveni afecten tot el personal empleat a l'empresa sigui quina sigui la seva categoria professional, llevat del personal de direcció, de la secretària de direcció i del cap de Recursos Humans.

    Article 3

    Personal eventual

    El personal eventual té tots els drets que estableix la totalitat d'aquest Conveni pel que fa a tots els conceptes, conforme a l'article 1 d'aquest Conveni.

    Article 4

    Àmbit temporal

    Aquest Conveni entra en vigor a partir de la seva publicació en el BOP. És d'aplicació en el transcurs de l'any natural 2001 i les seves condicions econòmiques tenen efectes retroactius des de l'1 de gener de 2001.

    Ambdues parts es comprometen a iniciar la negociació d'un nou conveni abans de finalitzar la seva vigència. La seva denúncia s'ha de realitzar amb una antelació d'almenys 2 mesos a la data de la seva fi.

    Article 5

    Compensació i absorció

    Les condicions del Conveni compensen i absorbeixen totalment les que anteriorment regien per imperatiu legal, jurisprudencial, contenciós o administratiu, conveni particular, pacte de qualsevol classe, contracte individual, usos i costums locals o regionals, conveni general o qualsevol altra causa.

    Article 6

    Exclusivitat

    L'aplicació d'aquest Conveni exclou l'aplicació de qualsevol altre que coincideixi en el temps i pugui millorar les condicions econòmiques o de treball.

    Article 7

    Garanties personals

    Es respecten a títol individual les condicions personals que en conjunt siguin superiors a les establertes en aquest Conveni.

    Article 8

    Drets suplementaris

    Pel que fa al no previst i regulat en aquest Conveni, regeixen amb caràcter supletori les disposicions generals de l'Estatut dels treballadors, publicat en el BOE de 29 de març de 1995, i la legislació social vigent.

    En matèria de règim disciplinari regeix el capítol 8 del Conveni general de la indústria química espanyola.

    En matèria de contractes de durada determinada per circumstàncies del mercat, acumulació de tasques o excés de comandes, regeix el que s'estableix sobre aquesta matèria en el capítol corresponent del Conveni general de la indústria química espanyola.

  2. Retribucions fonamentals

    Article 9

    Salari base

    S'estableix per a cada categoria professional segons la taula annex 1. El salari base no pot ser inferior al salari mínim interprofessional.

    Article 10

    Plus de conveni

    S'estableix per a cada categoria professional segons la taula annex 1. S'han de respectar a títol personal els plusos de conveni que siguin superiors a aquests mínims.

    Article 11

    Personal eventual i noves incorporacions

    El personal eventual i de nova incorporació vinculat a les àrees funcionals de la fàbrica es classifica professionalment com a ajudant (de fabricació, logística o manteniment) durant un període de 12 mesos ininterromputs, o bé, alterns, en el termini de 3 anys. Finalitzat aquest període es classifica professionalment segons el lloc que desenvolupi.

    La incorporació de personal d'empreses de treball temporal, en el cas de contractes de durada determinada per circumstàncies del mercat, acumulació de tasques o excés de comandes s'ha de fer per una durada màxima de 3 mesos en cada cas. En el cas que es confirmi la idoneïtat i l'adequació de la persona al lloc de treball i que es mantingui la necessitat objecte de la contractació, després d'aquest termini s'ha de formalitzar, si escau, el corresponent contracte.

    Article 12

    Plus de torn rotatiu

    1. Per al personal adscrit al torn rotatiu s'estableix la quantitat de 1.250 pessetes brutes per dia natural.

    2. El personal eventual i de nova incorporació adscrit al torn rotatiu, durant el període de 12 mesos en què estigui classificat en la categoria professional d'ajudant, segons el que s'estableix en l'article 11 d'aquest Conveni, percep com a plus de torn rotatiu l'import de 625 pessetes brutes per dia natural; aquest concepte es denomina "plus de dia festiu". Una vegada transcorregut el període esmentat, en ser reclassificat professionalment segons la funció que realitzi percep l'import establert en el primer paràgraf d'aquest article.

    3. Així mateix, el personal eventual i de nova incorporació les funcions del qual estiguin englobades en producció MO directa, que no estigui adscrit al torn rotatiu i al qual, segons el seu calendari individual pactat en contracte de treball a jornada completa, correspongui treballar en dissabte, diumenge o dia festiu ha de percebre el plus de dia festiu segons l'import establert en l'apartat b) d'aquest article. En el cas de temps parcial en dia festiu, s'ha de percebre l'import establert en l'apartat b) del present article per cada dia treballat efectivament en aquest torn.

    4. S'estableix per al personal adscrit al torn rotatiu i/o torn de dies festius un plus de 2.075 pessetes brutes per dia efectivament treballat en festivitat oficial i/o local segons el calendari laboral.

    5. El personal adscrit al denominat "torn de dies festius" en contractació indefinida percep un plus assimilat al definit en l'apartat a) d'aquest article, quant a import i forma de meritació.

      Article 13

      Antiguitat

      S'estableix la percepció de 2 triennis i 6 quinquennis, segons la taula annex 2. El concepte d'antiguitat es merita a partir del mateix dia del seu venciment.

      Article 14

      Gratificacions extraordinàries

      S'estableix per a tot el personal de l'empresa 5 gratificacions extraordinàries: la paga d'estiu, la de Nadal i la de beneficis, segons el sou brut real, i la paga de març i la de setembre, amb imports lineals. Consisteixen en:

    6. 30 dies en concepte de paga d'estiu, que s'ha de satisfer abans del 30 de juny.

    7. 30 dies en concepte de paga de Nadal, que s'ha de satisfer abans del 20 de desembre.

      Les pagues extres d'estiu i Nadal es troben incloses en les taules de salaris bruts anuals dels annexos 1 i 2.

    8. 15 dies en concepte de paga de beneficis. Aquesta última paga es troba prorratejada en 14 pagues per als mensuals i en 425 dies per al personal de sou diari. L'import de la prorrata es troba afegit al sou base.

    9. S'estableixen 2 noves pagues extraordinàries per a tot el personal de l'empresa, que s'han de satisfer al març i al setembre, els imports bruts anuals de les quals s'estableixen en l'annex 1.

      Article 15

      Gratificació especial

      Si fa com a mínim un període de 2 anys que el personal és a l'empresa, encara que aquest temps estigui fet amb contractes intermitents, en ingressar al servei militar, prestació social substitutòria o objecció de consciència ha de percebre una gratificació equivalent a l'import de 30 dies de salari brut real, sempre que en aquest moment estigui prestant serveis a l'empresa, tot això sens perjudici de la liquidació per cessament i reserva de plaça, si s'escau.

      Article 16

      Augments salarials

      El present Conveni fixa els increments salarials següents:

    10. L'increment salarial correspon a l'increment real de l'IPC de la Comunitat Autònoma de Catalunya més un 0,25% i s'ha d'aplicar a tots els conceptes salarials, tret dels conceptes per als quals s'especifiquen d'una manera expressa els imports en valors absoluts en els articles d'aquest Conveni col·lectiu.

      L'increment aplicat a les taules correspon a l'increment de l'IPC oficial previst pel Govern més un 0,25%, és a dir, a un 2,25% i s'ha de revisar segons el real de la Comunitat Autònoma de Catalunya una vegada surti publicat en finalitzar l'any, de conformitat amb la clàusula de revisió salarial.

    11. S'ha d'aplicar al sou base un increment lineal, addicional al que especifica l'apartat a) d'aquest article, de 55.000 pessetes brutes anuals per a les categories següents:

      Control de qualitat

      Oficial de tercera OA

      Professional de segona indústria

      Auxiliar administratiu

      Oficial de primera OA

      Professional de primera especialista

      Oficial de primera administratiu

      Oficial de segona OA

      Professional de primera indústria

      Oficial de segona administratiu

      S'han exclòs d'aquest increment algunes categories professionals. Les parts reconeixen que les categories de rang superior (cap tècnic, cap d'administració, cap de processament de dades, cap de productes, cap de magatzem, cap de vendes, venedor, encarregat, capatàs i encarregat d'activitats complementàries) tenen pactes de salari global que, en conjunt, superen els nivells mínims establerts en aquest Conveni col·lectiu. Atès que les circumstàncies personals, la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR