Convenio colectivo - Unió Agrària Cooperativa., Cataluña

Inicio de Vigencia 3 de Septiembre de 2001
Fin de Vigencia 3 de Septiembre de 2001
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3465 de 03/09/01

RESOLUCIÓ

de 26 de juny de 2001, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball d'àmbit de Catalunya de l'empresa Unió Agrària Cooperativa i el seu personal als centres de Catalunya per a l'any 2001 (codi de conveni núm. 7901182).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball d'àmbit de Catalunya de l'empresa Unió Agrària Cooperativa i el seu personal als centres de Catalunya per a l'any 2001, subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el 26 de gener de 2001 i el 13 de juny de 2001, i de conformitat amb el que disposen els articles 90.2 i 90.3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

-1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball d'àmbit de Catalunya de l'empresa Unió Agrària Cooperativa i el seu personal als centres de Catalunya per a l'any 2001 al Registre de convenis d'aquesta Direcció General.

-2 Disposar que el text esmentat es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, amb el compliment previ dels tràmits pertinents.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni.

Barcelona, 26 de juny de 2001

Jaume Abat i Dinarès

Director general de Relacions Laborals

Transcripció literal del text signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball d'àmbit de Catalunya de l'empresa Unió Agrària Cooperativa i el seu personal als centres de Catalunya per a l'any 2001.

Capítol 1

Àmbit d'aplicació

Article 1

Territorial i personal

Aquest conveni regula les relacions de treball entre la Unió Agrària Cooperativa i el seu personal.

Article 2

Vigència

Aquest Conveni entrarà en vigor per a tots els efectes legals des del dia 1 de gener de 2001 fins al 31 de desembre de 2001.

Les condicions econòmiques pactades no es revisaran mentre estigui vigent aquest Conveni.

Per acord entre les parts, la clàusula de la revisió salarial s'invalida per a l'any 2001 i l'any 2002, però pot ser vàlida per a l'increment que es negociï per a l'any 2003 i altres de posteriors.

Article 3

Denúncia i revisió

Serà causa de denúncia el fet que el Ministeri de Treball o altres ordenances laborals noves dictin normes de caràcter general sobre la matèria que és objecte d'acord en aquest Conveni, sempre que suposi una alteració substancial del que s'ha pactat.

En cas que es produeixi la denúncia abans del 31 de desembre del 2001; haurà de ser per escrit, i haurà d'incloure la certificació de l'acta de l'acord que s'ha pres amb aquest efecte per part de la representació sindical, detallant les causes determinants i els punts que calgui revisar.

En el cas que no es produeixi la denúncia, o l'acord de renovació a que es refereix l'article 2 s'entendrà que aquest Conveni queda, en tot cas, en situació de revisió al 31 de desembre del 2001.

Capítol 2

Personal: categories i moviment

Article 4

El personal, segons la seva funció, es classifica en les categories següents:

  1. Directors (D)

  2. Caps (C)

  3. Responsables (R)

  4. Encarregats (E)

  5. Tècnics de servei (TS)

  6. Tècnics de manteniment (TM)

  7. Tècnics de qualitat (TQ)

  8. Tècnics de control (TC)

  9. Tècnics auxiliars (TA)

  10. Venedors (V)

  11. Xofers (X)

  12. Administratiu oficial 1a (AO1)

  13. Administratiu oficial 2a (AO2)

  14. Administratiu auxiliar (AA)

  15. Productor oficial 1a (PO1)

  16. Productor oficial 2a (PO2)

  17. Productor auxiliar (PA)

    Article 5

    Es consideren directors als que assumeixen les principals responsabilitats i funcions administratives i comercials de l'empresa, depenent directament del Consell rector o del seu president: D. general, D. administratiu i D. comercial.

    Article 6

    Els caps tenen sota la seva responsabilitat directa, i d'acord amb les instruccions rebudes dels seus directors, la gestió administrativa i el control d'una planta ó departament: C. administratiu, C. planta i C. tècnic.

    Article 7

    Els responsables: tècnic, de qualitat, de delegació, de planificació, de secció, de producció i d'exportacions, organitzen i coordinen les activitats del seu servei, seguint les directrius marcades pel seu director ó cap.

    Article 8

    Els encarregats són els que estan al front d'una línia de producció, un magatzem, o un servei i que té sota el seu comandament i responsabilitat a causa de la seva experiència, i coneixements.

    Article 9

    Els tècnics de serveis: de projectes, informàtic, jurídic i comercial, són titulats, de caràcter universitari ó d'escola tècnica superior, que exerceixen tasques concretes de la seva àrea tècnica, proporcionant assessorament a tots els nivells de l'empresa.

    Article 10

    Els tècnics de manteniment són els que realitzen treballs propis de qualsevol ofici clàssic, dirigits a la revisió, posta a punt i reparació dels actius immobilitzats materials.

    Article 11

    Els tècnics de qualitat exerceixen tasques de control de la qualitat de les primeres matèries, components, semielaborats i producte acabat, amb dependència del responsable de qualitat.

    Article 12

    Els tècnics de control executen tasques d'anàlisi de diferents aspectes de la composició dels materials que tracta l'empresa.

    Article 13

    Els tècnics auxiliars realitzen tasques auxiliars de manteniment o de control que no requereixen iniciativa pròpia.

    Article 14

    Els venedors promocionen i venen els productes de l'empresa.

    Article 15

    Els xofers són els conductors dels vehicles de l'empresa destinats al transport de mercaderies.

    Article 16

    L'administratiu és l'empleat que realitza funcions administratives, amb iniciativa i responsabilitat, relacionades amb comptabilitat, càlculs estadístics, redacció de correspondència, liquidacions de nòmines i operacions semblants.

    Es consideren oficials de 1a. ó oficials de 2a. segons la preparació i el servei a l'empresa.

    Els administratius auxiliars són els que es dediquen a tasques administratives de caràcter elemental...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR