Convenio colectivo - Asea Brown Boveri SA (Centre de Treball de Sant Quirze del Vallès), Barcelona

Inicio de Vigencia25 de Septiembre de 2001
Fin de Vigencia 1 de Marzo de 2001
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3479 de 25/09/01

RESOLUCIÓ

d'1 de març de 2001, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa ABB Sistemas Industriales, SA (centre de Sant Quirze del Vallès), per als anys 2000-2002 (codi de conveni núm. 0805241).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa ABB Sistemas Industriales, SA (centre de Sant Quirze del Vallès), per als anys 2000-2002, subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 21 de desembre de 2000, i de conformitat amb el que disposen els articles 90.2 i 90.3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball, l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

-1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa ABB Sistemas Industriales, SA (centre de Sant Quirze del Vallès), per als anys 2000-2002, al Registre de convenis de la Delegació Territorial de Treball de Barcelona.

-2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 1 de març de 2001

Francisca Antolinos i Jiménez

Delegada territorial de Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa ABB Sistemas Industriales, SA (centre de treball de Sant Quirze del Vallès), per als anys 2000-2002.

Capítol 1

Àmbit, vigència, prelació de normes i garanties

Article 1

Àmbit funcional

Aquest Conveni col·lectiu regula les relacions laborals de l'empresa ABB Sistemas Industriales, SA en el seu centre de Sant Quirze del Vallès.

Article 2

Durada i vigència

La durada d'aquest Conveni s'estipula en un termini de 3 anys. Entra en vigor el dia 1 de gener de 2000 i conclou el 31 de desembre de 2002.

Article 3

Denúncia, revisió o pròrroga

  1. La denúncia que proposa la iniciació, revisió o pròrroga s'ha d'efectuar amb una antelació mínima de 3 mesos a la data del seu venciment davant l'autoritat laboral competent.

  2. Si en finalitzar el termini de vigència del Conveni se n'insta la rescissió, es manté el règim establert en aquest fins que les parts afectades es regeixin per un nou Conveni.

    Article 4

    Prelació de normes

  3. Les normes que han de regular les relacions entre el personal i l'empresa són, en primer lloc, les que figuren en aquest Conveni i, en el que no preveu, i com a extensiu, el Conveni col·lectiu per a la indústria siderometal·lúrgica de la província de Barcelona (2000-2002) i les seves referències.

  4. Les relacions econòmiques i laborals que es pacten en aquest Conveni substitueixen les vigents en la data d'entrada en vigor.

    Article 5

    Garanties i vinculació a la totalitat

  5. Cal respectar a títol individual les condicions econòmiques que, en conjunt i còmput anual, siguin més beneficioses que les fixades en aquest Conveni.

  6. Les condicions pactades formen un tot orgànic i indivisible i, a l'efecte d'aplicació pràctica, són considerades globalment (valorades en conjunt i còmput anual).

    Article 6

    Comissió Paritària

  7. Es constitueix la Comissió Paritària d'aquest Conveni, que està integrada per un màxim de 3 vocals de cada representació.

  8. Les funcions específiques de la Comissió Paritària són les següents:

    1. Interpretació autèntica del Conveni.

    2. Arbitratge de les qüestions o dels problemes sotmesos a la seva consideració per les parts en els casos que preveu expressament aquest text.

    3. Intervenció en els conflictes col·lectius en la forma i amb els límits que determina la llei.

    4. Vetllar pel compliment del que es pacta.

  9. L'exercici de les funcions anteriors no ha d'obstaculitzar en cap cas la competència respectiva de les jurisdiccions administratives i contencioses que la disposició legal preveu.

  10. Ambdues parts convenen de sotmetre a la Comissió Paritària tots els dubtes, les discrepàncies i els conflictes que es puguin produir com a conseqüència de la interpretació i l'aplicació del Conveni, perquè la Comissió emeti dictamen o actuï tal com es preveu reglamentàriament amb caràcter previ al plantejament davant les jurisdiccions competents.

  11. Ambdues representacions poden ser assistides pels assessors externs o interns que considerin oportuns i designin expressament.

  12. El domicili de la Comissió Paritària és el domicili social de l'empresa.

    Capítol 2

    Ordenació del salari

    Article 7

    Retribucions

  13. Les retribucions i la composició de salari que es fixen en aquest Conveni fan referència a percepcions brutes i es consideren contraprestació dels coneixements i aportació del treballador al lloc de treball.

  14. Totes les retribucions estan valorades per hores efectivament treballades, i la seva quantia la determina el valor anual de tots els conceptes dividit pel nombre d'hores pactades.

  15. Les retribucions s'han d'abonar mensualment per a tot el personal, fins i tot en el període de vacances.

    Article 8

    Salari i plus de conveni

  16. Es considera salari base o mínim del Conveni el que s'indica per a cada grup professional a l'annex 1.

  17. El plus de conveni, que es fixa a l'annex 1, s'ha d'abonar al personal tècnic, empleats i operaris classificats en els grups professionals 4, 5, 6 i 7 quan no percebin una altra compensació addicional, que superi els imports anuals d'aquests. L'import anual d'aquest incentiu, igual per a tots els grups, es començarà a percebre a partir del tercer mes d'ingrés del treballador a l'empresa en l'import que correspongui a cadascun dels diversos graus.

    Els diferents graus del plus de conveni són els següents:

    B és el grau d'integració a la feina.

    A és el grau de valoració quan acompleixi les seves funcions amb plena capacitat i perfecció en la seva missió. L'accés a aquest grau té lloc una vegada transcorregut com a màxim un període de permanència de 12 mesos en el grau B.

    Article 9

    Complement salarial

    S'han d'abonar com a plus de complement salarial les quantitats que els empleats percebien per sobre del salari i els plusos pactats en aquest Conveni, considerant-lo amb caràcter general com a retribució consolidada, segons l'Acord de 12 de març de 1999.

    Quan aquest import superi el 10% del salari de conveni, aquest concepte té a més la condició de compensació econòmica per plena dedicació (article 21 de l'Estatut dels treballadors).

    Article 10

    Plusos i gratificacions voluntàries

    Les quantitats que l'empresa concedeixi voluntàriament en concepte de plus, en consideració a les circumstàncies especials i que s'afegeixin a les condicions econòmiques que es pacten en aquest Conveni, es consideren amb caràcter general no consolidables.

    La Direcció de l'empresa pot concedir les gratificacions voluntàries que estimi convenients, per abonar en un pagament o en diversos, sense que això, en cap moment, ho pugui considerar qui la percep com un dret adquirit.

    En aquest apartat l'empresa pot concedir o pactar per al personal tècnic o comercial una prima de vendes o "bonus" que s'ha d'abonar en funció d'uns objectius o fórmules prèviament fixades l'import de la qual és addicional al salari pactat en el Conveni.

    Aquesta prima o "bonus" (també anomenada incentiu) pot substituir el plus de conveni (article 8.2) si el seu resultat supera en còmput anual l'import pactat per aquest concepte. En tot cas es garanteix que com a mínim ha de percebre l'import consolidat del plus de conveni, amb el grau que li correspongui (A o B).

    Article 11

    Disponibilitat (servei 24 hores)

    Les diverses i particulars activitats de l'empresa condicionen la seva organització i funcionament, tant pels productes que comercialitza i els serveis que ofereix com per les peculiaritats i garanties inherents a aquests productes, per la qual cosa es fa necessària l'existència de les diferents divisions que componen l'empresa, i cadascuna ha d'adoptar en l'aspecte organitzatiu, i amb un cost econòmic raonable, les mesures que permetin atendre les necessitats justificades del seu mercat i clients.

    És per això que cal que algunes d'aquestes divisions disposin d'un equip de personal tècnic, principalment de servei, que estigui disponible per fer els desplaçaments necessaris que permetin...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR