Convenio colectivo - Concesionaria Barcelonesa, SA., Cataluña

Inicio de Vigencia24 de Octubre de 2001
Fin de Vigencia19 de Julio de 2001
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3499 de 24/10/01

RESOLUCIÓ

de 19 de juliol de 2001, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Concesionaria Barcelonesa, SA (serveis de medi ambient de Barcelona) per a l'any 2001 (codi de conveni núm. 0811811).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Concesionaria Barcelonesa, SA (serveis de medi ambient de Barcelona), subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 4 de juliol de 2001, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

-1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Concesionaria Barcelonesa, SA (serveis de medi ambient de Barcelona) per a l'any 2001 al Registre de convenis de la Delegació Territorial de Treball de Barcelona.

-2 Disposar que el text esmentat es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 19 de juliol de 2001

Francisca Antolinos i Jiménez

Delegada Territorial de Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Concesionaria Barcelonesa, SA (serveis de medi ambient de Barcelona) per a l'any 2001

Normes generals

Article 1

Àmbit d'aplicació

Aquest Conveni col·lectiu s'aplica a tot el personal de l'empresa Concesionaria Barcelonesa, SA, amb centre de treball a Barcelona, l'activitat de la qual és donar suport a tots els serveis de medi ambient que l'empresa té en diferents municipis.

Article 2

Vigència

Aquest Conveni col·lectiu és vigent per a tot l'any natural 2001 i te efectes econòmics a partir de l'1 de gener de 2001.

Article 3

Durada i pròrroga

La durada és des de l'1 de gener de 2001 fins al 31 de desembre de 2001, i es prorroga d'un any a l'altre per reconducció tàcita si cap de les parts no formula cap denúncia de rescissió o revisió amb una antelació mínima de 3 mesos respecte a la seva data de finalització.

Article 4

Vinculació a la totalitat

Les condicions pactades formen un tot orgànic i indivisible, i a l'efecte de la seva aplicació pràctica es consideren globalment.

Article 5

Absorció i compensació

Les retribucions que estableix aquest Conveni compensen i absorbeixen totes les que hi hagi en el moment d'entrar en vigor, sigui quina sigui la seva naturalesa o el seu origen. Els augments de retribucions que es puguin produir en el futur per disposicions legals d'aplicació general, conveni col·lectiu o contractes individuals, només poden afectar les condicions que es pacten en aquest Conveni si, considerades les noves retribucions en còmput anual, superen les pactades. En cas contrari, han de ser compensades o absorbides per aquestes últimes, i el Conveni s'ha de mantenir en els seus propis termes, en la forma i les condicions que s'han pactat.

Article 6

Comissió Paritària

Es crea una comissió paritària d'interpretació, arbitratge, conciliació i vigilància del Conveni. Aquesta comissió està constituïda pels vocals que han intervingut entre les parts com a comissió negociadora. Totes dues parts acorden que qualsevol dubte o divergència que sorgeixi sobre la interpretació o l'aplicació d'aquest Conveni ha de ser sotmès prèviament a l'informe de la comissió abans de presentar una reclamació contenciosa o administrativa.

Article 7

Delegat de prevenció de riscos en el treball

Els delegats de prevenció s'han de designar per i entre els representants del personal.

S'estableix que el delegat de prevenció d'aquesta empresa, sempre que es tracti d'assistir a un curset convocat per la central sindical o l'administració laboral, pot acumular al seu crèdit d'hores mensuals del mes corrent les que no hagi utilitzat en el mes immediatament anterior.

Article 8

Ordenança aplicable

En tot el que no preveu ni regula aquest Conveni col·lectiu i, de manera expressa, pel que fa a disciplina laboral, cal atenir-se al que preveu el conveni general del sector de la neteja pública.

Condicions econòmiques

Article 9

Conceptes retributius

La retribució de cada treballador es compon del salari base de conveni i dels complements que es determinen per a cada activitat, nivell i categoria en l'annex 1, en relació amb el contingut dels articles següents: els complements es denominen com s'indica a continuació:

Complement personal d'antiguitat.

Complement de lloc de treball: plus de nocturnitat, penositat, toxicitat i perillositat.

Complement de quantitat o qualitat de treball: plus de conveni, incentius. Hores extraordinàries.

Complement de venciment periòdic superior al mes: Gratificacions d'estiu, Nadal i participació en beneficis.

Plus extrasalarial: plus de transport.

Article 10

Salari base

El salari base del personal adscrit a aquest Conveni és el que s'especifica per a cada nivell i categoria en l'annex 1. El salari base s'abona per jornada efectivament treballada, diumenges, festius i vacances.

Article 11

Antiguitat

El complement personal d'antiguitat consisteix en 3 biennis del 5% cadascun i en quinquennis del 10% del salari base de la categoria. Es merita en els mateixos casos que el salari base.

Article 12

Plus de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR