Convenio colectivo - Aguas minerales de Caldas de Bohí SA, Lérida

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2000
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2001
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3506 de 05/11/01

RESOLUCIÓ de 8 d'agost de 2001, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Aguas minerales de Caldas de Bohí, SA, de la localitat de Caldes de Boí per al període comprès entre l'1.1.2000 i el 31.12.2001 (codi de conveni núm. 2500541).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Aguas minerales de Caldas de Bohí, SA, de la localitat de Caldes de Boí (Alta Ribagorça), presentat pel senyor Lluís Casas i Farrán en data 25 de juliol de 2000 i subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 4 d'abril de 2001, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

-1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Aguas minerales de Caldas de Bohí, SA, de la localitat de Caldes de Boí (Alta Ribagorça), per al període comprès entre l'1.1.2000 i el 31.12.2001 al Registre de convenis de la Delegació Territorial de Lleida.

-2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió negociadora del Conveni.

Lleida, 8 d'agost de 2001

Anna Miranda i Torres

Delegada territorial de Lleida en funcions

Transcripció literal del text signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de l'empresa Aguas Minerales de Caldas de Bohí, SA, de la localitat de Caldes de Boí (Alta Ribagorça) per a l'1.1.2000 al 31.12.2001.

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Àmbit funcional i territorial

Aquest Conveni col·lectiu afecta tot el personal que presti serveis en el centre de treball de l'empresa Aguas Minerales de Caldas de Bohí, SA, de Caldes de Boí (Alta Ribagorça), tant per a aquells que figuren a la plantilla el dia 1 de gener de 2000 com per a aquells que hi ingressin durant la seva vigència. Queden excloses de l'aplicació d'aquest Conveni les persones a les quals es refereix l'article 1.3.c) i 2.1.a) de l'Estatut dels treballadors.

Article 2

Vigència, durada i denúncia

Aquest Conveni entrarà en vigor el dia 1 de gener de 2000, sigui quina sigui la data de la seva publicació al DOGC, i tindrà una durada de dos anys, és a dir, fins al 31 de desembre de 2001.

La denúncia d'aquest Conveni haurà de realitzar-se com a mínim amb tres mesos d'antelació al seu venciment o a la seva pròrroga.

La seva denúncia s'efectuarà per escrit dirigit al representant legal de l'empresa, i es comunicarà també a la Delegació Territorial de Treball de la Generalitat de Catalunya.

Article 3

Compensació, absorció i condicions més beneficioses

Les condicions econòmiques pactades, considerades en el seu conjunt, són compensables amb aquelles que anteriorment estaven en vigència per aplicació de disposicions legals o per contractes individuals de treball, de manera que no s'abonaran diferències per cap concepte de la seva mateixa naturalesa, si la remuneració anual, real i total del treballador és superior.

Només tindran eficàcia, en el futur, les condicions econòmiques que s'estableixen per disposició legal, si, considerades en còmput anual, superen les establertes en aquest Conveni, i es consideraran, en tot cas, absorbides per les condicions pactades.

Les condicions personals actualment existents que en el seu conjunt excedeixin les pactades en aquest Conveni es mantindran estrictament ad personam.

Article 4

Indivisibilitat del Conveni

Les condicions pactades en aquest Conveni formen un tot orgànic i indivisible i als efectes de la seva aplicació pràctica seran considerades globalment i conjuntament. Si la jurisdicció competent, en l'exercici de les seves facultats, adopta mesures contràries al que hagin pactat les parts, la Comissió negociadora reconsiderarà novament el conjunt del Conveni dins els cinc dies següents a aquell en què la resolució sigui ferma.

Article 5

Comissió de vigilància del Conveni

Es crearà una Comissió paritària en el moment de la signatura d'aquest Conveni a fi de vigilar-ne el compliment i d'interpretar-lo quan sigui necessari. Estarà integrada per dos representants de l'empresa i dos representants dels treballadors, membres de la Comissió negociadora. Actuaran com a president i com a secretari els membres de la Comissió que s'elegeixin dins d'ella. Els acords es prendran per unanimitat i, si no és així, per majoria simple; en aquest cas es poden fer constar a l'acta els vots particulars. La Comissió paritària tractarà obligatòriament i com a tràmit previ tots els dubtes que es presentin entre les parts sobre qüestions d'interpretació o d'aplicació d'aquest Conveni, i una vegada conegut el seu dictamen es podran utilitzar les vies administratives i jurisdiccionals que corresponguin. Les resolucions de la Comissió paritària s'emetran en el termini d'un mes com a màxim a partir de la data de la recepció de la petició o consulta.

El domicili de la Comissió es fixa en el local social de la Unió General de Treballadors (UGT), av. Catalunya, 2, Lleida.

Article 6

Normes supletòries

En tots aquells aspectes no determinats concretament en aquest Conveni s'actuarà segons el que disposa el Reial Decret Legislatiu 1/1995, de 24 de març, per el que s'aprova el Text Refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors així com la normativa vigent que resulti d'aplicació.

Capítol 2

Jornada laboral i vacances

Article 7

Jornada laboral

La jornada efectiva laboral durant la vigència anual d'aquest Conveni serà la legalment establerta en cada moment, computada de dilluns a divendres de cada setmana.

Article 8

Vacances i festius

Tot el personal de l'empresa, pel que fa al període de vigència d'aquest Conveni gaudirà de 22 dies feiners. Es confeccionarà...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR