Convenio colectivo - Fomento de Construcciones y Contratas SA (Centro de Trabajo de Tarragona i Reus), Tarragona

Inicio de Vigencia 6 de Noviembre de 2001
Fin de Vigencia26 de Septiembre de 2001
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3507 de 06/11/01

RESOLUCIÓ

de 26 de setembre de 2001, per la qual es disposa el registre i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas SA, Tarragona, Reus, per al període 2001-2004 (codi de conveni núm. 4301111).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas SA, Tarragona, Reus, subscrit per les parts negociadores en data 13 de setembre de 2001, i presentat per les mateixes parts en data 19 de setembre de 2001, i de conformitat amb el que estableixen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors, i els articles 11.2 i 37.4 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya,

Resolc:

-1 Disposar el registre del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas SA, per al període 2001-2004, en el Registre de convenis de la Delegació Territorial de Treball de Tarragona.

-2 Disposar-ne la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni col·lectiu.

Tarragona, 26 de setembre de 2001

Montserrat Güell i Anglès

Delegada territorial de Tarragona en funcions

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas, SA - Tarragona (FCCSA), per als anys 2001-2004

Capítol I

Normes generals

Article 1

Àmbit d'aplicació

Aquest Conveni col·lectiu és d'aplicació a tot el personal ocupat per l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas, SA, que realitza els serveis de neteja pública i recollida domiciliària d'escombraries a les ciutats de Tarragona, Reus, com també el que porta a terme els seus serveis tant en el taller com en el parc.

Article 2

Vigència

Aquest Conveni col·lectiu és vigent l'endemà mateix de la seva publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. Es retrotrauen únicament els efectes econòmics a la data d'1 de gener de 2001.

Article 3

Durada i pròrroga

La durada d'aquest Conveni col·lectiu és de 4 anys, comptats a partir de l'1 de gener de 2001, i el seu venciment es prorrogarà al 31 de desembre de 2004, any rere any, per reconducció tàcita, si no es formula cap denúncia per escrit de rescissió o revisió per qualsevol de les parts amb una antelació mínima d'un mes abans de la data del seu venciment inicial, o de qualsevol de les seves possibles pròrrogues.

La denúncia s'ha de comunicar a l'altra part per escrit.

Una vegada denunciat i vençut el termini de la seva vigència continuarà en vigor fins que se subscrigui un nou Conveni que el substitueixi o bé es dicti arbitratge o resolució administrativa amb força d'obligació.

Article 4

Vinculació a la totalitat

Les condicions pactades formen un tot orgànic i indivisible i, a l'efecte de la seva aplicació pràctica, es consideren globalment i en còmput anual.

Article 5

Absorció i compensació

Les condicions pactades en aquest Conveni col·lectiu són compensables en conjunt amb les que anteriorment regien per qualsevol causa, i formen un tot orgànic i indivisible i, a l'efecte de la seva aplicació pràctica, s'han de considerar globalment i en còmput anual.

Tenint en compte la naturalesa d'aquest Conveni col·lectiu, les disposicions legals o convencionals que impliquen variació econòmica en tots o qualsevol dels conceptes retribuïdors existents únicament tenen eficàcia si, considerats globalment i en còmput anual, en superen el nivell total.

Article 6

Garanties "ad personam"

Com a garantia "ad personam", es respecten les situacions personals en les quals les percepcions econòmiques considerades en conjunt i en còmput anual superen les fixades en aquest Conveni col·lectiu.

Article 7

Comissió Paritària

Es constitueix una Comissió Paritària d'interpretació, arbitratge, conciliació, vigilància i aclariment d'aquest Conveni.

Aquesta Comissió està constituïda pel president i per 6 vocals com a màxim, 3 d'ells en representació de l'empresa i els altres 3 en representació dels treballadors. Tots ells hauran estat membres de la Comissió Negociadores i signants del present Conveni col·lectiu.

També l'ha d'integrar un secretari amb veu però sense vot.

La present Comissió Paritària és presidida per la persona elegida de mutu acord per les dos parts que la componen. No és necessari que hagi estat membre de la Comissió Negociadora del Conveni col·lectiu.

Per tal que hi hagi acord cal la conformitat de la meitat més un dels vocals que la integren.

Són funcions d'aquesta Comissió:

  1. Interpretació de l'aplicació de la totalitat de les clàusules d'aquest Conveni col·lectiu.

  2. Vigilància del compliment del que s'ha pactat.

  3. Estudi i valoració de noves disposicions legals de posterior promulgació a l'entrada en vigor del present Conveni, que pugui afectar el seu contingut.

  4. Totes les altres activitats que tendeixin a la major eficàcia pràctica del Conveni col·lectiu i el que s'estableix en el text.

    Ambdues representacions convenen que qualsevol dubte o divergència que pugui sorgir sobre la interpretació o l'aplicació d'aquest Conveni sigui sotmesa prèviament a informe de la Comissió, abans d'iniciar cap reclamació contenciosa o administrativa. Aquesta Comissió s'ha de reunir en un termini de 10 dies.

    Article 8

    Normes subsidiàries

    En tot allò no previst ni regulat en aquest Conveni col·lectiu s'ha d'observar el disposat pel Conveni general del sector de la neteja pública viària, regs, recollida, tractaments i eliminació de deixalles i neteja i conservació del clavegueram, en tant que no s'oposin a normes de dret necessari, i a l'actual Estatut dels treballadors, Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, i disposicions legals de general aplicació.

    Article 9

    Organització de la feina

    L'organització de la feina és facultat exclusiva de la Direcció de l'empresa, la qual pot implantar els mètodes i procediments més convenients per a la bona marxa del servei, sense que per això perjudiqui la formació professional del seu personal ni li faci efectuar comeses que suposin una renúncia a la seva missió laboral.

    El Comitè d'Empresa ha de tenir audiència, de conformitat amb l'article 64 de l'Estatut dels treballadors i amb les normes concordants.

    Capítol II

    Condicions econòmiques

    Article 10

    Conceptes retributius

    La retribució de cada treballador es compon del salari base de conveni i els complements que per a cada activitat, nivell i categoria es determinen en les taules annexes, en relació amb el contingut dels articles següents.

    Els complements es denominen tal com s'indica a continuació:

  5. Personal

    Plus d'antiguitat

    1. De lloc de treball

    Plus de penositat

    Plus de toxicitat

    Plus de nocturnitat

  6. De quantitat i qualitat de treball

    Plus dissabte

    Plus de conveni

    Hores extraordinàries

  7. De venciment superior al mes

    Gratificació extraordinària d'estiu

    Gratificació extraordinària de Nadal

    Participació en beneficis

  8. Extrasalarial

    Plus de transport

    Article 11

    Salari base

    El salari base del personal adscrit a aquest Conveni col·lectiu és el que es determina per a cada activitat, nivell i categoria en les taules annexes.

    La meritació d'aquesta retribució és diària.

    Article 12

    Antiguitat

    El complement personal d'antiguitat consisteix en 3 biennis del 5% i quinquennis posteriors del 7% del salari base de cada categoria, amb el límit del 60% com a màxim als 25 o més anys d'antiguitat.

    Es merita pels mateixos dies i pels conceptes pels quals s'abona el salari base.

    L'antiguitat s'ha d'abonar a l'inici del mes en què compleixi el bienni o el quinquenni corresponent. S'han d'aplicar els valors de les taules que existeixin en aquest moment amb els increments que corresponguin.

    Article 13

    Plus de penositat

    Tots els treballadors adscrits a aquest Conveni col·lectiu, llevat dels vigilants i del personal administratiu i tècnic, perceben un plus de penositat per dia treballat efectivament, que consisteix en un 10% del salari base de cada categoria.

    A aquest efecte queda expressament derogada la regulació prevista per a aquests casos en l'Ordenança laboral d'aquesta activitat.

    Article 14

    Plus de toxicitat

    El personal adscrit a aquest Conveni col·lectiu que els organismes oficials corresponents determinin que hi té dret ha de meritar la percepció d'aquest plus d'acord amb els percentatges establerts en el conveni general i sobre la mateixa base de càlcul establerta per al plus penós. A tots els efectes i en tots els casos, s'ha d'aplicar a partir de la vigència d'aquest Conveni col·lectiu.

    Article 15

    Plus de nocturnitat

    El personal que presta els seus serveis entre les 21.00 hores i les 7.00 hores percep un complement del 25% del salari base establert per a la seva categoria laboral, per dia efectivament treballat en torn de nit.

    Si el temps treballat en el període nocturn és inferior a 4 hores, el percentatge d'aquest plus és del 10%.

    Aquest plus té caràcter funcional i no és consolidable.

    Article 16

    Plus de dissabte

    El complement per quantitat o qualitat de treball denominat plus de dissabte correspon a la compensació per la finalització de la tasca amb una menor extensió de la jornada del dissabte per part dels conductors, encarregats de brigada i peons que en aquest dia treballen en el servei de recollida domiciliària d'escombraries, llevat del personal adscrit al servei de rotació.

    El merita el personal indicat per cada dissabte efectivament treballat, i el seu import és el que es fixa a les taules annexes.

    Aquest plus té caràcter funcional i no és consolidable, i la seva quantia no es computa per al càlcul i l'abonament d'hores extraordinàries, diumenges o festius, ni en les gratificacions extraordinàries generals o específiques. En el supòsit que el dissabte sigui festiu, aquest plus el merita el personal del servei abans indicat en la mateixa forma i condicions establertes anteriorment.

    Article 17

    Plus de conveni

    Tot el personal inclòs en l'àmbit d'aquest Conveni col·lectiu...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR