Convenio colectivo - Copaga S. Coop., Lérida

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2001
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2001
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3517 de 20/11/01

RESOLUCI” de 27 d'agost de 2001, per la qual es disposa la inscripciÛ i la publicaciÛ del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa Copaga S. Coop, de la localitat de Lleida (Segri‡), per a l'1.1.2001 al 31.12.2001 (codi de conveni n˙m. 2500102).

Vist el text del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa Copaga S. Coop, de la localitat de Lleida (Segri‡), presentat pel representant de l'empresa en data 14 d'agost de 2001, subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 27 de juliol de 2001, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de marÁ, pel qual s'aprova el Text refÛs de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipÚsit de convenis col∑lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei org‡nica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicaciÛ,

Resolc:

-1 Disposar la inscripciÛ del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa Copaga S. Coop, de la localitat de Lleida (Segri‡), per a l'1.1.2001 al 31.12.2001 al Registre de convenis de la DelegaciÛ Territorial de Lleida.

-2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el DOGC.

Notifiqueu aquesta ResoluciÛ a la ComissiÛ Negociadora del Conveni.

Lleida, 27 d'agost de 2001

Anna Miranda i Torres

Delegada territorial de Lleida en funcions

TraducciÛ literal del text signat per les parts

CONVENI

col∑lectiu de treball de l'empresa Copaga S. Coop, de la localitat de Lleida (Segri‡), per a l'1.1.2001 al 31.12.2001.

CapÌtol 1

Disposicions generals

Article 1

¿mbit territorial

Aquest conveni regular‡ a partir de la seva entrada en vigor, les relacions laborals de tots els centres de treball de l'empresa ubicats a Lleida, llevat de les excepcions seg¸ents:

Fabrica d'embotits.

Escorxador porqui-bovi i les seves sales d'especejament, domiciliats al PolÌgon Industrial "El Segre".

Centres de treball ubicats a Solsona i Almacelles.

Article 2

¿mbit personal

Queden sotmesos als pactes d'aquest conveni tots els treballadors que prestin els seus serveis als centres de treball compresos a l'‡mbit territorial esmentat, llevat d'aquells que exerceixin el c‡rrec que es preveu als articles 1.3.c i 2.1.a) i f, de l'Estatut dels treballadors, RD Leg. 1/1995 de 24 de marÁ, com tambÈ el personal que tingui la consideraciÛ de directiu, nomenat especÌficament per l'empresa i els tËcnics superiors, caps de secciÛ, encarregats generals i venedors.

Article 3

VigËncia i durada

Aquest conveni tÈ una durada d'un any, i es vigent des de l'1 de gener de 2001 al 31 de desembre de 2001, independentment de la data de la seva publicaciÛ al ButlletÌ Oficial de la ProvÌncia.

Els efectes econÚmics del conveni s'han de remuntar a l'1 de gener de 2001.

Article 4

Den˙ncia

La den˙ncia d'aquest Conveni, que podr‡ efectuar-la qualsevol de les dues parts, s'ha de fer per escrit que ha de presentar la part denunciant a l'altra, amb una antelaciÛ de dos mesos, com a mÌnim, a la fi de la seva vigËncia. Si no se'n fa la den˙ncia, s'entendr‡ prorrogat autom‡ticament d'any en any. En aquests casos, s'incrementaran les taules salarials, en un percentatge igual a l'increment experimentat per l'IPC fixat per l'INE (Institut Nacional d'EstadÌstica) en el conjunt nacional i per a l'any anterior a la prÚrroga.

Article 5

CompensaciÛ, absorciÛ i condicions mÈs beneficioses

Les condicions econÚmiques pactades sÛn compensables en conjunt amb les vigents anteriorment per aplicaciÛ de disposicions legals, pactades en el conveni col∑lectiu o en contractes individuals de treball.

Solament tindran efic‡cia en el futur les condicions econÚmiques que estiguin recollides en les disposicions legals en cÚmput anyal i superin les establertes en aquest conveni. En tot cas, es consideraran absorbibles per les condicions pactades.

Les condicions personals actualment existents que en conjunt excedeixen a les pactades en aquest conveni, s'han de mantenir estrictament "ad personam".

Article 6

Unitat de Conveni

AtËs que allÚ que s'ha pactat es un tot org‡nic i indivisible, ambdues representacions acorden que el conveni sigui nul i sense cap efic‡cia, en el supÚsit que la jurisdicciÛ competent, en l'˙s de les seves facultats, no aprovi cap pacte fonamental o es desvirtuÔ el seu contingut.

CapÌtol 2

OrganitzaciÛ del treball

Article 7

Norma general

L'organitzaciÛ del treball Ès facultat exclusiva de la DirecciÛ de l'empresa, d'acord amb el que preveu la legislaciÛ vigent.

A fi d'aplicar aquest principi, la DirecciÛ de l'empresa, mitjanÁant els Úrgans adients, determina la tasca a realitzar, la forma d'efectuar-la, els sistemes de treball, etc. i el personal ha de complir les ordres que rebi per aquest motiu. Les ordres i les instruccions de la DirecciÛ, les donar‡ la persona que l'empresa designi a fi que els treballadors que hagin de realitzar-les en tinguin coneixement, o bÈ es faran les comunicacions oportunes.

Article 8

Aplicacions especÌfiques

TambÈ correspon a l'empresa la implantaciÛ o la revisiÛ del sistema d'organitzaciÛ del treball, estudis de temps, establiment de sistemes de primes o d'incentius i valoracions dels llocs de treball. No obstant aixÚ, per a tota modificaciÛ o implantaciÛ de sistemes de treball que afecti substancialment les condicions de treball dels treballadors, com les esmentades anteriorment i les mesures que afectin genËricament i obligatÚriament la durada del temps de treball i en supÚsits similars, caldr‡ l'informe favorable del ComitË d'empresa. Si no s'arriba a un acord, el problema plantejat s'ha de sotmetre a l'autoritat laboral a fi que emeti resoluciÛ.

Article 9

Sistemes de rendiment i de productivitat

Els salaris pactats en aquest conveni s'han establert per unitat de temps, segons la jornada de treball establerta i el rendiment normal de l'activitat i categoria professional corresponent. Com a mesura d'activitat normal, es prendr‡ la que desenvolupa un operari de grau mig en el seu treball, sense l'estÌmul d'una remuneraciÛ per incentiu, segons el ritme que pugui mantenir f‡cilment, dia rere dia, sense que exigeixi un esforÁ superior al normal. Aquest rendiment ser‡ el que correspon a una activitat 100 del sistema centesimal.

Actualment les Seccions de Fabrica de Pinsos i Tallers tant Mec‡nic i de Vehicles tenen implantats primes de productivitat.

CapÌtol 3

RËgim de treball

Article 10

Jornada Laboral

La jornada laboral, ser‡ de 1.800 hores anyals de treball efectives realitzades de dilluns a divendres, llevat dels departaments que treballin els dissabtes.

Els descansos a efectuar per a l'entrep‡ durant la jornada continuada o partida, per a l'entrep‡, seran a c‡rrec del treballador. Aquest temps comptar‡ com a presËncia de treball. Aquests descansos s'han de realitzar de manera escalonada, segons les necessitats del servei. L'empresa i el ComitË d'empresa confeccionaran cada any el calendari que procedeixi.

Si per disposiciÛ legal es modifiquÈs la durada m‡xima de la jornada ordin‡ria de treball de quaranta hores setmanals de treball efectiu de mitjana en cÚmput anual fixada actualment en l'article 34 del RD. leg. 1/1995 de 24/3 - Estatut dels Treballadors s'estar‡ a l'establert per la nova Llei.

Flexibilitat de jornada

La flexibilitat de Jornada s'adaptar‡ als seg¸ents pactes:

  1. Es podran portar a terme jornades ordin‡ries de fins a un m‡xim de 8 hores i mitja de treball efectiu i un mÌnim de 7 hores i mitja, en aquells dies del any en que l'empresa ho necessiti per exigËncies de mercat.

  2. Quan coincideixi un dia o dos festius a la setmana es perllongar‡ la jornada de treball fins a un m‡xim de 9 hores de treball efectiu i es tindr‡ en compte les condicions pactades seg¸ents:

    1. Quan esdevingui un dia festiu, en aqueixa setmana es portaran a terme dues jornades a 9 hores m‡xim de treball efectiu i per la qual cosa els altres dos dies a 8 hores.

    2. En el cas que coincidiren dos dies festius en una setmana, es treballarien en la mateixa, tres jornades a un m‡xim de 9 hores de treball efectiu.

  3. El temps per excÈs o bÈ per defecte de jornada es comunicar‡ al ComitË.

    El temps treballat en excÈs o en defecte, estar‡ ajustat amb menor o major temps de treball en les setmanes de la resta del any. En cas d'excÈs, tambÈ es podr‡ ajustar-se a canvi de permÌs a gaudir fora del perÌode de vacances, quan a l'empresa li sigui possible. Si a la fi de l'any no estigues totalment ajustada aquesta regularitzaciÛ es procedir‡ a abonar el temps treballat en excÈs com a hores extres i el temps de menys ser‡ a c‡rrec de l'empresa.

  4. Si fora necessari modificar la jornada laboral dins dels lÌmits establerts, s'avisar‡ amb 48 hores d'antelaciÛ com a mÌnim.

    Article 11

    Jornada intensiva per al personal d'administraciÛ

    El personal d'administraciÛ tindr‡ jornada intensiva durant tot l'any, encara que s'han de cobrir els serveis mÌnims necessaris que fixi l'empresa.

    Article 12

    Control de presËncia

    A les hores que s'indiquen en els horaris de treball com a inici de jornada, cal que el treballador estigui en condicions de realitzar el treball efectiu, Ès a dir, proveÔt amb la roba, les eines i d'altres utensilis, i s'ha de trobar en el lloc de treball. Es considera temps de treball el que es necessiti per a recollir i per a netejar les eines i ordenar el seu lloc de treball.

    Article 13

    Perllongament de jornada

    Tenint en compte la naturalesa perible d'algunes matËries primeres i en especial quan es refereix al subministrament de bestiar a l'escorxador i a les circumst‡ncies extraordin‡ries que en ocasions es produeixen per endarreriments imprevisibles de transport, subministrament de matËria primera prevista, aigua i d'altres fonts d'energia i avaries dins dels Centres de Treball en la jornada laboral, es pacta la necessitat i obligatorietat de perllongar la jornada laboral di‡ria pel temps estrictament necessari per a una correcta soluciÛ dels supÚsits contemplats.

    1. De durada inferior a 60 minuts: En aquest cas el treballador...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR