Convenio colectivo - Institut per a la Promoció Social i de la Salut, Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2001
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2002
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3520 de 23/11/2001

RESOLUCIÓ

de 7 de setembre de 2001, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l’empresa Institut per a la Promoció Social i de la Salut per als anys 2001-2002 (codi de conveni núm. 0811842).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l’empresa Institut per a la Promoció Social i de la Salut, subscrit pels representants de l’empresa i dels seus treballadors el dia 13 de juny de 2001, i de conformitat amb el que disposen l’article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei de l’Estatut dels treballadors; l’article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l’article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l’Estatut d’autonomia de Catalunya, i altres normes d’aplicació,

Resolc:

—1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l’empresa Institut per a la Promoció Social i de la Salut per als anys 2001-2002 al Registre de convenis de la Delegació Territorial de Treball de Barcelona.

—2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 7 de setembre de 2001

P. S. de la delegada territorial (art. 5 del Decret 326/1998)

Joan Reverter i Fabregat

Secretari de la Delegació Territorial

de Barcelona

Transcripció literal del text signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l’empresa Institut per a la Promoció Social i de la Salut (IPSS) per als anys 2001 i 2002.

Preàmbul

  1. L’entitat IPSS és una associació sense afany de lucre que desenvolupa la seva activitat en 5 àmbits d’actuació:

    1. Serveis d’ajuda a domicili.

    2. Centres de dia i habitatges tutelats per a persones grans.

    3. Casa d’acollida i habitatges tutelats per a dones.

    4. Prevenció i assistència de drogodependències.

    5. Servei residencial de disminuïts físics Vila Olímpica-Paralímpica.

  2. Actualment està vigent el conveni col·lectiu laboral de residències privades de persones grans i del servei d’ajuda a domicili, d’àmbit estatal, que regula les relacions laborals als centres de dia i habitatges tutelats i que té caràcter de mínim, per la qual cosa s’entén que s’ha d’aplicar a tots els treballadors de l’empresa que es dediquin a aquesta activitat funcional i, per extensió, a aquells que treballin en cases d’acollida i habitatges tutelats per a dones, així com aquells que prestin serveis en el servei residencial Vila Olímpica.

  3. Així mateix, està vigent el conveni col·lectiu de treballadores familiars de Catalunya, que regula els serveis d’ajuda a domicili i que té caràcter de mínim, per la qual cosa s’entén que ha d’aplicar-se a totes les treballadores familiars de l’empresa que es dediquin a aquesta activitat funcional.

  4. Cal portar a terme una regulació de les activitats de drogodependències. Per aquest motiu, als treballadors que desenvolupin aquest tipus d’activitat productiva se’ls aplicarà, en tot allò que no disposi aquest Conveni, el conveni de sanitat privada vigent en cada moment.

  5. En el moment d’elaboració d’aquest Conveni estan en procés de negociació determinats convenis col·lectius que poden modificar els àmbits funcionals dels aquí esmentats.

  6. No obstant tot això, als treballadors d’IPSS se’ls aplicaran totes aquelles qüestions que es pacten en el present Conveni col·lectiu en concepte de millores convencionals d’empresa.

Article 1

Àmbit funcional

El present Conveni és aplicable a l’empresa IPSS.

Article 2

Àmbit personal

Queda afectat pel present Conveni d’empresa tot el personal en règim de contracte de treball que presti els seus serveis per IPSS amb l’excepció del personal d’alta direcció i els estudiants en pràctiques laborals.

Article 3

Àmbit temporal

El present Conveni entra en vigor en el moment de la signatura amb efectes econòmics retroactius de l’1 de gener del 2001 i s’estén fins al 31 de desembre del 2002.

Article 3 bis

Àmbit teritorial

El present Conveni té com a àmbit territorial el de la província de Barcelona.

Article 4

Comissió Paritària

Es crea una comissió paritària per a la interpretació, mediació i conciliació i arbitratge integrada pels membres del Comitè d’Empresa i un nombre igual de representants per part de la titularitat d’IPSS. Es fixa el domicili a la seu de l’empresa i a la primera reunió es dotarà d’un reglament de funcionament intern. En qualsevol cas, la comissió s’ha de reunir com a mínim 1 cop cada 3 mesos amb caràcter ordinari, i amb caràcter extraordinari sempre que ho sol·liciti qualsevol de les dues parts amb un avís previ de 3 dies d’antelació. A la primera reunió s’escollirà president i secretari.

Article 5

Condició més beneficiosa

Es mantindran com a condició més beneficiosa de caràcter individual totes aquelles millores reconegudes als treballadors en pacte individual o col·lectiu que superin allò establert en el present Conveni.

Article 6

Convenis aplicables

  1. A les treballadores familiars que prestin serveis als serveis d’ajuda a domicili se’ls aplicarà, en tot allò que no disposa el present Conveni, així com en qualsevol condició que millori les disposicions aquí recollides, el conveni que en cada moment estigui vigent per a treballadors i treballadores familiars.

  2. A les treballadores familiars d’IPSS que estiguin contractades amb la categoria de treballadora familiar, independentment d’on prestin els seus serveis, se’ls aplicarà, en tot allò que no disposa el present Conveni, així com en qualsevol condició que millori les disposicions aquí recollides, el conveni que en cada moment estigui vigent per a treballadors i treballadores familiars.

  3. A la resta de treballadors que prestin serveis als centres de dia, en cases d’acollida o en habitatges tutelats, se’ls aplicarà, en tot allò que no disposa el present Conveni, així com en qualsevol condició que millori les disposicions aquí recollides, el conveni d’ACRA que estigui vigent en cada moment.

  4. Als treballadors que prestin serveis als serveis de drogodependències se’ls aplicarà, en tot allò que no disposa el present Conveni, així com en qualsevol condició que millori les disposicions aquí recollides, el conveni que en cada moment estigui vigent a Catalunya per a establiments sanitaris d’hospitalització i assistència en l’àmbit de la sanitat privada.

  5. Als treballadors que prestin els seus serveis en tasques d’administració d’IPSS se’ls aplicarà, en tot allò que no disposa el present Conveni, així com en qualsevol condició que millori les disposicions aquí recollides, el conveni que en cada moment estigui vigent a Catalunya per a centres d’oficines i despatxos.

Article 7

Classificació professional

...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR