Convenio colectivo - La Casera, SA., Cataluña

Inicio de Vigencia28 de Noviembre de 2001
Fin de Vigencia18 de Septiembre de 2001
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3523 de 28/11/01

RESOLUCIÓ

de 18 de setembre de 2001, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa La Casera, SA, centre de treball de Lleida (Segrià), de l'1.1.2001 al 31.12.2001 (codi de conveni núm. 2500771).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa La Casera, SA, centre de treball de Lleida (Segrià), presentat pel senyor Juan Domínguez i Ramírez en data 17 d'agost de 2001, subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 15 de juliol de 2001, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

-1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa La Casera, SA, centre de treball de Lleida (Segrià), de l'1.1.2001 al 31.12.2001, al Registre de convenis de la Delegació Territorial de Lleida.

-2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el DOGC.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni.

Lleida, 18 de setembre de 2001

Anna Miranda i Torres

Delegada territorial de Lleida en funcions

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa La Casera, SA, centre de treball de Lleida (Segrià), de l'1.1.2001 al 31.12.2001.

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Parts negociadores

Aquest conveni col·lectiu ha estat pactat per les representacions legals de La Casera SA, delegació de Lleida i pels seus treballadors.

Ambdues parts reconeixen mútuament la representativitat suficient per constituir la Comissió negociadora, d'acord amb el que recull l'article 88 de l'Estatut dels treballadors.

Article 2

Àmbit d'aplicació

  1. Àmbit territorial. Les normes d'aquest conveni s'aplicaran a tots els treballadors de l'empresa La Casera SA, centre de treball de Lleida, qualsevol que sigui el seu domicili.

  2. Àmbit personal. Quedaran compreses dins l'àmbit d'aplicació d'aquest conveni les persones que tinguin la qualitat de treballadors per compte de l'esmentada empresa llevat que es tracti d'alguna de les relacions que es fa menció als articles 1.3 i 2 de l'Estatut dels treballadors (llei 8/80 de 10 de març) i a excepció de directors, delegats comercials, caps de fàbrica i producció i caps regionals d'administració.

  3. Àmbit temporal. Aquest conveni tindrà vigor des de l'1 de gener de 2001 fins al 31 de desembre de 2001 qualsevol que sigui el seu dia de signatura i publicació al BOP.

Article 3

Denuncia i pròrroga

Aquest conveni es prorrogat tàcitament d'any en any, sempre que no sigui denunciat expressament per una de les parts.

Aquesta denúncia es realitzarà amb un mes d'antelació a la data d'acabament del conveni. La part denunciant ho comunicarà a l'altra part i a l'organisme corresponent.

Article 4

Comissió paritària

Ambdues parts negociadores acorden establir una comissió mixta com a òrgan d'interpretació, d'arbitratge, de conciliació i de vigilància del compliment del conveni.

La comissió mixta s'integrarà per tres vocals en representació dels treballadors i per tres en representació de l'empresa.

La comissió podrà utilitzar els serveis ocasionals o permanents d'assessors en qualsevol de les matèries que siguin de la seva competència. Aquests assessors es designaran lliurement per cadascuna de les parts. Les funcions específiques de la comissió seran les següents:

1) Interpretació autèntica del Conveni.

2) Arbitratge dels problemes o dels conflictes que li siguin sotmesos.

3) Vigilància del compliment de tot el que s'ha pactat.

4) Estudi de l'evolució de les relacions entre les parts contractants.

5) Entendre, entre d'altres, de quantes gestions s'orientin a la millor eficàcia del conveni.

Els assumptes sotmesos a la comissió, es resoldran en el termini de 21 dies com a màxim a comptar des de la data de la justificació de recepció. La comissió es reunirà dins de les 48 hores següents a la convocatòria en el domicili social o en aquell que les parts fixin de mutu acord. Els seus acords seran adoptats per majoria dels seus membres i es faran constar en acta.

Això no obstant, no obstaculitzarà en cap cas el lliure exercici de les parts de poder acudir davant la jurisdicció competent.

Article 5

Compensació, absorció i condicions més beneficioses

Les condicions actualment existents que, en el seu conjunt excedeixin les pactades en aquest conveni es mantindran ad personam.

Capítol 2

Article 6

Jornada laboral

La jornada de treball queda establerta en 1.816 hores anuals de treball efectiu distribuïdes de dilluns a divendres a raó de 8 hores diàries, llevat el personal comercial que treballarà a preu fet, d'acord amb el que disposa l'Ordenança Laboral de Begudes Refrescants. El personal administratiu gaudirà de 20 minuts de descans per l'entrepà els quals seran considerats com a temps treballat.

Horaris

Comercial

El personal del departament comercial, realitzarà la seva activitat de dilluns a divendres, en jornada partida i treball a preu fet i començarà a les 8 hores.

Aquest personal interromprà la seva jornada per dinar, per un temps d'1 hora com a mínim i de 2 hores com a màxim en el moment que l'autonomia en el funcionament i desenvolupament del seu treball li permeti. El temps per dinar no es computarà a efectes de la jornada anual.

Article 7

Festius

Es consideraran com a festius els dies que s'indiquen al vigent calendari laboral de festes confeccionat per la Generalitat de Catalunya per a la província de Lleida i aquells que disposen les Autoritats competents.

Article 8

Llicencies, excedències i permisos

...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR