Convenio colectivo - Tecnología Medio Ambiente Grupo F. Sánchez, SL, Cataluña

Inicio de Vigencia29 de Noviembre de 2001
Fin de Vigencia13 de Julio de 2001
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3524 de 29/11/01

RESOLUCIÓ

de 13 de juliol de 2001, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Tecnología Medio Ambiente Grupo F. Sánchez, SL (serveis del centre de Rubí), per a l'any 2001 (codi de conveni núm. 0809581).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Tecnología Medio Ambiente Grupo F. Sánchez, SL (serveis del centre de Rubí), subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 26 de juny de 2001, i de conformitat amb el que disposa l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

-1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Tecnología Medio Ambiente Grupo F. Sánchez, SL (serveis del centre de Rubí), per a l'any 2001, al Registre de convenis de la Delegació Territorial de Treball de Barcelona.

-2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 13 de juliol de 2001

Francisca Antolinos i Jiménez

Delegada territorial de Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Tecnología Medio Ambiente Grupo F. Sánchez, SL (serveis de la neteja pública de Rubí), per a l'any 2001

Article 1

Àmbit d'aplicació

Aquest Conveni és aplicable a tot el personal que ofereix els seus serveis per a l'empresa TMA Grupo F. Sánchez, SL, integrat en la plantilla del seu centre de Rubí, afecte als serveis que la companyia té adjudicats per l'Excel·lentíssim Ajuntament d'aquesta població.

Article 2

Vigència

Aquest Conveni col·lectiu és eficaç el mateix dia de la signatura, sens perjudici dels efectes de la seva publicació al BOP i el del seu registre per l'autoritat laboral.

La vigència del present contracte és d'1 any, de l'1 de gener de 2001 al 31 de desembre de 2001.

Aquest Conveni queda prorrogat per 1 any si durant el mes anterior al seu venciment no el denuncia cap de les dues parts, en tot el seu contingut, llevat de les retribucions econòmiques, que són revisades amb l'evolució de l'IPC.

Article 3

Vinculació a la totalitat

Les condicions pactades formen un tot orgànic i indivisible a l'efecte de la seva aplicació pràctica, i cal considerar-les globalment.

Article 4

Absorció i compensació

Les retribucions establertes en aquest Conveni col·lectiu compensen i absorbeixen totes les que siguin vigents en el moment de la seva entrada en vigor, independentment de la seva naturalesa o origen.

Els augments de retribució que es puguin produir en el futur per disposicions legals d'aplicació general, convenis col·lectius o contractes individuals només poden afectar les condicions pactades en aquest Conveni col·lectiu si les noves retribucions, considerades en còmput anual, superen les que ara es pacten. En cas contrari, aquestes últimes les compensen o absorbeixen, i aquest Conveni col·lectiu es manté en els seus propis termes d'acord amb la manera i les condicions que queden pactades.

Article 5

Subrogació del personal

Sobre aquesta matèria és aplicable el que estableixen els articles 49, 50, 51, 52 i 53 del Conveni col·lectiu general del sector de neteja pública, viària, recs, recollida, tractament de residus, neteja i conservació de clavegueram (BOE de 7.3.1996).

Article 6

Comissió paritària

Es crea una comissió paritària d'interpretació, conciliació, vigilància i aplicació de les qüestions derivades del present Conveni col·lectiu. Aquesta Comissió la componen 2 membres en representació dels treballadors i 2 de l'empresa, i també 1 assessor per cadascuna de les mateixes parts.

Són funcions de la Comissió:

  1. La interpretació de l'aplicació de la totalitat de les clàusules d'aquest Conveni col·lectiu.

  2. La vigilància del compliment del que s'ha pactat.

  3. Qualssevol altres activitats que tendeixin a la major eficàcia pràctica del Conveni col·lectiu o que s'estableixi en el seu text.

Article 7

Normes subsidiàries

Pel que fa al que no preveu ni regula aquest Conveni col·lectiu, cal atenir-se al que disposen l'Estatut dels treballadors i el Conveni general del sector de la neteja pública, viària, recs, recollida, tractament i eliminació de residus, i neteja i conservació de clavegueram.

Article 8

Jornada

Recollida domiciliària de dia

La jornada laboral és de 39 hores setmanals per a tot el personal que presti els seus serveis en la neteja viària o recollida domiciliària de dia, amb un descans en cada jornada de 30 minuts per dinar o sopar.

La reducció de la jornada en 1 hora s'aplica al dissabte. La jornada queda establerta de dilluns a divendres com fins ara.

Aquesta jornada és efectiva a partir de la data de la firma del present document.

Neteja viària

La jornada laboral és de 39 hores setmanals per a tot el personal que presti els seus serveis en la neteja viària o recollida domiciliària de dia, amb un descans en cada jornada de 30 minuts per dinar o sopar.

La reducció de la jornada en 1 hora s'aplica al dissabte. La jornada queda establerta de dilluns a divendres com fins ara.

L'horari de treball queda estipulat de la manera següent:

Torn de matí

Dilluns a divendres: de 7.00 a 13.40 hores.

Dissabte: de 7.00 a 12.40 hores.

Torn de tarda

Dilluns a divendres: de 14.00 a 20.40 hores.

Dissabte: de 14.00 a 19.40 hores.

Aquesta jornada és efectiva a partir de la data de la firma del present document.

Personal de nova contractació

A fi d'evitar la realització d'hores extraordinàries, i com a mesura per al foment de l'ocupació, el personal contractat després del 31 de juliol de 2000 està subjecte a les variacions o modificacions de l'horari que s'estipula en el present article. Això significa el compromís de treballar diumenges i festius sense incrementar en cap moment la jornada setmanal estipulada en 39 hores.

El personal contractat abans del 31 de juliol de 2000, d'una manera voluntària, es pot incloure en aquesta reestructuració de jornada.

La prestació d'aquests serveis s'ha de fer sempre per torns rotatius i ordenats, de manera que s'asseguri a tot el personal una igualtat de freqüència.

Com a compensació al que s'estipula en el paràgraf anterior, el treballador té 2 opcions:

  1. Un dia més de descans setmanal (a més del que merita).

  2. Abonament del salari ordinari d'1 dia de feina més un 100% (el dia festiu es cobra el doble).

La posada en pràctica d'aquesta redacció, a causa de la novetat en el servei que es presta, té la consideració de prova durant la vigència del present Conveni.

Recollida domiciliària de nit

La distribució de jornada per al servei de recollida domiciliària reestructurat en el Conveni anterior per recollir en torns rotatius els 365 dies de l'any es pacta en els termes següents:

La durada anual projectada en 1.767 hores i 30 minuts es distribueix en cicles de 8 dies.

Cada dotació completa els seus cicles de treball cada 56 dies, amb trams de 8 dies, 6 dies continuats de treball independentment de la seva conceptuació laboral dominical o festiva i 2 dies de descans també continuats.

El compromís de treballar tots els dies de treball dels cicles, independentment de la seva conceptuació laboral o (i variables aquests entre les dotacions que componen el servei), produeix un excés global de jornada sobre l'ordinària, concretada globalment en 73 hores i 33 minuts, que es compensa econòmicament, i també globalment, amb el preu pactat.

Queda oberta la negociació per a posteriors convenis perquè aquest excés de jornada quedi compensat pel plus reestructurat B.

Si el servei s'ha fet en tot el seu recorregut i la seva recollida i la dotació finalitza la jornada abans de l'hora establerta, es poden abandonar les instal·lacions abans de l'hora convinguda.

Com a garantia personal per a Antonio Amaro Álvarez, Antonio Peñuela Serralbo, Bismark Nieves Ghersi, José Cubiles García, Ángel Piñeiro Regueiro, José Tomás Ferrer Cortés, Ramón Llopart Panadés, Miguel Casas Díaz, Antoliano Castillo Gil.

En cas que per causes alienes al treballador hi hagi pèrdues de jornada justificades (avaries, incidències en el servei...) el temps invertit s'ha d'abonar a raó d'hora extraordinària.

L'horari dels 6 dies de treball dels cicles de cada dotació es fixa en 7 hores i 22 minuts de dilluns a diumenge. S'admeten reajustaments entre els cicles per necessitats del servei en aquests dies, naturalment sense variació de la jornada anual.

El personal assumeix el compromís de finalitzar els recorreguts actuals en condicions homogènies amb les actuals, és a dir, per a la Zona Nord 234 contenidors i per a la Zona Sud 237 contenidors més 4 plataformes. El compromís continua vigent fins a una variació de més 10 contenidors per zona i sempre que el lloc de descàrrega no sigui superior a un radi de 4 quilòmetres del poble.

Aquesta jornada és efectiva a partir de la data de la firma del present document.

L'hora d'inici de la recollida nocturna és les 21.00 hores tots els dies de la setmana, a excepció de la revetlla de Sant Joan, la nit de Nadal i la nit de cap d'any, en què l'horari s'avança a les 14.00 hores.

Article 9

Descans setmanal

S'estableix com a norma general la festa setmanal en diumenge. S'accepta que el règim general es pugui modificar en un contracte individual o voluntàriament.

El servei de recollida domiciliària perquè s'efectuï els 365 dies de l'any i la diferent distribució de jornada que a aquest efecte implica respecte a la setmanal estableix per a aquest servei el règim de descans pactat conseqüentment a aquesta distribució pel qual en els cicles de 8 dies se'n descansen 2 de continuats i se'n treballen 6 de continuats, també amb independència que els uns o els altres siguin o no diumenge.

Article 10

Vacances

Tot el personal afecte al present Conveni col·lectiu té anualment 31 dies naturals en concepte...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR