Convenio colectivo - Jacobs Douwe Egberts SLU (Centre de treball Mollet del Vallès), Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2001
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2001
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3559 de 23/01/02

RESOLUCI”

de 18 de setembre de 2001, per la qual es disposa la inscripciÛ i la publicaciÛ del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa Sara Lee Southern Europe, SL, per a l'any 2001 (codi de conveni n˙m. 0807282).

Vist el text del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa Sara Lee Southern Europe, SL, subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 6 d'abril de 2001, i de conformitat amb el que disposen els articles 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de marÁ, pel qual s'aprova el Text refÛs de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipÚsit de convenis col∑lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei org‡nica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicaciÛ,

Resolc:

-1 Disposar la inscripciÛ del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa Sara Lee Southern Europe, SL, per a l'any 2001 al Registre de convenis de la DelegaciÛ Territorial de Treball de Barcelona.

-2 Disposar que el text esmentat es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 18 de setembre de 2001

Francisca Antolinos i JimÈnez

Delegada territorial de Barcelona

TraducciÛ del text original signat per les parts

CONVENI

col∑lectiu de treball de l'empresa Sara Lee Southern Europe, SL, per a l'any 2001

Article 1

¿mbit del Conveni

El present Conveni afecta tot el personal de Sara Lee Southern Europe, SL, amb contracte de treball en vigor. Les condicions econÚmiques mÌnimes establertes en l'annex 1 s'apliquen a tot el personal.

Article 2

VigËncia i durada

El present Conveni tÈ una vigËncia d'1 any, des de l'1 de gener de 2001 fins al 31 de desembre de 2001, independentment de la data en quË es publiqui en el ButlletÌ Oficial de la provÌncia de Barcelona.

Article 3

Condicions mÈs beneficioses i garanties a tÌtol personal

Les condicions econÚmiques que contÈ el present Conveni, estimades en conjunt i en cÚmput anual, s'estableixen amb el car‡cter de mÌnimes. Les condicions econÚmiques que cadascun dels empleats tingui assignades en data 31 de desembre de 2000, i pel que fa que superin les condicions econÚmiques en cÚmput anual del present Conveni, han de ser considerades com a condiciÛ mÈs beneficiosa a tÌtol personal i s'han de respectar estrictament pel que fa a aquesta condiciÛ.

Article 4

Condicions econÚmiques

Les condicions econÚmiques que han de regir durant la vigËncia del present Conveni sÛn les que corresponen a l'annex 1. Els presents valors del salari base corresponen als vigents en l'anterior Conveni incrementats d'un 4,0%.

Els valors del trienni que a tÌtol personal tÈ assignat cada empleat s'incrementen d'un 4,0%.

L'antiguitat es compta per triennis.

El plus d'activitat que cada empleat tÈ assignat tambÈ s'ha d'incrementar d'un 4,0%.

Pel que fa al personal en alta el dia 1 de gener de 1994 se li ha d'assignar en concepte d'antiguitat al venciment del trienni, l'1,4% del valor corresponent a 1 mensualitat del salari base corresponent a l'annex 1.

Article 5

Pagues extraordin‡ries

Les pagues extraordin‡ries en l'empresa queden establertes en 3. L'import de cadascuna Ès el d'1/15 part del sou anual real de cada empleat, incloent-hi l'antiguitat i excloent-ne tota classe d'incentius, primes i pagaments per compensaciÛ de despeses o indemnitzacions compensatÚries per canvis en el contracte de treball que hagin afectat cada empleat en particular. Els conceptes que cal tenir en compte en les pagues extraordin‡ries sÛn: salari base, plus activitat i antiguitat.

Les pagues extraordin‡ries sÛn:

Paga de gener, que es fa efectiva juntament amb la nÚmina normal del mateix mes.

Paga de vacances, que es fa efectiva juntament amb la nÚmina normal del mes de juny.

Paga de Nadal, que es fa efectiva el dia laborable seg¸ent al 15 de desembre.

Article 6

Hores extraordin‡ries

Es consideren hores extraordin‡ries estructurals les necess‡ries per a perÌodes punta de producciÛ, comandes imprevistes, preparaciÛ de promocions, les necess‡ries per cobrir l'absentisme, canvis de torn i altres circumst‡ncies de car‡cter estructural derivades de la situaciÛ especÌfica del mercat del cafË, sempre que no puguin ser substituÔdes per les distintes modalitats de contractaciÛ previstes legalment.

Les hores extraordin‡ries efectuades de dilluns a divendres, des de les 6.00 hores fins a les 22.00 hores, s'han d'abonar amb una bonificaciÛ del 75% sobre els conceptes de salari base, plus activitat i antiguitat.

La bonificaciÛ Ès del 100% per a les hores extraordin‡ries que hagin de realitzar-se a partir de les 22.00 hores del divendres fins a les 6 hores del dilluns seg¸ent, aixÌ com els dies festius i les compreses de dilluns a divendres entre les 22.00 i les 6.00 hores.

Article 7

Jornada

La durada de la jornada per a l'any 2001 s'estableix en 1.784 hores de treball efectiu en cÚmput anual.

El personal directe de producciÛ dins de les hores de treball efectiu ha de fer els torns i les suplËncies que siguin necessaris en el temps establert per al dinar o berenar per tal de garantir que els temps efectius de funcionament de la maquin‡ria sigui de 8 hores per torn de treball.

AixÌ mateix els treballadors destinats a una m‡quina o un grup d'elles s'han de mantenir en el seu lloc en els canvis de torn fins a ser rellevats pel treballador entrant.

En el cas que el treballador entrant no es presenti a fer el seu torn, el treballador ha de mantenir-se en el seu lloc fins que l'encarregat organitzi la feina i pugui ser substituÔt. En aquest cas l'obligaciÛ de mantenir-se en el seu lloc no pot ser superior a la mitja hora, llevat acord en contrari. Aquestes prolongacions de jornada s'han d'abonar en tot cas com a hores extres, i en el cas que la durada sigui de mÈs de mitja hora, el treballador tÈ dret a l'˙s del menjador sense cap c‡rrec per al menjar. AixÌ mateix, en el mateix cas de prolongaciÛ de jornada si el treballador Ès beneficiari de transport per part de l'empresa i no el pot utilitzar, se li ha d'abonar l'import del transport p˙blic utilitzat per a la tornada al seu domicili amb el pagament addicional d'1 hora a preu normal pel major temps invertit.

Els horaris de treball sÛn de dilluns a divendres:

Centre de treball de Mollet

Torn de matÌ: de 6.00 hores a 14.00 hores.

Torn de tarda: de 14.00 hores a 22.00 hores.

Torn de nit: de 22.00 a 6.00 hores.

La marcada de l'hora d'entrada s'ha de fer una vegada posada la roba de feina i quan s'entri als tallers. La marcada de l'hora de sortida s'ha de fer quan s'abandonin els tallers i abans d'entrar en els vestuaris per netejar-se i canviar-se.

Oficines Mollet i Zona Franca

De dilluns a dijous:

entrada entre 8.00 hores i 9.00 hores,

sortida entre 17.00 hores i 19.30 hores.

Divendres: sortida entre 15.00 hores i 19.30 hores.

El menjar del migdia tÈ un temps disponible d'1 hora com a mÌnim entre les 13.00 hores i les 15.00 hores que no es considera jornada de treball.

Si l'absËncia Ès superior a 1 hora ha de marcar-se tant a la sortida com a l'entrada en el descans del migdia. En aquest cas s'ha d'obtenir l'autoritzaciÛ del superior jer‡rquic.

En tot cas el nombre d'hores anual de treball efectiu ha de ser igual al nombre de dies laborables segons calendari laboral multiplicat per 8.

Ning˙ no pot ser obligat a treballar mÈs tard de les 19.30 hores llevat que sigui per voluntat prÚpia o per l'organitzaciÛ personal del seu temps de treball.

Tot el personal dels centres de treball de Mollet i Zona Franca estan obligats a marcar en el rellotge de control tant a l'entrada com a la sortida.

Amb la finalitat de facilitar l'organitzaciÛ de la feina, en el cas de no poder-se presentar al lloc de treball, sigui quina sigui la causa, tot treballador, en la mesura del que sigui possible, ha d'avisar telefÚnicament de la prËvia absËncia el seu cap immediat i si aixÚ no Ès possible els serveis de guarda existents en el centre de treball que li correspongui.

Torn de nit:

El torn de nit tÈ un plus de nocturnitat equivalent a 2 hores extres festives per jornada de treball.

El plus de la resta de torns de matÌ i tarda ha de ser d'un 5% del salari brut, durant el temps que duri el torn de nit en les seccions que correspongui.

Si durant un any fiscal es treballen 21 setmanes a torn de nit, s'abonaria a la resta de personal de m‡ d'obra directa el plus de torns per augment de c‡rrega de treball.

S'han de fer 2 pauses de 15 minuts de descans o 1 de 30, en el torn de nit, en iguals condicions que les aturades dels torns de matÌ i tarda.

La retribuciÛ mÌnima que cal percebre en concepte de plus de nocturnitat i plus de torn, aixÌ com el perÌode mÌnim de durada, ha de ser la corresponent a 1 setmana de feina.

Quan se sol∑liciti el torn de nit per punta de producciÛ s'ha de comunicar amb 48 hores d'antelaciÛ, tant al ComitË d'Empresa com a les persones afectades.

Article 8

Vacances

El perÌode per gaudir de les vacances Ès el que comenÁa el dia 1 de juliol i finalitza l'˙ltim dia d'agost. Per acord individual, les vacances es poden fer en qualsevol Ëpoca de l'any com tambÈ es poden dividir en 2 perÌodes o mÈs. Per necessitats organitzatives, l'empresa no pot obligar a dividir els perÌodes de gaudi de les vacances en mÈs de 2. Si per decisiÛ de l'empresa les vacances a tÌtol individual s'han de fer en un perÌode diferent del que s'ha indicat anteriorment, la seva durada queda fixada en 32 dies naturals, i no Ès consolidable per a futurs anys aquesta ampliaciÛ de dies de gaudi.

En cas de baixa per accident laboral i/o hospitalitzaciÛ durant el perÌode assignat com de vacances, el treballador no perd aquests dies, sinÛ que s'han de gaudir posteriorment com a vacances.

Article 9

Complement de prestacions derivades d'incapacitat laboral temporal per malaltia o accident

En el cas d'accident de treball o malaltia professional, inclÚs el d'in itinere, l'empresa ha de complementar les prestacions econÚmiques fins assolir el 100% del salari real net equivalent a partir del...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR