Convenio colectivo - Vicenç Orts, SL. de la província de Tarragona, Tarragona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2001
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2002
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3564 de 30/01/02

RESOLUCIÓ

de 3 de desembre de 2001, per la qual es disposa el registre i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Vicenç Orts, SL, per als anys 2001-2002 (codi de conveni núm. 4300712).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Vicenç Orts, SL, subscrit per les parts negociadores en data 6 de juliol de 2001, presentat per les mateixes parts en data 19 de novembre de 2001, i de conformitat amb el que estableixen els articles 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors, i els articles 11.2 i 37.4 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya,

Resolc:

-1 Disposar el registre del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Vicenç Orts, SL, per als anys 2001-2002, en el Registre de convenis de la Delegació Territorial de Treball de Tarragona.

-2 Disposar-ne la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió negociadora del Conveni col·lectiu.

Tarragona, 3 de desembre de 2001

Montserrat Güell i Anglès

Delegada territorial de Tarragona en funcions

Transcripció del text literal signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Vicenç Orts, SL, per als anys 2001 i 2002

Capítol 1

Normes generals

Article 1

Àmbit d'aplicació

El que disposa el present Conveni afecta a tots aquells treballadors de la plantilla de la societat Vicenç Orts, SL, que presten els seus serveis a la neteja pública i en la recollida d'escombraries i per als centres de treball que de la mateixa hi hagi a la província de Tarragona.

Article 2

Àmbit de vigència

El present Conveni entrarà en vigor el dia de la seva publicació al Butlletí Oficial de la Província de Tarragona, si bé els seus efectes econòmics s'aplicaran i tindran validesa retroactivament des del dia primer de gener de 2001.

Article 3

Durada

Aquest Conveni tindrà una durada de dos anys a comptar des de la data de primer de gener de 2001, és a dir, que la seva vigència finalitzarà el 31 de desembre de 2002. S'exclou expressament el contingut econòmic del conveni que es pacta, que tindrà un durada d'un any i es revisarà amb efectes de primer de gener de 2002.

Article 4

Denúncia i revisió

Per acord exprés entre les parts, el present Conveni es prorrogarà tàcitament d'any en any, de no haver-hi denúncia d'almenys una de les parts, amb una anterioritat mínima de tres mesos abans de la finalització de l'àmbit de vigència del mateix.

Article 5

Dret supletori

En tot allò no previst dins del text del present Conveni col·lectiu de treball, cal atenir-se al que disposa el Conveni Nacional de la neteja pública, recollida d'escombraries, clavegueram, etc. (BOE 07.03.1996), i si no n'hi ha per l'Estatut dels treballadors.

Article 6

Comissió Paritària

A partir de l'entrada en vigor del present Conveni, es crearà la Comissió Paritària de requeriment i interpretació del que disposa el present Conveni. Seran funcions d'aquesta Comissió Paritària interpretar, conèixer i, si escau, resoldre els dubtes o plantejaments conflictius que puguin esdevenir del contingut del conveni. La composició de la Comissió Paritària serà de quatre membres, dos de la representació econòmica i dos de la social. Tots ells amb veu i vot. De comú acord entre les parts, es podrà designar un president de la Comissió Paritària, que actuarà com a moderador de les sessions, amb veu però sense vot.

Les diferències en la interpretació del Conveni, seran sotmeses al Tribunal Laboral de Catalunya.

Capítol 2

Condicions econòmiques

Article 7

Règim econòmic

  1. El sistema de retribucions es regirà pels conceptes que a continuació es detallen i defineixen, i d'acord amb les taules que consten als annexos de l'1 al 6.

  2. L'empresa procurarà que el salari mensual s'aboni als treballadors amb la major puntualitat possible, i per tot el dia 4 de cada mes.

  3. En cas de contractació de personal a empreses de treball temporal, es pacta que el salari a percebre per aquests treballadors serà equiparable a les taules vigents a cada moment en aquesta empresa.

    Article 8

    Salari base

    S'entendrà per salari base el que figura a la primera columna de la taula de l'annex número 2, i la quantitat que hi figura s'abonarà per dia natural.

    Article 9

    Antiguitat

    L'antiguitat es meritarà per tres biennis i posteriors quinquennis a raó d'un 5% i un 7% respectivament del salari base, i s'abonarà a partir de l'1 de gener de l'any de cada venciment.

    Article 10

    Plus conveni

    S'estableix un plus conveni que correspon quant a la seva quantia, la que figura a la segona columna de la taula salarial de l'annex 2. Aquest plus s'abonarà per dia efectivament treballat.

    Article 11

    Plus productivitat

    S'estableix un plus de productivitat que es percebrà per dia de treball i a rendiment normal. La seva quantia es correspon a la tercera columna de la taula salarial que consta a l'annex número 2.

    Article 12

    Plus de penositat

    Per acord pactat i en raó del lloc de treball, com plus de penositat es percebrà per dia treballat la quantitat que es detalla a la quarta columna de la taula salarial que conté l'annex número 2.

    Article 13

    Plus dia festiu

    Els treballadors que hagin de treballar en dia festiu percebran, com a compensació la quantitat de 3.582 (21,53 euros) i 2.899 (17,42 euros) pessetes. Segons la seva categoria sigui oficial o peó respectivament, amb independència de que gaudeixin la festa altra dia laboral. El plus de dia festiu s'aplicarà i abonarà només durant la pràctica del sistema rotatiu de treball que es realitza a l'època estival. La resta de l'any, si concorren més d'un dia festiu seguits, i se n'ha de treballar un, el treballador afectat percebrà les hores treballades com extraordinàries, és a dir, amb un increment del 75% sobre el preu de l'hora ordinària. Es garanteix, com a mínim, el cobrament de les hores corresponents a la jornada diària completa.

    Article 14

    Plus de nocturnitat

    Els treballadors que treballin al torn de nit, percebran, per concepte de nocturnitat, un 25% del salari base corresponent als dies efectius de nocturn.

    Article 15

    Complement de mobilitat

    En el cas que els peons de neteja facin tasques de peons de recollida, percebran un complement de mobilitat, consistent en la diferència entre el seu salari i el de peó de recollida per les hores efectivament treballades al nou lloc. El valor de l'hora plus de mobilitat s'abonarà a 81 pessetes (0,49 euros).

    Article 16

    Ajudes desplaçaments

    En el cas de desplaçament al centre de treball des de població distinta a la que aquest és ubicat, i previ concert exprés entre empresa i treballador, de realitzar-se un desplaçament en vehicle propietat del treballador, l'empresa abonarà com a compensació les quantitats següents, segons el desplaçament es realitzi en automòbil o motocicleta:

    Automòbils: 40 pessetes/quilòmetre (0,24 euros).

    Motocicletes: s'abonarà la quantitat resultant d'incrementar un 25% el preu del bitllet d'autobús o cotxe de línia, respectant-se, en tot cas, les quantitats que s'abonin en cada moment de resultar superiors en la seva quantia a la resultant de la fórmula prevista.

    Pel que fa al personal traslladat per la pròpia empresa, es procurarà que la seva recollida sigui puntual.

    Article 17

    Pagues extraordinàries

    L'empresa abonarà tres pagues extraordinàries durant l'any: una d'estiu el dia 20 de juny, una de Nadal el dia 15 de desembre i una de beneficis que s'abonarà dins del primer trimestre de l'any posterior.

    Aquestes pagues s'abonaran d'acord amb les quantitats que figuren a l'annex número 3 del present Conveni, incrementades amb 30 dies d'antiguitat les d'estiu...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR