Convenio colectivo - Wanner y Vinyas, SA., Cataluña

Inicio de Vigencia12 de Febrero de 2002
Fin de Vigencia12 de Febrero de 2002
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3573 de 12/02/02

RESOLUCIÓ

TRE/208/2002, de 7 de gener, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Wanner y Vinyas, SA, per al període de l'1 de gener de 2001 a 31 de desembre de 2003 (codi de conveni núm. 7900562).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Wanner y Vinyas, SA, per al període de l'1 de gener de 2001 al 31 de desembre de 2003, subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors els dies 11 d'octubre i 18 de desembre de 2001, i de conformitat amb el que disposen els Articles 90.2 i 90.3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'Article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'Article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

- 1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Wanner y Vinyas, SA, per al període de l'1 de gener de 2001 al 31 de desembre de 2003 al Registre de convenis de la Direcció General de Relacions Laborals.

- 2 Disposar que el text esmentat es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, amb compliment previ dels tràmits pertinents.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni.

Barcelona, 7 de gener de 2002

Jaume Abat i Dinarès

Director general de Relacions Laborals

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Wanner y Vinyas, SA, per al període de l'1 de gener de 2001 al 31 de desembre de 2003

TÍTOL 1

Àmbits i vigència

Article 1

Objecte

Aquest Conveni col·lectiu es formalitza amb la finalitat de fomentar el sentit d'unitat i una millor entesa entre l'empresa amb el seu grup laboral i per deixar ben concretades de cara al futur les peculiaritats especials en què es fan les seves activitats i que justifica aquesta normativa pròpia i concreta.

Article 2

Àmbit funcional

Aquest Conveni afecta tots els centres de treball de l'empresa Wanner y Vinyas, SA, de Barcelona i Tarragona.

Article 3

Àmbit personal

Aquest Conveni és d'aplicació a tot el personal contractat a Barcelona o Tarragona, segons les categories i modalitats que s'estableixin a aquest efecte. El personal que calgui, amb caràcter temporal, per a les obres de fora de la província de Barcelona i Tarragona ha de ser contractat tenint en compte les condicions particulars que regeixin i siguin obligatòries a les localitats corresponents.

Els treballs de serveis professionals, siguin o no titulats, de caràcter especial, temporal o periòdic, que no figurin entre les definicions que s'expressen en aquest Conveni, són objecte dels contractes especials que legalment correponguin.

Article 3 bis

Al personal contractat a l'empara de la normativa de contractació temporal amb bonificació de quotes a la Seguretat Social que, a causa de no tenir la cotització computable necessària en el moment del seu cessament per finalització de contracte, no arribi a les prestacions de desocupació, se li ha d'abonar una compensació econòmica de trenta dies del seu salari ordinari mensual per any de servei a l'empresa o la fracció corresponent d'aquesta compensació segons el temps treballat.

Aquesta compensació ha de ser satisfeta, per a les contractacions en què concorrin les circumstancies expressades, quan es tingui la certesa de la impossibilitat d'obtenció de les prestacions de desocupació per al treballador, per raó del temps de contractació a l'empresa.

Article 4

Àmbit territorial

Té aplicació a tot el territori nacional en qualsevol situació de destinació del present afectat pel present Conveni. Al personal que sigui destinat circumstancialment de mutu acord per fer treballs a l'estranger, li és aplicable aquest Conveni, excepte pel que fa a dietes, bestretes, jornada, horari i qualsevol altra condició que calgui adaptar a les peculiaritats del lloc de destinació, que han de ser objecte de pacte individual i específic.

Article 5

Àmbit temporal

La durada d'aquest Conveni es fixa per un període de tres anys, i inicia la vigència l'1 de gener de 2001 i acaba el 31 de desembre de l'any 2003, si bé s'han de produir els efectes intermedis que més endavant s'assenyalen al seu articulat.

Si durant la vigència d'aquest Conveni entrés en vigor un conveni d'àmbit nacional que afectés les empreses de muntatge d'aïllaments o un conveni interempresarial que hagin signat les representacions dels treballadors i la patronal d'aquesta empresa, es produeix l'adhesió automàtica a l'esmentat conveni d'àmbit superior.

Article 6

Pròrroga

La denúncia d'aquest Conveni ha de ser feta, per qualsevol de les parts, amb tres mesos d'antelació a la data del venciment, i es considera prorrogat tàcitament d'any en any si no fos objecte de denúncia durant aquest termini, abans de finalitzar-ne la vigència o cadascuna de les pròrrogues.

Una vegada denunciat el Conveni, continua vigent en totes les clàusules fins a la signatura del Conveni següent.

Article 7

Indivisibilitat del Conveni

A l'efecte d'aplicació del Conveni, les condicions pactades que conté formen un tot orgànic i indivisible i ha de ser considerat globalment.

Article 8

Compensació i absorció

Són compensables els augments voluntaris i legals produïts fins a la data de publicació d'aquest Conveni.

Les disposicions legals futures que comportin una variació econòmica en tots o alguns dels conceptes retributius existents o que suposin crear-ne de nous, únicament tenen eficàcia pràctica mentre superin, considerats en conjunt o totalment, el nivell total d'aquest Conveni, i cal entendre, en cas contrari, que és absorbit per les millores pactades que conté. La Comissió paritària ha de procedir, si s'escau, sens perjudici del que estableix el paràgraf anterior, l'adaptació dels nous conceptes de l'articulat d'aquest Conveni.

Queda expressament pactat que els increments efectuats en aquest Conveni comprenen de manera especial els plusos de tòxics, penosos i/o perillosos que poguessin correspondre per qualsevol d'aquests conceptes junts o separats, atès que ja han estat integrats en el conjunt de les retribucions d'aquest Conveni pel fet d'haver convingut les parts d'incloure-ho al salari, per tal que així no calgui determinar situacions i/o persones.

Article 9

Clàusula de garantia

Les situacions particulars que signifiquin reconeixements ad personam, com són categories professionals, bonificacions especials i qualsevol altre dret concedit a títol individual, que no s'esmentin en allò que indica l'Article 8, han de ser respectats i mantinguts.

No tenen la consideració de garantibles les normes que hagin pogut figurar en convenis anteriors, en disposicions legals derogades o en situacions de fet, considerades separadament.

TÍTOL 2

Contracte de treball, permisos, vacances i excedències

Article 10

Extinció del contracte

Els contractes queden rescindits per qualsevol de les causes legalment establertes, tenint-ne en compte la modalitat.

El personal que vulgui cessar voluntàriament en el seu servei a l'empresa, està obligat a comunicar-ho a l'empresa, per escrit i amb acusament de recepció, amb l'antelació següent:

Personal obrer i subaltern: quinze dies.

Resta de personal: un mes.

L'incompliment del termini de preavís establert dóna lloc a la pèrdua dels salaris d'un nombre de dies igual als de retard a comunicar-ho, que s'han de descomptar de la liquidació que s'ha de fer. Els imports que l'empresa dedueixi per aquesta raó han de passar a engrandir el saldo del Fons Social existent a l'empresa.

Article 11

Permisos especials retribuïts

Els treballadors afectats per aquest Conveni, si avisen amb l'antelació possible, tenen dret a permisos retribuïts d'acord amb les quantitats fixades a l'annex, per les causes següents:

  1. Matrimoni del treballador: quinze dies laborables.

  2. Naixement de fill: tres dies laborables, per bé que el permís es pot perllongar dos dies més en casos greus.

  3. Malaltia greu o mort de parents fins a segon grau de consanguinitat o afinitat: dos dies laborals.

  4. Trasllat del domicili habitual: un dia laboral.

  5. Matrimoni de fills i germans: un dia natural.

  6. El temps necessari en els casos d'assistència a la consulta mèdica d'especialistes de la Seguretat Social, quan l'horari de visita coincideixi amb el de treball i el facultatiu de medicina general en prescrigui la consulta, i havent de presentar prèviament el treballador el volant justificatiu de la prescripció mèdica esmentada a l'empresa, llevat que la visita del facultatiu de medicina general i la de l'especialista siguin el mateix dia, en el qual cas els justificants respectius s'han de presentat posteriorment.

    En la resta de casos d'assistència a consulta mèdica, fins al límit de setze hores a l'any.

  7. Arranjament i posada al dia de documentació personal (document nacional d'identitat, passaport, carnet de conduir, etc.): mitja jornada laboral cada any natural.

  8. El temps indispensable per al compliment d'un deure inexcusable de caràcter públic i personal.

    Quan el treballador es presenti davant qualsevol autoritat, com a actor, per demanda a l'empresa, només percep la retribució que li correspon pel temps emprat, si aquesta és condemnada.

    En tots els casos el treballador ha de justificar degudament la circumstància que acrediti el dret al permís o la llicència.

    En tots els casos previstos als apartats b), c) i e), per als treballadors que estiguin desplaçats a més de 40 quilòmetres del seu lloc de contractació no es computa el temps de viatge fins al seu domicili: no té dret a dietes pels dies no treballats, però sí a l'abonament de les despeses de locomoció d'anada i tornada, si s'escau, si el fet que justifica el permís s'esdevé a la població del seu domicili habitual.

    Si té lloc en una població diferent, l'empresa ha de concedir el temps de viatge necessari i abonar les despeses de locomoció d'anada i tornada...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR