Convenio colectivo - Serveis Generals per Municipis SA, Barcelona

Inicio de Vigencia18 de Febrero de 2002
Fin de Vigencia19 de Diciembre de 2001
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3577 de 18/02/02

RESOLUCIÓ

de 19 de desembre de 2001, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Serveis Generals per Municipis, SA (serveis de neteja viària i recollida de residus sòlids urbans de Barberà del Vallès) per als anys 2001-2003 (codi de conveni núm. 0807581).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Serveis Generals per Municipis, SA (serveis de neteja viària i recollida de residus sòlids urbans de Barberà del Vallès), subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 25 d'octubre de 2001, i de conformitat amb el que disposen els articles 90.2 i 90.3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

-1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Serveis Generals per Municipis, SA (serveis de neteja viària i recollida de residus sòlids urbans de Barberà del Vallès) per als anys 2001-2003 al Registre de convenis de la Delegació Territorial de Treball de Barcelona.

-2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 19 de desembre de 2001

Francisca Antolinos i Jiménez

Delegada territorial de Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball subscrit entre l'empresa Serveis Generals per Municipis, SA (SGPMSA), i els treballadors adscrits a la prestació del servei de neteja viària i recollida de residus sòlids urbans de Barberà del Vallès (Barcelona) per als anys 2001-2003

Capítol 1

Normes generals

Article 1

Àmbit d'aplicació

Aquest Conveni col·lectiu de treball és aplicable a tot el personal que sota les ordres i la Direcció de l'empresa Serveis Generals per Municipis, SA (SGPMSA), hi consti adscrit i presti el seus serveis dins de la concessió dels serveis de neteja viària i recollida de residus sòlids urbans de la localitat de Barberà del Vallès (Barcelona).

Article 2

Vigència, durada i pròrroga

Aquest Conveni col·lectiu de treball entra en vigor l'1 de gener de 2001 i la seva vigència és de 3 anys. Per tant, finalitzarà el 31 de desembre de l'any 2003.

Si qualsevol de les parts no formalitza una denúncia del Conveni com a mínim 3 mesos abans de la seva finalització, s'entén prorrogat tàcitament any rere any.

Article 3

Vinculació a la totalitat

Les condicions pactades formen un tot orgànic i indivisible, i a l'efecte de la seva aplicació pràctica es consideren globalment.

Si la jurisdicció competent anul·la o invalida parcialment o totalment algun dels articles del Conveni, les parts firmants s'han de reunir per tal de solucionar el problema plantejat. Mentrestant el Conveni es manté sense efecte.

En el termini d'1 mes, si la Comissió Negociadora no ha arribat a un acord, s'invalida la totalitat del Conveni, per la qual cosa caldria negociar de nou tot el Conveni.

Article 4

Absorció i compensació

Les retribucions i les altres condicions laborals que es pactin en cada conveni d'àmbit inferior compensen i absorbeixen totes les que hi havia en el moment de la seva entrada en vigor, considerades en condicions homogènies, sigui quina sigui la naturalesa.

Els augments de retribucions o altres millores en les condicions laborals que es puguin produir en el futur mitjançant disposicions legals d'aplicació general, convenis col·lectius o contractes individuals, només poden afectar les condicions pactades en els convenis d'àmbit inferior, si, considerades les noves retribucions o condicions laborals en còmput anual superen les pactades en aquests convenis d'àmbit inferior. Altrament, són compensades o absorbides per aquestes darreres i els convenis d'àmbit superior es mantenen en els seus mateixos termes, en la forma i les condicions que s'han pactat.

Article 5

Comissió Paritària interpretadora del Conveni

La Comissió Paritària es compon de 2 membres de la representació empresarial i de 2 membres dels representants dels treballadors que van deliberar el Conveni.

Sobre aquesta matèria cal atenir-se al que estableixen els articles 14 i 15 del Conveni col·lectiu del sector de la neteja pública, viària, regs, recollida, tractament i eliminació de residus, neteja i conservació del clavegueram.

Capítol 2

Condicions laborals

Article 6

Jornada laboral

La jornada laboral de la plantilla és de 1.780 hores anuals de treball efectiu per a cada un dels anys de vigència del present Conveni.

A aquest efecte, cal elaborar un calendari laboral en què s'especifiqui la distribució de la jornada laboral, així com el seu inici i final.

Article 7

Compensació de la jornada laboral

El personal del servei de neteja adscrit a aquest Conveni té dret a la compensació de la jornada laboral que es detalla tot seguit:

Any 2001: 5 dies de feina.

Any 2002: 5 dies de feina.

Any 2003: 5 dies de feina.

El dret al gaudi d'aquests dies de compensació de jornada, per al personal del servei de recollida de residus sòlids urbans ha de ser substituït i compensat, mitjançant contraprestació econòmica, d'acord amb el que s'indica en les taules salarials annexes, en funció de la categoria professional de cada operari.

El dret al gaudi o la compensació econòmica, si s'escau, dels dies esmentats anteriorment, ha de ser proporcional al temps de prestació de serveis actius a l'empresa, i es compta sempre a partir de l'1 de gener de l'any del qual es tracti.

El període de gaudi esmentat anteriorment es considera únicament a l'efecte de còmput, inclòs dins del temps de jornada pactat a l'article 6.

Aquesta compensació de jornada s'ha de sol·licitar amb una antelació mínima de 10 dies naturals i en el període en què es facin no poden coincidir més d'1 operari en el mateix dia, i en la mateixa setmana no poden coincidir-hi més de 2 operaris.

Article 8

Temps per a l'entrepà

El personal adscrit a aquest Conveni que faci una jornada continuada té dret a un temps de 30 minuts dins de cada jornada laboral per prendre un entrepà. Només 15 dels dits 30 minuts es consideren temps efectiu de treball.

Article 9

...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR