Convenio colectivo - Edicions Intercomarcals SA, Barcelona

Inicio de Vigencia14 de Agosto de 2002
Fin de Vigencia17 de Abril de 2002
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3699 de 14/08/02

RESOLUCIÓ

TRE/2307/2002, de 17 de maig, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Edicions Intercomarcals, SA, per a l'any 2001 (codi de conveni núm. 0809552).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Edicions Intercomarcals, SA, subscrit pels representants de l'empresa i dels treballadors el dia 3 d'abril de 2001, i de conformitat amb el que disposa l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

-1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Edicions Intercomarcals, SA, per a l'any 2001 al Registre de convenis de la Delegació Territorial de Treball de Barcelona (codi de conveni núm. 0809552).

-2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 17 de maig de 2002

Francisca Antolinos i Jiménez

Delegada territorial de Barcelona

Transcripció literal del text signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Edicions Intercomarcals, SA per a l'any 2001

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Àmbit personal

Aquest Conveni col·lectiu afecta i és d'aplicació a tot el personal d'Edicions Intercomarcals, SA vinculat a l'empresa mitjançant contracte laboral, independentment de la tasca que tingui assignada.

Se n'exclou expressament:

a) El personal que tingui contracte d'alta direcció i aquell que, amb qualsevol altre tipus de contracte, exerceixi càrrecs directius.

b) Els corresponsals i col·laboradors que no tenen dependència ni subordinació respecte dels serveis contractats.

c) Els distribuïdors i venedors per compte propi o a tant l'exemplar i els que, sense relació laboral, prestin serveis a Edicions Intercomarcals, SA.

d) Les persones que desenvolupin funcions d'alt consell i els membres dels òrgans d'administració, sempre que la seva activitat només comporti funcions inherents a aquests càrrecs.

e) Els professionals contractats d'acord amb la legislació civil per serveis desenvolupats per compte propi.

f) Els assessors.

g) Els agents comercials o publicitaris que mantinguin llibertat per a representar altres empreses dedicades a activitats iguals o diferents.

h) El personal que pertanyi a empreses concessionàries que tinguin formalitzat un contracte de prestació de serveis amb Edicions Intercomarcals, SA.

L'empresa i el Comitè estudiaran conjuntament aquelles situacions que es considerin controvertides.

Article 2

Àmbit geogràfic

Aquest Conveni afecta tots els centres de treball que tingui l'empresa.

Article 3

Àmbit temporal

Aquest Conveni tindrà, amb caràcter general, una durada d'1 any, des de l'1 de gener de 2001 fins al 31 de desembre de 2001, independentment de la data en què, una vegada registrat per l'autoritat laboral, sigui publicat oficialment.

Article 4

Pròrroga

Finalitzada la vigència d'aquest Conveni, establerta a l'article 3, si no hi hagués denúncia expressa per cap de les parts com a mínim amb 15 dies d'antelació, s'entendrà que aquest Conveni queda prorrogat per a tot l'any 2002, de conformitat amb l'article 86.2 de l'Estatut dels treballadors.

En aquest cas, s'explicita el compromís de l'empresa d'incrementar el salari ordinari fix de cada treballador d'acord amb l'IPC de gener a desembre de l'any anterior.

Article 5

Revisió i rescissió

Per a l'any 2001, les taules salarials del Conveni corresponents a l'any 2000 s'incrementaran linealment en el 3,1%, el qual s'aplicarà directament en la nòmina del mes d'abril i es farà un pagament dels endarreriments del gener al març, al mateix mes.

En el cas que l'IPC real de l'any 2001 fos superior al 2%, es regularitzarà la diferència durant el primer trimestre de l'any 2002, amb efectes retroactius des de l'1 de gener de 2001.

La denúncia que proposi la revisió o rescissió del Conveni s'haurà de presentar d'acord amb el procediment que estableix l'article 89 de l'Estatut dels treballadors. Si les negociacions del futur conveni es prolonguessin més enllà del 31 de desembre de 2002, aquest Conveni s'entendria prorrogat fins a la finalització de les negociacions.

Es considera causa de revisió per qualsevol de les parts el fet que disposicions legals estableixin limitacions o millores a les condicions legals o a les condicions reconegudes en aquest Conveni, sempre que l'afectin notòriament i siguin considerades en conjunt.

Article 6

Garantia ad personam

Es respectaran les condicions personals que, amb caràcter global, sobrepassin les establertes en aquest Conveni i es mantindran estrictament ad personam.

Article 7

Vinculació a la totalitat

Si qualsevol dels acords continguts en aquest Conveni resultés anul·lat o modificat a instàncies de l'autoritat laboral, en atenció al que disposa l'article 90.5 de l'Estatut dels treballadors, la totalitat d'aquest Conveni quedarà sense efecte, ja que constitueix un tot indivisible. En aquest cas, ambdues parts hauran d'iniciar una negociació en un termini de 30 dies a comptar des de la data de l'anul·lació o la modificació del Conveni esmentat.

Article 8

Comissió Paritària

Per a les qüestions que es derivin d'aquest Conveni, tal com es determina en l'article 85.d) de l'Estatut dels treballadors, es nomena la Comissió Paritària, composta per 2 representants dels treballadors i 2 representants de l'empresa.

Per part dels treballadors la formen: Óscar Bolancell Jiménez i Roger Hernández Rodríguez.

Per part de l'empresa la formen: Gonçal Mazcuñán i Boix i Llanos Martínez Navarro.

Capítol 2

Organització del treball

Article 9

Principi general

L'organització pràctica del treball i de l'assignació de funcions és facultat exclusiva de l'empresa, que té l'obligació de dur-la a terme en col·laboració amb tots els treballadors.

Els representants legals dels treballadors exerciran funcions d'assessorament i orientació i faran propostes en aquells temes relacionats amb l'organització i la racionalització del treball.

Quan, per raons econòmiques, tècniques, organitzatives o de producció degudament acreditades, l'empresa hagi d'introduir modificacions substancials de condicions de treball que afectin més d'un treballador, ho posarà en coneixement del Comitè d'Empresa, i s'obrirà un període de consultes de 15 dies, durant els quals els treballadors afectats podran instar l'inici d'un procediment de mediació o, si escau, d'arbitratge davant del Tribunal Laboral de Catalunya.

Durant el període de consultes, les parts analitzaran les causes que al·legui l'empresa per justificar la modificació de les condicions de treball, i també la possibilitat d'evitar o de reduir els efectes de la decisió empresarial.

Les modificacions substancials de caràcter individual que afectin un sol treballador es regularan pel que disposa l'article 41 de l'Estatut dels treballadors.

Article 10

Estructura organitzativa

L'estructura d'Edicions Intercomarcals, SA en aquest moment s'organitza en departaments, àrees, seccions, equips i unitats, la totalitat dels quals depèn directament o indirecta del director general.

Departaments: en dependència orgànica i funcional directa del director general, són encapçalats per directors: director-gerent en l'àmbit administratiu-comercial, pel sotsdirector en l'àmbit de redacció, director adjunt en el de promoció i noves tecnologies i director de distribució en l'àmbit de distribució. Són formats per àrees (en el cas de redacció), seccions o bé per unitats de treball individuals.

Àrees: tenen dependència orgànica i funcional directa del director general i/o en el cas de redacció, del sotsdirector.

Seccions: són agrupacions d'equips o d'unitats de treball individuals que depenen orgànicament i funcional dels directors de departament o dels caps d'àrea.

Equips: agrupen unitats i depenen d'un cap de secció o directament d'un director o del sotsdirector o d'un cap d'àrea.

Unitats: són llocs de treball que tenen les funcions definides amb caràcter individual que poden tenir dependència de qualsevol dels altres ens esmentats anteriorment.

Cadascun dels departaments, àrees, seccions, equips o unitats de treball s'organitzen d'acord amb les directrius marcades pel superior jeràrquic amb l'objectiu d'aconseguir la màxima eficàcia i eficiència, sense que aquest fet representi perjudici per als drets dels treballadors.

Article 11

Categories i càrrecs

Les categories professionals i la relació de càrrecs d'Edicions Intercomarcals, SA són els que s'expliciten als apartats a) i b), respectivament, de l'annex 1 d'aquest Conveni.

Article 12

Ascensos

En cas de baixa en una categoria d'un treballador per ascens, excedència sense reserva del lloc de treball o rescissió de contracte, que no sigui causada per amortització del lloc de treball, sempre que l'empresa tingui necessitat de cobrir-lo, es tindrà en compte el següent criteri de selecció:

a) L'empresa tindrà en compte l'antiguitat, la capacitat professional de l'aspirant i l'experiència en la secció en la qual es produeixi la baixa, com l'opinió, no vinculant, del responsable de la secció.

b) Si, després de tenir en compte aquest criteri, no es trobés la persona adequada dins la plantilla, es procedirà a la selecció de personal extern.

c) La promoció interna, en tot cas, serà prioritària.

d) El Comitè tindrà informació puntual del procés.

Article 13

Mobilitat funcional

Quan existeixin raons tècniques o organitzatives que ho justifiquin, l'empresa podrà destinar els treballadors a realitzar tasques i funcions i donar la responsabilitat corresponent a una categoria superior a la seva, durant un temps indispensable, que com a màxim serà de 6 mesos. En aquest cas, l'empresa ho haurà de comunicar prèviament al Comitè d'Empresa.

Qualsevol persona que durant 6...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR