Convenio colectivo - Fundació Privada Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, Barcelona

Inicio de Vigencia21 de Agosto de 2002
Fin de Vigencia15 de Abril de 2002
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3703 de 21/08/02

RESOLUCI”

TRE/2333/2002, de 15 de maig, per la qual es disposa la inscripciÛ i la publicaciÛ del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa Institut de Recerca de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, FundaciÛ Privada, per als anys 2001-2003 (codi de conveni n˙m. 0810762).

Vist el text del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa Institut de Recerca de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, FundaciÛ Privada, subscrit pels representants de l'empresa i dels treballadors el dia 30 d'abril de 2002, i de conformitat amb el que disposa l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de marÁ, pel qual s'aprova el Text refÛs de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipÚsit de convenis col∑lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei org‡nica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicaciÛ,

Resolc:

-1††Disposar la inscripciÛ del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa Institut de Recerca de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, FundaciÛ Privada, per als anys 2001-2003 al Registre de convenis de la DelegaciÛ Territorial de Treball de Barcelona (codi de conveni n˙m. 0810762).

-2††Disposar que el text esmentat es publiqui en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 15 de maig de 2002

Francisca Antolinos i JimÈnez

Delegada territorial de Barcelona

TranscripciÛ literal del text signat per les parts

CONVENI

col∑lectiu de treball de l'empresa Institut de Recerca de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, FundaciÛ Privada per als anys 2001 i 2003

TÌtol 1

Disposicions generals

CapÌtol 1

¿mbits

Article 1

¿mbit funcional i personal

  1. †El present Conveni col∑lectiu ser‡ aplicable a tot el personal que presti els seus serveis a l'Institut de Recerca de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, FundaciÛ Privada, vinculat amb contracte de treball.

  2. †Queda exceptuat totalment de l'‡mbit d'aplicaciÛ del present Conveni col∑lectiu el personal que s'indica a continuaciÛ:

    a)†Els indicats als articles 1.3 i 2 de l'Estatut dels treballadors, aixÌ com qualsevol altre personal que aquesta norma pugui excloure del seu ‡mbit de regulaciÛ.

    b)†Els que realitzin tasques de director, gerent, administrador general o similar.

    c)†Els professionals que, en l'exercici de la seva activitat professional lliure, cobrin per prestaciÛ de serveis (encara que realitzin la seva activitat als locals de l'Institut), donats d'alta de l'impost d'activitats econÚmiques com a professionals liberals. En aquests casos, hom s'ajustar‡ a allÚ que estableixin els seus acords o contractes individuals, ja siguin verbals o escrits.

    d)†El personal que, tot i prestar serveis a l'Institut, ho faci en condiciÛ de becari, ja sigui mitjanÁant una beca atorgada pel mateix Institut, o per una beca atorgada per una altra persona, organisme o instituciÛ, ja sigui de car‡cter p˙blic o privat.

    Article 2

    ¿mbit temporal i revisiÛ

    El present Conveni col∑lectiu entrar‡ en vigor l'endem‡ mateix de la data en quË sigui signat. No obstant aixÚ, les condicions econÚmiques derivades de l'aplicaciÛ dels articles 24 a 29 del present Conveni tindran efectes des de l'1 de gener de 2001.†Els endarreriments generats per l'aplicaciÛ d'aquests efectes retroactius es faran efectius en el termini de 3 mesos a partir de la signatura del present Conveni.

    La durada del present Conveni ser‡ de 3 anys, Ès a dir, fins al 31 de desembre de l'any 2003.

    Totes les retribucions i taules salarials d'aquest Conveni sÛn les corresponents a l'any 2001.

    Per als anys seg¸ents (2002 i 2003), les retribucions pactades i taules salarials d'aquest Conveni es modificaran amb la variaciÛ de l'IPC real corresponent a aquell any. Amb efectes de primer de cada any, les esmentades retribucions es modificaran amb l'IPC previst i es regularitzaran un cop conegut l'IPC real.

    Queden exceptuades de les variacions del par‡graf anterior les dietes i el quilometratge (article 32), que nomÈs experimentaran variaciÛ en cas que la legislaciÛ ho prevegi.

    CapÌtol 2

    Den˙ncia, prÚrroga i ComissiÛ Negociadora

    Article 3

    Den˙ncia

    La den˙ncia per a la revisiÛ del Conveni, que podr‡ ser efectuada per qualsevol de les representacions empresarials o sindicals signants d'aquest Conveni, s'efectuar‡ per escrit, i dintre dels 3 mesos anteriors a la data del seu venciment inicial o a la de qualsevol de les seves prÚrrogues, comunicant-la a les representacions i a l'autoritat laboral.

    Article 4

    PrÚrroga

    El Conveni quedar‡ autom‡ticament prorrogat, en finalitzar la seva vigËncia i en els seus propis termes, pel perÌode d'1 any, si cap de les representacions no procedeix a la seva den˙ncia, de conformitat amb el que estableix l'article 3.

    Article 5

    ComissiÛ Negociadora

    Un cop denunciat el Conveni de conformitat amb el que estableix l'article 3, es constituir‡ formalment la comissiÛ negociadora del nou conveni col∑lectiu en el termini m‡xim d'1 mes a partir de la data de la den˙ncia.

    CapÌtol 3

    PrelaciÛ de normes, vinculaciÛ a la totalitat, garantia ad personam i absorciÛ i compensaciÛ

    Article 6

    PrelaciÛ de normes

    Les normes que contÈ el present Conveni regularan amb car‡cter preferent les relacions entre l'empresa i els seus treballadors.

    En allÚ que no estigui previst, caldr‡ atenir-se al que disposen l'Estatut dels treballadors i altres disposicions aplicables.

    Article 7

    VinculaciÛ a la totalitat

    Les condicions pactades en el present Conveni formen un tot org‡nic i indivisible i, a efectes de la seva aplicaciÛ pr‡ctica, seran considerades globalment.

    Article 8

    Garantia ad personam

    Amb car‡cter estrictament personal, es respectaran les situacions personals que, en conjunt i en cÚmput anual, superin les establertes en el present Conveni, tambÈ considerades en el seu conjunt i en cÚmput anual. Qualsevol pacte o disposiciÛ posterior en cÚmput global mÈs favorable prevaldr‡ sobre el que s'estableix.

    Article 9

    AbsorciÛ i compensaciÛ

    Les retribucions que aquest Conveni estableix compensen i absorbeixen totes les que hi hagi al moment de l'entrada en vigor, independentment de la seva naturalesa o del seu origen.

    Les millores retributives o de condicions laborals que es promulguin durant la vigËncia d'aquest Conveni per disposiciÛ legal d'aplicaciÛ general nomÈs tenen efic‡cia i sÛn aplicables si, considerant-les en conjunt i en cÚmput anual, superen les d'aquest Conveni. Altrament, sÛn absorbides i compensades per les del Conveni.

    CapÌtol 4

    ComissiÛ Parit‡ria

    Article 10

    ComissiÛ Parit‡ria

  3. †Com a Úrgan per a la interpretaciÛ i vigil‡ncia del Conveni col∑lectiu, es crea una comissiÛ parit‡ria que, a mÈs, podr‡ exercir funcions de conciliaciÛ, mediaciÛ i arbitratge en aquells casos en quË les parts, de com˙ acord, ho sotmetin a la seva consideraciÛ.

  4. †La ComissiÛ Parit‡ria estar‡ integrada per 4 membres, 2 en representaciÛ dels treballadors i 2 en representaciÛ de l'empresa. Els representants dels treballadors en aquesta ComissiÛ Parit‡ria hauran d'haver format part de la ComissiÛ Negociadora del Conveni.

  5. †Podran actuar en qualitat d'assessors, ja siguin interns o externs a l'Institut, i amb veu perÚ sense vot, les persones que les parts designin, les quals han de ser citades a les reunions.

  6. †La ComissiÛ tÈ com a domicili la seu de l'Institut: avinguda Sant Antoni M. Claret, n˙mero 167, de Barcelona (08025).

    CapÌtol 5

    OrganitzaciÛ del treball

    Article 11

    OrganitzaciÛ del treball

    L'organitzaciÛ pr‡ctica del treball, pel que fa a les normes que contÈ el present Conveni, i amb les limitacions establertes per les lleis, Ès facultat exclusiva de la DirecciÛ, sense perjudici del deure d'informaciÛ que tÈ envers el ComitË d'Empresa.

    TÌtol 2

    Personal

    CapÌtol 1

    Ingressos, cessaments

    Article 12

    Ingressos

  7. †Els ingressos del personal, qualsevol que sigui la modalitat contractual emprada, es consideraran fets a tall de prova, i el seu termini no ser‡ superior als perÌodes seg¸ents:

    a)†4 mesos per al personal d'investigaciÛ.

    b)†2 mesos per a la resta del personal.

    La situaciÛ d'incapacitat temporal, maternitat, risc durant l'embar‡s i adopciÛ o acolliment que afecti el treballador en el decurs del perÌode de prova interrompr‡ el cÚmput d'aquest.

  8. †El perÌode de prova s'haur‡ de pactar per escrit i, durant aquest, hom podr‡ rescindir el contracte sense obligaciÛ d'avisar prËviament ni d'indemnitzar.

  9. †El treballador que ja hagi desenvolupat les mateixes funcions amb anterioritat a l'Institut, amb qualsevol modalitat de contractaciÛ (excepte becaris), tÈ dret que el temps treballat li computi com a perÌode de prova.

    Article 13

    Cessaments

  10. †El personal que cessi volunt‡riament haur‡ de comunicar-ho per escrit a la DirecciÛ, la qual estar‡ igualment obligada a emetre, tambÈ per escrit, el corresponent acusament de recepciÛ. S'estableixen els terminis de preavÌs seg¸ents:

    a)†1 mes per al personal d'investigaciÛ.

    b)†15 dies per a la resta de personal.

  11. †Als que incompleixin els terminis de preavÌs convinguts, l'empresa els podr‡ deduir de la liquidaciÛ de parts proporcionals i salaris pendents l'equivalent diari de la seva retribuciÛ per cada dia no donat del preavÌs pactat.

    CapÌtol 2

    ContractaciÛ

    Article 14

    Contracte per obra o servei determinat

  12. †Aquest tipus de contractaciÛ es podr‡ utilitzar per a la realitzaciÛ d'una obra o la prestaciÛ d'un servei determinat, amb autonomia i substantivitat prÚpia dintre de l'activitat de l'empresa, l'execuciÛ de la qual, encara que limitada en el temps, Ès en principi de durada incerta.

    En particular, es podr‡ utilitzar aquesta modalitat contractual en aquells supÚsits d'establiment de convenis, concerts o contractes amb tercers per a la realitzaciÛ, dins o fora del centre, de tasques especÌfiques o programes experimentals o d'altre ordre, aixÌ com en aquells casos d'establiments de projectes d'investigaciÛ amb qualsevol tipus d'instituciÛ.

    En tots els supÚsits, el contracte haur‡ d'especificar i identificar suficientment, amb precisiÛ i claredat, l'obra o...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR