Convenio colectivo - Tractament i Selecció de Residus SA (centre de Sant Adrià de Besòs), Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2002
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2002
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3713 de 04/09/02

RESOLUCI” TRE/2431/2002, de 10 de juliol, per la qual es disposa la inscripciÛ i la publicaciÛ del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa Tractament i SelecciÛ de Residus, SA (planta de Sant Adri‡ de BesÚs) per a l'any 2002 (codi de conveni n˙m. 0804321).

Vist el text del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa Tractament i SelecciÛ de Residus, SA (planta de Sant Adri‡ de BesÛs), subscrit pels representants de l'empresa i dels treballadors el dia 27 de juny de 2002, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de marÁ, pel qual s'aprova el Text refÛs de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipÚsit de convenis col∑lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei org‡nica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicaciÛ,

Resolc:

-1††Disposar la inscripciÛ del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa Tractament i SelecciÛ de Residus, SA (planta de Sant Adri‡ de BesÛs) per a l'any 2002 (codi de conveni n˙m. 0804321) al Registre de convenis de la DelegaciÛ Territorial de Treball de Barcelona.

-2††Disposar que el text esmentat es publiqui en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 10 de juliol de 2002

Francisca Antolinos i JimÈnez

Delegada territorial de Barcelona

TranscripciÛ literal del text signat per les parts

CONVENI

col∑lectiu de treball de l'empresa Tractament i SelecciÛ de Residus, SA TERSA (planta de Sant Adri‡ de BesÚs) per a l'any 2002

CapÌtol 1

¿mbit de vigËncia i durada del Conveni

Article 1

¿mbit territorial i funcional

El present Conveni ser‡ d'‡mbit de centre de treball i ser‡ d'aplicaciÛ al centre de treball Planta Incineradora de Barcelona, ubicada al terme de Sant Adri‡ de BesÚs, i que pertany a l'empresa Tractament i SelecciÛ de Residus, SA (TERSA).

Article 2

¿mbit personal

  1. †El present Conveni col∑lectiu afectar‡ tots els productors i empleats de l'empresa en l'esmentat centre de treball.

  2. †No obstant l'indicat en l'apartat anterior, resten exclosos del present Conveni els seg¸ents llocs de treball: gerËncia (director gerent i secretari general) i Direccions (de Planta, Administrativa-financera i Recursos Humans).

    Article 3

    VigËncia

    El present Conveni tindr‡ validesa, prËvia la seva entrada al Registre, el mateix dia de la seva publicaciÛ al Diari Oficial de la Generalitat.

    Article 4

    Efectes econÚmics

    Sense perjudici d'allÚ que s'estableix a l'article anterior, s'acorda com a data d'aplicaciÛ de les millores recollides en aquest Conveni la d'1 de gener de 2002.

    Article 5

    Durada

    La durada d'aquest Conveni col∑lectiu s'estableix en 1 any, des de l'1 de gener fins al 31 de desembre de 2002, amb les excepcions i els efectes especÌfics que s'estableixen per a determinades matËries en les seves normes corresponents.

    Article 6

    Den˙ncia

  3. †El present Conveni col∑lectiu s'entendr‡ t‡citament prorrogat per 1 any si cap de les parts ho denuncia.

  4. †La den˙ncia s'ha de realitzar mitjanÁant comunicaciÛ per escrit a l'altra part, amb 1 mes d'anticipaciÛ, com a mÌnim, a la data de venciment. Aquesta comunicaciÛ s'haur‡ de fer extensible a l'autoritat competent.

    CapÌtol 2

    Garanties "ad personam", absorcions i compensacions

    Article 7

    Garanties "ad personam"

    Es respectaran les situacions personals que, en concepte de percepcions de qualsevol tipus, en la seva totalitat i computades anualment, siguin mÈs favorables que les fixades en el present Conveni col∑lectiu, mantenint-se de forma estricta a tÌtol personal.

    Article 8

    AbsorciÛ i compensaciÛ

  5. †Les normes contingudes en el present Conveni comporten, en conjunt, mÈs beneficis per al personal que les establertes per les disposicions legals vigents actualment.

  6. †Les millores econÚmiques absorbeixen i compensen les que fins ara tenia el personal i, a la vegada, seran absorbides o compensades amb qualsevol futur augment de les retribucions, de qualsevol mena, car‡cter o concepte que adopti, encara que tinguin el seu origen en una disposiciÛ del Ministeri de Treball, Conselleria d'Ind˙stria, ordenances laborals, acords administratius, sindicals o d'un altre tipus.

  7. †Ser‡ compensat qualsevol increment que en un futur es pugui establir en virtut d'una disposiciÛ oficial o per qualsevol resoluciÛ que pugui ser dictada en el futur.

  8. †Les condicions establertes en aquest Conveni seran considerades com de mÌnims, i per tant, tot pacte personal, acordat lliurement entre treballador i DirecciÛ, pot contemplar condicions diferents a les del Conveni, sempre que les superin globalment.

    Article 9

    VinculaciÛ a la totalitat

    Les condicions pactades en el present Conveni col∑lectiu formen un tot org‡nic i indivisible i, a efectes de la seva aplicaciÛ pr‡ctica, seran considerats globalment.

    CapÌtol 3

    Condicions econÚmiques

    SecciÛ 1

    Salari base

    Article 10

    Salari base

    Ser‡ aquell que es fixa per a cada categoria dins de l'annex 1 d'aquest Conveni col∑lectiu.

    SecciÛ 2

    Complement personal del salari base

    Article 11

    Antiguitat consolidada

    Aquest concepte salarial es troba congelat i nomÈs el percebran aquells treballadors que estaven incorporats a l'empresa abans del 31 de desembre de 1996.†Per aquest any 2002, es mantenen els valors de 2001.

    SecciÛ 3

    Complements de lloc de treball

    Article 12

    Plus de jornada

  9. †S'estableix una quantia de 9,419 euros per a l'any 2002, per jornada efectivament treballada.

  10. †Aquest concepte salarial el percebr‡, com a complement de lloc de treball, el personal que realitzi feines de manteniment i d'administraciÛ i operaciÛ.

  11. †Per haver englobat dins la quantia del present concepte el plus de manteniment i el plus d'operaciÛ, aixÌ com el plus d'assistËncia i puntualitat, tots ells ja desapareguts, s'acorda que, en els supÚsits d'absËncies parcials amb dret a la percepciÛ del salari base, s'abonar‡ un 75% del valor d'aquest plus.

    Article 13

    Plus de nocturnitat

  12. †S'acorda una quantia lineal de 32,284 euros per a l'any 2002, com a complement de lloc de treball per jornada nocturna efectivament treballada.

  13. †La linealitat de la percepciÛ queda pactada en base al criteri exposat en el primer punt de l'article 8 del present Conveni col∑lectiu.

    SecciÛ 4

    Complements per quantitat 0 qualitat de treball.

    Article 14

    Plus festiu intersetmanal

  14. †S'acorda establir un plus denominat "festiu intersetmanal", amb l'objecte de compensar econÚmicament el canvi de la data del dia de descans, en els supÚsits seg¸ents:

    Personal d'operaciÛ (excepte els peons especialistes)

    a)†Els dies festius intersetmanals (de dilluns a dissabtes, ambdÛs inclosos), que, per aplicaciÛ dels torns rotatius, s'haguessin de treballar o els correspongui descans per torn.

    b)†Els 5 dies de vacances que es desplacin del perÌode assignat prËviament.

    c)†Els dies acumulats durant el perÌode de vacances per no existir, dintre d'aquest perÌode, rotaciÛ per al manteniment.

    Per a aquest personal s'acorda fixar un valor mensual amb car‡cter lineal de 225,050 euros per l'any 2002.

    Personal d'operaciÛ (peons especialistes)

    a)†Els dies festius intersetmanals que per l'aplicaciÛ del seu calendari laboral els treballi o li correspongui descans setmanal.

    Per a aquest personal s'acorda fixar un valor mensual amb car‡cter lineal de 84,395 euros per a l'any 2002.

    Personal de manteniment

    a)†Els 2 dies de vacances que s'hagin de desplaÁar del perÌode destinat a aquest efecte.

    Per a aquest personal s'acorda fixar un valor mensual amb car‡cter lineal de 12,733 euros per a l'any 2002.

  15. †AixÌ mateix, si per acord entre la DirecciÛ i el treballador, de forma individual, es desplacessin dies festius o dies de vacances, independentment dels dies contemplats en els anteriors supÚsits i sense distinciÛ de tasques, s'abonaran 76,294 euros per cada dia desplaÁat, per a l'any 2002.

  16. †No existint per al personal de manteniment els supÚsits de percepciÛ d'aquest plus, que, en anteriors convenis determinaren l'abonament de quantitats lineals fixes mensuals superiors, i, donant-se circumst‡ncies que puguin motivar la percepciÛ d'altres conceptes, s'acorda, per al present Conveni i per a l'esmentat personal de manteniment, un pagament de 839,383 euros lineals per a l'any 2002.

    Article 15

    Hores extraordin‡ries

  17. †El valor de les hores extraordin‡ries queda fixat per aquest Conveni i per a les diverses categories, tal com es consigna en l'annex 2

  18. †S'acorda la realitzaciÛ d'hores extraordin‡ries en els supÚsits seg¸ents:

    a)†Quan existeixi la necessitat de reparar sinistres o altres danys extraordinaris.

    b)†Risc de pËrdua de primera matËria.

    c)†ParalitzaciÛ o avaria dels forns.

    d)†ExcÈs d'escombraries emmagatzemat en el fossar.

    e)†Necessitats imprevistes del servei.

    f)†AbsËncies imprevistes.

    g)†Canvis i ajust de torns.

  19. †Aquestes hores extraordin‡ries es consideren estructurals a tots els efectes i es podran compensar, previ acord, per temps equivalents de descans retribuÔt durant els seg¸ents 4 mesos de la seva realitzaciÛ.

    SecciÛ 5

    Complements de venciment periÚdic superior al mes

    Article 16

    Gratificacions extraordin‡ries

  20. †S'estableix per any 4 gratificacions extraordin‡ries, anomenades:

    Paga de marÁ, que es far‡ efectiva el 31 de marÁ.

    Paga d'estiu, que es far‡ efectiva el 30 de juny.

    Paga de setembre, que es far‡ efectiva el 30 de setembre.

    Paga de Nadal, que es far‡ efectiva conjuntament amb la liquidaciÛ del mes de novembre.

  21. †La quantitat d'aquestes pagues ser‡ l'establerta per a cada categoria dins les columnes corresponents de l'annex 1 d'aquest Conveni.

  22. †S'entendr‡ que, cadascuna d'aquestes gratificacions, correspon als trimestres naturals de l'any, per tant, el personal que ingressi o cessi en el transcurs de cada trimestre percebr‡ la part proporcional al temps treballat dintre del trimestre.

    Article 17

    Bossa de vacances

  23. †S'acorda establir, sota aquest concepte salarial, l'abonament per part de l'empresa d'una quantitat en forma lineal de 1.178,231 euros per l'any 2002, i per treballador amb dret...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR