Convenio colectivo - USC Europe España, SA., Tarragona

Inicio de Vigencia25 de Septiembre de 2002
Fin de Vigencia25 de Julio de 2002
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3726 de 25/09/02

RESOLUCI”

TRE/2618/2002, de 25 de juliol, per la qual es disposa el registre i la publicaciÛ del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa USC Europe EspaÒa, SA, per als anys 2002-2003 (codi de conveni n˙m. 4301012).

Vist el text del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa USC Europe EspaÒa, SA, subscrit per les parts negociadores en data 23 de maig de 2002, i presentat per les mateixes parts en data 10 de juliol de 2002, i de conformitat amb el que estableixen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de marÁ, pel qual s'aprova el Text refÛs de la Llei de l'Estatut dels treballadors, i els articles 11.2 i 37.4 de la Llei org‡nica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya,

Resolc:

-1††Disposar el registre del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa USC Europe EspaÒa, SA, per als anys 2002-2003, (codi de conveni n˙m. 431012) en el Registre de convenis de la DelegaciÛ Territorial de Treball de Tarragona.

-2††Disposar-ne la publicaciÛ en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Notifiqueu aquesta ResoluciÛ a la ComissiÛ Negociadora del Conveni col-lectiu.

Tarragona, 25 de juliol de 2002

Montserrat G¸ell i AnglËs

Delegada territorial de Tarragona en funcions

TraducciÛ del text original signat per les parts

CONVENI

col-lectiu de treball de l'empresa USC Europe EspaÒa, SA, per als anys 2002-2003

Pre‡mbul

Els membres de la ComissiÛ Negociadora del present Conveni, formada per la representaciÛ de la DirecciÛ de l'empresa i el ComitË d'Empresa en representaciÛ dels treballadors, han acordat subscriure lliurament aquest Conveni col∑lectiu, d'acord el principi de bona fe i manifesten que:

La nostra empresa tÈ com a objectiu principal Èsser reconeguda pels seus clients per la seva millor qualitat de producte i servei en el mercat. La missiÛ d'USC Europe EspaÒa, SA, es basa, doncs, en complir o en excedir les expectatives dels clients, en el subministrament dels nostres productes, que compleixin plenament els requeriments del client, perquË generin beneficis i conseg¸entment assegurar l'expansiÛ de l'empresa i la continuÔtat dels llocs de treball.

Les parts signants coincideixen igualment, en que el fet la mÈs alta qualitat dels productes fabricats s'obtenen desprÈs d'una bona formaciÛ i un perfecte coneixement de les persones de les seves respectives funcions i comeses.

Ambdues parts consideren que aquesta finalitat s'ha de dur a terme mitjanÁant els coneixements, les creences i els valors de les persones, les innovacions en el disseny del producte, en els materials i en la producciÛ, mitjanÁant les inversions necess‡ries i la introducciÛ de nous mËtodes de treball, aixÌ com amb l'acceptaciÛ d'un compromÌs per a treballar en equip sota el principi de qualitat en qualsevulla faceta del nostre treball.

Orientats envers aquesta finalitat, ambdues parts manifesten el seu propÚsit de treballar conjuntament en totes aquelles accions que tendeixen a possibilitar la implantaciÛ progressiva d'aquesta filosofia i l'assoliment dels objectius de qualitat i servei proposats.

Paral-lelament i en relaciÛ a matËries tant de seguretat i salut dels empleats com de medi ambient, les parts manifesten tambÈ el seu compromÌs de col-laboraciÛ en la posada en pr‡ctica de polÌtiques necess‡ries que permetin abastar el major grau de seguretat i salut en el treball, de respecte al medi ambient, i de compliment de la legislaciÛ vigent en ambdÛs casos.

CapÌtol 1

Disposicions generals

Article 1

¿mbit

En l'aspecte territorial, funcional i personal, aquest Conveni afecta tot el personal que presta els seus serveis per compte i sota la dependËncia de l'empresa USC Europe EspaÒa, SA, en el seu centre de treball situat a Reus, carretera de ConstantÌ, km 3.

Article 2

¿mbit temporal

La durada d'aquest Conveni col-lectiu Ès dos anys.

Amb el compliment previ dels requisits legals que estableixen les lleis en aquest tema, el present Conveni col∑lectiu Ès vigent, a tots els efectes, l'1 de gener de 2002, i fins al dia 31 de desembre de 2003. Quan arribi aquesta data, es produir‡ la den˙ncia autom‡tica del text, sense necessitat que sigui realitzada de manera expressa per qualssevulla de les parts signants. Malgrat aixÚ, han de subsistir els seus preceptes en tant no entri en vigor el nou conveni col∑lectiu que el substitueixi.

Article 3

Dret supletori

Per tot allÚ no previst en el Conveni, s'ha d'observar expressament allÚ disposat tant en la legislaciÛ laboral general com en l'especÌfica del sector metal∑logr‡fic.

En relaciÛ amb aixÚ, s'ha de considerar com a annex al conveni el text de l'ordenanÁa laboral per a la ind˙stria metal∑logr‡fica, aprovada per l'Ordre ministerial d'1 de desembre de 1971, que segueix vigent expressament entre les parts mentre no hagi estat modificada o deixada sense efecte per la legislaciÛ posterior a la seva promulgaciÛ o per l'acord de les parts.

Article 4

Drets adquirits

S'han de respectar les condicions superiors pactades que estiguin establertes en aquest centre de treball, aixÌ com tambÈ els drets adquirits, tant els col∑lectius com els individuals i les condicions mÈs avantatjoses existents a 31 de desembre de 2001.

Article 5

ComissiÛ Mixta interpretativa d'aquest Conveni

Quant a la jurisdicciÛ i la interpretaciÛ d'aquest Conveni, s'ha d'observar allÚ disposat legalment en la matËria. Malgrat aixÚ, i per tal de resoldre els dubtes que sorgeixin de l'aplicaciÛ de les matËries esmentades en el text, queda nomenada una ComissiÛ Mixta interpretativa del Conveni, de la qual formen part cinc representants dels treballadors elegits d'entre els membres del ComitË d'Empresa i cinc representants de l'empresa, designats per la seva DirecciÛ.

En el supÚsit que no sigui possible constituir la ComissiÛ amb les persones assenyalades, aquestes han de ser substituÔdes per les que nomeni el ComitË d'Empresa, d'entre els seus membres, o per la DirecciÛ de l'empresa, segons escaigui.

La convocatÚria de les reunions correspon als secretaris a inst‡ncia de part i en un termini no superior als deu dies.

Per tal que els acords de la ComissiÛ Mixta interpretativa siguin v‡lids, cal l'acord de dos terÁos dels membres components de la ComissiÛ. En cas de no existir acord, les possibles diferËncies existents, s'han de sotmetre al procediment laboral corresponent.

Les funcions de la ComissiÛ mixta interpretativa, sÛn les seg¸ents:

1†Interpretar l'aplicaciÛ de la totalitat de les cl‡usules d'aquest Conveni.

2†Arbitrar la totalitat dels problemes o les q¸estions que deriven de l'aplicaciÛ del Conveni o en els supÚsits previstos expressament en el seu text.

3†Vigilar el compliment d'allÚ pactat.

4†Totes aquelles altres activitats que tendeixen a l'efic‡cia pr‡ctica del Conveni.

Les resolucions o els acords presos de conformitat per ambdues parts, tenen, en principi, car‡cter vinculant si bÈ, en cap cas, impedeixen l'exercici d'accions que corresponen a l'empresa i als treballadors i poden utilitzar davant la jurisdicciÛ laboral i administrativa.

Ambdues parts acorden assabentar la ComissiÛ mixta interpretativa del Conveni de tots els dubtes, les discrep‡ncies i els conflictes, que es poden produir com a conseq¸Ëncia de la interpretaciÛ del Conveni, per tal que aquesta ComissiÛ emeti dictamen a les parts discrepants.

CapÌtol 2

Retribucions

Article 6

Salari base

DesprÈs d'aplicar l'increment d'un 3,25% sobre el salari base vigent a 31 de desembre de 2001, per al 2002 s'estableix com a tal, l'especificat per a cada categoria professional a la taula salarial d'aquest Conveni.

Article 7

Plus d'assistËncia i de puntualitat

L'empresa ha d'abonar al seu personal un plus d'assistËncia i de puntualitat que consisteix en el 10% del salari base mÈs l'antiguitat de cada categoria.

Aquest plus es computa per perÌodes setmanals. La primera falta de puntualitat o d'assistËncia no suposa la pËrdua del plus. La segona falta de puntualitat o d'assistËncia dintre d'una setmana, suposa la pËrdua del plus del dia. La tercera falta de puntualitat o d'assistËncia dintre d'una setmana, suposa la pËrdua del plus de tota sencera.

La normativa anterior nomÈs es pot aplicar dues vegades dins d'un mateix mes.

No es consideren faltes d'assistËncia o de puntualitat, als efectes de la percepciÛ del plus, les originades per algun dels supÚsits seg¸ents, justificats adequadament:

a)†Gaudi del perÌode de vacances reglamentari.

b)†Compliment de funcions de car‡cter sindical pels c‡rrecs representatius.

c)†LlicËncies i permisos retribuÔts motivats per algun dels supÚsits establerts en l'article 20 d'aquest Conveni.

d)†La compareixenÁa a citacions judicials, governatives, inclosa la obtenciÛ del DNI i l'assistËncia a ex‡mens per estudis oficials, inclÚs l'obligatori per a l'obtenciÛ del permÌs de conduir.

e)†AssistËncia a visita mËdica a facultatius de consultoris i de centres sanitaris.

Article 8

Plus de carËncia d'incentius

S'estableix un plus de carËncia d'incentius consistent en el 27% sobre el salari base de cada categoria professional.

Article 9

Plus d'antiguitat

L'antiguitat comenÁa a percebre's a partir del tercer any, a raÛ del 3% sobre el salari base de cada categoria professional.

Anualment, s'incrementa en un 1% fins al lÌmit del 31%.

Les parts signat‡ries del present Conveni es comprometen a estudiar una fÛrmula per la substituciÛ del rËgim actual de cÚmput d'antiguitat, a partir del 2004.

Article 10

Pagues extraordin‡ries

S'han d'abonar dues pagues extraordin‡ries anuals.

La primera paga s'ha de fer efectiva el mes de juny, la segona el mes de desembre.

L'import de cada paga ha de ser equivalent a 30 dies de salari real (salari base, mÈs antiguitat, mÈs plus d'assistËncia i puntualitat, mÈs plus de carËncia d'incentius mÈs la millora volunt‡ria).

Article 11

Plus de nocturnitat

Les hores treballades durant el perÌode comprËs entre les 10 de la nit i les 6 del matÌ (llevat que el salari s'hagi establert atenent que el treball sigui nocturn per la seva prÚpia naturalesa) tenen una compensaciÛ econÚmica per cada...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR