Convenio colectivo - Nestlé España, SA., Galicia

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2002
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2003
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3765 de 20/11/02

RESOLUCIÓ TRE/3318/2002, de 30 de setembre, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa Nestlé España, SA (centre de treball d'Esplugues de Llobregat) per als anys 2002 i 2003 (codi de conveni núm. 0811511).

Vist el text del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa Nestlé España, SA (centre de treball d'Esplugues de Llobregat), subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 13 de maig de 2002, i de conformitat amb el que disposa l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col-lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

-1 Disposar la inscripció del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa Nestlé España, SA (centre de treball d'Esplugues de Llobregat) per als anys 2002 i 2003 (codi de conveni núm. 0811511) al Registre de convenis de la Delegació Territorial de Treball de Barcelona.

-2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 30 de setembre de 2002

Francisca Antolinos i Jiménez

Delegada territorial de Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col-lectiu del centre de treball d'Esplugues de Llobregat de l'empresa Nestlé España, SA, per als anys 2002 i 2003

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Objecte

Les dues representacions estan d'acord a afirmar que l'objectiu fonamental d'aquest Conveni és millorar les condicions de vida dels treballadors i augmentar la productivitat.

Article 2

Àmbit funcional

Aquest Conveni col-lectiu regula, a partir de la data d'entrada en vigor, les relacions laborals entre l'empresa Nestlé España, SA, i el personal de la seva plantilla del centre de treball d'Esplugues de Llobregat, de conformitat amb el que estableix l'article 4 (àmbit personal).

Article 3

Àmbit territorial

Aquest Conveni col-lectiu és aplicable al centre de treball d'Esplugues de Llobregat al personal que s'indica en els articles 2 i 4.

Article 4

Àmbit personal

Es regeix per aquest Conveni tot el personal del centre de treball, excepte:

El personal inclòs en els articles 1.3.c) i 2.1.a) de la Llei de l'Estatut dels treballadors, Llei 1/1995, de 24 de març.

El personal no inclòs en les taules salarials, pel que fa a valoració llocs de treball, sistema d'apreciació i política salarial, sens perjudici del que disposen els articles 19.6 i 21.

Article 5

Àmbit temporal

Independentment de la data de publicació, aquest Conveni col-lectiu entra en vigor el dia 1 de gener de 2002, i la seva durada s'estén fins al 31 de desembre de l'any 2003, excepte pel que fa a les retribucions del capítol 3 i als imports del capítol 6, que regeixen fins al 31 de desembre de 2002, per la qual cosa cal tornar-les a negociar per a l'any 2003.

Automàticament queda prorrogat d'un any a l'altre per reconducció tàcita si cap de les parts no el denuncia d'acord amb l'article següent.

Article 6

Denúncia i revisió

Qualsevol de les parts (l'empresa a través dels seus òrgans de direcció i els treballadors/es a través del Comitè d'Empresa) pot denunciar el Conveni amb un termini mínim d'1 mes de temps a la data de finalització de la seva vigència o, si s'escau, de qualsevol de les seves pròrrogues ordinàries. L'escrit de denúncia s'ha de presentar davant l'organisme que en aquell moment sigui competent i s'ha de traslladar a l'altra part. Cal incloure una certificació de l'acord a aquest efecte, en què es determinin les causes d'aquesta denúncia. En cas de revisió s'ha d'incloure el projecte dels punts que cal modificar.

En ambdós casos, el Conveni col-lectiu s'entén prorrogat fins que no s'hagi arribat a un nou acord.

Article 7

Globalitat

Les condicions pactades formen un tot orgànic, i a l'efecte de la seva aplicació pràctica s'han de considerar globalment.

Article 8

Garantia personal

Cap treballador no pot resultar lesionat en la seva retribució global per l'aplicació de les clàusules d'aquest Conveni col-lectiu.

Article 9

Composició de la Comissió Paritària interpretativa del Conveni

Per a la interpretació d'aquest Conveni col-lectiu es constitueix una comissió paritària, integrada per 10 membres, 5 de designats per la Direcció de l'empresa i 5 més pel Comitè d'Empresa. Els membres s'han d'escollir entre els que formaven part al seu dia de la Comissió Negociadora del Conveni.

Per part de l'empresa: Isabel Masip Argilaga, Jordi Farré Rocamora, Susana Sinai Crespo.

Per part dels treballadors: Carmel Montilor Nogués, Joan Morejón Sancho, Lluís Vila Mestre, Victor Mansilla Ramón, Dolors Batlle Meler.

Article 10

Funcions

Les parts firmants convenen a informar la Comissió Paritària de tots els detalls, les discrepàncies i els conflictes que es puguin produir com a conseqüència de la interpretació del Conveni col-lectiu. Aquesta Comissió es considera la instància prèvia que ha d'emetre el corresponent dictamen abans d'acudir a les jurisdiccions competents. La Comissió s'ha de reunir a petició de qualsevol de les parts amb un preavís de 7 dies de temps.

Capítol 2

Organització de la feina

Article 11

Organització tècnica i pràctica

  1. L'organització de la feina, de conformitat amb la legislació vigent, és facultat de l'empresa.

  2. La Direcció aspira que cada lloc de treball l'ocupi el treballador/a idoni, per les seves qualitats tècniques, professionals i/o humanes. A aquest efecte s'estableix per al personal que vulgui canviar de lloc de treball la necessitat de sotmetre's a les proves que es considerin convenients.

  3. Si es produeixen canvis de llocs de treball que impliquin mobilitat geogràfica, reestructuració o creació d'unitats, cal informar-ne el Comitè d'Empresa.

    Article 12

    Valoració de llocs de treball

  4. Objectiu de la valoració

    Per tal d'establir una estructura de remuneracions la més justa possible, s'ha fet una valoració dels diferents llocs de treball de l'organització per tal de permetre una distribució equitativa de les retribucions.

  5. Descripció de llocs de treball

    Per a cada lloc de treball genèric hi ha d'haver una descripció amb un determinat nivell de valoració assignat.

    La descripció ha de ser un document que reculli les principals funcions i responsabilitats per desenvolupar en el lloc de treball.

    En la realització d'una nova descripció o en la revisió d'una d'existent cal que hi intervinguin el cap de la unitat corresponent, el col-laborador o un dels col-laboradors que ocupin el lloc de treball que cal descriure i l'expert de recursos humans, que ha d'assessorar en el que calgui perquè la descripció compleixi, en manera i en contingut, els criteris definits a aquest efecte. Cal informar de l'inici del procés les persones designades a aquest efecte pel Comitè d'Empresa entre els seus membres.

    Cal lliurar una còpia del document de la descripció del lloc de treball a tots els col-laboradors afectats, mitjançant el seu cap de unitat.

  6. Sistemes de valoració

    Per tal d'efectuar la valoració de les descripcions de llocs de treball, Nestlé España utilitza uns sistemes aplicats internacionalment, adaptats a les peculiaritats de l'empresa i aplicables al personal tecnicoadministratiu i al personal obrer.

    Aquests sistemes permeten valorar objectivament el grau de responsabilitat de cada lloc de treball i la seva conversió a una escala de nivells pròpia:

    En el cas de llocs de treball obrers, l'escala de nivells va de l'1 al 12, i la seva valoració es basa en factors com ara la formació, l'experiència, la complexitat de la feina, les aptituds sensitives, l'habilitat o destresa, l'esforç físic, els esforços sensitius i nerviosos, la responsabilitat en l'execució de la feina, la responsabilitat de l'equip, la responsabilitat en la feina dels altres, els riscos i els inconvenients. Aquests factors poden variar en el futur en funció de possibles modificacions del sistema de valoració.

    Per als llocs de treball tècnics i administratius, l'escala de nivells és de l'1 al 12, i la seva valoració es basa en factors com ara la formació, l'experiència, la facilitat d'expressió, els idiomes estrangers, els coneixements matemàtics, la complexitat de la feina, la independència en la feina, les conseqüències dels errors, el comandament, les relacions, la discreció, la tensió nerviosa i l'esforç físic i les incomoditats. Aquests factors poden variar en el futur en funció de possibles modificacions del sistema de valoració.

    L'empresa ha de facilitar al Comitè d'Empresa els manuals de valoració dels llocs inclosos en les taules, i les seves modificacions si se'n produeixen, així com la informació complementària necessària per conèixer el funcionament del sistema.

  7. Valoració de la descripció i comunicació del resultat

    Les valoracions dels llocs de treball les ha de fer l'especialista de valoració designat per l'empresa.

    Una vegada conclosa la valoració, l'empresa ha de comunicar el resultat al cap de la unitat en l'àmbit del qual es trobi el lloc de treball, i aquest, al seu torn, n'ha d'informar l'interessat.

    Alhora, l'empresa ha d'informar els membres del Comitè d'Empresa designats a aquest efecte del contingut de la descripció del lloc de treball i del resultat de la seva valoració, amb els aclariments que se sol-licitin.

    Així mateix, el Comitè d'Empresa ha de participar de les explicacions aportades per l'empresa en tots els casos en què el col-laborador afectat ho consideri oportú.

    En cas de discrepàncies en la descripció o valoració del lloc de treball, el Comitè d'Empresa ha d'emetre un informe, sense caràcter vinculant, que cal remetre a l'empresa i a l'interessat.

    El resultat de la valoració de cada lloc determina el nivell corresponent i, com a conseqüència, el rang de les percepcions salarials que corresponguin.

    Les descripcions dels llocs de treball i la seva...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR