Convenio colectivo - Càritas Diocesana, Barcelona

Inicio de Vigencia 5 de Diciembre de 2002
Fin de Vigencia18 de Julio de 2002
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3776 de 05/12/02

RESOLUCI”

TRE/3515/2002, de 18 de juliol, per la qual es disposa la inscripciÛ i la publicaciÛ del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa C‡ritas Diocesana de Barcelona (centres de treball de la provÌncia de Barcelona) per als anys 2002 i 2003 (codi de conveni n˙m. 0812312).

Vist el text del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa C‡ritas Diocesana de Barcelona (centres de treball de la provÌncia de Barcelona), subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 3 de juliol de 2002, i de conformitat amb el que disposa l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de marÁ, pel qual s'aprova el Text refÛs de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipÚsit de convenis col∑lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei org‡nica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicaciÛ,

Resolc:

-1††Disposar la inscripciÛ del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa C‡ritas Diocesana de Barcelona (centres de treball de la provÌncia de Barcelona) per als anys 2002 i 2003 (codi de conveni n˙m. 0812312) al Registre de convenis de la DelegaciÛ Territorial de Treball de Barcelona.

-2††Disposar que el text esmentat es publiqui en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 18 de juliol de 2002

Francisca Antolinos i JimÈnez

Delegada territorial de Barcelona

TranscripciÛ literal del text signat per les parts

CONVENI

col∑lectiu de treball de l'empresa C‡ritas Diocesana de Barcelona (centres de treball de la provÌncia de Barcelona) per als anys 2002 i 2003

CapÌtol 1

¿mbits i q¸estions generals

SecciÛ 1

¿mbit d'aplicaciÛ

Article 1

¿mbit funcional

L'aplicaciÛ del present Conveni s'estÈn a les relacions laborals de la totalitat del personal de C‡ritas Diocesana de Barcelona, aixÌ com del personal que sigui contractat per la InstituciÛ durant la seva vigËncia.

Article 2

¿mbit territorial

El present Conveni col∑lectiu afecta tots els centres de treball que, compresos en l'‡mbit funcional d'aquest, estan situats a la provÌncia de Barcelona, dins els lÌmits establerts per la diÚcesi de Barcelona, i els possibles futurs centres que s'estableixin durant la seva vigËncia dins l'‡mbit de la diÚcesi de Barcelona.

Article 3

¿mbit personal

Queden vinculats per aquest Conveni tots els treballadors i treballadores que prestin els seus serveis, amb car‡cter fix o temporal, a la InstituciÛ C‡ritas Diocesana de Barcelona, excepte el director/a i el secretari/‡ria general.

SecciÛ 2

Cl‡usules de garantia

Article 4

¿mbit temporal

Aquest Conveni col∑lectiu entrar‡ en vigor des de la seva signatura i tindr‡ efectes retroactius des de l'1 de gener de 2002, amb independËncia de la seva publicaciÛ al butlletÌ oficial corresponent. La seva durada ser‡ des de l'1 de gener de 2002 fins al 31 de desembre de l'any 2003.

Article 5

Den˙ncia del Conveni

5.1†El present Conveni podr‡ Èsser denunciat per escrit per qualsevol de les parts legitimades amb una antelaciÛ mÌnima de 2 mesos a la data del seu venciment.

5.2†En tot cas, el rËgim establert per aquest Conveni es mantindr‡ fins que les parts afectades es regeixin per un nou Conveni.

5.3†En cas que no es denunciÔ v‡lidament per les parts, s'entendr‡ prorrogat autom‡ticament per perÌodes anuals.

SecciÛ 3

Garantia personal

Article 6

Garanties personals

Es respectaran, a tÌtol individual, les condicions de treball i econÚmiques de les que ja gaudeixi el treballador i treballadora en el moment de l'entrada en vigor d'aquest Conveni, i que siguin superiors a aquelles de la mateixa naturalesa que aquest estableixi.

SecciÛ 4

ComissiÛ Parit‡ria

Article 7

ComissiÛ Parit‡ria

7.1†Es crea una ComissiÛ Parit‡ria que ser‡ l'encarregada de dur a terme la interpretaciÛ, l'arbitratge, la vigil‡ncia i el compliment del Conveni.

7.2†Els membres de la ComissiÛ seran escollits d'entre els membres de la ComissiÛ Negociadora del present Conveni. Estar‡ formada per 1 president, 1 secretari, designat pel president, i 6 vocals, amb veu tots i dret a vot ˙nicament els 6 vocals, amb la mateixa representaciÛ de la InstituciÛ i dels treballadors i treballadores, aixÌ com dels assessors respectius.

7.3†Els vocals seran designats per les respectives representacions, i seran aquests qui designaran els seus propis assessors.

7.4†El president ser‡ designat per votaciÛ dels vocals en la primera reuniÛ de la ComissiÛ.

Article 8

Funcions

8.1†Correspon a la ComissiÛ Parit‡ria les seg¸ents funcions:

a)†Dur a terme una interpretaciÛ autËntica de l'articulat del Conveni.

b)†Arbitrar les q¸estions o problemes que totes 2 parts sotmetin a la seva consideraciÛ en relaciÛ amb l'aplicaciÛ o interpretaciÛ de les cl‡usules del Conveni.

c)†Intervenir en els conflictes col∑lectius exercint funcions de mediaciÛ, amb l'audiËncia prËvia de totes 2 parts.

d)†Vigilar el compliment del que s'ha pactat.

e)†Decidir el destÌ de la quantitat resultant d'aplicar el segon par‡graf de l'article 41.

8.2†L'exercici de les funcions anteriors no ha d'obstaculitzar en cap cas la competËncia respectiva de les jurisdiccions administratives i contencioses que preveuen les disposicions legals.

Article 9

Domicili

9.1†La ComissiÛ Parit‡ria tÈ el seu domicili a la Via Laietana, n˙m. 5, de Barcelona.

9.2†La ComissiÛ es reunir‡ tantes vegades com les parts ho sol∑licitin o quan les circumst‡ncies aixÌ ho requereixin.

9.3†Les reunions seran convocades pel seu president amb una antelaciÛ mÌnima d'1 setmana. La InstituciÛ habilitar‡ un local per a la realitzaciÛ de les reunions.

Article 10

RemissiÛ de q¸estions a la ComissiÛ

10.1†Totes 2 parts es comprometen a fer avinent a la ComissiÛ Parit‡ria tots els dubtes, les discrep‡ncies i els conflictes que hi pugui haver a conseq¸Ëncia de la interpretaciÛ i l'aplicaciÛ del Conveni, perquË la ComissiÛ emeti un dictamen o actuÔ de la manera reglament‡ria prevista.

10.2†Per la resoluciÛ de qualsevol consulta plantejada a la ComissiÛ, s'ha de donar audiËncia a les parts interessades.

SecciÛ 5

Normativa referencial

Article 11

Normativa referencial

Respecte tot allÚ que no estigui expressament previst en aquest Conveni, seran d'aplicaciÛ les normes de l'Estatut dels treballadors.

CapÌtol 2

ContractaciÛ

Article 12

ContractaciÛ

  1. †Es recomana a la InstituciÛ que, a l'hora de contractar nou personal, presti una atenciÛ especial a la incidËncia qualitativa de l'atur a la provÌncia de Barcelona i que concedeixi prioritat en la contractaciÛ als majors de 45 anys, aixÌ com als discapacitats, beneficiaris de prestacions d'atur, de nivell contributiu o assistencial, inscrits a les oficines de treball de la Generalitat de Catalunya (OTG).

    La contractaciÛ laboral s'ha d'efectuar procurant tendir, en la mesura que sigui possible, a la contractaciÛ estable dels treballadors i treballadores.

  2. †El Departament de Recursos Humans de la InstituciÛ ha de donar a conËixer o notificar els contractes efectuats a la representaciÛ legal dels treballadors i treballadores.

    Article 13

    Mesures per al foment de la contractaciÛ

    Tenint en compte el problema de l'atur, que incideix en determinats col∑lectius de treballadors i treballadores, les parts signants d'aquest Conveni coincideixen en la conveniËncia de potenciar la contractaciÛ laboral indefinida i, si aquesta no Ès possible, mitjanÁant les modalitats seg¸ents i d'acord amb les normes i els requisits que preveuen les disposicions legals aplicables a cada cas:

    a)†Contracte a temps parcial. Es considera contracte a temps parcial quan s'acordi la prestaciÛ de serveis durant un nombre d'hores al dia, setmana, mes o any inferior al de la jornada a temps complet establerta en el present Conveni, segons el que disposa l'article 12.1 de l'Estatut dels treballadors, de conformitat amb la redacciÛ donada pel Reial decret llei 15/1998, de 27 de novembre.

    Els treballadors i treballadores contractats a temps parcial tindran els mateixos drets que els treballadors i treballadores contractats a temps complet, sens perjudici de les limitacions que es derivin de la naturalesa i duraciÛ del contracte.

    b)†Contracte en pr‡ctiques. La retribuciÛ en aquest tipus de contracte ser‡, durant el primer any de vigËncia, el 75% de tots els conceptes salarials establerts en el present Conveni per a la categoria la qual el treballador o treballadora presti els seus serveis i, el segon any, la retribuciÛ ser‡ del 90% de tots els conceptes salarials establerts en aquest Conveni per a la categoria a la qual pertany el treballador o treballadora.

    c)†Contracte de formaciÛ. Aquest contracte tÈ com a finalitat l'adquisiciÛ teÚrica i pr‡ctica necess‡ria per a l'exercici adequat d'un ofici o per a un lloc de treball que requereixi un determinat nivell de qualificaciÛ. Tot allÚ relatiu a la formaciÛ, la durada i les obligacions de la InstituciÛ i del treballador o treballadora, es regiran pel Reial decret 488/1998, de 27 de marÁ.

    d)†Contracte eventual. El contracte de durada determinada per circumst‡ncies del mercat, acumulaciÛ de tasques o excÈs de comandes, regulat a l'article 15.1.b) de l'Estatut dels treballadors, modificat per la Llei 63/1997, de 26 de desembre, pot tenir una durada m‡xima de 12 mesos, dins d'un perÌode de 18 mesos comptadors a partir del moment en quË es produeixin aquestes causes.

    Article 14

    Aprofitament dels recursos propis

    La InstituciÛ ha d'aprofitar el m‡xim els serveis tËcnics propis i ha de recÛrrer a enc‡rrecs professionals a personal no de plantilla en casos excepcionals.

    Article 15

    PerÌode de prova

    15.1†Es pot acordar per escrit en el mateix contracte un perÌode prova que en cap cas no pot excedir de:

    Per als caps: 2 mesos.

    Per als tËcnics: 1 mes.

    Per a la resta de categories: 15 dies.

    15.2†Durant el perÌode de prova, el treballador o treballadora ha de percebre la remuneraciÛ corresponent a la categoria professional en quË es fa el seu ingrÈs a l'empresa.

    15.3†Un cop finalitzat el perÌode de prova, sense que es produeixi el desistiment per cap...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR